GAZİANTEP
Gaziantep’in Nizip İlçesi Devlet Hastanesi’nde kapıya ‘Yemekteyiz geliyorum’ notu bırakan röntgen görevlilerinin, trafik kazasında yaralanan hastanın kapıda yarım saat beklemesine neden olduğu iddia edildi.
Olay, dün akşam iftar saatlerinde meydana geldi. Nizip İlçesi Taşbaş Yolu’nda 63 yaşındaki Mustafa Mor trafik kazası geçirdi. Nizip Devlet Hastanesi Mehmet Cankesen Acil Ünitesi’ne götürüldü. Sürücünün kuzeni Mustafa Mor’un muayenesinde sol ayağında kırıktan şüphelenen acilde görevli doktor, röntgen çekimi istedi. Hastane görevlileri tarafından sedye ile götürülen Mustafa Mor, Röntgen Servisi kapısında ‘Yemekteyiz geliyorum’ yazılı notla karşılaşınca duruma tepki gösterdi. Acı içinde Röntgen Servisi kapısında sedyede bekleyen Mustafa Mor, “Ölüyorum, kurtarın beni” feryatlarıyla görevlilerin iftar yemeğinden dönmelerini bekledi.
Yaralıları olay yerinden kendi arabasıyla Nizip Devlet Hastanesi’ne getiren ve tedavileri boyunca yalnız bırakmayan Bekir Karabacak ise, “Hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Burası hastane. Kapıların kapalı kalması mı lazım? Biz de oruç tutuyoruz ve ortada bir yaralı var. Kapı kapatılmış, ‘Yemekteyiz geliyorum’ notu bırakılmış, Bu iş nöbetleşe yapılamaz mı?” diye tepki gösterdi. Yaklaşık yarım saat sonra iftar yemeğinden dönen görevliler tarafından kapıların açılması ile birlikte sedyede yatan Mustafa Mor’un röntgeni çekilip, tedavisi yapıldı.:(
Basından Nizip Haber
Ramazan'da Garip Örnek !!! (Nizip Devlet hastanesi)
konu nizip devlet hastanesi olunca hic şaşırmadım gecenlerde nizip hastanesine bir hasta götürmek durumunda kaldım Canabı Allah nizipte olupta hastaneye işi düşenleri yardımcısı olsun nizip devlet hastanesi ..........genede ben birşey demeyeyim gidin görun
iftar vakti olması çokta abartılacak bir olay değil. Yarım saat diyen basındır! ve basının ülkemizdeki saygınlığının yerlerde süründüğünü konuları ne kadar abarttığını hepimiz biliriz.
Yinede yaralının kapıda bekletilmesi hoş olmamış tabi.
Yani o saatte nasıl olsa rontgene kimse gelmez düşüncesiyle olmuş olabilir.(Sağlık Bakanlığına geçtik ya)
Oruç bir damla suyla da açılabilir ama hasta beklemez...B EK L E T İ L M E Z!..
Kendi hegonyalarına dini alet edenlerden tiksindiğim kadar, hiç bir şeyden tiksinmiyorum.
:(
'Yemekteyiz, geliyorum..' Bu ne yaa?!.. Bakkal dükanı mı orası?!..:(:(
Sağlık Bakanlığının açıklamasında, medyada Gaziantep Nizip Devlet Hastanesinde bir vatandaşın ''yarım saat röntgen çekimi için bekletildiği'' iddiasını içeren haber yer aldığı hatırlatıldı.
Yapılan incelemede, hastanın 19.30'da acil servise girişinin yapıldığı, hekim tarafından yaklaşık 7 dakikalık muayene sonrasında röntgen isteminde bulunulduğu, 19.38'de röntgene gelen hastanın 12 kalemlik röntgen tetkikinin 12 dakikada yapılarak saat 19.50'de acil servise geri gönderildiğinin tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada, ''Hastane kayıtları yanında röntgen filmleri üzerindeki tarih ve saatlerin de teyidiyle hastanın yarım saat bekletildiği iddiasının doğru olmadığı tespit edilmiştir'' denildi.
Devami...
Saglik Bakanligindan aciklama gelmis...
Mehmet abi tesbitin dogruymus...
