Nizip Tanışıyor Tartışıyor

okullarının giderleri velilere yüklendiriliyor..

baba_zula Üye
eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okulların öğrecilerden istedikleri ve adına temizlik parası denildiği 30 ila 40 lira arasında değişen paralar neden velilerden isteniliyor.. devlet bu okulların ödeneklerini yollamıyormu .? zaten devletin vermiş olduğu kitaplarla ders işlemeyen öğretmenler kendilerince belirlemiş olduğu bir yayın kuruluşuyle anlaşıp extradan tekrar kitap istedikleri yetmezmiş gibi birde yok temizlik parası yok perde parası yok kitaplık parası.buna bir çözüm bulunmalı diye düşünüyorum. milli eğitim müdürü bu konuda okullarda bir denetleme başlatmalı.bu okullar devlet okulumu yoksa özel okulumu anlamış değilim..eğer böyle bir masraf gideri varsa neden zor durumda olan öğrenci velilerinene bir zorunluk haline getiriliyor.para ödenmediği takdirde öğrenci öğretmeni tarafından azarlanıp küçük düşürülüyor ve çocuk okula gitmek istemiyor.umarım milli eğitim müdürü bu yazılanalrı dikkate alacak ve buna bir çözüm bulacaktır.
fsoyarik Üye
Baba zula çok haklısınız aslında milli egitimden veya ilçe milli egitimden bu konuya bir açıklık getirilse iyi olurr. Benim bildigim ve gözrdügüm kadarıyla, okulllarda kaloriferci kadrosu yok, hizmetli kadrosu yok merkezden gelen gerek ısınma gerekse aydınlatma için gelen ödenekler yetersiz birde yetmez gibi Bilgisayar sıra veya okulun kırılan cam veya bozulan lavobo taşı veya muslugunu yaptırmaya ne ödenek var nede teknisyen Devletin mali imkanlarıda yetersiz zira okul sayımız çok fazla 15 milyon egitim alan ögrencinin okuyacagı okul sayısını düşüğnürseniz Şimdi bu durumda velide temiz tuvalet yanan bir kalorifer ister şimdi siz veli olsanız ne yaparsınız selamlar
YakisikliAntika Üye
Bencede cok qereksiz bir durum.Rahmetli Turqut Ozal bosuna benim memurum isini bilir dememisti.Cok merak ediyorum bu okuldaki oqretmenler ve mudurler kendi cocuklarini kayit ederken de para veriyorlar mi? Aldiklari para karsiliqinda makpus veya fatura veriyorlar mi veya Yasal mi deqil mi? Ben boyle duzeni eshefle kiniyorum.
KalpsizAdam Üye
Boyle haksiz kazanc saqlayan okul veya okul qorevlilerini direk mahkemeye vermek lazim. Utanmadan garibandan para istiyorlar.Millet cocuqunu okutamayacak mi?

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim