:oKimi der ki kadın
Uzun kış gecelerinde yatmak içindir.
Kimi der ki kadın
Yeşil bir harman yerinde
Dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir.
Kimi der ki ayalimdir,
Boynumda taşıdığım vebalimdir.
Kimi der ki hamur yoğuran.
Kimi der ki çocuk doğuran.
Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal.
O benim kollarım, bacaklarım, başımdır.
Yavrum, annem, karım, kız kardeşim,
Hayat arkadaşımdır.
Nazım hikmet...ten
Genç Muhabbet
kadın nedir
Gerçekten bu şiire, ancak şapka çıkartılır...;)
Kadın nedir= Ömür törpüsü.
onun içinmi evlendin sen:) senin törpülenmen iyi olmuş bence:)))))))))))))M.ENES;226035 wrote:Kadın nedir= Ömür törpüsü.
Çay mucizesi Yüzü gözü mosmor bir kadın doktora gider. Doktor: Ne oldu size? Kadın: Doktor bey, ne yapacağımı bilemiyorum. Kocam ne zaman içip de eve sarhoş dönse beni gebertene kadar dövüyor. Doktor: Bu konuda size çok işe yarayan bir çözümüm var hanımefendi. Kocanız sarhoş olarak eve geldiğinde elinize bir bardak şekerli çay alınve kocanız yatıp uyuyana kadar ağzınıza alacağınız bir yudum çayı ağızınız içinde sürekli dolaştırın.... İki hafta sonra, aynı kadın, eli yüzü düzgün şekilde doktoru ziyaret eder. doktor: Faydası oldu mu çayın? Kadın: Evet doktor, harika bir çözümdü bu. Kocam eve sarhoş geldiği her seferinde, yatıp uyuyana kadar ağzıma bir yudum çay alıp ağzımı çalkalargibi ağzımda dolaştırdım ve kocam bana hiç dokunmadı. Doktor: Gördünüz mü, ağzınızı kapalı tutmak ne kadar çok işe yarıyor...
Haklısın kardeşim.:)akfırat kızı;231272 wrote:erkekde ondan geri kalmaz enes abi yaaaa bence nazım hikmet bunu çok güzel yazmış
He çok iyi olmuş, her tarafım tırtık içinde:phandan_istanbul;231290 wrote:onun içinmi evlendin sen:) senin törpülenmen iyi olmuş bence:)))))))))))))
valla ben şu kadar söylimm;çeneleri çook,dedikoduları çook,bazen çekilmez oluyolar ama allah var kadınlarımızda olmasa vallaha halimiz perişan olur.allah razı olsun onlardan,gerçekten çok kahrımızı çekiyolar...
Kadın = San Greal diyorum. Kadın, güç ve iktidarını hep "San Greal" den almıştır.
keşke şiirindeki muhteşem anlatımını
dile getirdiği kadına üstün saygı kavramını
pratik hayattada eşi yahut eşleri
aşkı yahut aşkları ,,,
keşke
bir yastıkta kocamak
keşke
bir ömür aşk
keşke
yüksek sadakat
kavramlarını anlatsaydık...
o zaman şiir daha güzel olacaktı,
lafzı ve manası,,teori ve pratik çelişmeyecekti...
Nazım HİKMET ne olduğunu şiirin son bölümünde anlatmış bunun üzerine ne denirki.
o bizim herşeyimizdir.Ona sayıgının ona sevginin bedeli cennetle onurlandırılmaktaktır.
Kadinlar cicektir ve cicekler su ister,ilqi ister.
Kadin sadece sevgili,es deqildir unutmayalimki ANNELERIMIZde birer kadindirlar.Onun icin kadinlar her zaman ozeldir vede kutsaldir tabi bu benim sahsi fikrim ve dusuncem.....
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.