Kasım Abi merhaba, tırtılla biyolojik mücadelede kapsamında üveyik kuşlarının kullanıldığını duymuştum. Ayrıca erik ve kayısı ağaçlarına musallat olan yaprak bitinin de uğur böceği diye bildiğimiz hayvanca yendiğini gözlerimle gördüm. Hatta bahçe sahibi bu yüzden ilaçlamadan vazgeçtiğini söylemişti. Bu bağlamda çam ağaçları için biyolojik mücadele yapılamaz mı?
Tarım ve Sanayi Konuları
Çam keseli tırtılın biyolojik mücadelesinde üveyik kuşları yeterli olabilmektedir ancak üveyik kuşlarının son yıllarada sayılarının azalması veya hiç görülememesi bu zararlıların artmasına sebeb olmuştur, yani üveyik kuşlarının sayısının arttırılması doğal çözüm yöntemidir.
Mahmut abii.. Yine attın bir gol! iyi mi?!..:p
Taşbaştaki ormanlık alan tehdit altında (Dumansız Orman Yangını..!) Çam Kese Böceği
Görüntülenme: …
bir zamanlar yeşil nizip diye anılan şehirimiz malesef şuanda taş nziip diye görünüo bence bu kalan yeşilliğ de koruyalım
o böcek nizipe kada gelmişmi ya ben sadece karadeniz tarafında var biliyordum istasyondaki ağaçlarda varmı bu böceklerden inşallah yoktur
Nizip Belediyesi Park Bahçeler Md.'lüğü ekipleri "mekaniksel mücadele" (keselerin bulunduğu dalları kesip daha sonra imha etme) yöntemi ile Taşbaştaki çam ağaçlarının bu zararlıdan kurtarmak için çalışma başlattılar.
Mücadelenin yeterli ve başarılı olması temennisi ile ilgililere çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.
Bu arada Gaziantep Orman işletme Md.lüğününde konuya daha duyarlı olmasını talep ediyoruz.
Mücadelenin yeterli ve başarılı olması temennisi ile ilgililere çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.
Bu arada Gaziantep Orman işletme Md.lüğününde konuya daha duyarlı olmasını talep ediyoruz.
Kasım bey Gaziantep orman işletme müdürlüğünün telefonu varmı sizde, yada bu konuyla kim ilgileniyor adı ve telefonu varmı.
Pisilla denilen beyaz sineğin biyolojik mücadelesinde uğur böceği en etkili yöntemlerden biri olmasına rağmen eğer uğur böceği sayısı fıstık bahçlerinde homojen dağılım göstermezse ve yeterli sayıda olmazsa ilaçla mücadele kaçınılmaz olu...Subutay;187767 wrote:Kasım Abi merhaba, tırtılla biyolojik mücadelede kapsamında üveyik kuşlarının kullanıldığını duymuştum. Ayrıca erik ve kayısı ağaçlarına musallat olan yaprak bitinin de uğur böceği diye bildiğimiz hayvanca yendiğini gözlerimle gördüm. Hatta bahçe sahibi bu yüzden ilaçlamadan vazgeçtiğini söylemişti. Bu bağlamda çam ağaçları için biyolojik mücadele yapılamaz mı?
Çam keseli tırtılın biyolojik mücadelesinde üveyik kuşları yeterli olabilmektedir ancak üveyik kuşlarının son yıllarada sayılarının azalması veya hiç görülememesi bu zararlıların artmasına sebeb olmuştur, yani üveyik kuşlarının sayısının arttırılması doğal çözüm yöntemidir.
selamun aleyküm; ben konya selçuk üniversitesi organik tarım bölümü son sınıf öğrencisiyim. Bu çamkese böceği hakkında araştırma yapmaya başladım...aslen kastamonuluyum bizde yöremizde bu zararlıdan muzdarip olduk...aynı zamanda bu konuyu araştırma ödevi olarakta aldım.. henüz bende pek birşey bilmiyorum...bu konudaki bilgilerinizi görsel ve yazılı olarak benimle paylaşırsanız sevinirim...
Çamkese böceği ile mücadele için avcı böcekler bırakılabiliyormuş.
Bursa'da çam ağaçlarında görüyorum ben bunları da ne diyordum kendi kendime.
M.ENES;227284 wrote:Bursa'da çam ağaçlarında görüyorum ben bunları da ne diyordum kendi kendime.
Mahmut abii.. Yine attın bir gol! iyi mi?!..:p
Niye ki la...:)xxhidayet;227312 wrote:Mahmut abii.. Yine attın bir gol! iyi mi?!..:p
Bu yıl bahar mevsiminde Taşbaşa çıkma fırsatım olmadı ama gezen arkadaşların ifadesi; taşbaştaki çam ağaçlarında bu zararlının yoğun bir şekilde mevcut olduğu ve bu bahar mevsiminde ağaçların sanki Nizip tabiri ile üzerine kül elenmiş şeklinde olduğu.
Zaman zaman yetkililerle yaptığımız toplantı veya sohbetlerde mücadelenin yapıldığı bilgisi bize ulaşıyor ama son durum şimdilik bu...
Zaman zaman yetkililerle yaptığımız toplantı veya sohbetlerde mücadelenin yapıldığı bilgisi bize ulaşıyor ama son durum şimdilik bu...
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.