Peygamberimiz(sallallahü aleyi ve sellem),ibadetlerin efdali,müslümanları müslüman oldukları için sevmek,kafirleri kafir oldukları için sevmemektir,buyurdu.
ALLAH TEALA,Musa aleyhisselama,(Benim için ne işledin?) diye sorduğunda (Ya Rabbi,Senin için namaz kıldım,oruç tuttum,zekat verdim,ismini çok zikrettim) deyince (Ya Musa!Namazların sana burhandır,oruçların Cehennemden siperdir,zekat kıyamet gününün sıcaklığından koruyan gölgedir,ismimi söylemen de,kabr ve kıyamet karanlığında seni aydınlatan nurdur. benim için ne yaptın?)buyurduğunda,Musa aleyhisselam,(Ya Rabbi,senin için olan ameli bana bildir!) diye yalvardı.CENAB-I HAK,(Ya Musa,dostlarımı benim için sevdin mi ve düşmanlarımı benim için düşmanlık ettin mi?)diye buyurdu. ALLAH da bizi dostlarından ayırmaz İNŞALLAH...
Her günün bitiminde yaptıklarımızın bir muhasebesini yapmalıyız.Zira adaletin timsali Emirel mü'minin Hz Ömer r.a. bu yolu izlerdi.ve yaptıkları arasında Allah rızasının olmadığı kanaatine vardığında mübarek sakalları ıslanıncaya dek göz yaşı dökerdi.(o ki,Allah rızasının olmadığı ameli olmayan bir şahsiyet)şimdi hangimiz,bir öz eleştri yapıp kendimizi hesaba çekebiliyoruz."ölmeden evvel,kendimizi hesaba çekmeye mecburuz"
bu hepimizin yapması gereken bi muhasebe ben sadece kendime ve dostlarıma hatırlatmak için açtım bu konuyu biliyorumki insanlık bunu unutmadı ve farkında ama en azından ben unutursam bu siteye baktığımda aklıma gelicektir...
çok iyi etmişsiniz.yanlış hatırlamıyorsam eğer,sanırım hazreti ömer efendimiz bir adamı şöyle bir görevle görevlendirmiş.Her gün gelip,ya ömer ölüm var diyecek ücret olarak da 1 altın alıp gidermiş.yine bir gün ya ömer ölüm var deyince,hz ömer evet biliyorum artık senin hatırlatmana gerek kalmadı,zira bu gün aynaya baktım sakalıma ak düşmüş.artık o bana hatırlatır deyip artık adamın uyarmasına gerek kalmadığını söylemiş.Rabbimiz bize de bu şuuru versin inşallah.