Nizip.com
Üye ol
Nizip Tanışıyor Tartışıyor

Engelli İnsanlarımıza Ne Kadar Önem Veriyoruz.

Görüntülenme: …

YakisikliAntika Üye
Ülkemizde malesef engelli vatandaşlarımız yeterince düşünülmüyor.Herhangi bir okulda veya herhangi bir yerde onlar için hiç birşey yapılmıyor.Onları kendi kaderlerine terkediyoruz.Sadece halk olarak değil,devlette birşey yapmıyor.Avrupadaki engellilere verilen değer hiç kimseye verilmiyor,İnsanlar onlara saygı duyuyorlar ve ilgi gösteriyorlar.Normal bir insan nasıl yaşıyorsa engelli onlarada aynı standartta yaşama hakkı ve imkanı veriyorlar.Bütün masraflarıda devlet tarafından karşılanıyor.Unutmayalimki her(sağlam)insan engelli olmaya adayıdır,Yarının ne getireceği bilinmez.
handan_istanbul Üye
ben katılmıyorum özellikle son dönemlerde türkiyede bu konuda çok güzel çalışmalar yapılıyor...hükümetimizide bu konuda duyarlı buluyorum...ama şöyle bişey var...bazı metro duraklarında engelliler için asansör yapılmış ama bu asansörü normal insanlar kullanıyor kullanmanın ötesinde bozana kadar herşeyi yapıyolar...gerçi kapısında özürlü insanlar içindir yazısı var ve bu akıl özürlü vatandaşlarda kendilerine özel sanıp kullanıyor olabilirler...benim bildiğim bir kaç özürlü insan devletten ciddi yardımlar alıyor...belediyelerin özürlüler için yaptıkları çok şey var...belki şu an için yeterli donanım ve bilinç yok ama bu konuda hızla gelişiyoruz...
xxhidayet Üye
Handan kardeşim maalesef önlemler yeterli değil..

Aşağıda bir link veriyorum... Gaziantepli engelli kardeşlerimizin çıkardığı bir medya hizmeti. Genel olarak sorunlarından bahsediyorlar.

[URL="javascript:alert('Bu%20i%C3%A7erik%20devre%20d%C4%B1%C5%9F%C4%B1%20b%C4%B1rak%C4%B1ld%C4%B1')"]www.bizdevarizgazetesi.org[/URL]
vedatakkas Üye
handan_istanbul;231912 wrote:ben katılmıyorum özellikle son dönemlerde türkiyede bu konuda çok güzel çalışmalar yapılıyor...hükümetimizide bu konuda duyarlı buluyorum...ama şöyle bişey var...bazı metro duraklarında engelliler için asansör yapılmış ama bu asansörü normal insanlar kullanıyor kullanmanın ötesinde bozana kadar herşeyi yapıyolar...gerçi kapısında özürlü insanlar içindir yazısı var ve bu akıl özürlü vatandaşlarda kendilerine özel sanıp kullanıyor olabilirler...benim bildiğim bir kaç özürlü insan devletten ciddi yardımlar alıyor...belediyelerin özürlüler için yaptıkları çok şey var...belki şu an için yeterli donanım ve bilinç yok ama bu konuda hızla gelişiyoruz...
pek hızlı geliştiğimiz filan yok.
en gelişmiş yer istanbul,sen tekerlekli koltuğa bin ve yola bir çık bakalım.:)
hatta okadar da değil,bir bebek arabasını al,içine bir de bebek koy ve yola çık.
otobüse binerken birinin el atması lazım,kaldırıma çıkarken arabayı kucaklaman lazım,
üst geçitten karşıya nasıl geçeceksin?çocuk arabası var diye karşıya geçerken frene mi basacaklar zannediyorsun?
her neyse,bir gün deneme turu yaparız:)
handan_istanbul Üye
vedatakkas;231943 wrote:pek hızlı geliştiğimiz filan yok.
en gelişmiş yer istanbul,sen tekerlekli koltuğa bin ve yola bir çık bakalım.:)
hatta okadar da değil,bir bebek arabasını al,içine bir de bebek koy ve yola çık.
otobüse binerken birinin el atması lazım,kaldırıma çıkarken arabayı kucaklaman lazım,
üst geçitten karşıya nasıl geçeceksin?çocuk arabası var diye karşıya geçerken frene mi basacaklar zannediyorsun?
her neyse,bir gün deneme turu yaparız:)

ben sizin gibi düşünmüyorum vallahi...bu arada o çocuk arabalarınada çok sinir oluyorum...çarşıda pazarda yolda kaldırımda heryerdeler yaaa...bence kadınlara bide bebek arabası kullanma ehliyeti versinler...ahtım var birinin kafasına geçircem o arabayı...işte bende bu konuda iyimser olamıyorum:))))) ama engelli vatandaşlar için iyimserim...avrupayla karşılaştırdığınızda çok geriyiz ama birde kendimizle kıyaslayalım 10 yıl öncesiyle...vede 10 yıl sonrasını düşünelim...ilerliyoruz yaaaa...lütfen olumlu düşünelim...ben quantum muantum inanmam ama olumlu düşüncelerin faydasına inanırım...daha güzel yarınlar için umudu kaybetmeyelim...eleştirelim evet ama olumlu düşüncelerden vazgeçmeyelim...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim