sadettin bey hassasiyetinizi anlıyorum, ancak ortada bazı gerçekler var.
Öncelikle oranın kamulaştırılması için gerekli görülen 500 bin TL'nin bulunması lazım. Bu paranın 300 bin TL'sini Gaziantep valiliği, İl özel idare üzerinden vermeye hazır görünüyor. Kalan 200 bin TL'nin bulunması lazım ve bu para sizin binalarınızın kamulaştırılması için kullanılması lazım.
Yani şuan sıkıntı Nizip'den bulunması gereken 200 bin Tl'de !
Tabi ki bu görüşmelerimizde sözler bazında kesin ifadeler alınmıştır: 1-Akevler Mozaikleri yerinde kalacaktır. Çevre düzenlemesi yapılıp, turizme açılacaktır… Giden bir parça mozaik (altında bulunan mozaiklerin çıkarılabilmesi için) emaneten Gaziantep deposuna götürülmüştür. Ama, kazı alanı hala kamulaştırılamamıştır; kamulaştırma çabaları ciddi bir şekilde sürmektedir… İstimlak kapsamındaki 4 hane için ‘mevcut’ ödenek şu an kafi gelmemektedir… Ama, kısa zamanda temin edilecektir. Bu konuda Nizipli girişimci işadamlarının sponsorluğuna ve halkımızın azdan-çoktan katkılarına da ihtiyaç duyulmaktadır. 2-Zeugma’nın su altında kalan bölümü de dahil mevcut alanı Efes büyüklüğündedir. Tümünün Nizip’te kalacağı ve sergileneceği sözü alınmıştır. 3-Nizip Kültür Sitesi projesi hazırlanıp, onaylanmış ve ihale aşamasındadır. Ayrılan ödenek 3 milyon TL’dir. 4-Fevkani Kilisesi’de ihale aşamasındadır. 5-Zaten bizim olan, ama yıllardır ihmal ettiğimiz Rumkale’yi bize kazandıracak (NMYO yönünden başlayacak olan) kara yolu yapımı da proje bazında gerçekleşmiştir. İmdi, tüm bunlar ilanihaye gerçekleşmeye gerçekleşecektir, ama ilçemizde turizm alt yapısına dair hiçbir şey yoktur. Yani aciliyetimiz turizm sektörünün alt yapısını oluşturmaktır. Butik oteller olmazsa, yerel yemek kültürümüzü yansıtan restoranlar ile kültür kafeler açılmazsa, yöremize özgü el-işi sanat eserleri üreticileri oluşmazsa, SİT kapsamındaki evlerimiz (özellikle, trafiğe kapalı bir yaşamsal kültür sokağımız olmazsa) restore edilmezse, mağara ve höyüklerimiz cazibe alanlarına dönüştürülmezse; Nizip’e günde bin turist gelse (ekonomik getiriye dönüşemeyeceğinden) boştur, boş…
Sayın handan_istanbul, genel manada, görüşlerinize saygı duymamak ve katılmamak mümkün değil. NİÇET olarak eksikliğini duyduğunuz ve bu konularda elzem olarak yapılması gerekenleri 'tabi ki' düşünmekte ve de zaman içinde gerçekleştirme arayışlarımızı sürmekteyiz; hem de şartlarımızı ve olanaklarımızı zorlayarak.
Bu görüşmelerimizin özetini (özlü bir sözle noktalamak istersem) eminim ki herkes anlayacağını anlamış olur: Bir yerde söylenecek (detaylandırmak ve ifşa etmek bazında) söz vardır, söylenmeyecek söz...
1 saat kadar önce Gaziantep Gn.Sekreteri Cafer YILMAZ beyle çalıştay ortamında beraberdik.
Kendileri mikrofonu alıp, 15 gün içerisinde bu kamulaştırma işini bitireceklerini söylediler.
Bundan sonraki aşamada;
haftaya komisyon ekibi gelecek ve arsa sahipleri ile makul fiyatta anlaşılmaya çalışılacak. Aksi halde yine zor görünüyor. eğer eldeki para yeterse hemen imzalar atılıp, paralar yatırılacak.
