burda gündelik hayata ilişkin sıradışı,kışkırtıcı,aykırı, basit kısa sorular sorup,kısa net cevablar arayışında olmaya davetlisiniz.
Tek şart var;esprili olsa bile ciddiyetten yoksun olmasın.gülsek bile bizi düşündürtsün istedim.
buyrun fikir işçiliğine
Genç Muhabbet
basit sorular-kısa cevablar
önümüz ramazan olduğu için dini bir sual soralım
SORU:Bu sitede allah için 1 kez -tilavet etmek babında,hatim tarzında okumak değil- kuran-ı kerimi:acaba rabbim burda ne demek istemiş,ne buyurmuş tarzında okuyan 1 allahın kulu var mı?
Kuranı keimi En az bir defa türkçe hatim etmişimdir
valla tebrikler ,çıkmaz zannediyordum
Riyadan rabbime sığınırım.Mealden 2 kez hatim ettim.
Bay x çok güzel bir konuya temas etmişsiniz sizin dediginiz gibi okumayı sahabiler tam 23 yılda büyük veliler en az 40 yılda okumuşlar
Olsun okunsunda ne üzere olursa olsun.ancak Yunus emre hazretlerini anmadan geçemiyecegim.
İlim İlim Bilmektir
İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır
Okumaktan murat ne
Kişi Hak'kı bilmektir
Çün okudun bilmezsin
Ha bir kuru emektir
Okudum bildim deme
Çok taat kıldım deme
Eğer Hak bilmez isen
Abes yere yelmektir
Dört kitabın ma'nisi
Bellidir bir elifte
Sen elifi bilmezsin
Bu nice okumaktır
Yiğirmi dokuz hece
Okursun uçtan uca
Sen elif dersin hoca
Ma'nisi ne demektir
Yunus Emre der hoca
Gerekse bin var hacca
Hepisinden iyice
Bir gönüle girmektir
bende kurani kerimi 27 defa hatim ettim ve her hafta cuma aksamlari veya sabahlari okumaya devam ediyorum.
27 kere hatim eden arkadaş 1kerede anlamını öğrendinse helal olsun...
Bence bu tarz amel'i konuları paylaşmamak lazım.
Şeytan ve nefis kalbe riya sokabilir.
Şöyle yapalım; Kuran-ı kerim'i arapça hatim edemeyenler Ramazan-ı Şerif içersinde manasını hatim etsinler.
Herkes bir gayretle mutlaka okusun. Hatta birbirimizi teşvik edelim. Daha hayırlı olur.
Ne anladiginizi da yazin bari!
Herkes okuyor ya da okudum diyor ama farkli seyler yaziyormus gibi davraniyor!
Tabi yuzde yuz anlamini bilmiyorum ama elimden geldiqi kadar ogrenmeye calisiyorum.Arapca olduqu icin zor oluyor.nostradamus;234088 wrote:27 kere hatim eden arkadaş 1kerede anlamını öğrendinse helal olsun...
Bir arap alimi der ki:"Türkler Kur'an,ı çok okur,üzerinde az düşünür. "
Sevgili müslüm kuraan sadece Türkleri degil bütün insanlıgı söylüyor
Onlar nede az düşünürler diye
Selamlar
Kuranı kerimin EL HUCURAAT süresindeki şu ayete bayılırım, bir müslüman için beşeri toplumda yaşarken İnsan ilişkilerinde gıybet dedikodu ve insana zarar vermemek için nede güzael söylemiş yüce yaradan.
Eger insanlar bu ayetle sadece amel etse kimseye zarar vermeketen çekinir dilini ve kalbini tutar sanırım
Rabimiz bize uyanmak ihsan buyursun
Selamlar
6. Ey iman edenler! Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz. el hucurat ayet 6
Yine aynı sureden bir ayet.
12. Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir
Sanırım bu ayeti kerime kardeşlik birlik beraberligimiz için yeter diye düşünüyorum.Aynı sure
13. Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır
Sahaber Kur'an-ı amel ni'yetiyle okurlarmış..
Biz?!..
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.