Sorunlarımız Önerilerimiz
Resimlerde görmüş olduğunuz ''antik kaldırımlar'' Nizip'in en işlek sokaklarından birisi olan, turistik otelin arkasındaki kahraman sokaktan görüntülerdir. Bu sokak Nizip'in en işlek sokaklarından birisi olmasına rağmen bugüne kadar gelen hiçbir belediye başkanının veya herhangi bir imar müdürünün yada bir belediye çalışanın gözüne çarpmadı mı acaba? Nizip'in dağı taşı kaldırımla döşendi.Sanırım kahraman sokağın makus talihi bu? Benim yaşım 33 ve ben kendimi bildim bileli bu kaldırımların hali bu.Babama sordum(babam 60 yaşında)o da kendini bildi bileli bu sokağın halinin bu olduğunu söyledi.Burdan tüm arkeloji meraklılarına duyrulur görmek isteyenler saha mahallesi kahraman sokağa buyursunlar.
antik kaldırım görmek isteyen kahraman sokağa gelsin
Gerçekten durum içler acısı, ilgililer gereğini yapacaklardır.
ilgilenen yokki gereğini yapabilsin malsef nizip in durumu içler acısı bu gibi yerleri herzaman dile getirsekte hiç kimse ilgi göstermedi nizip belediyesinin çalışması gayet zayıf ve şehir planına uygun çalışmalar yapılmıyor malsef yollar asfalt değil yamalarla yapılıyor kaldırımalar ancak şehir dışalarına yapılıyor bu böylece devam edecek gibide görünüyor malesef..?
Arasıra tarafsız gözle bakmakta fayda var ! 1- Bu bölgedeki üçgen alan kısa bir zaman içerisinde kamulaştırılıp geniş bir meydana dönüştürülecek. Bu sırada etrafıda ona uygun şekilde dekore edilecek. 2- Şehrin tamamının su şebekesi değişecek ve bu yaz sonu başlanacak diyede biliyordum. Bu yapılmadan asfalt çalışması ancak yama şeklinde birkaç sene idare edilecek. Yazık değilmi ? komple asfalt yapılsın sonra yeniden kazınsın ! 3- Şehir dışına kaldırım derken, orada da insanlar oturuyor hatta m2 yoğunluğu olarak merkezdeki birçok bölgeyi geçecek şeklide ! Yani ben belediye elemanı değilim ancak doğruya doğru eğriyede eğri demek de lazım. Haritada gösterBAYKAL.COM;227654 wrote:ilgilenen yokki gereğini yapabilsin malsef nizip in durumu içler acısı bu gibi yerleri herzaman dile getirsekte hiç kimse ilgi göstermedi nizip belediyesinin çalışması gayet zayıf ve şehir planına uygun çalışmalar yapılmıyor malsef yollar asfalt değil yamalarla yapılıyor kaldırımalar ancak şehir dışalarına yapılıyor bu böylece devam edecek gibide görünüyor malesef..?
Ilk 2 resimde olan sahsiyet benim babamin Oglu (Abim).
Abim Nizip icin hic bir zaman sorun olmadi. Bu resmi Cekip Bu siteye atanlari Mahkemeye verecem Manevi tazminat davasi acacam, admin duydunmu beni :)
gercekten ilgilenilmesi gerekiyor nizipimiz herseyin en iyisne en güzeline layik bizler nizipimizi en güzel sekilde tanitmaya calisiyoruz bir yabanci gelipte nizipimizin o halini görünce farkli düsüncek böyle yerlere el atilmasi gerekiyor.
umarim yetkililer bisey yaparlar..
bu resimleri atarken sadece şimdiki belediye yi suçlamak için atmadım.bu sokak yıllardan beri böye,karşıdaki çöp kutularına hiç bir belediye çözüm bulamadı,yaz gelince sokak sinekten geçilmiyo,kaldırımların hali içler acısı,ve bugüne kadar iktidara gelen hiç bir belediye başkanı burası ile ilgilenmedi.otele gelipte şehre çıkmak isteyen yabancı bir insanın çıkacağı ilk sokak ve karşılacacağı ilk manzara bu resimlerdeki görüntü oluyo.ayıp değilmi nizip için.cumali benide mahkemeye verme acı yav.(ben hasan abin,marmaristeki kebapçı.ancak böyle hatırlarsın beni.)
Hasan abi Sakadan anlamin ha :)
yav anlamaz olurmuyum.bende şaka yapiym tama yorum:D
Tespit doğru. Otele gelen bir yabancı ilk önce bu mevkiyi görüyor.hasan tekçe;227683 wrote:bu resimleri atarken sadece şimdiki belediye yi suçlamak için atmadım.bu sokak yıllardan beri böye,karşıdaki çöp kutularına hiç bir belediye çözüm bulamadı,yaz gelince sokak sinekten geçilmiyo,kaldırımların hali içler acısı,ve bugüne kadar iktidara gelen hiç bir belediye başkanı burası ile ilgilenmedi.otele gelipte şehre çıkmak isteyen yabancı bir insanın çıkacağı ilk sokak ve karşılacacağı ilk manzara bu resimlerdeki görüntü oluyo.ayıp değilmi nizip için.cumali benide mahkemeye verme acı yav.(ben hasan abin,marmaristeki kebapçı.ancak böyle hatırlarsın beni.)
Bende antik kaldırım deyince sokağın birisine mozayik falan döşediler zannettim,Allah iyiyliğinizi versin. Ama tespitler çok doğru.
Belediye yetkilisi kıymetli üye kardeşlerim nerede bak cezayı yiyeeceksiniz Nizip sevdalısı kardeşimizin güzel bir tesbit ve size yardımcı olacagı bir konu açmış hizmet ve cevap bekliyoruz
Selamlar
en azından yapılmıyosa bile neden yapılmadığı hakkında bilgilendirilirsek memnun oluruz.belki sayın admin in dediği gibi o sokakla ilgili bir proje vardır fakat bilgilendirmek lazım.belediye yetkilisi arkadaşlar cevap sizde bence.
evet bu kaldırımları biliyorum ama yakın bir zamanda oradan geçmedim, resimler yeni ise demekki değişen bir şey olmamış. Ben de admin e katılıyorum eğer o bölge ile ilgili bir proje var ise o proje bittikten sonra bu tür aksaklıklar düzeltilecektir. Bu kaldırım otelin arkasına denk geliyor, kaldırımı ve oteli hatırlayınca 10 yıl önce nizip te kaldığım günleri hatırladım ve o günlerde gözlemlediğim konularıda "karpuzatan dergisi" nin 2000 yılında son kez çıkan sayısında özetlemeye çalıştım. derginin kopyası (nizip.com ) yani bu sitede arşiv adı altında karpuzatan 2000 diye var merak edenler yazımı tekrar okuyabilirler. 10 yıl içinde bazı şeyler değişti şimdiki belediye başkanımız eksikliklerin bir kısmını gidermeyi başardı ama bazı şeyler eskisi gibi el atılmayı bekliyor, işte bu otel işide onlardan birisi . 10 yıl önce dergi çıktığı zaman dönemin belediye başkanı sn.çoşkun özkaya abimiz nizip 'te beni görünce sitem etti, bazı şeyleri yaptığını ve bazı şeyleride ilerisi için planladığını söylemişti. Bakın yeme ve konaklama işi bir şehrin aynasıdır, gelen kişi veya kişiler bunlara bakarak o şehir hakkında fikir geliştirirler bu otel işi nizip'in en acil halletmesi gereken konuların başında geliyor, sonra bu kaldırımlar ve cadde temizliği, otopark probleminin çözümü ve diğerleri, kalkınmış toplumlarda bu konular hep halledilmiştir. Sağlıcakla.hasan tekçe;227580 wrote:[ımg]https://nizip.com/forum/eski-resim/228657/49b7ea8b744de7530aa1c3e2f2a7879aab330f390928eedf9c7d8b607dfc413c[/ımg] [ımg]https://nizip.com/forum/eski-resim/228657/85a71d8fe047aab10202990389d097b59329eb0c82a935148924684d086278e7[/ımg] [ımg]https://nizip.com/forum/eski-resim/228657/86f5aa0a52ae965a66fd7925efb54aa00bb6b9f6704ac6bacc2a93c67cd60541[/ımg] resimlerde görmüş olduğunuz ''antik kaldırımlar'' nizip'in en işlek sokaklarından birisi olan, turistik otelin arkasındaki kahraman sokaktan görüntülerdir. Bu sokak nizip'in en işlek sokaklarından birisi olmasına rağmen bugüne kadar gelen hiçbir belediye başkanının veya herhangi bir imar müdürünün yada bir belediye çalışanın gözüne çarpmadı mı acaba? Nizip'in dağı taşı kaldırımla döşendi.sanırım kahraman sokağın makus talihi bu? Benim yaşım 33 ve ben kendimi bildim bileli bu kaldırımların hali bu.babama sordum(babam 60 yaşında)o da kendini bildi bileli bu sokağın halinin bu olduğunu söyledi.burdan tüm arkeloji meraklılarına duyrulur görmek isteyenler saha mahallesi kahraman sokağa buyursunlar.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.