Türkiye ' de bir ilk yaptık arkadaşlar 450 melodika çalan öğrencinin yannda 15 kişi de gitar keman darbuka davul gibi farklı çalgılardan oluşan 450 yi aşan grubumuzu duyuralım. Zonguldakta yapıllan 250 kişilik orkestranın reklamı yapılıyor. Biz de ilçemizde yapılanı duyuralım arkadaşlar. Çünkü ilki biz gerçekleştirdik.
Lİnkteki videoyu yeni izledim. Biz de ilçemizin reklamını yapalım. Videoyu izlerseniz bizim grubun sadece melodikadan oluştuğunu söylemiş arkadaş ama bizim grubumuzda 450 melodikaya eşlik eden 15 e yakın farklı çalgı vardı.
Adile Altınbaş İlköğretim Okulu Türkiye 'de bir ilki gerçekleştirdi
Türkiye 'de bir ilk olan 450 yi aşan çocuk orkestramızla 23 Nisan günü ilk konserimizi Stadyumda verdik. Bu yıl ki 23 Nisan bayramını daha fazla coşkuyla kutladık. 350 kişiyle 2 ay önce başladığımız gurubumuzun sayısı 450 yi aştı. 450 melodika çalan öğrencime eşlik eden gitar , kemanların yanında darbuka ve davul gbi ritm çalgılarıyla sayımız 460 'ı buldu.
Bütün öğrencilerimi , 460 öğrenciyi kontrol etme konusunda bana yardım eden öğretmenlerimi ( özellikle hiç bir prova da bizi yalnız bırakmayan Aynur Alkan ve Haydar Özel' e ve tören günü yanımızda olan diğer öğretmen arkadaşlarıma , 3- 4 provaya giderek okulu boş bıraktığımız halde çalışmalarımızı destekleyen Okul Müdürüm Adnan Uzunaslan' a teşekkür ederim. )
Müdür yardımcımız Hasan Ceylan'ın ismini de ayrı yazmak istedim. Hep yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyorum. Ne zaman başımız sıkışsa Hasan Bey sen vardın. Seni çok yorduk. Kahrımızı çok çektin çekmeye devam ediyorsun hem de hiç şikayet etmeden.
İYİ Kİ VARSINIZ....
Hepinizi çok seviyorum.
23 Nisan görüntülerimizi de bir an önce alıp paylaşmak istiyorum<..
yavaş yavaş NİZİPİMİZ HAKETTİĞİ YERE GELİP.GÜZELLİKLERİ SERGİLEMEYE BAŞLADI.NİZİP'EDE BU YAKIŞI. TABİ EMEGİ GEÇEN ÖGRETMEN ARKADASLARA VE OKUL MÜDÜRÜMÜZE TEŞEKÜR EDERİZ. SAYGILAR......
akfırat kızı;228754 wrote:ya kimin okulu beeeeeee sizi çok seviyorum canım okulumj benimnmmmmmmmmmmmm bende4 bayrak açıodum emine hocam sizide çok seviomm ben seda
Seda kızım, sizden nizip.com içinde aktif olmanızı bekliyorum, okulunuz içindeki etkinliklerden bizi haberdar ediniz. Sizde okulunuzdan kopmamış olursunuz.
Videoyu izledikten sonra Emine hocanın neden bu görüntüler yayınlanmadı diye isyan etmesine hak verdim.Çok güzel bir gösteri olmuş.Emegi geçenlere teşekkür ederim.
mehmet karakaş;228884 wrote:Videoyu izledikten sonra Emine hocanın neden bu görüntüler yayınlanmadı diye isyan etmesine hak verdim.Çok güzel bir gösteri olmuş.Emegi geçenlere teşekkür ederim.
bu kadar kişinin emeği var . sadece benim ki olsa inanın bana böyle yapmazdım . 460 ' ı aşan öğrencimin emeği var . Onlara yaptıkları işin güzellğini göstermekti amacım. Çünkü gerçekten bir ilk bu kadar kalabalık grupla çalmak ve videoları izleyince de farkedersiniz bu kadar uyumlu ahenkli çalan kalabalık grup görmedim ve bu öğrencilerimin hepsi acemi 2 aylık çalışmayla yaptık bunu ve çalışmalarımızda sadece haftada 1 saat olan müzik dersimizde (45 - 50 kişilik sınıflarda ). çalışınca isteyince herşey yapılabilir öğrencilerimle onu gösterdiğimize seviniyoruz....
