Birkaç gündür büyük bir yogunluk içerisindeydik..Sebebi ise AVRASYA Maratonu...Bogaz köprüsünden Asya ile Avrupa’’yi birbirine baglayan bu maraton sayesinde tüm dünya Istanbul’’u izlemektedir.Benim de aklima bizim ZEUGMA geldi..Burada da ödüllü ve dünya çapinda bir kosu maratonu düzenlenebilir..Güzergah olarak aklima Biracik köprüsü geldi.Köprü üzerinden Zeugma’ma ya 20 km’lik bir bir bant...Belki de saçma bir fikirdir...ama tanitim olanaklarini yaymak gerekir....
Zeugma Antik Kenti
Birkaç gündür büyük bir yogunluk içerisindeydik..Sebebi ise AVRASYA Maratonu...Bogaz köprüsünden Asya ile Avrupa’’yi birbirine baglayan bu maraton sayesinde tüm dünya Istanbul’’u izlemektedir.Benim de aklima bizim ZEUGMA geldi..Burada da ödüllü ve dünya çapinda bir kosu maratonu düzenlenebilir..Güzergah olarak aklima Biracik köprüsü geldi.Köprü üzerinden Zeugma’ma ya 20 km’lik bir bir bant...Belki de saçma bir fikirdir...ama tanitim olanaklarini yaymak gerekir....
DEGERL? ARKADA?LAR N?Z?P BELED?YES? ZEUGMA FEST?VAL?N? 2 YILDIR DÜZENLEMEKTE VE BU YIL GEÇEN YILA GÖRE ?ÇER?G?N? DAHA DA ZENG?LE?T?RD?. GELECEK YILLARDA ?ÇER?G? DAHA DA ZENG?NLE?T?REB?L?R.BELED?YE BA?KANI HER TÜRLÜÖNER? VE TEKL?FLERE AÇIK B?R ARKADA?IMIZDIR BEN DE BU HUSUSTA ÜZER?ME DÜ?EN HER TÜRLÜ DESTE?? VEREB?L?R?M.ZATEN DÜZENLENEN HER ?K? FEST?VALEDE DEVLET BAKANIMIZ KÜR?AT TÜZMEN VE GAZ?ANTEP M?LLETVEK?LLER? KATILMI? VE FEST?VALLER?M?Z GÖRSEL VE YAZILIULUSAL BASINDAYER ALMI?TIR.BU TÜR ÇALI?MALAR N?Z?P VE ZEUGMANIN TANITIMINDA GERÇEKTEN DE FAYDALI OLMU?TUR. AYRICA SAYIN BA?BAKANIMIZIN HAZ?RAN AYINDA N?Z?P E GELEREK KAZI ÇALI?MALARINI B?ZZAT BA?LATMASI DA Y?NE ?LÇEM?ZE VE ZEUGMAYA VERD???M?Z ÖNEM?N B?R GÖSTERGES?D?R. ÖNÜMÜZDEK? YIL FEST?VALETK?NL?KLER? ?ÇER?S?NE MARATON ETK?NL?G? DE KONAB?L?R..
evet bencede güzelhatta muhtesen bir fikir böyle bir tan?t?ma ilçemizin ihtiyac? oldugunu düsünüyorum.ayr?ca gökhan karde?im ben sana rakip olurum sen hiç merak etme..
Zeugma Maratonu Dünya Çapinda Ses Getirir.
Görüntülenme: …
Nizip ve Birecik Belediyeleri el ele verip bu i?i yapabilirler bence..Birecik belediyesi zaten her y?l kelaynak festivali düzenliyor.Zeugma maratonu da bu esnada yap?labilir diye dü?iniyorum..Önemli olan verilecek OLAN ÖDÜLÜN BÜYÜKLÜGÜDÜR.Mesela birinci gelene 100 bin dolar verebilecekmiyiz.O zaman afrikadaki en me?hur maratoncular bila damlar bizim oraya...Surreyay? da davet ettik mi bu i? tamamd?r...
GÜZEL B?R F?K?R...
BENCE HAR?KA B?R F?K?R YAZIN OLURSA BENDE KATILIRIM AMA KEND?ME RAK?P TANIMIYORUM
AMA BELKISA KADAR KO?MA OLURSA DAHA ?LG? ÇEKEÇE??NE ?NANIYORUM
ÖDÜLLER B?RAZ DAHA DE????K OLURSA ?Y? OLUR N?YET?NDEY?M ÖRNE??N B?LG?SAYAR,DÜNYA KLAS?KLER? SER?S?, DERSANE KAYTI VE CUMHUR?YET ALTINI OLAB?L?R.
