003_Kemal CENGİZHani kurşun sıksan geçmez geceden
Görüntülenme: …
Şair Ahmet Arif: ‘’Hani kurşun sıksan geçmez geceden’’ diyor ya…
Ben de diyorum ki, duyarsızsa bir insan; eğitimsiz ve rehbersizse, kendi doğasının, çevresinin, bölgesinin ve toplumunun tarihsel ve kültürel bitergelerinden Nizipli olarak bihaberse insan, üstelik saplantılı ve şartlanmışsa, sorgulamaktan ve düşünmekten yoksunsa ve de burnunun ucunu görmekten acizse onu ne ekonomi ilgilendirir, ne gelecek, ne turizm sektörü; ne dünkü Zeugma, ne bugünkü Akevler’de gün yüzüne fışkıran tarihi ve kültürel mozaikler…
XXX
Siyasi Parti İlçe Teşkilatları yok mu Nizip’te?…
Var!...
Mesleki Toplum Örgütleri yok mu Nizip’te?..
Var!...
Azdan-çoktan Sivil toplum Örgütleri var mı, dernekler var mı, sendikalar var mı?... var olmasına var da… Tarihsel ve kültürel değerlere sahip çıkma ne kadar var!…
XXX
İşte, Nizip’in sahipsizliğinin, adsızlığının-sansızlığının bariz nedenleri, ikinci pasajda belirttiğim bize özgü tespitlerdir.
Ve onun için (kişisel çıkarları hariç) diyorum ki, turizm sektörünü oluşturmak için kültürü, sanatı, tarihi Nizipli’nin gözüne soksan yine anlamaz…
XXX
Bu konuda, hayatımda ilk kez yanılmak ve mahcup olmak istiyorum…
Lütfen beni bu zevkten mahrum etmeyin; azdan da az olan duyarlı Nizipliler…
kemal abi
inan biz bi kac kisi elimizden geldigi kadar uzakta bile olsak
biseyler yapmaya calisiyoruz
mailleer falan
Gereken yerlere yazdik yazmayada devam ediyoruz
isin daha garip tarafi bunu yapanlar belli sayidaki kisiler
fatih abimiz müslüm abimiz makin diye bi arkadasimiz, ben, ziya eren ,cumali , yusuf
isin daha ilginc tarafi biz kimimiz yurtdisindayiz kimimizde il disindayiz
yani bize bi getiriside olmuycak
ilerde niizpte is kurcak turizm pastasindan ekmek yiycek insanlarda degiliz
nizipte ugrasanlarda yok degil
mesela admin memet abi,karakas ve hasan tekce kardesimiz
gerisini görmedim ben
her konuda zeugma kacti elimizden diyenler nerdeee ??????
bu yazilari gözlerine sokmaya devam edin abi
insallahta sizin dediginiz gibi UTANIRSINIZ
Kemal bey bende sizinle aynı duygular içindeyim, Nizip'li neden sahip çıkmıyor bu değerlere, inanın turizmden gelen para hiç birşeyde yok, bu insanlara bunları anlatmak lazım, ama tutturmuşlar mini etekli turist gelirse ahlakımız bozulur, yok gelen yabancılar içki içer gençlerimize kötü örnek olur, bunlar inanın artık çok gerilerde kaldı, esnafın artık uyanması lazım.
Ben ve bu konuda duyarlı olanların çabaları yeterli olmuyor, herkesin ayağa kalkması lazım, artık önümüzü görelim, Nizip'in geleceği turizmde.
müslüm akpek;222122 wrote:Kemal bey bende sizinle aynı duygular içindeyim, Nizip'li neden sahip çıkmıyor bu değerlere, inanın turizmden gelen para hiç birşeyde yok, bu insanlara bunları anlatmak lazım, ama tutturmuşlar mini etekli turist gelirse ahlakımız bozulur, yok gelen yabancılar içki içer gençlerimize kötü örnek olur, bunlar inanın artık çok gerilerde kaldı, esnafın artık uyanması lazım.