Dikkat ediyorumda Nizip'te müzige karşı büyük bir ilgi başlıyor.Ellerinde saz ve kemanla halk eğitimin açtığı kursa giden bir çok öğrenciyi görüyorum.Bunlar çok güzel gelişmeler.
Hocalarımızı ve çocuklarımızı tebrik ederim.
Bu yoğun eğitim ders hayatı için de müziğe zaman ayırabilmek ve neticesinde de onu öğrenmiş olarak sanat icra etmek hemde 465 kişi ile birlikte çalmak harika bir şey, süper, böyle durumlarda önceden biz İstanbul dakilere haber ederseniz Guiness Rekorlar kitabının temsilcileri ile falan görüşüp bunun bir rekor olup olmadığını öğrenir ve kayıt altına alınmasını sağlarız. Böylece rekor elde edilmiş olur , bu da gençlere daha çok motivasyon olur ve daha çok heveslenirler.
Sanat ve spor insanın hayatında olması gereken en temel öğeler, ancak bizim ülkemizde bu işlere en son zaman ayırılıyor hep ders, hep kurs,hep eğitim, hep üniversite, çocuklara hep bunlar empoze ediliyor sanat ve spor en sona kalıyor halbuki sanat ve spor insan bedenini ve zihni geliştiriyor, bir arkadaşım daha yeni Kanada ya yerleşti orada orta son sınıfa kadar öğrencinin aldığı sadece 5 ders var diğerleri hep spor ve sanat diyor, böylece çocuk temel eğitimi alıyor eğer yeteneği varsa sanatı veya sporu ile beraber derslerini de alarak lisede üniversiteye hazırlanıyor.
Bizlerde batının güzel yanlarını alalım ve uygulayalım.
Nizip te böyle bir şeyin olması değil olabilmesi süper , harika ötesi bir şey . Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum .
Burada değinmeden geçemeyeceğim bir konu var bu güzel olayı ulusa duyurmak belki de NRT nin işimiydi ? acaba diye düşünüyorum, Manisa da olan basit bir olayı ulusal kanallar ana haberlerde verdiler, neydi o haber ? küçük kız çocuğu ve erkek çocuk 23 Nisan şenliklerinde stadyumda tango dansı gösterisi yapacaklardı guruptaki diğer çiftler yapıyor ama sadece bu küçük kız çocuğu dans eşi olan erkek çocukla dans etmek istemiyor ve naz yapıyor gibi hareketler yapıyor, bence haber değeri olmayan bir görüntü idi ama o videoyu çeken her kimse bunun önemli bir haber olduğuna kani olduğu için ulusal kanala yollamış ve onlarda ana haber bülteninde yayınlamışlardı, belki bu melodika gösterisini NRT haber paylaştığı ulusal kanallara gönderebilir ve yayınlanmasını sağlaya bilir miydi diye düşünüyorum ?
adminim keşke öyle olmasaydı yerel televizyonumuz yollasaydı ama ntv ye yollayan benim.. ntv vdeolarından sorumlu kişiyle görüştüm kendisi de beni kırmadı .
makin;228989 wrote:Hocalarımızı ve çocuklarımızı tebrik ederim.
Bu yoğun eğitim ders hayatı için de müziğe zaman ayırabilmek ve neticesinde de onu öğrenmiş olarak sanat icra etmek hemde 465 kişi ile birlikte çalmak harika bir şey, süper, böyle durumlarda önceden biz İstanbul dakilere haber ederseniz Guiness Rekorlar kitabının temsilcileri ile falan görüşüp bunun bir rekor olup olmadığını öğrenir ve kayıt altına alınmasını sağlarız. Böylece rekor elde edilmiş olur , bu da gençlere daha çok motivasyon olur ve daha çok heveslenirler.
Sağlıcakla
bundan sonraki yapacağımız daha kalabalık etkinlikler de mutlaka size de haber vereceğim ... duyarlılığınız için teşekkür ederim .
Yavaş yavaş bu etkinlik herkes tarafından duyulmaya başladı, herkes bana soruyor bu çocukları ve Emine Hocam'ı, benimde koltuklarım kabarıyor, emeklerinize sağlık çocuklarım ve Emine Hocam.