Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'nüzü kutlarım

Görüntülenme: …

Mehmet Sarı Üye
Bilindiği üzere toplumun temeli aileye, ailenin temelinin de kadınlarımıza bağlı olduğu tartışılmaz bir gerçektir. kadınlarımız fedakarlıkları ailenin en önemli bağlayıcı ve birleştirici temel taşı olması dolayısı ile toplumda sağlıklı bireyler yetişmesinde ilk ve en önemli unsurdur. Bu sebeple kadının ihmal edildiği dışlandığı toplumların sağlıklı bir gelişme göstermeyeceği de bilinmelidir.
Yeni gelişen dünyada kadınlarımız eğitim haklarından sonuna kadar yararlanmaktadır. Kadınların kendilerine özgü yapıcı, düzenleyici, hassas bakış açıları ile topluma sundukları hizmetler asla göz ardı edilmemelidir. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde kadınların, siyasi haklar başta olmak üzere, hayatın her safhasında yer aldıklarını, gerek kendi ülkelerinde, gerekse uluslararası alanda büyük başarılara imza attıklarını, insanlığın mutluluğu, refahı ve gelişmesi adına büyük gayretler gösterdiklerini, her alanda söz sahibi olduklarını büyük bir mutlulukla şahit olmaktayız.

Bütün bu güzelliklere rağmen, hayatımızın bütün safhasında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda yanı başımızda bulduğumuz, bizleri eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımız, birçok ülkede hala gereken yerde olmadıklarını, insan onuruna yakışmayan bir hayat sürdürdüklerini şahit olmak hepimizi derinden üzmektedir. Fiziki bazı farklılıkların dışında eşit olarak yaratılan kadın ve erkek arasında, birçok yerde yaşanan ayrımcılığın bir an evvel sona ermesi hepimizin ortak arzusudur.

Kurtuluş savaşı yıllarında ülkemizin en buhranlı döneminde Türk kadını yeni bir devlet kurmanın yükünü erkeklerimizle paylaşmış ve çağdaş toplumun gerekliliği ve minnetinin sonucunu olarak da birçok Avrupa ülkesinde bu özverisi ve gayreti ile takdire şayan bulunmuştur.

Dünyada ve ülkemizde, temel eğitim hizmetlerine erişim, kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı, toplumsal yaşama katılım, zorla evlilik, okumaz-yazmaz oran gibi birçok gösterge, kadınların ayrımcılık ve eşitsizlik gördüğünü ortaya koymaktadır. İlimizde ve ülkemizde kadının toplumsal refahını artırma, sorunlarını giderme ve toplumsal bilinçlendirmeye dönük önemli mesafe kat edilmiştir. Bu anlamda AK Partili olarak bizler, kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik hayata daha fazla katılmalarının önündeki engelleri kaldırmak, maruz kaldıkları ayrımcılığın temelindeki eğitim sorunlarını, ekonomik zorlukları aşmak için önemli çalışmalar başlattık. Bu yolda ciddi mesafeler de aldık, inşallah almaya da devam edeceğiz.
Hayatımızın her safhasında varlıklarıyla onurlandığımız, bütün annelerimizin, eşlerimizin, bacılarımızın, kızlarımızın “Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, sizlere en içten duygularımı sunuyor, bu vesile ile de selam ve saygılarımı sunuyorum.
belemir Üye
Nizibimizin sayın milletvekili bir Nizipli ve bir kadın olarak teşekkür ederim.Nizipli kadınlar için tüm Türkiyeye emsal teşkil edecek başarılarınızı bekler saygılarımı sunarım
senelbenlier Üye
Bütün bu güzelliklere rağmen, hayatımızın bütün safhasında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda yanı başımızda bulduğumuz, bizleri eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımız, birçok ülkede hala gereken yerde olmadıklarını, insan onuruna yakışmayan bir hayat sürdürdüklerini şahit olmak hepimizi derinden üzmektedir. varlıklarıyla onurlandığımız, bütün annelerimizin, eşlerimizin, bacılarımızın, kızlarımızın “Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, sizlere en içten duygularımı sunuyor, bu vesile ile de selam ve saygılarımı sunuyorum

sayın millet vekilimiz mehmet sarı bey .
kadınlarımızın .. kadınlar günün kutlamanız ...biz kadınları onure eder...hatırlanmak için onlara ayrılmış gün içinde değilde her gün ve her zaman onları hatırlamak onları ezilmekten ve mahdur edilmekten kurtaracak.. yeni hakları vermek ..onları daha güçlü bireyler hale getirmek gerekir ..saglıklı bir anne sağlıklı bir çocuk ve toplum demektir.dileriz çalışmalarınız ve iyileştirme proğramınız bu yönde olur bizler bize ayrılan günde değil her zaman hatırlanmak isteriz ....ben koruyucu aile derneği başkanı ressam şenel benlier ..biz dernek olarak yuvadaki çocuklara aile bulmak için uğraş vermekteyiz ...işimiz geregi çok ezilmiş kadın ve çocuk görmekteyiz kadınlarımız ve kızlarımız yeteri kadar eğitilir ve hakları hakkında bilğilendirilirse o kadar az ezilmiş kadın ve çocuk ....sağlıklı bilğili anne .artı aile ve çocuk olur...

bir çocuk az çocuk değildir bir çocuk çok çocuktur ....onları doğuracak kadınlardır ...onlar bizim geleceğimizdir ......

saygılar
müslüm akpek Üye
Değerli Milletvekilimiz Mehmet SARI'ya bu konudaki duyarlılığından dolayı teşekkür ederim, kız erkek bütün çocukları kadınlarımız yetiştiriyor, DEMEKKİ KADINLARIMIZ NE KADAR EĞİTİMLİ OLURLARSA ÇOCUKLARIMIZ DA O KADAR EĞİTİMLİ OLUR, buradan bütün anne babalara sesleniyorum lütfen özellikle kız çocuklarını okutalım, doğrumu bilmiyorum ama Nizip'te kız çocuklarının okuma oranının son yıllarda düştüğünü duydum inşallah doğru değildir, eğitimli toplumlar her zaman doğruyu bulmuşlardır, gerekirse çocuklarını özellikle kızlarını okutmayan ailelelere ceza verilsin, yada yürürlükteki yasalar uygulansın.

TÜM KADINLARIMIZIN KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN.
M.KÜÇÜK Üye
8 Mart dünya kadınlar gününüz kutlu olsun...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim