Nizip.com
Üye ol
Tarım ve Sanayi Konuları

N.T.B. Su Toprak Gıda tahlil Laboratuarı hazır

Görüntülenme: …

Kasım Böler Üye
Bu gün NİÇET yönetim kurulu başkanı Sn Kemal Cengiz ve yönetim kurulu üyeleri ile Nizip Ticaret Borsasına yaptığımız ziyaret sırasında Nizip Ticaret Borsası Yön.Kr.Bşk.nı Sn Mustafa ALTINBAŞ bizlere labaratuar hakkında bilgiler verdiler, modern cihazlarla donatılan labaratuarın toprak analizinden bitkisel yağ analizlerine, antepfıstığında özellikle ihracat esnasında büyük sıkıntılara sebep olan alfatoksin oranının tahlilinde, zeytinyağıda kalite ve yabancı yağ karışımı olup olmadığa varıncaya kadar bir çok tahlillerin yapılabileceğini ifade ederek böyle bir labaratuarı ilçemize kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.
Yaklaşık üç yıl kadar önce gıda, su, toprak, yağ v.b ürünlerin tahlili için ilçemizde bir labaratuar olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu nizip.com da yazmış ekonomisi tarım ürünleri ve tarıma dayalı sanayiye büyük oranda bağlı olan ilçemizde kısa sürede bağımsız bir labataruarın kurulmasının gerekliliğini konusunda kamuoyu oluşturmaya çalışmıştık... https://nizip.com/forum/konu/9271?page=1 bu gün bu labaratuarın tamamlanarak hizmete girmiş olması ilçemiz ve bölge için büyük bir kazanımdır emeği geçen tüm ilgililere ne kadar teşekkür etsek azdır, ayrıca bu labaratuarın en kısa zaman içerisinde gerekli yasal prosedürleri ve belirlenen süreçleri tamamlayarak akredite edilmiş labaratuar statüsünü kazanacak olmasıda ayrıca takdir edilecek çalışmadır.
(akredite edilmiş labaratuar; yapılan analizlerin uluslararası geçerliliğinin olması anlamına gelmektedir)
müslüm akpek Üye
Nizip'ime bak neler oluyor, inanın bunları duyunca gözlerim yaşarıyor, Nizip bunları hakediyor, emeği geçenlere çok teşekkür ederim, bundan böyle Nizip'te tarım, deneme yanılma yoluyla yapılmayacak, üretici daha çok verim alacak, Nizip ekenomisi bu yatırımlarla çok daha iyi ve hareketli olacak.

Kasım bey size ayrıca teşekkür ederim, bu konularda hem önderlik ediyorsunuz hemde bize bu bilgileri aktarıyorsunuz.
mehmet karakaş Üye
Nizip için çok güzel bir gelişme. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Nizip'de kurumlar artık eskisi gibi değil. Herkes ufkunu genişletmeli, yeni ve rantabl projeler üretmeli, uygulamaya koymalı, ilçenin değerlerine sahip çıkmalı. Artık yazaneye iki koltuk alıp, telefon bağlatmakla hizmetin hakkı verilmiyor.

Sayın Mustafa ALTINBAŞ'da ufku geniş bir başkan. Bulunduğu makamın hakkını vermeye çalışıyor.
Gerek Anadolu öğretmen lisesi için verdiği borsa alanı gerekse bu laboratuar için harcananlar, onunda Nizip için kayda değer işler yapılması gerektiğine şartlandığını gösteriyor.

Laboratuarın yapabildiklerini öğrenince, sırf bunla ilgili yüzlerce proje üretilebileceği, sadece Nizip değil, devlet hastanemiz gibi çevre ilçelere de hizmet verebileceğini düşünerek ümitlendim. Nitekim öylede olacaktır. Sizde hayal edin, bu çevreden akın akın tahliller için insanlar geliyor. Ürünler, sular, topraklar tahlil ediliyor ve çıkan sonuçlara göre yol çiziliyor, önlemler alınıyor.

Teşekkürler başkan, 10 numara bir hizmet.
fsoyarik Üye
Ülkenin en büyük eksikligi bu
Rahmetli özal 1993 de vefat etmeden 3 ay önce istanbulda bir ünversitede artık Türkiyenin ufkunu tarıma çevirmek lazım demişti
Sanırım Güzel Nizibimizde ilçemizin
Sulama hizmetini bir an önce bitirip
Tarım haritasını
Hayvançılık Haritasını
Sanayi haritsaını çıkarmak lazım
Selamlar
berfinim84 Üye
güzel nizipimiz icin güzel bir calisma saglanmis emegi gecenlere tesekkür ediyorum.
gercekten nizipimiz herseyin en iyisine en güzeline layik.
umarim daha cok calismalar yapilip daha güzel yerler cikarabilirler.
müslüm akpek Üye
Dünyanın geleceği tarımda, bence bütün yatırımlar özellikle organik tarıma yapılmalı.
kılıçbalığı Üye
şehir dışında olduğumdan bu ziyarete katılamadım. çok güzel bir çalışma, yapanları tebrik ederim.
Kemal Cengiz Üye
Nizip Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Altınbaş, tüm içtenliğiyle, NİÇET olarak başlattığımız İlçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte Ortak Akıl Yönetimi oluşturma girişimimize, ''Nizip ve Niziplilerin yararına olan her türlü sosyo-ekonomik, sosyo-kültürel ve çevresel projelerin hazırlanmasında ve uygulanmasında aktif görevler almaktan onur duyarım'' diyerek, bizlere moral ve şevk aşılamıştır.
belemir Üye
çok sevindim tüm emeği geçenlere teşekkürler.Hemen ilk iş Nizipin içme suyunun tahlil edilmesi olmalı ben nezaman Nizibe gitsem hastalanırım doktor içme suyuyla ilgili olduğunu söylemişti hemen analizin yapılıp gerekli önlemler alınmalı
tikencan1 Üye
laboratuvarın resimlerini görünce heyecanlandım inanın çok sevindim nizip'imizin nesi eksik neden olmasın diye işte isteyince azimedince oluyor emeği geçenlerden allah razı olsun
Hasan Hoca Üye
Sayın başkan,bir ziyaretimiz esnasında bizi de gezdirmiş ve Laboratuvar hakkında bilgiler sunmuşlardı.kendilerini tebrik ediyoruz.ilçemiz için yaptıkları fedakarlıklardan haberdarız.mevlam kendilerinden razı olsun.Bu güzel hizmetlerin devamı dileğiyle...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim