:( Sömestr tatili dolayısıyla Nizipte 15 gün geçirdim ve İstanbula döndüm bu konuyu yazıp yazmamakta çok terettüt ettim ama yazmadanda edemedim öncelikle tüm üyelerden ve tüm Niziplilerden çok özür diliyorum.Nizipte çok kişinin yerlere tükürdüğüne şahit oldum inanın adım başı yerlerde iğrenç görüntüler var basmadan geçmek için insan etrafındaki dükkanlara mağazalara bakamıyor gözleriniz sürekli yerde bu beni çok rahatsız etti Nizipte yaşayanlar bunun farkındadır sanırım.Bu konudaki bi bilgimi sizlerle paylaşmak istiyorum bunu okuduktan sonra sanırım kimse yerelere tükürmeyecek yada tüküren birini gördüğünde uyaracaktır.Yere tükürülen bu iğrenç şeyin zamanla güneşin etkisiyle kuruyup soluduğumuz havaya karıştığını biliyormusunuz dolayısıyla tüküren kişi etrafa mikrop saçıyor ve kendiside bu mikrobu tekrar soluyarak alıyor.İl olmayı hakketmek için biraz daha hijyen biraz daha çevreye saygı sevgi Nizip bunu hakediyor lütfen beni yanlış anlamayın İstanbuldada sokaklara tüküren insanlar var ama Nizipte inanın bana çok fazla.Keşke belediye yerlere tükürenlere ceza kesse sanırım faydası olur.Bu konunun hassasiyetinin farkındayım tekrar tüm nizipte yaşayanlardan özür dilerim ama bende Nizipliyim ve memleketimi çok seviyorum örnek il olması için bunların önemli olduğunu düşünüyorum saygılar
Nizip Tanışıyor Tartışıyor
Yerel televizyonumuz malesef ya reklam yayınlıyor yada dini yayınlar yapıyor.
Nizip'te bu ve buna benzer olayların önüne geçmek için belediyenin eğitimden önce acilen ceza uygulamasını başlatması lazım, TCK kabahatler suçları kapsamına giren bu olaylar için ceza uygulamasını nedense belediyeler yapmıyor, bir kaç kişiye bu ceza kesilse inanın kimse yapmaz.
Batı derken? Bursa'mı?
evet coktandir görüsemedik deng gelmiyoruz sanirim:)
ben yaziyorum bayanlarin oldugu bölüme ama gelen giden yok:(
evet sana katiliyorum ABLA gercekten bu cirkin davranis heryerde var dedigin gibi o mikrobu hem bizler hemde cocuklar soluyor sonrada ayy bu hastalik nerden geldi deniliyor halbuki bu aliskanliklari biraksa halkimiz daha temiz bir cevreye sahip oluruz..
Belkide cevabını bilmiyorlardır:D:D:D
nizip sokaklarında KÖTÜ bir alışkanlık
Görüntülenme: …
Siz yine tükürenlere rastlamışsınız, ya elinin biriyle burnunun bir deliğini kapatıp diğer tarafıyla var gücüyle sümkürüp sonrada eliyle burnunu silen daha sonra da eline şöyle bir bakıp elinde kalan bulaşığı pantolonuna silenlere ne diyeceksiniz.Sabah sabah biraz iğrenç oldu ama malesef buda var.
malesef bu nizibimiz çok kötü bir gerçeği.kesinlikle eğitim şart.bide yerel televizyonumuz bu konuyla ilgili sık sık yayınlar yapsa,insanlara bu davranışların kötülüğünü anlatan programlar yapsa diye düşünüyorum.görüntü kirliliğinden ziyade sağlık açısındanda çok zararı var.
hasan tekçe;225040 wrote:malesef bu nizibimiz çok kötü bir gerçeği.kesinlikle eğitim şart.bide yerel televizyonumuz bu konuyla ilgili sık sık yayınlar yapsa,insanlara bu davranışların kötülüğünü anlatan programlar yapsa diye düşünüyorum.görüntü kirliliğinden ziyade sağlık açısındanda çok zararı var.
Yerel televizyonumuz malesef ya reklam yayınlıyor yada dini yayınlar yapıyor.
Nizip'te bu ve buna benzer olayların önüne geçmek için belediyenin eğitimden önce acilen ceza uygulamasını başlatması lazım, TCK kabahatler suçları kapsamına giren bu olaylar için ceza uygulamasını nedense belediyeler yapmıyor, bir kaç kişiye bu ceza kesilse inanın kimse yapmaz.
bu durum gercekten benide cok rahatsiz ediyor.nizipimizin vazgecemedigi huyu hala devam ediyor ama nedne insanlar bazen düsünmeden böyle bisey yapabiliyor anlamis degilim sonucta tükürülen yerden yüzlerce insan geciyor cocuklar düse kalka yürüryor yolda ne kadar mikrop saciliyor bildikleri halde yapiliyor.
bence bu konuya biri el atip gören olursa bi hassa zabitalar ceza uygulamali en dogrusuda bu zaten.
ama sunuda söylim almanyada almanlar yolda yürürken istersen bin kisi olsun hic cekinmedne ellerinde mendil veya selpak mutlaka fiss fiss yapiyorlar bende burda ondna igreniyorum ya kendimi eve zor atiyorum o anda nefret ediyorum o huylarindan .
nizipte yere yapiliyorsa burda yere yapilmiyor ama yinede ortaa yerde bu hareket uygulaniyor:(
bence bu konuya biri el atip gören olursa bi hassa zabitalar ceza uygulamali en dogrusuda bu zaten.
ama sunuda söylim almanyada almanlar yolda yürürken istersen bin kisi olsun hic cekinmedne ellerinde mendil veya selpak mutlaka fiss fiss yapiyorlar bende burda ondna igreniyorum ya kendimi eve zor atiyorum o anda nefret ediyorum o huylarindan .
nizipte yere yapiliyorsa burda yere yapilmiyor ama yinede ortaa yerde bu hareket uygulaniyor:(
Duyduğuma göre Almanlar her yerde yelleniyorlarmış da.
Bu işi batıda da çok rahat yapıyorlar ki, bilmiyormusun.:)müslüm akpek;225124 wrote:Duyduğuma göre Almanlar her yerde yelleniyorlarmış da.
M.ENES;225126 wrote:Bu işi batıda da çok rahat yapıyorlar ki, bilmiyormusun.:)
Batı derken? Bursa'mı?
dogru duymussunuz MÜSLÜM ABI öyle--müslüm akpek;225124 wrote:Duyduğuma göre Almanlar her yerde yelleniyorlarmış da.
selam berfinciğim epeydir görüşemiyoruz ,kayıplardaydın nasıl bebişimiz büyüyormu,,,
umarım iyidir ..
.nizip te yapılan bu çirkin davranış her yerde var sadece nizibe mahsus değil ..acaba aynı davranısı sokaklara sergiliyenler evinde aynı şeyi yapıyormu ...hani bir sözü var herkes evinin önünü temiz tutsa,pis sokak kalmaz denir .birde şunun düşünürüm , bu yere tükürülen tükrük kuruyup tozla karışınca rüzgarla birlikte çocuklarımızın ve bizim ciğerlerimize toz olarak girer ...bazallah birde hastalık mikrobu varsa ..yandın halbuki levabaolarda bu işi pekala yaparız ...neden sokaklara
umarım iyidir ..
.nizip te yapılan bu çirkin davranış her yerde var sadece nizibe mahsus değil ..acaba aynı davranısı sokaklara sergiliyenler evinde aynı şeyi yapıyormu ...hani bir sözü var herkes evinin önünü temiz tutsa,pis sokak kalmaz denir .birde şunun düşünürüm , bu yere tükürülen tükrük kuruyup tozla karışınca rüzgarla birlikte çocuklarımızın ve bizim ciğerlerimize toz olarak girer ...bazallah birde hastalık mikrobu varsa ..yandın halbuki levabaolarda bu işi pekala yaparız ...neden sokaklara
Merak etmeyin sokağı kirleten evinide kirletiyordur.
merhaba SENEL ABLA iyim tesekkür ederim zi nasilsiniz.senelbenlier;225149 wrote:selam berfinciğim epeydir görüşemiyoruz ,kayıplardaydın nasıl bebişimiz büyüyormu,,,
umarım iyidir ..
