çok önemli bir kaynaktan araştırmalarım sonucu ögrendiklerimi paylaşmak istedim. şuan da bakan beyin mozaikler depoya gitsin talimatı nın kaynagı gaziantep il kültür müdürü sayın salih efilogşunun yanlış beyanları yanı gaziantebe yapılan müzenin şuan buyuk bır bolumu yapılan yanlışlar dolayısıyla boş kültür müdürüde bu kendı hatasından kalan yanı eldeki mozaıklerı yerleştirriken orda hata yapıldı alan buyuk bır kısmı bos kaldı bunu doldurmak içinde bu mozaiklerin antebe gitmesi için sayın bakan beye yanlış beyan verılmekte efiloglu hem nizipliye başka bır yuzle hemde bakana baska bır yuzle yaklasıyor yanı nizipli ye bu mozaıkler burda kalsın dıyor bakanlıgıda mozaıkler antep müzesine gelsin dıyor. kendı koltugunu kurtarmak ıcın bu mozaıkler antebe gıtmesi lazım. araştırmaları da bakan bey müzeye gıtsın demıs ama kültür varlıgı yerınde sergılenmesı hususuda var kanunda zaten boyle bır tasınmaz kultur varlıgı dıye mahkeme kararı alınmıstı. bu müzeye gıtmesını engeller sadece turızm mudurlugu para vermez ama sayın millet vekılımız mehmet sarı bey bu mozaıkler yerınde kalacak dıyor ustune basa basa sayın millet vekılımız oncelıkle sayın selıh efılogluna sorulması lazım. çünkü düşünecek olursak burdan bırırnın raporu bakan ıcın cok onemlı oda nasıl bır rapor yazmıs sayın bakana.
Nisibyn/Ad Zociandem Antik Kenti
Yine Antep Kazandı, Tarihi mozaikler parçalanacak
Vayyy bak sen müdüre...
Maalesef mozaiklerin 1 mlik parçalara ayrılarak müzeye taşınması kararı bu hafta içinde Turizm bakanına verilen yanlış beyanlar ve baskılı yönlendirmelerle, Bakan tarafından alındı. Sayın Sarı'nın tüm uğraşmalarına rağmen herkes topu bakan beye atıyor ama bakan beye ulaşmak mümkün olmuyor.
Buna göre 2 trilyon masraf, devlet kesesinden çıkarılarak ihale edilecek bir şirket tarafından mozaikler parçalanacak, müze bünyesindeki bir yerde sözüm ona restore edilecek altları İtalya'dan ithal edilecek bir madde ile kaplanacak. m2 maliyeti 1000 euroyu bulacak, yani 350.000 euroluk bir masraf sırf bu kaplama için gidecek ve müzede bir yere konulacak. Üzerine bunuda Nizip'den söküp getirdik diye yazılacak.
Maalesef yine Nizip bürokrasisini kıskacına alan Antep kazandı. Ben Antepli değilmiyim ? bugüne kadar hep böyle derdim ama artık antep'liyim demek gelmiyor içimden. Kemal beyin makalesinde dediği gibi "Biz Antepe neler veriyoruz ? Onlar bize neleri layık görüyorlar ?" Bu sömürülme daha çok sürer, daha bize çok gem vurur bunlar.
Biz dernek olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Fakat çok yalnız kalıyoruz, hala yerini bilmeyen sivil toplum örgütleri var. bu kopukluk, bu bilgi iletişimsizliği nasıl aşılır ? Bu bana necilik ve ben uğraşırsam "ad" onun olur culuk nasıl biter bilemiyorum.
Bu alanın kamulaştırılması için 500.000 tl kaynak hazırdı. Herkes söz vermişti...
dernek olarak bu eserlerin "Taşınmaz kültür Varlığı" olduğunu bilirkişi raporu ile tescil ettirdik. Fakat taşınma başlamadan veya bu karar alınmadan hukuki süreci başlatamıyoruz. Hafta içinde kazı işi bitiyor ve birkaç gün dinlenmeden sonra taşınma işlemi başlayacak. Dayanakları ise bu mozaiklerin zemininin çok zayıf olduğu her an dağılabileceği. G.antep'de bir yerde restore edilip, nizip'de sergi alanı hazır olana kadar, G.Antep Zeugma müzesinde sergilenmesi !
Giden eser geri gelirmi ?
Geçmiş ola !
Şuan bu eserlerin götürülmeden yerinde restore edilmesi veya oda olmadı nizip'de kapalı bir alanda restore edilmesi için uğraşıyoruz. Gidip restore edilip gelmesi bedeli 2 trilyonu bulurmuş, yerinde restore edilse 200.000 tl yetermiş.
Bunlara göre taşınma sebebi ne ola dersiniz ?
mozaiklerin kaldırılması yanı restore ıcın gıtmesi orda kı 2 trılyonluk pastadan herkes bır pay almak ıcın beklıyor. yerınde sergılense 200.000 tl nizip te kalacak o zaman mozıkler ve 2 trılyonluk paradan nasıl rant saglanacak. bir soru belkısa depo muze yapılıyor yanı kımse gıdıp gezmeyecek nizip e bır faydası olmayacak ısın acıkcası buaya cıkan 35 trılyon arastırın bununla en cık kım ılgılenıyor taşı kaldırın demeyecem taşın ustunde bızzat kim oturuyor. burda nostaljık olarak kılıse o gunku yapısına gore yapılsa nizip e cok getırı yetırecek gıdecek parada hepsı taş catlasa 1,5 trılyon şimdi salih efıloglu baştırıyor ve bakanlıktan 35 trılyonu cıkartıyorsa 1,5 trılyonu neden cıkartmıyor hatta duzelteyım özel ıdare genel sekreterı sayın cafer bey nizipli arkadaslarımızın zıyaretıne jest gıbı 500 bın tl cıkarttı nizip için turızm bakanlıgı nızıp e ne yapmıs depo muzeyı saymıyorum. neden cunku adı ustunde DEPO kapısında da yazacaktır GİRİLMEZ.
Olmuyor , olmuyor olmuyoooooooooooooooooooor. Biz ne yaparsak yapalım olmuyor. bizim hemşerilerimizde turizm bilinçi yok, vatandaşlarımızda ne lazımcılık çok, bürokrat ve bakanlarımızda adam kayırmacılık çok, bunlar olduğu sürece, Admin'im senin, Kemal abimizin, diğer gönüllülerin gayretleri boşa çıkmaya mahkum. Zaman birlik beraberlik zamanı idi ama biz yeteri kadar birlik oluşturamadık, biraz daha sesimiz gür çıksa idi ne olurdu, biraz daha derli toplu Nizip adına bu işi yapabilsek ne olurdu ? Gelde şu an Kilis'lilere hak verme, hiç bir zaman G.Antep'liyiz demediler ve ayrıldılar, en iyisi biz de ayrılalım. Zeugmayı sök götür, Karkamış'ı Nizip' ten ayır ilçe yap, şimdi oradan da müthiş derya deniz tarihi eser çıkacak Eti - Hitit harebeleri, onlarıda vilayete götürecekler, bizim bu mozaikleri de götürecekler. Ondan sonra Başbakan ve bakanlar sorar işsizlik güneydoğu da nasıl çözülecek? değil miydi ? turizm bacasız fabrika diye, al sana binlerce kişiye bacasız fabrika ve iş imkanı ama ilçemizde turizmin ve onun neler getireceğinin bilincinde olan kimse çok az. Ben Şubat 2010 da Tunus'a gittim BORDO müzesi nerede ve nasıl biliyor musunuz ? Tunis başşehrine 35 - 40 km mesafede bir köy gibi yer ama Tunuslular söküp götürmemişler Bordo ya müze yapmışlar herkes gelip geziyor yani yerinde sergilenmiş, daha önce de yazmıştım İtalya Salerno da Vezüv yanardağının altında kalan Pompei antik şehri yine aynı olduğu yerde antik şehirde sergileniyor, yani bu işler dünya da böyle oluyor ama biz uzay da yaşadığımız için bizde böyle olmaz. yaaaav , kızdığımdan ne dediğimi bilmiyorum haa. Burnumdan soluyorum inanın. bu böyle olmamalıydı.admin;232721 wrote:Maalesef mozaiklerin 1 mlik parçalara ayrılarak müzeye taşınması kararı bu hafta içinde Turizm bakanına verilen yanlış beyanlar ve baskılı yönlendirmelerle, Bakan tarafından alındı. Sayın Sarı'nın tüm uğraşmalarına rağmen herkes topu bakan beye atıyor ama bakan beye ulaşmak mümkün olmuyor. Buna göre 2 trilyon masraf, devlet kesesinden çıkarılarak ihale edilecek bir şirket tarafından mozaikler parçalanacak, müze bünyesindeki bir yerde sözüm ona restore edilecek altları İtalya'dan ithal edilecek bir madde ile kaplanacak. m2 maliyeti 1000 euroyu bulacak, yani 350.000 euroluk bir masraf sırf bu kaplama için gidecek ve müzede bir yere konulacak. Üzerine bunuda Nizip'den söküp getirdik diye yazılacak. Maalesef yine Nizip