Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Kim: `Rab olarak Allah`ı, din olarak İslam`ı, Resul olarak Hz. Muhammed`i seçtim (ve onlardan memnun kaldım)` derse cennet ona vacib olur"..
Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır." Ebu Said der ki: "Kim (bu ihbarın ifade ettiği hakikatten) şüpheye düşerse şu ayeti okusun: "Allah şüphesiz zerre kadar haksızlık yapmaz..." (Nisa, 40)..
Hz.Ali(r.a)den:
Sevgili peygamberimiz(S:A:V)aynaya baktıkları zaman,şu dua yı okurlardı:
Allaha hamd olsun.Allahım,beni güzel yarattığın gibi ahlakımıda güzelleştir.derdi
El-Ezkar'dan
*Her kimin hicreti Allah’a ve Resulullah a yönelik ise,onun hicreti Allah’a ve Resulullah a dır.Her kimin de hicreti,erişeceği bir dünyalık veya evleneceği bir kadından dolayı ise,onun hicreti de,hicretine sebep olan şeydir *
*Bir ordu harp etmek için Kabe’ye yürür; Çıplak bir yere geldiklerin de hepsi yerin
dibine geçer.(Hz Aişe sorar.Ya Resulullah ! Neden hepsi yerin dibine geçer? Halbuki onların
içinde ticaret için çıkanlar olduğu gibi,onlardan olmadığı halde yollarda katılanlar da
vardır. ) *Hepsi yerin dibine geçerler ve kıyamet günü niyetleri üzerine haşrolunurlar *