Arkadaşlar Geçen Gün Arkadaşin Biri Bi Soru Sordu Zor Da Kaldim Cevaplamakta Ateist Bi Arkadaşi Varmiş Demişki Madem Ki Allaha Inaniyorsunuz O Allah Neden Iki Kardeşin Birbiriyle Evlenmesine Müsade Etti??? Madem Haram Bi Görüş Kardeşle Evlenmek Neden O Halde Iki Farkli Kişi Daha Yaratmadi??? Bu Konuda Zayif Kaldim Tek Irkira Sahib Kalmak Için Oldu Doğrultusunda Olduğunu Düşünüyorum Ama Yineden Yardimci Olurmusunuz??
Genç Muhabbet
vallahi doğru bir soru ben de hep merak etmişimdir bu soruyu
Sen gelidğinde ben sana ayrıntılı bir şekilde bu konuyu anlatırım yeğenim
peki halacım:)
Adem Ile Havva ???
Görüntülenme: …
Hz. Âdem’in çocuklarının birbirleriyle evlenmelerinin dindeki yerini şu şeklide açıklayabilirim ben bilgilerim doğrultusunda ; Hz. Âdem’den Peygamber Efendimize gelinceye kadar bütün peygamberler hak dini tebliğ etmişlerdir. Dinin temeli olan îman esasları hep aynı kalmıştır. Fakat şeriat dediğimiz, ibadet ve dünyaya ait işlerde Hz. Âdem’den Peygamberimize kadar her devrin icaplarına, insanların ihtiyaçlarına göre bazı hükümler değişerek gelmiştir. Cenab-ı Hak her devrin insanının yaşayışını ve menfaatini gözeterek her ümmete ayrı bir şeriat göndermiştir. Mâide Sûresinin 48. âyetinde bu hususta, “Sizin her biriniz için Biz bir şeriat ve açık bir yol tayin ettik” buyurulur.
haklısın şeriat öyle tabi ama açıklamada şeriatta kardeşin kardeşle evlenmesi gerçeği varmıki bence bunun daha farklı bi açıklaması vardır ama bana yeni bi bilgi daha verdin teşşekkürler...
Şeriatın kalıplaşmış bir açıklaması ve tanınması yoktur yani yaşanılan çağın gerekliliklerine göre şeriatlar oluşmaktadır yukarıdada belirttiğim gibi her dönem şeriatının gerektirdikleri kurallara göre kurtuluş yolu gösterilimiştir
kimi düşünürler ise bu soruya şöyle cevap veriyor;
Cenâb-ı Hak kardeşlerin evlenmesini haram kılmış ve bu haramlığı insanın fıtratına yerleştirmiştir. Bu gün hak dine inansın inanmasın, kardeş evliliği dünyada hiçbir toplumda yoktur. Fakat insanlığın yeni çoğalmaya başladığı o günde, Cenâb-ı Hak o insanların fıtratlarıyla da örtüştürdüğü farklı bir şeriatı pekâlâ uygulayabilir. Fıtratlarımız, kalplerimiz, nefislerimiz ve hayatlarımız Cenâb-ı Allah’ın elinde ve iradesindedir.
Cenâb-ı Hak kardeşlerin evlenmesini haram kılmış ve bu haramlığı insanın fıtratına yerleştirmiştir. Bu gün hak dine inansın inanmasın, kardeş evliliği dünyada hiçbir toplumda yoktur. Fakat insanlığın yeni çoğalmaya başladığı o günde, Cenâb-ı Hak o insanların fıtratlarıyla da örtüştürdüğü farklı bir şeriatı pekâlâ uygulayabilir. Fıtratlarımız, kalplerimiz, nefislerimiz ve hayatlarımız Cenâb-ı Allah’ın elinde ve iradesindedir.