Allah yarasi olan hastalara acil sifalar versin...
Sanırım en son POSTA gazetesi İstanbul baskısında okudum.
Haberin doğru olup olmadığı ve resmi açıklamayı
Nizip.com ta
Hastane yönetiminin yapmasını beklerdik.
Ancak en ufak bir bilgi kırıntısı dahi göremedik.
Nizip.com diğer
Nizipte çıkan yazılı basından çok daha fazla kişiye ulaşır.
Nizip.com da yapılan yazılar
yıllarca kalır.
Yaptığınız açılama anında gözükür.
Tüm Nizip halkı burada çıkanı duyar.
Bu yüzden
Bir haftalık gazete yerine açılamayı anında beklerdik.
Sanırım NRT ye de bir açıklama yapılmadı.
NRT ye bir açıklama yapılsaydı yine burada görürdük.
Yetkililer niye bu kadar küçük bir basın açıklaması yapmaktan
geriler anlamak mümkün değil.
Tüm Resmi kurumlarımıza tüm arkadaşlarımız yardımcı olmaktan memnun olacaktır.
Nızıp hastanesıne allah kımseyı düsürmesın düsenede allah yardım etsın
Bazen gitsek mi gitmesek mi diye dusunup sonra pasa pasa gitdigimiz oluyor, malesef bazi yetkililer vs devlete sirtini dayamislar kendilerini general saniyorlar ''doktorundan vs yazicisina kadar'' Hele hemsire san ki profosorlukten geri gelmisler havasi gibi 'gittigimizde de pismanlik duygusuyla karsilastiriyoruz, elinden gelmedimi sevk et G.antep doktoru seni niye saldilar bir seyin yok diye geri don nizip,e tabi ki aradaki azarlamalar olmamis degildir cunku biz onlari onlarda bizi cok seviyor ve sevgisinden muanesini boyle gosteriyor, Bizlerde sevgimizi Ancak boyle gosteriyoruz..ve onlar sevdikce bizde sevgimizi gosterecegiz...
NRT olayi da saglikli olarak dusunemiyorum
yoksa NRT demi yemektemiydi..?
hastaneden bir anlasmasi mi var...?
kanal 7 ve posta gazetesine bu haberi kim verdi .??
Osman abi yoksa nrt yayinladida bizim haberimizi mi yok :)
işi bu kadar da abartmanın anlamı yok bence... sonuçta memleketimizin bir hastanesi bu haberi yalanlamanız gerekirken yok ne işte allah kimseyi düşürmesin diyip işin içinden sıyırıyoruz kendimizi selametleMEHMET YILMAZ;234136 wrote:Nızıp hastanesıne allah kımseyı düsürmesın düsenede allah yardım etsın
Hadi yine meşhur oldunuz be.Aynı akşam star tn'nin ana haber bültenine çıktınız keratalar.
Herne olursa olsun hasta insan bekletilemez hastane kapisinda.Insan hayati pamuk ipliqine baqlidir.Yarim saat veya bir saat sonra iftar yapsan ne olur kimse bundan dolayi olmez ama bekleyen hasta olebilir.Iste benim memleketimde insan hayatinin ne kadar onemli olduqunu bir kere daha gorduk yazik diyorum yazik....
Yurtdışında ev alan bir tanıdıkla konuşuyorum.
Yahu niye oraya yatırım yapıyorsun, dünyanın parası... yani ölünce oraya mı gömüleceksin dedim. Tabi kızdı bu sözlerime.
"Olabilir, ölünce çocuklarım ister Türkiye'ye ister oraya gömsün bilemem" dedi
Niye arkadaş vatan, akraba, toprak bunlar seni çekmiyor mu? Gavur memleketi bu kadar mı şirin?
"Senin gavur memleketi dediğin yerde sana bir olay anlatayım. "
Fransada kaçak çalışan bir türkün gözüne harç dökülmüş, kaşo koşa yanıma geldi beni hastaneye yetiştir.
Gittik hastaneye, kayıt memurları soruyor,
kimlik? Yok. ehliyet? yok pasaport? yok.
ben yok diyorum yok arkadaşş yok işte adam inşaattan buraya geliyor nerden getireyim kimliği diye çıkışıyorum. Zaten adam kaçak durumda kimlik olsa yanında muayenesini yapar uçağa bindirir, gönderirler herneyse.
Tabi benim sesimi duyan doktorun biri hastayı gördü ve hemen çağırdı. Kayıt memurlarına da dönerek arkadaş bu adam buraya gelmişse biz bakmak zorundayız ne bekletiyorsunuz, bakın ne hale gelmiş fazla uzatmayın diye azarladı. Muayenesini yaptı, gözünü temizleyip sargıya aldı, ilaçlarını da hasteneden temin edip gönderdi.
"Ben üç gündür gidip geliyorum daha bişey anlamadım nasıl geleyim memleketim diye arkadaş!!!" dedi.
:)
Konuyla alakası yok ama konuşmamızda şunu da söylemişti.
Paris'in trafiği bazen istanbulu aratmaz, hele kaza felan oldu mu 20 dk.lık yolu 5 saatte gittiğimi bilirim. Dur, kalk...
Ama ben o beş saatlik yolda o karmaşık trafikte bir düt sesi duymadım.
Yahu burda ışıklarda duruyorsun daha sarı yanar yanmaz başlıyorlar kornayı öttürmeye. İnsana saygısızlık ancak bu kadar olur.
daha bizim 300 senemiz var oranın kültürüne yetişmeye...
Haksız mı?
Malesef Türkiyenin en büyük problemi bu Denetim
Yönetimin ana ilkelerinden biri Denetimdir ne yazıkki bide iç denetimi yine saglık bakanlıgının ana bir,imleri yapıyor hatta igili hastaneyi şikayet ettiginiz zaman Saglık bakanlıgından yazı saglık müdürlügüne saglık müdürlügündende yazı şikayet edilen hastane baştabibligine gönderilir yazının ana metni şöyledir konunun araştırılıp ivedi olarak cevap yazılması
Rahmetli anam derdi oglum adamın biri yolda bir lkişi ile kavga etmiş ve adamdan şikayetçi olmuş birde ne görsün şikayet ettigi adam davaya bakan HAKİM
İşte biz Buyuz Batılıda çoşkun beyin anlattıgı gibi
Selamlar
Sevgili Coşkun batının insanları inan bizden daha kültürlü değil,aynı batılılar kendi ülkelerinde yere sigara izmariti atamazken,tüküremezken arabadan dışarı çöp,poşet v.s atamazken git sultanahmete aynı insanlar yerede tükürüyor izmaritinide atıyor, niçin? Çünkü orada cezalar ağır, adam yere tükürdüğünde hemen atıyorum 100 avro ceza yazılıyor,arabasından dışarı çöp atsa arkadan takip eden sürücü hemen telefon açıp aracın plakasını verip ceza yazdırılmasını sağlıyor yani adamlar kültürlü falan değil cezalar çok ağır o yüzden yapamıyorlar.yerde yatan bir yaralıya kimse bırak yardım etmeyi dönüp bakmıyor bile.İmanın olmadığı, haramın helalin olmadığı, içkinin fuhuşun gırla olduğu insanlığın bittiği bir yerde nasıl olurda biz 300 sene geride oluruz. No.Na.Hayır. Biz geride değiliz.:)coskun;234431 wrote: daha bizim 300 senemiz var oranın kültürüne yetişmeye...?
Evet madem yazılanlar yalan ki bu olayı basına (ulusal) aktaranlar Nizip in güzide basın çalışanları ve hemen hepsini de tanıyoruz, Nizip te tanımadığımız basın mensubu veya muhabiri var mı ? Bunu yazan yapan arkadaş ayıp etmiyor mu sırf 3-5 lira para için memlektimizi ve hastanemizi rezil ediyor. Olay gerçek değil ispatlanmış gerçekse ispatlansın ve sorumlularından hesap sorulsun.
Mahmut abi gel şu 300 sene işini 150'ye çekek.
Bak içimizde haber yapıp para kazanmak için ilçesinin itibarını zerre miskal düşünmeyen insanlar!!! varmış?
Sevgili Coşkun teknoloji olarak dersen varım ama değerine ı ıh...
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.