Nizip.com
Üye ol
Nizip Tanışıyor Tartışıyor

Antep-Nizip arası dolmuş sorunu

Görüntülenme: …

atom Üye
Ben Antepte yaşayan bir nizipli vatandaşım. Benim ve eşimin ailesi Nizpte yaşadığı için sık sık Nizipe gitmek durumunda kalıyoruz. Ancak son zamanlarda Nizipe gitmek resmen işkenceye dönüştü. Dolmuşlarda her zaman can sıkıcı olaylar yaşıyoruz. Sanki Urfa yada Adanaya gidiyoruz.
Okadar uzun sürüyor yolculuk. Birde dolmuş Şoförleri insanları aldatıyor. Geçen hafta insanları Bireciğe gider diye arabaya almışlar. Nizipte indirdiler. Adamlar haklı olarak küfürü bastılar. Küçüç islahiye ilçesine bile düzenli dolmuş seferleri var. Koca bir ilçe Nizip. İl olmaya aday. Ancak yıllardır bu sorunun üstesinden gelemediler. Nizip sahipsizmi? Yetkililer neden bu sorunu çözmüyor?Şoförlerin bu olumsuz tutumları Nizip'in ve Nizip'lilerin yanlış tanınmasına neden oluyor.
Buna neden göz yumuluyor?Teşekkürler......
hasan tekçe Üye
eskiden suruç dolmuşcuları öyle yapardı,şimdide bizimkilermi başlamış.sonradan sonraya huy almışlar galiba.
atom Üye
Malesef öyle her seferinde aynı şeyi yapıyorlar. 20 dakikaya kalkacağız deyip kalkmıyorlar 1 saat dolanıyor sonra çok uzun süre dolmuşta bekletiyorlar..
müslüm akpek Üye
Bu konu sürekli gündeme geliyor, ben bile geçenlerde az daha uçağı kaçıracaktım, bu kendini bilmez minibüsçülerin hiç mi vicdanı yok, hiç mi buraya yazılan yazıları okumuyorlar, hiç mi kendileri hakkında yapılan şikayetleri duymuyorlar, neden kendilerine çeki düzen vermezler, eğer kendilerini düzeltmez, düzenli seferleri başlatmazlarsa, birileri artık dur diyecek ve hepsi ekmeklerinden olacaklar.

SİZE TAVSİYEM ESKİ YOLDAN GELEN KÖY MİNİBÜSLERİNİ TERCİH EDİN, 15 dk da bir aksaksız hareket ediyorlar ,45 dk da seferi tamamlıyorlar ve çok güvenliler.
atom Üye
Teşekkür ederim ilginize. Buradaki yakınlarımda aynı tavsiyede bulundular. Bundan sonra öyle yaparım. Ama bu çözüm değil bence. Bu tepkiyi bütün Nizipliler gösterirse belki diğerleri kendilerini düzeltirler. Ben bütün Niziplileri eski yolu kullanmaya davet ediyorum. Yada yetkilileri çözüme davet ediyorum
mustibalci Üye
Geçen sene nizip'ten dönüşte hemen kalkacak denen minibüs 20 dakkaya yakın bekledi ve kalktıktan sonra bir nizip turu atıp tekrar durağa gelip yolcu aldı.
Zaten dolu olan minibüse tekrar yolcu almak nedir anlamadım.
Bana denk gelen birolay olduğunu üdşündüm ama genel bir sorunmuş.
Yetkili biryer muhakkah vardır müdahale etmek lazım. Gerekirse ihale oluştup yeni firmalara verilsin taşımacılık.
müslüm akpek Üye
mustibalci;229119 wrote:Geçen sene nizip'ten dönüşte hemen kalkacak denen minibüs 20 dakkaya yakın bekledi ve kalktıktan sonra bir nizip turu atıp tekrar durağa gelip yolcu aldı.
Zaten dolu olan minibüse tekrar yolcu almak nedir anlamadım.
Bana denk gelen birolay olduğunu üdşündüm ama genel bir sorunmuş.
Yetkili biryer muhakkah vardır müdahale etmek lazım. Gerekirse ihale oluştup yeni firmalara verilsin taşımacılık.

Bir söylentiye göre 2-3 ay içinde bu minibüsler otogara alınacakmış, ve şehir içinde dolaşmaları yasaklanacakmış, çok güzel bir haber değil mi?