NE DERS?N?Z BÖYLE HED?YELER OLUNCA KATILIM YÜZDE DOKSAN OLUR Resmi aç
AMA BELKISA KADAR KO?MA OLURSA DAHA ?LG? ÇEKEÇE??NE ?NANIYORUM
ÖDÜLLER B?RAZ DAHA DE????K OLURSA ?Y? OLUR N?YET?NDEY?M ÖRNE??N B?LG?SAYAR,DÜNYA KLAS?KLER? SER?S?, DERSANE KAYTI VE CUMHUR?YET ALTINI OLAB?L?R.
NE DERS?N?Z BÖYLE HED?YELER OLUNCA KATILIM YÜZDE DOKSAN OLUR Resmi aç
evet ,hazal hn.bu dedi?iniz dü?ünüle bilinir,neden derseniz?çünkü ZEUGMA festivali oldu?unda bu alanda da bir katagori ilk etapta yap?labilinir.zamanla büyük bir tan?t?m ile,dünya çap?nda atletler davet edilerek,bölgenin tan?t?m? neden olmas?n?
..........yeterki bizler proje üretelim ve muhatap bulal?m..........?
..........
..........yeterki bizler proje üretelim ve muhatap bulal?m..........?
..........
Sizler bir hazinesiniz... tesekkür ederim. Tabiki ba?ar?l? olabilmesi için ödülün büyük olmas? laz?m.
Bence de güzel bir düsünce..
Birikimi olan arkadaslarimizin bu yöndeki
gayretleri takdire sayandir dogrusu...
ne dersiniz seneye böyle bir girisim baslatalim mi?
Bu okadar basit ki...Kaymakamlik ve Valilikten
izin alinacak...bir dernek te bu isi üstlenebilir.
gerekli tanitimlar yapilir..Mesela spordan sorumlu
devlet bakani davet edilir.bu bile medya için yeterlidir.
bakanin bunu red edebilecegine ihtimal vermiyorum.....
Edited by - RamazanTarhan on 12 ?ub 2006 19:01:22
Birikimi olan arkadaslarimizin bu yöndeki
gayretleri takdire sayandir dogrusu...
ne dersiniz seneye böyle bir girisim baslatalim mi?
Bu okadar basit ki...Kaymakamlik ve Valilikten
izin alinacak...bir dernek te bu isi üstlenebilir.
gerekli tanitimlar yapilir..Mesela spordan sorumlu
devlet bakani davet edilir.bu bile medya için yeterlidir.
bakanin bunu red edebilecegine ihtimal vermiyorum.....
Edited by - RamazanTarhan on 12 ?ub 2006 19:01:22
DEGERL? ARKADA?LAR N?Z?P BELED?YES? ZEUGMA FEST?VAL?N? 2 YILDIR DÜZENLEMEKTE VE BU YIL GEÇEN YILA GÖRE ?ÇER?G?N? DAHA DA ZENG?LE?T?RD?. GELECEK YILLARDA ?ÇER?G? DAHA DA ZENG?NLE?T?REB?L?R.BELED?YE BA?KANI HER TÜRLÜÖNER? VE TEKL?FLERE AÇIK B?R ARKADA?IMIZDIR BEN DE BU HUSUSTA ÜZER?ME DÜ?EN HER TÜRLÜ DESTE?? VEREB?L?R?M.ZATEN DÜZENLENEN HER ?K? FEST?VALEDE DEVLET BAKANIMIZ KÜR?AT TÜZMEN VE GAZ?ANTEP M?LLETVEK?LLER? KATILMI? VE FEST?VALLER?M?Z GÖRSEL VE YAZILIULUSAL BASINDAYER ALMI?TIR.BU TÜR ÇALI?MALAR N?Z?P VE ZEUGMANIN TANITIMINDA GERÇEKTEN DE FAYDALI OLMU?TUR. AYRICA SAYIN BA?BAKANIMIZIN HAZ?RAN AYINDA N?Z?P E GELEREK KAZI ÇALI?MALARINI B?ZZAT BA?LATMASI DA Y?NE ?LÇEM?ZE VE ZEUGMAYA VERD???M?Z ÖNEM?N B?R GÖSTERGES?D?R. ÖNÜMÜZDEK? YIL FEST?VALETK?NL?KLER? ?ÇER?S?NE MARATON ETK?NL?G? DE KONAB?L?R..
say?n VEK?LL?M.gerçekten bu cevapların?z bize destek verdi.önümüzdeki festivale .bu alanda bir çal??ma yap?lmas? ?artt?r.bu konuda birlikte çal??ma yapabiliriz.ilginiz ve zerafetinize gerçekten.tesekkür ederiz.sizin mutevaz? çal??ma sisteminiz gerçekten ?ahs?m? çok duyguland?rm??t?r.sizi gerçekten kutlar?m.sayg? ile..............