bürokrasisini kıskacına alan Antep kazandı. Ben Antepli değilmiyim ? bugüne kadar hep böyle derdim ama artık antep'liyim demek gelmiyor içimden. Kemal beyin makalesinde dediği gibi "Biz Antepe neler veriyoruz ? Onlar bize neleri layık görüyorlar ?" Bu sömürülme daha çok sürer, daha bize çok gem vurur bunlar. Biz dernek olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Fakat çok yalnız kalıyoruz, hala yerini bilmeyen sivil toplum örgütleri var. bu kopukluk, bu bilgi iletişimsizliği nasıl aşılır ? Bu bana necilik ve ben uğraşırsam "ad" onun olur culuk nasıl biter bilemiyorum. Bu alanın kamulaştırılması için 500.000 tl kaynak hazırdı. Herkes söz vermişti... Dernek olarak bu eserlerin "Taşınmaz kültür Varlığı" olduğunu bilirkişi raporu ile tescil ettirdik. Fakat taşınma başlamadan veya bu karar alınmadan hukuki süreci başlatamıyoruz. Hafta içinde kazı işi bitiyor ve birkaç gün dinlenmeden sonra taşınma işlemi başlayacak. Dayanakları ise bu mozaiklerin zemininin çok zayıf olduğu her an dağılabileceği. G.antep'de bir yerde restore edilip, nizip'de sergi alanı hazır olana kadar, G.Antep Zeugma müzesinde sergilenmesi ! Giden eser geri gelirmi ? Geçmiş ola ! Şuan bu eserlerin götürülmeden yerinde restore edilmesi veya oda olmadı nizip'de kapalı bir alanda restore edilmesi için uğraşıyoruz. Gidip restore edilip gelmesi bedeli 2 trilyonu bulurmuş, yerinde restore edilse 200.000 tl yetermiş. Bunlara göre taşınma sebebi ne ola dersiniz ?
Bundan sonra Gaziantepliyim demiyecegim!!! Yarın Dernegimizin kongresi var.Uygun görürseniz kongreden sonra Nizip/Gaziantep arasını araçlarla trafiğe kapatıp sesimizi duyurmaya çalışalım.
çok güzel bir fikir yarın ordayım. bende bahcemdekı mozaıgin sokulnesıne ızın vermıyorum arka bahcemde o zamankı sayılı kılısede lulunan bır vaktısyum var gerekırse onu sokturmem ve arazım ıcınde kalan yerı beledıyeye hıbe ederım o zaman kı yapısını yaptırır halka arz edrım gelırıde şehit ailelerıne gıtsın. etrafı mozaıklerle ve yazıtlarla cevrılı ama bu nu gerekırse avrupa ınsan hakları mahkemıseıne basvurrum ve bırakmam orda ambarımın altını estırmedım gerekırse nıcet kontrolunde estırır oraya katarım gırıs bıletlı olur bakın akla gelmeyecek turıst gelır getırısıde şehit ailelerıne gıtsin.
sayın millet vekilimiz mehmet sarı bey le görüşmelerim dogrultusunda millet vekilimiz bakan beyle salı günü yani 13.07.2010 randevulaşmış salı günü sayın millet vekilimiz bastıracak ve mozaıklerın yerınde kalması için turizm bakanı egtugrul beyle görüşecek. hadi hayırlısı. burdan sizlere aktarmak istedim.
NİZİP
KÜLTÜRÜNE VE TARİHİ DEĞERLERİNE SAHİPLENME PLATFORMU
Aşağıda imzası bulunan bizler (Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları olarak), Nizip Çevre ve Tarihi Değerleri Koruma Derneğinin oluşturduğu NİZİP KÜLTÜRÜNE ve TARİHİ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMA PLATFORMU kapsamınca, başta AKEVLER MOZAİKLERİ olmak üzere, İlçemiz sınırları içinde bulunan tüm taşınmaz kültürel ve tarihi değerlerimize sahiplenme kararı almış bulunuyoruz.
AKEVLER MOZAİKLERİ’nin, ZEUGMA’nın akıbetine uğramaması için, bu mozaiklerin yerinde kalması, çevre düzenlemesinin yapılarak İlçe turizmine kazandırılması hususlarında her türlü sosyal, hukuki ve siyasi girişimde bulunacağımızı, dayanışma ve güç birliği içinde hareket edeceğimizi ve bu konuda kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi kamu oyuna duyururuz.