Ama şaka yaptım bu bir hayal.:D
atom Üye
Galiba Nizipe yeni otgar yapııyormuş. Eğer doğruysa belki müslüm Beyin söylediği hayal değildir. Ben bugün yie Nizipe gittim. Yolda yine aynı sorunla karşılaştım. Benim gibi diğer yolcuların hepsi söylene söylene yolculuğu tamamladılar. Ama şoförlerin hiç umurunda değil
müslüm akpek Üye
Başkanımız Sayın Hacı bey yeni otogarın yapılacağını söyledi ancak bu oto gar kim bilir ne zaman biter, bu sürede eski otogar kullanılabilir,ama kimsenin umurunda değil.
atom Üye
Zaten eski otogar kullanılmadan eskidi. Bunun sebebinide anlamış değilim. Ülkemiz bu kadar zenginmi? Bir sür emek ve para harcandı. Ama hiç ullanılmadan yenisi yaılıyor
müslüm akpek Üye
Ben önümüzdeki hafta otobüsle gelmeye karar verdim, bunun tek sebebi Gaziantep- Nizip arasındaki ulaşım zorluğu.
YakisikliAntika Üye
Hayatta en nefret ettiqim konudur budur.
Resmen cile cektiriyorlar...
hasan tekçe Üye
hele ben geçen gün bir olayla karşılaştım,hayretler içinde kaldım vede çok utandım bir nizipli olarak.
antepten nizip e gelmek için antep otogarından dolmuşa bindim ve yemin ederim ben turizmle bursadan gelmiştim ve ben turizm yarım saat sonra nizip e gelecek olmasına rağmen ben dolmuşu tercih ettim.maksat dolmuşcu esnafıda iş yapsın amacındaydım.arabada 20-22 yaşlarında bir bayan vardı,tam benim arka koltuğumda oturuyodu.yabancı olduğu her halinden belliydi.neyse,otogarda yarım saattan fazla bekledikten sonra yola çıktık.nizip e yaklaşınca o bayan dolmuşcuya kendisinin yabancı olduğunu,gap rehabilitasyon merkezine öğretmen olarak geldiğini ve orayı bilmediğini,kendisini oraya bırakmasını dolmuşcudan rica etti.dolmuşcu çok kaba saba bir tavırla''ben orayı bilmem'' dedi.bayan önceden sormuş olmalıki''mezarlık civarındaymış''dedi.ordan ben söze girdim ve dolmuşcuya,bayanın aradığı yerin mezarlığın arka tarafında olduğunu söyledim.adam şöyle bir döndü gözümün içine baktı ki anlatamam,şimdi arabayı durdurur beni ele alır diye düşündüm.neyse,zorakide olsa tamam dedi şoför.ama gidene kadarda bayanı canından bezdirdi.vay efendim verdiğin para kaç kuruşta bide servis istiyosun,yok birde kapısına kadar bırakacaksın,yere girsin dolmuşculuğuda bilmemneyide vs vs.velhasılı kelam bayan arabadan inene kadar canından bezdirdi.ben orda bir nizipli olarak yerin dibine girdim.şimdi memleketimize ilk defa gelen ve üstelik bayan olan,karşılaştığı ilk kişide bu dolmuşcu olan biri memleketimiz hakkında ne düşünür sizce...
fsoyarik Üye
Hasan bey kardeşim bizim ile Batılının farkı bu EGİTİM malesef hakikat bu Türkiyenin en büyük problemi bu Egitim
Bir insanı egitip hakim subay ögretmen yapıyor Okullar açıp kanun Yönetmelik çıkartılıyor amma malesef Esnaf ve sanatkarlar odasının bir kanunu Yönetmeligi yok hiç bir esnaf egitlmiyor.
Batılı 3 yaşında kreşe alıp 7-8 yaşında olayı bitiriyor zaten çocuk 7-8 yaşına kadar alması gereken terbiyeyi alır gelecek yıllarda ahlak olgunlaşır
bizde Devlet bunu yapmaz esnaf odaları egitmez olacagı bu
Sen sıkıntıyı niye çektin madem bursaya geldin söyiyeyim MENEs i gördünmü hadi biz ilçede yaşıyoruz insan bir haber etmezmi arkadaş seni agırlayalım
Selamlar
hasan tekçe Üye
abi bursada bir sıkıntım olmadı allaha şükür.teyzem çocukları var bursada.aslında gelmezden önce menes abime söylemiştim geleceğimi fakat oraya geldikten sonra rahatsızlık vermiş olmayayım diye bilgilendirmedim.
bursaya gezmeye geldim abii.bayramdan iki hafta sonra geldim,zaten çok fazlada kalmadım,ayrıca size çok teşekkür ederim gelmiş ağırlanmış kadar oldum.allah eksikliğinizi vermesin.
YakisikliAntika Üye
hasan tekçe;236516 wrote:hele ben geçen gün bir olayla karşılaştım,hayretler içinde kaldım vede çok utandım bir nizipli olarak.
antepten nizip e gelmek için antep otogarından dolmuşa bindim ve yemin ederim ben turizmle bursadan gelmiştim ve ben turizm yarım saat sonra nizip e gelecek olmasına rağmen ben dolmuşu tercih ettim.maksat dolmuşcu esnafıda iş yapsın amacındaydım.arabada 20-22 yaşlarında bir bayan vardı,tam benim arka koltuğumda oturuyodu.yabancı olduğu her halinden belliydi.neyse,otogarda yarım saattan fazla bekledikten sonra yola çıktık.nizip e yaklaşınca o bayan dolmuşcuya kendisinin yabancı olduğunu,gap rehabilitasyon merkezine öğretmen olarak geldiğini ve orayı bilmediğini,kendisini oraya bırakmasını dolmuşcudan rica etti.dolmuşcu çok kaba saba bir tavırla''ben orayı bilmem'' dedi.bayan önceden sormuş olmalıki''mezarlık civarındaymış''dedi.ordan ben söze girdim ve dolmuşcuya,bayanın aradığı yerin mezarlığın arka tarafında olduğunu söyledim.adam şöyle bir döndü gözümün içine baktı ki anlatamam,şimdi arabayı durdurur beni ele alır diye düşündüm.neyse,zorakide olsa tamam dedi şoför.ama gidene kadarda bayanı canından bezdirdi.vay efendim verdiğin para kaç kuruşta bide servis istiyosun,yok birde kapısına kadar bırakacaksın,yere girsin dolmuşculuğuda bilmemneyide vs vs.velhasılı kelam bayan arabadan inene kadar canından bezdirdi.ben orda bir nizipli olarak yerin dibine girdim.şimdi memleketimize ilk defa gelen ve üstelik bayan olan,karşılaştığı ilk kişide bu dolmuşcu olan biri memleketimiz hakkında ne düşünür sizce...
Ne olacaktiki bizim dolmuscularda sayqi yokki.Butun dertleri para.O bayan kac kisiye bu olayi anlatacak alsana reklam ama kotu reklam.
KalpsizAdam Üye
Sahsen ben bu dolmusculardan utaniyorum(DAVRANISLARINDAN) Hemen hareket edeceqiz diyorlar,sonra butun memleketi dolasiyorlar.Musterin tamam deqilse kalkma yerinde bekle dolunca kalkarsin,
Yalan soylemek bunlar icin siradan bir durum olmus.
hasan tekçe Üye
fsoyarik;236520 wrote:Hasan bey kardeşim bizim ile Batılının farkı bu EGİTİM malesef hakikat bu Türkiyenin en büyük problemi bu Egitim
Bir insanı egitip hakim subay ögretmen yapıyor Okullar açıp kanun Yönetmelik çıkartılıyor amma malesef Esnaf ve sanatkarlar odasının bir kanunu Yönetmeligi yok hiç bir esnaf egitlmiyor.
Batılı 3 yaşında kreşe alıp 7-8 yaşında olayı bitiriyor zaten çocuk 7-8 yaşına kadar alması gereken terbiyeyi alır gelecek yıllarda ahlak olgunlaşır
bizde Devlet bunu yapmaz esnaf odaları egitmez olacagı bu