evet coktandir görüsemedik deng gelmiyoruz sanirim:)
ben yaziyorum bayanlarin oldugu bölüme ama gelen giden yok:(
evet sana katiliyorum ABLA gercekten bu cirkin davranis heryerde var dedigin gibi o mikrobu hem bizler hemde cocuklar soluyor sonrada ayy bu hastalik nerden geldi deniliyor halbuki bu aliskanliklari biraksa halkimiz daha temiz bir cevreye sahip oluruz..
bu konuyu buraya yazdığımda daha çok yorum ve çözüm yazılacağını ummuştum.Özellikle belediyeden bir ceza yaptırımı veya yerlere tükürenlere ceza maddi ceza verileceği açıklaması yapıldı diye bi haber bekliyordum ama sadece yazıldığı ile kaldı galiba ama ben havalar daha fazla ısınıp yerlerdeki iğrençliklerin daha çabuk kuruyup insan sağlığını olumsuz etkilememesi için sık sık hatırlatma yapacağım.Güzel nizibime sevgiler
Güncel tutulması iyi olur bu konunun.
Arkadaşlar Abdulhamit Han ileriyi gören gelmiş geçmiş en güzel devlet adamlarından birisidir. Çok büyük dünya siyaseti bilir ve izlerdi bu sebeple Japonlarla irtibata geçer görüşmeler devameder ve Japonları ülkemize davet eder derken görüşmelerden sonra japonları İstanbul gezisine çıkartır yanlarına bir heyet verir bizim heyettekilerden bir kaç kişi yere tükürünce malesef Japonlar bu hareketimiz üzere bize biraz soguk bakmışlar birde buna sokakta sagını solun u kaşıyanlarla bıyıklarını buranları eklerseniz varın gerisini siz hesap edin.
Okul bitirme tezi hazırlarken bir tarihi vesikaya ulaştım Fatih Sultan Mehmet Han zamanında yere tükürmeler yüzünden ücretli işçi tutup işçilerin eline bir kova ve ucuna keçe sarılmış bir degnek verip kovanın içine katran koymuşlar,işçiler katrana batırılmış sopaları tükürüklerin üzerine çalıp dezenfekte ederek mikrobun ve pisligin önüne geçmeye çalışmılar
AYRICA DİNİMİZDE YERLERE TÜKÜRMEK MEKRUHTUR
Aklıma şu geldi acaba ara ara belediye anonslarından halkın davranması gereken anonslar yapılamazmı
Lütfen yerlere tükürmeyin
Arabalarınızı yol üstüne park etmeyiniz
Yerlere sigara izmariti atmayınız gibi
Selamlar
Okul bitirme tezi hazırlarken bir tarihi vesikaya ulaştım Fatih Sultan Mehmet Han zamanında yere tükürmeler yüzünden ücretli işçi tutup işçilerin eline bir kova ve ucuna keçe sarılmış bir degnek verip kovanın içine katran koymuşlar,işçiler katrana batırılmış sopaları tükürüklerin üzerine çalıp dezenfekte ederek mikrobun ve pisligin önüne geçmeye çalışmılar
AYRICA DİNİMİZDE YERLERE TÜKÜRMEK MEKRUHTUR
Aklıma şu geldi acaba ara ara belediye anonslarından halkın davranması gereken anonslar yapılamazmı
Lütfen yerlere tükürmeyin
Arabalarınızı yol üstüne park etmeyiniz
Yerlere sigara izmariti atmayınız gibi
Selamlar
Bu tükürük çok pis bir şeymi eğer çok pisse niye bize birşey olmuyor sonuçta tükürükde bizim içimizden çıkıyor.
ilahi müslüm bey sizin böyle bi soru yazmanıza şaşımışlarki kimse kaile almamış ve bişey yazmamış
belemir;225641 wrote:ilahi müslüm bey sizin böyle bi soru yazmanıza şaşımışlarki kimse kaile almamış ve bişey yazmamış
Belkide cevabını bilmiyorlardır:D:D:D
Can cikar huy cikmaz.
Ne yapsin millet tukurmek icinde atlarin yem torbasi qibi torbami tasinlar.
Birakinda sokakta doyasiya tukursunler,hanqimiz yapmiyoruz???
Sahsen ben yapiyorum...
Birakinda sokakta doyasiya tukursunler,hanqimiz yapmiyoruz???
Sahsen ben yapiyorum...
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.