MESLEK ODALARI:
NİZİP TİCARET ODASI Yön. Kur. Başkanı Mehmet ÖZYURT
NİZİP ZİRAAT ODASI Yön: Kur. Başkanı Mehmet AKFIRAT
NİZİP TİCARET BORSASI Yön. Kur. Başkanı Mustafa ALTINBAŞ
Eczacılar Odası Nizip İlçe Temsilcisi Mehmet Ali DAYI
Nizip Fırıncılar Odası Yön. Kur. Başkanı Abdullah SAYGILI
Nizip Tatlıcılar ve Meşrubatçılar Odası Yön. Kur. Bşk. Salih SÖYLEMEZ
Nizip Lokantacılar ve Kahveciler Odası Yön. Kur. Bşk. Hüseyin EKMEKÇİ
Nizip Terziler Odası Başkanı Mehmet ŞAHİN
Serbest Muhasebeciler-Mali Müşavirler Odası Nizip Temsilcisi M. Süleyman ÇİÇEK
Nizip Bakkallar ve Bayiler Odası Yön. Kur. Başkanı Mustafa ÖZTAŞ
Nizip Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı M. Hanifi ALKURT
DERNEKLER:
NİÇET Yön. Kur. Başkanı Kemal CENGİZ
NÜDER (Nizip Üniversiteliler Der)Yön. Kur. Başkanı İbrahim ALAKUŞ
TÜMSİAD Yön. Kur. Başkanı Kasım BÖLER
NASİAD Yön. Kur. Başkanı Mehmet ERDOĞAN
Nizip Yüksek Öğrenimi Geliştirme ve Güçlendirme Derneği Yön. Kur. Başkanı Abdullah ALTINBAŞ
Nizip Zeytin ve Antep Fıstığı Üreticileri Birliği Derneği Başkanı M. Maruf MARUFOĞLU
Nizip Zeytin Presçileri Derneği Başkanı Avni UYGUR
NİBED Yön. Kur. Baş. Abdurrezzak PAMUK
Türkiye Muhtarlar Derneği Nizip Şb. Başkanı Dede KILIÇ
Akasya Eğitim, Kültür, Yardım ve Dayanışma Der. Bşk. Dilek YILMAZ
Türkiye İşçi Emeklileri Der. Nizip Şb. Bşk. Mustafa BİLİR
Nizip Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel KARAYILAN
Nizip Radyo-Televizyon Kurumu Yön. Kurulu Bşk. Osman ALPASLAN
Anadolu Basın Birliği Nizip Şb. Bşk. İsmet KILIÇ
Nizip Fakir Gençleri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin ÖZKAYA
Nizip Muhtaç Öğrencilere Yardım Derneği Başkanı M. Emin PEKMEZ
Atatürkçü Düşünce Derneği Nizip Şb. Bşk. Faik ÖZDEMİR
Nizip Balıkçılar Derneği Yön. Kur. Bşk. M. Emin KUVVETLİ
Nizip Eğitim ve Kültürel Hizmet Derneği Bşk. Şerif GÖKTAŞ
Nizip Asayişi Koruma ve Güçlendirme Derneği Bşk. Saffet KAYA
Türkiye Yardım Severler Derneği Nizip Şb. Bşk. Ahmet AKSOY
Nizip Eğitim, Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Abdullah ALTINDAĞ
Nizip Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Şahabettin UÇKAN
Nizip Belediye Olimpiyat Spor Kulübü Derneği Bşk Ali BOYNUKISA
Nizip İmam Hatip Liseliler Derneği Bşk. Cemil GÜL
Nizip Spor Kulübü Derneği Bşk. Mustafa YURTSEVEN
Nizip Yıldırım Spor Gençlik Kulübü Derneği Bşk. Cuma POLAT
Nizip Doğan Spor Kulübü Derneği Bşk. Mehmet KAYAN
Nizip Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği Bşk. M. Fatih UZUNASLAN
Nizip Aydınlar Ocağı Derneği başkanı Hasan ATEŞ
Nizip Emlakçılar Derneği Başkanı İsmail ÖZDEMİR
Çocukları Koruma ve Topluma Kazandırma Der.Bşk. Seyit Ahmet UZUN
Nizip Eğitim ve Dayanışma Derneği Bşk. Mehmet BİÇİMCİ
Nizip Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği Başkanı Ömer ÇEVİKBAŞ
Nizip İnşaat Sanatkarları Derneği Bşk. Şıh Müslüm KORKMAZ
Hizmet İş Sendikası Nizip Şb Baş. Murtaza CENGİZ
Genç Elektrikçiler Derneği Yön. Kur. Baş. Emin KEKÇE
Nizip Sigorta Acenteleri Derneği Yön. Kur. Baş. Ömer ÇAPAN
Halk Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği Yön. Kur. Baş. Murat Savaş UYGUR
Nizip İlim ve Kültür Hizmetleri Der. Yön. Kur. Baş. Mustafa DEMİRHAN
Nizip Sebze-Meyve ve Yerli Mahsul Alım-Satım Komisyoncuları Derneği Yön. Kur. Baş. Müslüm UYSAL
Nizip Avcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Erol KARAKAYA
Nizip Kömürcüler, Oduncular ve Prinacılar Derneği Başkanı M. Salih UZUNASLAN
Nizip Eyselliler Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yön. Kur. Başkanı Mustafa ASLAN
Nizip Suruçlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yön. Kur. Başkanı Abdullah BULUT
Nizip Ketgenler Yardımlaşma ve Dayanışma Der. Baş. Müslüm YEŞİL
Nizip Birlik Minibüsçüleri Koruma Der. Baş. Fevzi POLAT
Nizip Seyit Hasan Kitap Severler Derneği Yön. Kur. Baş. Galip ÖZEROL
Nizip Çağdaş Okyanlılar Yardım ve Dayanışma Der. Baş. Hasan DİKER
Nizip M A E Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü Der. Baş. Mahmut KURT
Güneş Yardımlaşma ve Dayanışma Der. Baş. M. Ali KAYA
SENDİKALAR:
Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Sendikası Nizip Şb. Baş. Halil POLAT
Türk Eğitim Sen Nizip İlçe Başkanı Mehmet KARAHAN
Eğitim Bir Sen Nizip İlçe Temsilcisi Mahmut ÇELİK
Diyanet-Sen Nizip İlçe Başkanı Yaşar YILMAZ
NOT: …/…/2010 tarihinde, saat ….’de Nizip Ticaret Odası Konferans Salonu’nda,yukarıda imzası bulunan Oda, Dernek ve Sendika Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek, bu konuda ‘ciddi manada’ neler yapılmalıdır konusu tartışılacak ve kararlaştırılacak bir günde AKEVLER MOZAİK ALANINDA ortak bir basın açıklaması yapılması için basın açıklaması kaleme alınacaktır.
Önümüzdeki hafta, İlçemizde bulunan bu örgütlere ulaşmaya, olurlarını almaya ve bu etkinliği gerçekleştirmeye çalışacağız.
Ümit ediyorum ki katılım çoktan da çok olacak.
Don Kişot misali yel değirmenlerine savaş açıldı. Sonuç her zaman ki gibi hüsran. Bundan sonra ne yapılabilir sorusuna cevap aranmalıdır...
Don kişot benzetmesini kabul etmiyorum.
Çünkü neye karşı mücadele ettiğimizi ve karşımızda ne olduğunu iyi biliyorduk.
Yüzümüze karşı söz verilip, arkamızdan film çevrileceğinide.
Turizme karşı olup şuanki pozisyona arka ağızlarından gülenleride biliyoruz.
"Bu işin olması zor, öne düşersem itibarım sarsılır" düşüncesiyle yanımızda gözükmeyenleride biliyoruz.
Buna rağmen yapılacak herşeyi yapmaya devam ediyoruz. Çünkü bu memleket birşeyleri aşmalı !
Nizip'li Gerçek sahibin kendisi olduğunu bilmeli, yok öyle "Nizipin sahibi yok yaw" deyip kenara çekilmek.
35 ilden büyük nizip 100 bine yakın nufusu bunlar sadece varsayım nizip li diye birsey yok hakkını aramaya 100 bın kısınden %5 cıksa 5 bın kısı eder hak aramaya geldıgınde bir elin beş parmagı gıbı 5 kişi çıkmıyor sahneye kamerayı goren atılıyor hemen sözler veriyor nizip cazibe ve kültür merkezi olacak kayıt bıttıkten sonra olayda kapanıyor. kültürel anlamda neyımız var bakalım ve sayalım ben bulamadım bulan varsa eklesın gidin cogu sehre efsane yaratıyorlar mılletı cekmek ıcın bıze efsanede gerek yok toprakgın altından cıkan tarih var ama bızim elimizden alıp göturuyorlar ve bızde sahıpsız yetımler gibi bakıyoruz ve dıyoruz kı nizip in sahıbı yok agzımaza yer etmıs 2 kelıme ve o kelıme ıle kendımızı kandırıyoruz sahıbı yoksa 100 bıne yakın kişi neci burda neci ben söyeyeyim hepimiz tarih kültürünü bılmıyoruz yenılıgı bılmıyoruz zencırlerı kırmamısız hala eskı kafadayız bunu kırmak elımızde ama bız hala kendımızın bıle ne oldugumuzu bılmıyoruz kandırılmısız yıllarca ve demişiz ki nizip in sahıbı yok. şimdi birisi çıkar yazar derkı sadettin bey nizip ın kilisesi var. varmı taş yıgını cahalet oylekı kılıse acılırsa mıllet hırıstıyan olur. millet cahıllıkten hırıstıyan olur gecen sene turkıyede evet türkiyede 5 bın kısı hırıstıyanlıga gecmıs bırde bakalım sadece almanyada 15 bın kısı muslumanlıga gecmıs sadece almanya tum avrupayı demıyorum. işin kısacası mıllet kendını yenılemıyor yenılıge kacıyor nizip li de kendını yenılemek ıcın evını antebe tasıyor. zengınlerımızın cogunun evı antepte gıt gel yapıyorlar hergun neden nizip dar kafalı ınsanların oturdugu yer antep yEnılanmıs modern kalın burda nızıp ı modern edelım herkez tutsun ucundan neden kacıyorsunuz o zaman. agzımıza yer etmıs ıkı kelıme NİZİBİN SAHİBİ YOK.
Aslında yapılan gerçekten Don Kişotluktur. Çünkü bile bile, yüreklilikle yel değirmenlerinin üzerine gidilmiştir. Bu noktada NİÇED'i kutluyorum. Am önemli olan mücadeleye devam etmektir. Eğer ortada yanlış bilgilendirme var diyorsanız gelin şu bağlantıdaki Dilek Şikayet Formu'nu doldurup doğru bildiğimiz bilgileri Bakan Bey'le paylaşalım.
https://www.kultur.gov.tr/TR/Genel/IletisimFormu.aspx?F6E10F8892433CFF4497A73B597516EAED87D8E8A6DCB127
İsterseniz mozaiklerin başında ulusal ajansları çağırarak basın bildirisi okuyalım. Temsili bir mozaik oluşturup benzin döküp yakalım.
admin;232750 wrote:Don kişot benzetmesini kabul etmiyorum. Çünkü neye karşı mücadele ettiğimizi ve karşımızda ne olduğunu iyi biliyorduk. Yüzümüze karşı söz verilip, arkamızdan film çevrileceğinide. Turizme karşı olup şuanki pozisyona arka ağızlarından gülenleride biliyoruz. "Bu işin olması zor, öne düşersem itibarım sarsılır" düşüncesiyle yanımızda gözükmeyenleride biliyoruz. Buna rağmen yapılacak herşeyi yapmaya devam ediyoruz. Çünkü bu memleket birşeyleri aşmalı ! Nizip'li Gerçek sahibin kendisi olduğunu bilmeli, yok öyle "Nizipin sahibi yok yaw" deyip kenara çekilmek.
ben formu doldurdum bilgi için değil antepe gitmesini istemediğim için bence herkes bişeyler yazsın yollasın belki birileri ilgilenir..
Ben e-devlet şifresi almıştım az sonra oraya girip direk Başbakana ve C.Başkanına yazacağım .
Admin den ricam sistemde kayıtlı olan herkese bilgi maili atsın, bilgisayar başında olan tüm Nizip'liler de hep birlikte tekrar Başbakana ve Kültür bakanına yazı yazalım, bu işi düzeltememiz lazım.
abi sana zahmet mail atacağımız adresleri buraya yazarsan, herkesi yönlendireyim.
sevgili admin bence bimer ' e yazın ve etrafınızdakı herkes yazsın bimeradmin;232795 wrote:abi sana zahmet mail atacağımız adresleri buraya yazarsan, herkesi yönlendireyim.
Lütfen mail adreslerini ve yazılacak uygun metinleri yazınız, 15000 üyeye mail atacağım.
Ayrıca size Kültür bakanlığının fax numarasını vereceğim.
https://195.140.196.201/bimerwebform/
BİMER'e göndermek üzere ben bir yazı hazırladım gerekli düzeltme ve/veya eklemeler yaparak uygun görürseniz bu yazıyı kullanalım.