Sonrasında mozaiklerin nasıl sergileneceği hususunda çalışmalar yapılacak.
Hadi hayırlısı...
inş hayırlısı olur.ama bildiğim kadarıyla arsa sahiplerinin içerisinde arsasına 700 milyar fiyat biçen mülk sahipleri var.nasıl anlaşılacak bilemiyorum.500 bin tl 4 parsel için gerçekten komik bir rakam ama.
500.000 tl ıle muhtemelen olmasada 600.000 tl ıle bıter cunku arkadakı evler arsa ve yapılmıs evlerı baz alırsan 75*2- 150.000 tl gerıyede 450.000 kalır 2 evde 225 den bıttı kamulastırma şimdi abartıyada gerek yok bizim yapacagımız tek fedekarlık evımızden olacagız oda nizip için en azından memelekete bir hayrımız olur. biz trılyonlar beklemıyoruz hakkımız neyse versınler tek uzuntumuz semtımız olacak ama makul olursa memlekete hayırlı olsun deriz. bilirkişiler gelir degerını biçer. abartıya gerek yok.
sadettinyildirim;232297 wrote:500.000 tl ıle muhtemelen olmasada 600.000 tl ıle bıter cunku arkadakı evler arsa ve yapılmıs evlerı baz alırsan 75*2- 150.000 tl gerıyede 450.000 kalır 2 evde 225 den bıttı kamulastırma şimdi abartıyada gerek yok bizim yapacagımız tek fedekarlık evımızden olacagız oda nizip için en azından memelekete bir hayrımız olur. biz trılyonlar beklemıyoruz hakkımız neyse versınler tek uzuntumuz semtımız olacak ama makul olursa memlekete hayırlı olsun deriz. bilirkişiler gelir degerını biçer. abartıya gerek yok.
sadettin abi sen olsan 450 mk arsana üzerinde evde var,(her ne kadar gece kondu görünümünde olsada o insanlar o evlerde yaşıyo.)75 bin tl verseler kabul edermisin.eğer o arsalar 75 bin ederse seninle bizim evin yapılı olduğu arsalarımız neden 225'er bin lira.o eve 150 bin tl paramı harcadın yaptın allah aşkına.hem sonra o arsalar oradaki insanların ekmek kapısı değilmi sende biliyosun bunu.orayı ekip biçiyolar.adamların işi şetilcilik.böyle mantıksızlıkmı olur.tabiki bizde istiyoruz memlekete bir faydamız olsun,ama insanlar mağdur edilmesin.hem dikkatini çekerim bu konuyu burda gündeme taşıyan bendim.kimsenin haberi yoktu böyle birşeyden.adamlar bir ay kazı yaptılar kimse gelmedi,ben burda konu açtıktan sonra nizip sevdalısı abilerimiz tarafından konu gündemden düşürülmedi ve bu noktalara geldi.yani şunu demek istiyorum;en az senin kadar bende bu eserlerin nizipte sergilenmesini,memleketimize faydalı olmasını istiyorum.ama dediğim gibi ;insanlar mağdur edilmemeli.bak sen ne güzel evine 225 bin değer biçiyosun.hele birde git o adamlara sor 75 bini kabul edeceklermi.
Arkadaşlar, arsa ve binaların fiyat tespiti için bir takdir komisyonu gelecek. Bu komisyon içerisinde il ve ilçe imar işlerinden de arkadaşlar olacaktır. İnanıyorum ki sizleri mağdur etmeyecek şekilde bir tespite gidilecektir.
gerçekten sabrımızı test edıyorlar olmalı bir noktaya kadar bu sabrımız kafi bir noktadan sonra volkanı patlatacaklar artık ıyı nıyetımıze ragmen saf yerine koyuyorlar. kendı evımızde kıracı gıbıyız bende zaten 15 gun sure verdım 15 gun sonra kepce goturup evımın bahcesını acacam ve bahce duzenlemesını yapacam sucu neysede kabulum askerımızi şehit eden katıllere ne yapıyorlarkı benım sucum olsun. heybelı adayıda bana tahsıs ederler belkı. varmı daha ötesi.