Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

İsrail'i sevindiren kareler

Görüntülenme: …

xxhidayet Üye
Komandolar gönüllülerden dayak yiyor!

İnsani Yardım Vakfı (İHH) 31 Mayıs Pazartesi günü saat 04.30 sularında gerçekleşen kanlı baskınla ilgili yeni fotoğraflar yayınladı. İHH'nin internet sitesinde yayınlanan fotoğraflar İngiltere'de bugün yayımlanan gazetelerde geniş yer buldu.
Daily Telegraph, fotoğrafların gemide yaşananlara ilişkin şimdiye kadarki en çarpıcı karelerden biri olduğunu yazdı.
Şimdi bu fotoğrafları propaganda olarak kullansa da İsrail, başta gemideki bazı aktivistlerin kameralarındaki fotoğrafları silmeye çalışmıştı. İsrail, baskından sonra gözaltına aldığı gazetecilerin ve eylemcilerin video ve ses kayıtlarına da el koymuştu.
Telegraph'a göre, İHH'nin bu fotoğrafları yayınlayarak, İsrail'i utandırma ve aktivistlerin arkadaşları ölürken nasıl yaralı İsrail askerlerini yardım ettiklerini gösterme amacı güttüğü anlaşılıyor. Ancak İsrail ordusu olumlu karşıladığı bu fotoğrafların "aktivistlerin İsrailli askerleri öldürmeye çalıştıklarına açık ve kesin kanıt sunduğu" yorumunu yaptı.
FINANCIAL TIMES: KUŞATMA SONA ERMELİ
Financial Times gazetesinin bugünkü başyazısı "Gazze kuşatması sona ermeli" başlığını taşıyor.
Financial Times, "İsrailli komandoların, uluslararası sularda Gazze yardım filosuna yönelik saldırısı, ulusal çıkarlarını gözden kaybeden bir hükümetin işi olduğu" yorumunu yapıyor ve özetle şöyle devam ediyor:
"Bu hükümet, İsrail'in dostlarının sabrını taşırmış, düşmanlarını da hem öfkelendirmiş hem de memnun etmiştir. İsrail, hukukun üstündeymiş gibi davranarak, uluslararası kamuoyunu kendisinden soğutmakta; meşruiyetini aynı zamanda da güvenliğini yıpratmaktadır. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın da söylediği gibi Gazze ablukası savunulamayacak, sürdürülemeyecek bir şeydir. Kaldırılmalı, ardından Hamas'ın niyeti sınanmalıdır. İsrail'in itibarını kaybetmesi, meşruiyetinin hâlihazırda maruz kaldığı kayıpla kıyaslanamaz bile."
JOSSE: ASIL ÇEKİŞME ABD VE TÜRKİYE ARASINDA
Alman haftalık Die Zeit gazetesinin editörü ve Stanford Üniversitesi öğretim görevlilerinden Josef Josse, Financial Times'da yayımlanan makalesinde, Türkiye'nin bölgesel bir güç olmaya soyunduğu yorumunu yapıyor. Josse'ye göre asıl çekişme, Gazze'ye yardım filosu üzerinden ama ABD, Türkiye ve İran arasında yaşanıyor. Josse'nin görüşü şöyle:
"Ortadoğu'da hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Türkiye Başbakanı Erdoğan 'Bu saldırı uluslararası hukuka aykırıdır' dedi. Ama Hamas kontrolündeki Gazze ile İsrail arasında olduğu gibi savaş durumunda, abluka tam olarak suç sayılmaz. Mısır, Gazze'ye karadan geçişi kapatmıştı ve kimse Kahire'yi herhangi bir sözleşmeyi ihlal etmekle suçlamadı.
Erdoğan 'Bu devlet terörüdür' dedi. Ama teröristler, İsrail'in yaptığı gibi özenle hazırlanmış mesajlar yayınlamaz. İsrail, 'insani yardım nakliyatını onayladığını ve gemiyi Aşdod limanına davet ettiği' bilgisini içeren radyo yayını yapmıştı.
Spot ışıkları İsrailliler ve Filistinlilerin üzerinde ama senaryonun büyük bölümü başka yerde. İran'ın yanında, NATO üyesi Türkiye şimdi Batı'nın en büyük baş ağrısıdır. Mısır'ın hareketsizliğe sürüklendiği ve Riyad'ın Washington ile Tahran arasındaki çite yerleşmiş olduğu bir ortamda, Türkiye bölgede liderliğin kapanın elinde kaldığını gördü ve bunun peşinden gidiyor. Suriye'yi kendi eksenine çekti ve üstünlük kurma konusunda rakibi İran'la nükleer anlaşma imzaladı."
BBC TÜRKÇE