Sayın Başbakanım; İlçemiz (Nizip) merkezinde 6 ay önce Zeugma benzeri bir yerleşim yeri tespit edilmiştir.Zeugma'nın devamı sayılan kente Nisibyn/Ad Zociandem (M.S. IV yy.) denilmektedir. Antik kentin kilisesi tamamen ortaya çııkarılmış fakat taban mozaikleri, imkansızlıklar ve G.antep müzesinin doldurulması bahanesiyle, bütünlüğüde bozmak pahasına, yerinden sökülerek Gaziantep'e taşınması hususunda Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY yanlış bilgilendirilmiş, yönlendirilmiş ve sonucunda taşınması kararı aldırılmıştır. Nisibyn/Ad Zociandem mozaikleri Nizip İlçe merkezinde bulunan Nizip'e ait tarihsel ve kültürel bir değerdir aynı zamanda "taşınmaz bir kültür varlığıdır" son günlerde bu mozaiklerin yerinden sökülerek Gaziantep'e taşınması konusunda . Bizler Nizip halkı olarak Sayın bakanımızın bu talimatı eksik yada yanlış bir bilgilendirme sonucu verdiğinizi düşünüyoruz. Bu eserlerin yerinden sökülerek Gaziantep ZEUGMA müzesine taşınması herşeyden önce kültürel ve tarihsel mirasımıza vurulacak büyük bir darbe olacaktır kaldı ki bu eserler taşınmaz kültür varlıklarıdır. Uluslararası sözleşmelerce yerinde sergilenmesi esastır. Lütfen Nisibyn/Ad Zociandem mozaiklerinin kaderide Zeugma mozaiklerinin kaderi gibi olmasın ! İlçemizin potansiyel turizm kaynaklarından yoksun kalmasına da sebep olduğu gibi burayı ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistler için için de hayal kırıklığı olacaktır. Örneklerle ifade etmek gerekirse; Nemrud ve Kapadokya açık birer müze olması nedeniyle ilgi çekmekte ve Turist almaktadır. Gaziantep Müzesinde zaten yeteriince sergilenen mozaik vardır. Ancak Nizipte bir açık müzenin olması durumda Gaziantep Müzesi de ilgi çekecektir. Doğal haliyle kalacak bir Belkıs ve Zeugma Gaziantep ilininde Adıyaman ve Nevşehir gibi Turist çekmesini sağlayacaktır. Bizim asıl hedefimiz İlimizde ki her bireyin Turizm işinden Marjinal faydayı sağlamasıdır. İlçemiz Nizip; Zeugma, Rumkale, Karkamış, Nisibyn/Ad Zociandem mozaikleri ve diğer tarihsel zenginlikleri ile gelecekte önemli bir turizm merkezi olmaya namzet bir ilçedir. Bu eserler dolayısıyla turizm, İlçemizdeki tarım ve sanayi ile sağlanan ekonomik kaynaklara tek başına alternatif potansiyeli yüksek bir geçim ve istihdam kaynağı olarak görülmektedir. Bu potansiyele gösterge olarakta bölgeye turizm yatırımı yapmak isteyen çok sayıda ciddi firma proje geliştirmiş ve yatırım hazırlıklarına başlamışlardır. Bir ilçenin tarihsel zenginliğinin ciddi olarak turizm gelirlerine dönüşmesine ve kaderinin değişmesine bu kadar yaklaşmışken bu eserlerin Gaziantep'e taşınması bölge halkının turizme yönelik beklenti ve girişimlerinin, üst makamlara ve bürokrasiye güveninin son bulması demektir. Konu hakkında hassas davranacağınızı umut ederek Sayın Bakanımıza aktarılan eksik yada yanlış bilgileri başka kaynaklar hatta mümkünse yerinde yapılacak incelemelerle, eserlerin yerinde sergilenmesi uygunluğunun tekrar değerlendirilmesi hususlarını, Saygılarımla arz ederim.
Yazı güzel olmuş.Bu yazıyı kullanalım.
Gaziantepte çıkan yerel ve ulusal gazetelere tam sayfa ilan verelim.
Mozaikler Açık Müzede doğal haliyle sergilnirse daha fazla ilgi çekecektir.
Arkadaşlar yalnız
Bu çalışmayı Nizip Gaziantep
rekabetine taşımayalım.
Mozaiklerin Nizipte kalması Gaziantebe de fayda sağlar.
Tüm yazılarımızı ve isteklerimizi bu doğrultuda yapalım.
Burada Meselemiz bir Tarih Eserinden Tüm ilimiz sınırları içinde ki her hemşerimizin
Marjinal faydasını hedeflememizdir.
İşte biz Gaziantebin faydası yerine Nizibin faydası diye bir başlangıç yaparsak zaten
yanlış yaparız.
Böyle bir durum da zaten söz konusu olamaz.
Gaziantep ilçeleri ile de bir bütün halinde hareket eden önemli yerlerimizdendir.
Nizip te segilenen Mozaikler Gaziantebin asıl daha fazla yararına olacaktır.
Gaziantep yerine doğal çıkarıldığı gibi duran mozaik daha çok ilgi çekecektir.
Zaten Gaziantep müzesinde yeteri kadar mozaik vardır.
Bu müze bu haliyle yeteri kadar ilgi çekmemiştir.
Ama yerinde doğal haliyle gezilecek bir müze daha fazla ilgi çekecektir.
Adıyaman ve Kapodakya buna güzel örneklerdir.
İkisi de sökülüp götürülmemiş yada götürlememiş
bu yüzden çok fazla ilgi çekmişlerdir.
Zaten Adıyaman güzergahında olan Nizip bu nedenle ilgi çekecek
bu ilgi Gaziantep ekonomisine de fayda sağlayacaktır.
Yapacağız konuşma - duyuruları ve eleştirileri hepimiz bu madde üzerine yapalım lütfen.
Felsefe kardeş bu konuda sana katılmıyorum, neden mi ? Çünkü o senin dediğin ayırımcılık ve sömürücülük zaten Zeugma ile başladı, iyi niyetli olan bir yönetim 2000' nin başlarında Zeugma'yı yerinde sergilemek için girişim yapardı, nasıl olsa Nizip'te benim İlçem orada yerinde sergilensin ve muhafaza edilsin derlerdi, o zaman şimdi çıkan mozaiklerde de bu kadar yaygara kopmazdı, iş senin düşündüğün gibi değil, Nizip te olan Niçet' teki ve diğer arkadaşlar bize göre daha yakın takip ediyorlar ve dönecek olan veya dönen diyelim ranttan bahsediliyor, malum bal ve parmak meselesi hepimiz biliriz bunu, onun için iş senin bahsettiğin gibi masumane değil. Eğer sen de azıcık Nizipliyim diyorsan bağır sesin gür çıksın bizim gibi düşünenlere yardımcı ol kamuoyu oluşturalım bu mozaikler Nizip'te kalsın yoksa bir kaç sene sonra onlarda diğer dört duvar arasına tıkılan Zeugma mozaikleri gibi unutulup gideceklerdir. Seni tanımam bilmem sana karşı bir pozitif veya negatif hiç bir görüşüm yok ama düşüncelerine saygı duyuyorum ancak bu iş senin dediğin yerden öteye gitmiş durumda bu mesele Nizip'in G.Antep'ten ayrılmasına kadar gidebilecek bir konu ve sanırım mozaiklerden sonrada o süreç başlayacaktır. Sömürülme konusunda Niçet başkanı Sn.Kemal Cengiz beyin bir yazısı vardı onu okumanı tavsiye ederim. Sağlıcakla.felsefefe;232805 wrote:Mozaikler Açık Müzede doğal haliyle sergilnirse daha fazla ilgi çekecektir. Arkadaşlar yalnız Bu çalışmayı Nizip Gaziantep rekabetine taşımayalım. Mozaiklerin Nizipte kalması Gaziantebe de fayda sağlar. Tüm yazılarımızı ve isteklerimizi bu doğrultuda yapalım. Burada Meselemiz bir Tarih Eserinden Tüm ilimiz sınırları içinde ki her hemşerimizin Marjinal faydasını hedeflememizdir. İşte biz Gaziantebin faydası yerine Nizibin faydası diye bir başlangıç yaparsak zaten yanlış yaparız. Böyle bir durum da zaten söz konusu olamaz. Gaziantep ilçeleri ile de bir bütün halinde hareket eden önemli yerlerimizdendir. Nizip te segilenen Mozaikler Gaziantebin asıl daha fazla yararına olacaktır. Gaziantep yerine doğal çıkarıldığı gibi duran mozaik daha çok ilgi çekecektir. Zaten Gaziantep müzesinde yeteri kadar mozaik vardır. Bu müze bu haliyle yeteri kadar ilgi çekmemiştir. Ama yerinde doğal haliyle gezilecek bir müze daha fazla ilgi çekecektir. Adıyaman ve Kapodakya buna güzel örneklerdir. İkisi de sökülüp götürülmemiş yada götürlememiş bu yüzden çok fazla ilgi çekmişlerdir. Zaten Adıyaman güzergahında olan Nizip bu nedenle ilgi çekecek bu ilgi Gaziantep ekonomisine de fayda sağlayacaktır. Yapacağız konuşma - duyuruları ve eleştirileri hepimiz bu madde üzerine yapalım lütfen.
keşke şu antepten ayrılabilsek.kendimi bildim bileli antepliyim demedim bundan sonrada demem.dedem rahmetli antepliyi gördüğünüz yerde yolunuzu değiştirin ,bunlardan adama dost olmaz derdi.hiç yalan değilmiş.nizip e bir gram faydası yok koca metropolümüzün.bu mozaik işi bitmiştir bence.bundan sonraki çalışmalar antepten ayrılmak üzerine olmalıdır.her türlü faydasını görecektir şehrimiz.hem ekonomik anlamda,hem siyasi anlamda,hemde bu tür şehrimizi yakından ilgilendiren konularda.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.