Kaldırımlarımızı geri verin yazısını okudum gerçektende esnaf kaldırımları işgal ediyor fakat ben kaldırımların yüksek olmasından çıkamadımki yürüyeyim.Üstelik engelliler ve bebek arabaları için yapılan geçişler bile yüksek.Binbir zahmetle kaldırıma çıkıyorsunuz sokak başına gelip iniyorsunuz tekrar kaldırıma gelip binbir zahmetle tekrar çıkıyorsunuz neden bu kadar yüksek yapıldığını anlayabilmiş değilim.Özellikle yaşlılar bu kaldırımlara nasıl çıkıp iniyor.Zar zor kaldırıma çıkıyorsunuz bi de esnaf kaldırımı işgal etmişse in çık in çık çok fazla yoruluyorsunuz hele bide elinizde yükünüz varsa vay halinize.Kaldırımlar yapılırken benim düşünemediğim veya aklıma gelmeyen bi sebeptenmi bukadar yüksek yapıldı bilen varsa lütfen yazsın gerçekten merak ettim.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Yollara kat kat asfalt yapma işi artık gerilerde kaldı, yeni teknoloji eski asfaltı makinalarla söküp yerine yenisini yapıyor, yolların tamir ve kat kat asfaltlarla yükselmesi bir çok tehlikeleri de beraberinde getiriyor.
nizipteki kaldırımlar neden çok yüksek
Görüntülenme: …
Kat kat asfalt yapıldığı için, zamanla yol yükselit düşüncesiyle kaldırımlar yüksek yapılıyor. Mesela Ptt caddesinin kaldırımlarının 50 cm daha aşağıda olduğu zamanları hatırlarım.
Fakat kaldırım işgali konusunda haklısınız. Belediyemizin ilk zamanlardaki hassasiyeti, zaman içerisinde azalmış görülmekte.
Fakat kaldırım işgali konusunda haklısınız. Belediyemizin ilk zamanlardaki hassasiyeti, zaman içerisinde azalmış görülmekte.
Eskiden bir belediye yetkilimiz vardı cevap verirdi ne oldu nerede bu devlet.Selamlar
evet gercekten belli yerlerin kaldirimlari cok yüksek insan ayagini atip cikarken inerken cok zorlaniyor buna bir cözüm bulunmali ve belediyemiz kaldirimlari düzeltmeli diye düsünüyorum.
Bu ülkenin standart olmayacak mı ya her şey gelişi güzel yapılıyor.
Kaldırım her yerde sorun, artık bunun çözümünü yolu komple trafiğe kapatarak buluyorlar, bence en güzeli yayaların yoğun olduğu alışveriş noktalarını araç trafiğine kapatmalı.
her kaldırımın başında engelliler için rampa çıkış varr
bence yüksek olması da çok güzel çünkü nerden baksanız 2 senede bir yeni asvalt istiyor kat kat asvalt yol yükselince kaldırım dşüyor o düşünceyle yüksek yapılıyor
bence yüksek olması da çok güzel çünkü nerden baksanız 2 senede bir yeni asvalt istiyor kat kat asvalt yol yükselince kaldırım dşüyor o düşünceyle yüksek yapılıyor
selam.....bundan bir kac sene önce halam la çarşıda gezerken hep kaldırım gelince sokranırdı...o kadar çok söylenirdiki dikkatim çekerdi -ya neden bu kadar kızıyor diye onun kınardım kendine birsey demesemde içimden sinirlenirdim ..ama şimdi ona hak veriyorum insan biraz yaslanınca hakikaten iniş çıkışlarda zorlanıyor...zorla çıkıp tırmanıyorsun iki adam atmadan tekrara iniyor ve çıkıyorsun ,,birde dizlerinde kireclenme varsa yandın gitti,,,,yaslı ve hasta insanlar düşünülerek bu kaldırımlar düzeltilmeli .......ESKİ KALDIRIMLARIMIM İSTİYORUM ........ARNAVUT OLMASADA OLUR.........
mavi_şahin;224819 wrote:her kaldırımın başında engelliler için rampa çıkış varr
Yollara kat kat asfalt yapma işi artık gerilerde kaldı, yeni teknoloji eski asfaltı makinalarla söküp yerine yenisini yapıyor, yolların tamir ve kat kat asfaltlarla yükselmesi bir çok tehlikeleri de beraberinde getiriyor.
asvalt hepsi boşişler ne iki senede bir asvalt döküyorsun alt yapıda bir arıza oluyor eş geri yama yap en iyisi kilit taşı arızamı var sök taşı onar geri tak hem uzun ömürlü hemde hesaplımüslüm akpek;224858 wrote:Yollara kat kat asfalt yapma işi artık gerilerde kaldı, yeni teknoloji eski asfaltı makinalarla söküp yerine yenisini yapıyor, yolların tamir ve kat kat asfaltlarla yükselmesi bir çok tehlikeleri de beraberinde getiriyor.
abi iyiki bu konuya degindin ya ben hiç kaldırım kullanmıyorum nedense nizipli oldugum için bi tür alışkanlık. benim bir arkadasım istanbul beyoglunda bir cadde de yolun ortasından yürüyormuş ilerde esnaf yas lı bi amca oda nizipliymiş cagırmış bunu. yigenim bi bakarmısın demiş arkadasım da buyur amca demiş sen niziplimisin yegenim demiş arkadasımda evet amca nerden bildin demiş amca yolun ortasından gidiyorsunda ondan demiş:)))))
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.