Kaynak:Habertürk web sitesi
M.KÜÇÜK Üye
Akşam ana haber bültenlerinde gemideki doktorlardan birisi anlatıyordu,yakalanan komandolar altlarına kaçırmış. Ne kadar iğrenç ve rezil bir duruma düşmüşler.Bunların gücü demekki sadece kadınlara ve çocuklara yetiyormuş.Tüüüüüü rezil rüsvaylar...
hasan tekçe Üye
allah belasını versin bunların,ancak güçleri savunmasız çocuklara kadınlara yeter.
fsoyarik Üye
Ağlayan İsrail askerini böyle kolladı

09 Haziran 2010 Çarşamba 02:04
İsrailli ağlayan komandoya sarılıp, diğer eliyle eylemcilere 'Durun' diyen Gazze gönüllüsü Murat Akinan, olay anını anlattı;

Nazım ALPMAN
Barış eylemcisi barışçı olur

Mavi Marmara’da silahsız eylemciler tarafından rehin alınınca ağlayan İsrailli Şayetet 13 komandosunun kendisine emanet edildiğini söyleyen Gazze gönüllüsü Murat Akinan, “Etkisiz hale getirildikten sonra kimseye bir fiske vurdurmadım” dedi.

Bir eliyle yaralı İsrail askerine sarılıp diğer eliyle eylemcilere “Durun” işareti yapan Akinan, gemiye 18 yaşındaki kızı Saliha Sultan’la binmişti. Akinan, saldırı gecesi yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘Kimse dokunmasın’

“Sabaha karşı denizaltı, helikopter ve botlarla geldiklerini gördüm. İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ı gördüm. Üst köşkten içeri doğru yaralı bir İsrailli komandoyu sokuyordu. Teçhizatını almışlardı. Başkan Yıldırım, ‘Murat al, bunun güvenliğini sağla. Dikkat et, sakın kimse dokunmasın’ diye tembihleyip askeri bana emanet etti. Ben de ‘Durun. Kimse ona el sürmeyecek’ diye bağırarak ilk yaralı komandoyu aşağıya indirdim. Geminin doktorunu çağırarak pansumanını yapmasını istedim. O arada iki asker daha geldi. İnsanlar tepki gösteriyordu. O üç askerin başından ayrılmayıp tedavilerini sonuna kadar yaptırdım. Yanıma itidal sahibi 2-3 kişiyi aldım ve ‘Bunlara kimseyi dokundurtmayacağız’ dedim.

Çok korktular

Asıl bizim ölüler gelmeye başlayınca çok korktular, öldürüleceklerini düşündüler. Yalvaran gözlerle bakıyorlardı. İçlerinde biri çok ağlamıştı. Kendini kaybetti, kilitlendi. Biri altına işedi. İsrail askerlerini göz ve el temasıyla sürekli, ‘Problem yok. Sakin olun, rahat olun, bendesiniz’ diye sakinleştirdim. O güveni hissettiler. Gözlerindeki o korku, inanın kardeşlerimin ölmesiyle eş değerdeydi benim için. Güvenliklerini sağladıktan sonra benim işim bitti. İnsanlar da sakinleşmişti zaten. 45 dakika sonra da gemi teslim alındı.

Esire kötülük olmaz

Tel Aviv’de gece yatağımdan kaldırıp 2.5 saat sorguladılar. Gemide, bir elim askerin üzerinde bir elim ‘Durun’ şeklinde gösteren fotoğrafımı bulmuşlar. Yanımda gaz maskeli eylemcilerden birinin fotoğrafını göstererek, ‘Tamam sen burada bir iyilik yapıyorsun ama yanındaki vuruyor’ dediklerinde, ‘Herkese mani olamam ama elimden geldiğince vurdurtmadım. Üç askeri çağırın yüz yüze görüşebilirim’ dedim. ‘Peki bunlara nasıl gücün yetti?’ dediler. ‘Müslümanlıkta esire kötü davranılmaz’ dedim.