kesinlikle katılıyorum,eğitim şart.
fsoyarik Üye
Hasan kardeşim bende size teşekkür ederim, işin temeli egitim biz otlaklardan yaylalardan kısaca bozkırlardan gelen bir toplumuz şehirleşmeye çok zor alıştık selçuklu ve osmanlı yerleşik şehir hayatına geçene kadar ço zahmet çekmiş
dünde yazdım esnaf ve sanatkarlar odasının şoforlar odasının berberler odasının velhasıl Türkiyede hiç bir odanın Kanun ve buna baglı yönetmeligi yok kıssa ve öz olarak özetleyecek olursak çalıştıracagı aracın standartından aracın renginden çalışan insanın egitim ve sefritikasına kadar DÜZGÜN bir düzenleme yok yazılar ve genelge niteliginde oda yazılarından öte geçen çalışma yok
selamlar
hasan tekçe Üye
ya esnaf odaları esnaflarını denetlemiyo bile,değil eğitim vermek.insan arada bir göstermelikte olsa yanına birkaç yöneticisini alır esnafı dolaşır.
YakisikliAntika Üye
Turkiyede neyi denetliyorlarki bunlari denetleyecekler.
Denetlemek icin qeliyorlar oturup yemek,cay icip yiyiyorlar sonrasi yok.
Kimse qorevini laikiyla yapmiyor.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim