Benim için hoş bir zaman sayılmazdı.. Açılmış konu da yazılmıştı
Kahvaltı genelde 09.30- 12.00 gibi yapılıyor.
ve ben de İstanbul'un konjöktürel durumuna istinaden
10.. 10:30 gibi oralardayım inşeallah!..
diye cevap yazmıştım. Sabah 6:30 gibi evden çıkarak, yanımdan Nizip'ten gelen misafirim Dayımın kızıyla 'sözde hava atacaktım, biz böyle organizasyonlarla, birlik ve beraberlik içerisindeyiz' imajı vercektim... Soğukta, yağmurda 3 araç değiştirip saat: 10:20 'de dernekte olmama rağmen... Onca yorgunluğa karşın; aç kalmak bir yana, gerekli ilgi ve alakayı görememenin acısı üzdü beni..; Dayımın kızının mahçup bakışları... Tencerenin etrafındaki 'üye' lerin mal bulmuş mağribi gibi davranışları.. Kavurmadan sorumlu, 'sorumsuz' şahsın, üç kez ikazıma rağmen "yarım kavurmayı" dahi bana vermeyip, masadaki ağır-akraba üyeleri doyurma çabası.. Polen abi ve değerli eşinin mahçup bakışaları ve zor zahmet aldıkları dürümü benimle paylaşma çabaları.. Mahallenin veledlerinin ayranları ceplerine doldurup sağa sola kaçışmaları.. Yan kebabçıya yemeğe gelen müşterileri; "bizim dernekte bedava yemek var" diyerek yönlendirmeye çalışan aklı evvel üyeyi.. Sıkışık, havasız, kalabalık bir ortamda yemek vermeye çalışan hayırseverin ruh hali.... .............. ............. ........... Bunalar benim gözlemlediklerim... Özetle ; hiç hoş bir pazar değildi....:(
Resimlerden gördüğümüz kadarıyla dernek binası çok küçük.Kahvaltının ayda bir olması sebebiyle çok sayıda Nizipli toplantıya katılıyor.Bu tür aksaklıklar olabilir.
Hidayet kardeşim,öncelikle üzüntülerimi bildireyim.
Mehmet Karakaş kardeşimizin de belirttiği gibi çok küçük kalan dernek merkezi ,gelenleri taşıyamamakta.Gittikçe yoğun talep gören bu buluşmaya,dernek yönetimi bir çare bulmak zorunda.Yoksa senin gibi memnuniyeti gittikçe azalan bir kitle ve şikayrtleri ile baş başa kalacaklar.
Sana ve dayı kızına kasıtlı davranıldığını düşünmüyor veya düşünemiyorum.
Yine de geçmiş olsun.:)
gercekten hos bi durum olmamis ama menes abinin dedigi gibi önemli olan nizipli hemsreilerinizle bir araya gelmek.. gerci siz gec gideceginizi belirtmissin kavurma dürümü istemnize ragmen size verilmemis biraz dayinizin kizinin da böyle biseyi görmesi sizi üzmüstür. insallah bidahaki sefer gidisnizde böyle biseyle karsilasmassiniz..
Uzun zamandır siteye giremedim, o yüzden bazı konuları takip edemedim, Abdulkadir'in anlattığı olay aslında her seferinde oluyor, saat 10.00 dan sonra gelenlerin çoğu yiyecek bir şey bulamıyor, hatta çoğu zaman gelmişken bari lokantalarda bir iki dürüm yiyelim diyenler oluyor.
Yemek dağıtımı sırasında gerçekten bir curcuna yaşanıyor, sebebi kesinlikle yerimizin darlığından kaynaklanıyor, nohut ve kavurma deyim yerindeyse kapış kapış gidiyor, Abdulkadir sitemlerinde haklı ancak gerçekten kahvaltı günlerinde yapacak birşey olmuyor, çok kalabalık olunca böyle şeyler kaçınılmaz oluyor.
Abdulkadir'in bu sitemlerine aslında sevinmedim desem yalan olur, bu sitemler arttıkça anlayacağız ki derneğimize katılımlar her geçen gün artıyor.
Bu aşamada artık yeni ve daha geniş bir yere acil olarak taşınmak gerekiyor, yer satın alınmasını beklemeden, daha büyük bir yere taşınmak bence en güzel çözümdür.
ABDULKADİR'DEN BEN DERNEK ADINA ÖZÜR DİLİYORUM, SENİ BUNDAN SONRA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIM, SANA ELLERİMLE NOHUT VE KAVURMA YEDİRECEĞİM SÖZ.
Yasananlar herne kadar tasvip edilmezse de alisageldigimiz davranislar! Hic ama hic hos degil, insan kendine nasil yakistiriyor bunlari ben anlamiyor ve anlamak ta istemiyorum.
Oteyandan bir yetiskin olarak Abdulkadir hemsehrim nedense her meselede aglayip sizliyor, o da bana tuhaf geliyor!
Sanırım nizipli kardeşlerimizin Nizbin zenginlerini ve insanlarını gezip geniş bir yer alma zamanları geldi sanırım Ayrıca bundan sonraki toplantının ŞEREF konugununda sevgili kardeşimiz HİDAYET olması gerek Selamlar
Öncelikle birlikteliğin hedeflendiği halk etkinliklerinde, hoşgörüyle karşılanması gereken butür aksaklıklar yaşanabilir.
Nizip'lilerin buluşması, yöresel tadların tadılması ve hoş muhabbetlerin yanında yer darlığı ve yiyeceklerin erken bitmesi bir sorundan çok, butür etkinliklerin daha geniş alanlarda ve katılım yüksek olduğu için biraz daha büyük organizasyon tertipleyicileri tarafından yapılmasını gündeme getirir. Sadece gönüllü arkadaşları tertiplediği böyle organizasyonlardaki aksaklıklar hoşgörüyle karşılanmalıdır.
Konunun Güngören derneğinin amaçladığı, birlik ve beraberlik vurgusunun önüne geçip bir aksaklık şeklinde algılanmamasını umuyorum.
Kaygım o ki onlarda burayı okuduklarında üzüleceklerdir.
Tüm dostlara değerli yorumlarıyla ve de karikatürleriyle destek olup, beyin fırtınasına katkıda bulundukları için çok çok teşekkür ederim.
Özürler başımın tacı...
Elbetteki ben kimseden kırmızı halı beklemedim.. Ellebetteki ben oraya karnımı doyurmaya gelmedim.. Elbetteki Dernek çalışanları, yöneticileri (Tencerinin başındaki şahıs hariç) can hıraş çabalıyorlar, her gelenle ellerinden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorlar ve hatta çay, zahter ikramımını dahi insanlara ulaştırmak için çabalıyorlardı...
....... ......
Ben burada bir ironiden bahsettim.. empati kurulursa çok daha yerinde olur diye düşünüyorum. Üzüldüğüm hadise, belki de dayımın kızına mahçup olmamın yanında, bu kadar izdihamın içerisinde kaybolan "sesim" di.
Dernek çatısı altında toplanmış bu kadar üyeye daha aktivist kültrel doygunluğu ön planda bir proğram düzenlenebilirdi. Daha farklı daha kültürel bir aktiviteye ön ayak olunabilirdi. Daha acısı, Dernek çalışan ve yöneticilerinin DVD'de, Nizipliler pikniğinde, alkolün dozunu kaçırmış bayanın şarkılarını dinletmeleri hiç de kültürel bir aktivite değildi.
Ciddi bir kalabalık vardı ve orada olanların geneli Güngören de oturan ve her zaman birbirini gören insanlar. Benim gibi ayda bir kere de olsa oraya gelebilme şansı elde etmiş üye misafirlerin en azından oturacak bir sandalyesi ve hatta bayana bir sandalyelik yer açılması daha uygun olurdu diye düşünüyorum.
Bu vesileyle, maddi durumu uygun sayın Nizipli iş adamlarımızın bu derneğin yeri konusunda ciddi bir planlama yapması veya siyasilerin harekete geçme zamanı geldi de geçiyor kanaatindeyim...
Açıkçası benim de suçum var... Belirli bir süre bu tip organizasyonlardan uzak olsam iyi olacak galiba. Fazla katıldık ve göze battık. Taş yerinde ağırdır derler..