Kızım için bir daha göze alamam

MURAT Akinan, gemiye Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi kızı 18 yaşındaki Saliha Sultan’la birlikte bindi. Akinan, baba-kız çay keyfi yaparlarken olayı bütün sıcaklığıyla anlattı. Gemide kızını aşağıda, güvenli bir yere yerleştiren Akinan, “Bu riski yine göze alır mısınız?” sorusuna, “Kendi adıma alabilirim ama kızım için bir daha düşünmem” dedi. Saliha Sultan ise aynı soruya “Evet” yanıtını verdi.
felsefefe Üye
Müslümanlıkta esire kötü davranılmaz
vedatakkas Üye
Demek ki ellerinde silah olmayınca,erkeklikler bir balon gibi sönüyormuş...:D
TÜFEK İCAD OLDU,MERTLİK BOZULDU.
dilruba Üye
felsefefe;231420 wrote:Müslümanlıkta esire kötü davranılmaz

davranılmaz dogrudur... neyi kasttediginizi bilmiyorum ama yorumunuza anladıgım kadarıyla cevap vermek istiyorum... adamlar gelsin tepenize helikopterle yanaşsınlar tam namaza duracagınız vakit hayvan gibi saldırsınlar... biz onların esirine iyi mi davranalım... kusura bakmayın abi tokat atana gül verilmez...

ha ayrıca kalksınlar bebek kadın fark etmeden öldürsünler en önemlisi memleketini işgal etsinler, KUDÜSü işgal etsinler biz onların esirine iyi davranalım... tamam peki davranalım.!

bizim 19 yaşındaki Furkanımıza acımadan sıksınlar mermileri bizse onların esirine iyi davranalım...
akhenaton Üye
Müslümanlık... esir..... kötü muamele...... üçünü birarada düşünmek zaten imkansız ama orada meydana gelen olay esirlere kötü davranma olayı değil, esir alıncaya kadarki mücadelede zuhur etmiş olan şiddetin bir sonucudur. ve şunu aklımızdan çıkarmayalım ki bu gemideki insanlar silahlarla burun buruna gelmiştir, can havliyle israil askerlerinin ağzını burnunu kırmış bu gayet doğal birşey. vuranların ellerine sağlık diyecektim ama aklıma bir başka ihtimal daha geldi, belki de o gemiye çıkarma yapan askerlerin içinde gönülsüz olarak bu operasyona gidenler vardı, emir kulu olmaları itibariyle mecburen silah kuşananlar vardı... ve daha birçok ihtimal......
neyse çok ta iyimser olmamak lazım galiba...
ama ne yaparsak yapalım şunu unutmayalım: ''Biz Taif'te taşlanan ve bu taşlara karşılık beddua değil, ellerini açıp taşlayanlara dua eden bir peygamberin ümmetiyiz.''
handan_istanbul Üye
akhenaton;231528 wrote: ama ne yaparsak yapalım şunu unutmayalım: ''Biz Taif'te taşlanan ve bu taşlara karşılık beddua değil, ellerini açıp taşlayanlara dua eden bir peygamberin ümmetiyiz.''

harikaaaaaaaa...daha ne söylenebilir ki...kana kan dişe diş fikrini savunanlara en güzel cevabı vermişsiniz...
M.KÜÇÜK Üye
Enfal suresi 67.ayet: Yeryüzünde düşmanı tamamıyla sindirip hâkim duruma gelmedikçe, hiçbir peygambere esir almak yakışmaz. Siz geçici dünya menfaatini istiyorsunuz, hâlbuki Allah ahireti (kazanmanızı) istiyor. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Bir yere çekmeyin sadece içimden geldi.
xxhidayet Üye
Ben çok şey yazacaktım ama o kadar enfes yorumlar yapılmış ki, sukut ikrardan gelir diyorum..;):)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim