1. Başbakan Erdoğan bir Amerikan gazetesine yazdığı makalede Irak’a savaşmaya giden ABD’li askerlere dua etti:
“Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
*3. Yirmibeş İslam ülkesinin sınırlarını değiştirip hepsini Irak gibi yapma projesi olan ABD kaynaklı BOP’la ilgili Sayın Gül’ün görüşü: “Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) Türkiye’nin dış politika ilkelerine uygun. ABD ile hareket ediyoruz. Amacımız İslam ülkelerine özgürlük ve demokrasi getirmek.” (https://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=181295)
Not: Vatandaşlarımızın % 72’si BOP’u tehlikeli görüyor.(25.07.2004 – Yeni Şafak)
*4. Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın diyor ki:
“Ben Avrupa’ya gittiğimde kiliseye çok giderim, büyük zevk duyuyorum.”(II. Din Şurası Tebliğ ve Müzakereleri cilt:2 sayfa:375)
*5. Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı yapılan Sayın Mehmet Aydın, İslam dinini Müslüman olmayanlara tebliğ etmeye ‘en DİNSİZCE hakarettir’ dedi:
“Bazı müslüman kardeşlerimiz diyor ki yahu bir fırsat düştü, müslümanlığı anlatalım hıristiyanlara; Allah belki hidayetini gösterir. (Diyalog çalışmalarında)… işin ucunda bilmem adam kazanmak, üye kazanmak varsa, açıkçası bu bir din mensubuna yapılacak en DİNSİZCE bir hakarettir.” (II. Din Şurası Tebliğ ve Müzakereleri cilt:2 sayfa:322)
*6. ABD Savunma Bakan yardımcısı Paul Wolfowitz: “Biz Irak’a müdahale konusunda teeddüt ediyorduk, Tayyip Erdoğan bize cesaret vermiştir.” (Irak işgalinden üç ay önceki Türkiye ziyareti esnasında yaptığı açıklamadan.)
coşkun kardeşim dikkat edersen ben insanlara iş verelim- aş verelim diye bunları yazdım. Ama Türkiye'de malesef hiçbir zaman gündem bu olamıyor malesef, sayın milletvekilleri bunu gündeme getirmezse kim getirecek acaba... Bir Nizip'i ele alalım, kaç işsizimiz var? Çalışan arkadaşlarda malesef ne zaman işten beni çıkarırlar acaba korkusuyla hergün işe gitmektedirler. Tabi işleri iyi gidenin umrunda mı? İşsizlik-işsizlik-işsizlik, öncelikli gündem bu olması gerekirken, Türkiye malesef bu konuyu hiç gündeme almıyor. Özelleştirmeye karşı deyilim ama kriz ortamında para kazanan kurumların satılması, zarar eden kurumların devletin elinde kalması elbetti bizleri endişelendiriyor. Bende isterim devlet sadece denetleyici olsun...
Tüketim toplumu olduk. Aldıgımız her ürün nerdeyse yabancı. Eeee sen yerli malı haftasında öğrencilere elma armut yedirirsen yetişen her birey yerli malını narenciye sanar. Biraz da toplum kendini sorgulamalı. Neden bu kadar bağımlıyız. Neden üretim yok. Rusya'nın enerji ihracından elde ettiği gelir yıllık 300 milyar dolar. Sadece enerji. Silah satışını siz düşünün.
Askerdeyim, Tabanca dağıtımı yapılacak Listede kırıkkale de var. Ben rica ediyorum. Efendim yerli malı kullanın ki bizim de katkımız olsun. Kimse tercih etmedi. En sonunda birisi "Müslümcüğüm bu silah bize lazım oldugunda ACABA! diye tereddütüm olmamalı bir kurşun belki canımızı kurtaracak anlaman lazım" dedi. Maalesef durum bu. Üretilen ürün var ama her konuda en kalitesizi.
Özelleşen kurumlarda adam adama değmekten çalışamıyordu bile. Öğrencisi olmayan okulda 14 tane hizmetli yok muydu ilçemizde.
Mesel ve misal çok. Çok öteye gitmeye gerek yok Mercimeğin satış merkesi Nizip değilmiydi? Sabunun merkezi Nizip değil miydi?
Ne oldu da fabrikalar kapandı. Sabuna taş,kiremit tozu mercimeğe küşne katıp sattık. Yalan mı?
İnsanın başına gelenler kendi elleri ile yaptıklanın neticesidir.
Suç kötü kimse kabul etmez. Hep bir suçlu bulunur. İçtimai hayatta en büyük suçlu da siyasilerdir. At topu hükümete kurtul vebalden.
Bizim zamanımızda, birinin ayağında ABD kot pantalonu görsek adamı döverdik, o dönemlerde Devrimcilerin hepsi en büyük milliyetçiydi, kesinlikle yabancı şeyler almazdık,alanıda uyarırdık, ama şimdi millet bu duygulardan uzaklaştı.
müslüm akpek;222553 wrote:Bizim zamanımızda, birinin ayağında ABD kot pantalonu görsek adamı döverdik, o dönemlerde Devrimcilerin hepsi en büyük milliyetçiydi, kesinlikle yabancı şeyler almazdık,alanıda uyarırdık, ama şimdi millet bu duygulardan uzaklaştı.
O zamanda ABD Turkiye'ye kot pantalon mu ihrac ediyormus? Sakin onlar Turkiye'de uretiliyor olmasin!