Resim kaynağıMOBESA İzleme Odası’nın Kapılarını NRT’ ye açan Nizip İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, “Şu anda ilçe genelinin 28 ayrı noktadan izlendiğini ve MOBESA Kameralarının kaydettiği görüntüleri olduğu yerde kayıt altına aldıklarını söyledi. İzleme Odasından günün 24 Saati görüntü izlediklerini vurgulayan Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, 28 kameranın direkleriyle birlikte takılarak faaliyete geçirildiğini, izleme merkezindeki bu sistemin canlı olarak görevliler tarafından izlenmesinin yararları konusuna değindi. Sitemin tam olarak faaliyet girmesiyle birlikte Nizip İlçe Genelinde Trafik Kazaları ve Asayiş gibi sorunların büyük oranda azaldığına dikkati çeken Nizip İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmalarımız gece gündüz devam edecektir dedi. Kaynak NrtMedya
Her ne kadar bazıları bu kameralardan rahatsız olsada, çok faydası var, herkesin başına bir olay gelebilir, bu kameralar sayesinde suçlu hemen yakalanıyor, bu şekilde mağduriyet gideriliyor.
yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı var:merkez noktalarda kurulması asayiş için çok güzel ama ilerde sokaklara kadar sokulması istenirse ne özel hayat kalır nede amaca hizmet etmiş olur,geçenlerde istanbulda bir mahallede her yere kurulnması istenmiştide.....
nostradamus;223913 wrote:yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı var:merkez noktalarda kurulması asayiş için çok güzel ama ilerde sokaklara kadar sokulması istenirse ne özel hayat kalır nede amaca hizmet etmiş olur,geçenlerde istanbulda bir mahallede her yere kurulnması istenmiştide.....
O kadar da değil, isteyen kendi kamera sistemini kurar.
YusufSerce;223926 wrote:Dun gozlerimizin onunde 'trafik polisi' ters yone yola girdi ve az daha kazaya sebep oluyordu. Tam belediye pasaji ile Merkez Carsi camii arasinda.
Dedim 'Polis boyle yaparsa vatandas ne yapmaz?'
- Ben
diyor, hafif kizgin, bir o kadar piskin ekliyor;
- Surda iki dakika isim var, hem tabelanin berisine durdum!
Tabii gozlerimizin onunde olan bu olayi maalesef telefonumu evde unutmus olmam hasebiyle kaydedemedim. Yoksa burda paylasmakla hayirli birsey yapmis olacagimi dusunuyorum.
Yine de ileride resim ve videolarla memleketin ahvalini yansitabilirim:)))