adem ve havva kardeş olduğu kanısında bir kesinlik söylemek açıkcası çok zor. adem ve havva bilinen ilk insan yani yeryüzünde onlardan evvel insanlarda olma ihitmali yüksek. çok kısa bir zamanda insanlığın artması uzun bir zaman alacaktır gibi tahmin var. neyse konuya net bir cevap vermek gerekirse ; O DÖNEMDEKİ İNSANLAR İLİŞKİYE GİRMEYİ ÜREMEK İÇİN YAPMIŞLARDIR İLK ÖNCE BUNUDA BİRBİRLERİNİN VUCUDUNU TANIMAYA BAŞLAMIŞLAR YANİ ÖĞRENME YOLU İLE.BİR İHTİYAÇ GİBİ KARIN DOYURMAK VEYA AVA ÇIKMAK YADA KENDİNİ SAVUNMAK GİBİ BİR ALIŞKANLIK GÖREV GİBİ. HİÇBİR ZAMAN BUNDAN ZEVK ALMAMIŞLARDIR. TAA Kİ GÜNÜMÜZE GELENE KADAR...
esento;90889 wrote:Arkadaşlar Geçen Gün Arkadaşin Biri Bi Soru Sordu Zor Da Kaldim Cevaplamakta Ateist Bi Arkadaşi Varmiş Demişki Madem Ki Allaha Inaniyorsunuz O Allah Neden Iki Kardeşin Birbiriyle Evlenmesine Müsade Etti??? Madem Haram Bi Görüş Kardeşle Evlenmek Neden O Halde Iki Farkli Kişi Daha Yaratmadi??? Bu Konuda Zayif Kaldim Tek Irkira Sahib Kalmak Için Oldu Doğrultusunda Olduğunu Düşünüyorum Ama Yineden Yardimci Olurmusunuz??
vallahi doğru bir soru ben de hep merak etmişimdir bu soruyu
a_Lee;90949 wrote:vallahi doğru bir soru ben de hep merak etmişimdir bu soruyu
Sen gelidğinde ben sana ayrıntılı bir şekilde bu konuyu anlatırım yeğenim
yilmaz_korkmaz;90950 wrote:Sen gelidğinde ben sana ayrıntılı bir şekilde bu konuyu anlatırım yeğenim
peki halacım:)
abla bende dınledım aynı seyı ben bıraz acıklama yapmaya calıştım ama olmadı
arkadaşım adem ile havva kardeş değiller zaten adem ile havvadan doğan çocuklar birbiriyle evlenmişlerdi yapılan her doğum ikiz oluyordu ve ALLAH(C.C) aynı anda doğan ikizlerin birbiriyle değil daha sonra doğan ikizlerin birbiriyle evlenmesini istemiş diye biliyorum... tabi ki dünya üzerinde çoğalmak için olduğunu biliyoruz fakat kardeş kardeşle beraber olması insanların aklını çeliyor bunun sebebini bulmaktır çabam yani insanlar sorduğunda benim dinim emrediyorsa doğrudur dediğim zaman açıklamasınıda verebilmeliyim. Bilgilerini paylaştığın için teşşekürler.HakanSahin;90931 wrote:adem ve havva kardeş olduğu kanısında bir kesinlik söylemek açıkcası çok zor. adem ve havva bilinen ilk insan yani yeryüzünde onlardan evvel insanlarda olma ihitmali yüksek. çok kısa bir zamanda insanlığın artması uzun bir zaman alacaktır gibi tahmin var. neyse konuya net bir cevap vermek gerekirse ; O DÖNEMDEKİ İNSANLAR İLİŞKİYE GİRMEYİ ÜREMEK İÇİN YAPMIŞLARDIR İLK ÖNCE BUNUDA BİRBİRLERİNİN VUCUDUNU TANIMAYA BAŞLAMIŞLAR YANİ ÖĞRENME YOLU İLE.BİR İHTİYAÇ GİBİ KARIN DOYURMAK VEYA AVA ÇIKMAK YADA KENDİNİ SAVUNMAK GİBİ BİR ALIŞKANLIK GÖREV GİBİ. HİÇBİR ZAMAN BUNDAN ZEVK ALMAMIŞLARDIR. TAA Kİ GÜNÜMÜZE GELENE KADAR...
ablacım savunduğumuz dinimiz hem zor hem çok kolay bazen kendi bilgi yetersizliğimizden böle ayazda kalıyoruz işte bunuda siz güzel dostlarımızla tartışarak konuşarak aydınlığa çıkarıcaz inşallah
Hasan Hocam Yorumlarinizi Bekliyorum Yardim Edermisiniz???
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.