.......................
.......................
evet bencede güzelhatta muhtesen bir fikir böyle bir tan?t?ma ilçemizin ihtiyac? oldugunu düsünüyorum.ayr?ca gökhan karde?im ben sana rakip olurum sen hiç merak etme..
öncelikle vekilmizin aram?za kat?ld????n? duyunca çok sevindim art?k Nizipin sorunların?za bir vatanda? olarak yorumların?z? bekliyorum Nizipli gençler ve sorunların?da incelerseniz sevinirim iyi günler.
Arkada?lar, bence fikir çok güzel ama maraton ko?acak adam bulmak çok kolay de?il. Onun yerine ?stanbul'daki gibi bir halk ko?usu gerçekle?tirmek daha uygun olur san?r?m (10-20 km). ?ki belediyenin i?birli?i ve seçilen mekan?n görsel güzelli?i vs. çok önemli. Kelaynak ve Zeugma festivalleri birle?tirilip daha büyük bir organizasyon yap?lamaz m??
Kelaynak ve Zeugma festivalinin birle?tirilmesi fikri bencede mant?kl?, maraton i?i ödül yüksek olursa olabilir, halkta bu ko?uda ko?abilir ama sadece halk bu ko?uda ko?maz gibime geliyor, çünkü mesafe uzun ve görsel güzelli?i yok, fakat kelaynakların önünden, t?lm?sa köyü yolunda ve birecik baraj? üzerinden geçilirde Zeugma ya gelinirse belki.
Bununla birlikte bisiklet yar???da yap?labilir veya her ikisi birden olabilir.
Say?n vekilimizede sitemize verdi?i destekten ve zaman ay?rd???ndan dolay? tesekkür ederim.
Bununla birlikte bisiklet yar???da yap?labilir veya her ikisi birden olabilir.
Say?n vekilimizede sitemize verdi?i destekten ve zaman ay?rd???ndan dolay? tesekkür ederim.
Asl?nda güzel bir fikir ama Nizip Belediyesi Zeugma Ko?usunu düzenledi ancak yeterli ilgiyi göremedi. Çünkü yerel bazda sporcular kat?lm??t?. Ulusal platformda ilgi olabilmesi için profosyonel atletlerin burada ko?mas? gerekir. Bu alanda çal??ma olursa Zeugma'n?n tan?t?m? daha da iyi olur. Bu y?l 1.Zeugma Kültür ve Çevre Festivali yap?ld?. Haziran ay?nda yap?lan bu festivali benim kendi gayretlerim sayesinde TGRT ekranlarında yayunlan Anadolu Magazin Program?nda 15 dakika yay?nland?. Bizler elimizden geldi?i kadar bölgenin tan?t?m?n? yapmaya çalışıyoruz ancak ba?ka yerlerden destek gelmedi?i için çal??malar?m?zda bir nebzede olsa direncimiz k?r?l?yor. Hadi hep birlikte bölgemiz için Nizip için en iyisini yapal?m.
evet,bekir bey,hakl?s?n.........bu y?l birlikte ve daha geni? bir kat?l?mla cal??maya bakal?m .olmaz m??
...........
...........
bekir bey,biraz da bize versen.bizim genel merkeze gönderim.olmaz m??
.........
.........
güzel desteklerinizden dolay? tesekkür ediyorum.bu organizasyonun gerçekle?me ümidini de iyice kazanm?? bulunmaktay?m.cesaret ald?m do?rusu..Bu tür organizasyonlar yap?l?rken Ahmet beyin çad?r meselesi gibi son biriki günde yap?lmayacak elbet.Aylar öncesinden duyurlular yap?lacak.Bas?n merkezlerine bilgi verilecek.Ödüller açıklanacak.Davetliler açıklanacak.Yukar?daki vekil karde?imiz bari bu i?e yaras?n..Bunun için nab?z yoklas?n ve gündeme getirsin..mecliste oturmak parmak kald?rmak degildir.Halk gayret görmek ister.
BU KO?UYU YAZ AYLARINA DENK GET?R?N DE GURBETÇ?LER DE KATILSIN OLMAZMI?
Say?n vekilimizin tek yapt??? parmak kald?rmak de?ildir :) taraf tutmu? olmayay?m ama hakikaten yapt??? çok ?ey var ve zaman? geldikçe kendisi burada izah edecektir.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.