Ben ve bu konuda duyarlı olanların çabaları yeterli olmuyor, herkesin ayağa kalkması lazım, artık önümüzü görelim, Nizip'in geleceği turizmde.
sn akpek bu yorumunda sizinle hemfikir icindeyim. cok güzel acıklamışsın
nizipe turizm şartt..
insan kendini bildikce hic birşey olmaz kimse kimsenin ahlağını bozmak gibi bir görüntüsü olmaz diye düşünüyorum.. eger öyle bir şey olsaydı ben burda ayık gezmezdim su'dan cok alkol kulanıyorlar gerisini sen düşün...
hakan agey biz nizip'i cıkarsız sevdik karşılık beklemedik..
kemal bey çok güzel bir konuya değinmişsiniz öncelikle duyarlılığınız için tşk ediyorum bu gibi şeyleri nizip ibimizi temsil eden yöneticilerimizin düşünmesi lazım değilmi acaba.
Bu arada (bilmeyenler bilsin diye), Nizip Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği üyesidir.
Kemal abi 'azdan da az olan duyarlı Nizipliler' ellerinden geleni yapacaklardır.İnşalalh toplumu bilinçlendirip gereken kamuoyunu oluşturacağız.
Ben ümitliyim..bu sefer yanılacaksınız...
Bu yanılgıdan mutluluk duyacağımdan emin olabilirsiniz...
Ve de ''keşkeeeee'' diyorum.
Kemal Cengiz;222173 wrote:Bu arada (bilmeyenler bilsin diye), Nizip Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği üyesidir.
Kemal bey bu çok önemli, Sayın Başkanımız Hacı beyin bu konuda duyarlı olacağından eminim. Ben bunu bilmiyordum Nizip belediyesi bu konumu değerlendirebilir.
Tarihi Kentler Birliği
Birliğin Amacı ve Görevleri:
Madde 5: Avrupa Birliği Aday Üyesi olan Türkiye'nin de kurucusu olduğu, Avrupa Konseyi'nin Avrupa: Bir Ortak Miras kampanyasının 25. yılı kapsamında oluşturduğu Avrupa Tarihi Kentler Birliği'nde, Türkiye'nin de temsilini güçlü ve etkin bir şekilde sağlamak üzere, tarihi kentlerin bir araya getirilmesi ve bu kentler arasında kentsel, kültürel ve doğal mirasın bir Ortak Miras anlayışıyla korunması ve yaşatılması için Tarihi Kentler Birliği kurulmuştur.
Kar amacı gütmeyen Birlik amacını yaşama geçirmek üzere:
a) Tarihi kent dokularını, kentsel, kültürel mirası koruma ve imar konularında Birliğe üye belediyeler arasında işbirliği ve deneyim alışverişi sağlar.
b) Üye belediyelere belediyecilik, koruma, kültür, çevre, imar ve tarihi kent konularıyla ilgili bilgi, belge, mevzuat gibi kaynaklar sağlar ve aynı konularda eğitime dönük etkinlikler düzenleyerek danışmanlık yapar.
c) İçişleri Bakanlığı'nca belirlenecek konularda, Birliğe bağlı tarihi kent belediyelerinin Avrupa Tarihi Kentler Birliği'ne üye belediyelerle diyalog ve işbirliği kurmalarını sağlar, bu ilişkileri kurar ve kolaylaştırır.
d) Birliğe bağlı belediyeler adına ve Birliğin amacına uygun çalışmalar yapar, bu çalışmalar arasında eşgüdüm sağlar, ortak alımlarda bulunur, yatırımları organize eder, denetler.
e) Doğal, tarihsel çevreyi, kültürel mirası koruma ve yaşatma yönünde üye belediyelerin girişimlerine destek verir, kaynak bulur, bu gibi girişimleri organize eder, yapar ve yaptırır.
f) Amacı doğrultusunda, çalışma alanlarına bağlı uluslararası ilişkiler kurar, ortak çalışmalar yapar; ulusal ve uluslararası katılımcılarla bilimsel ve kültürel etkinlikler, tarihi kent ve çevrelere teknik inceleme gezileri ile süreli ya da süresiz yayın faaliyetlerinde bulunarak, üye belediyeleri ve kamuoyunu bilgilendirici programlar düzenler.
g) Yasal olanaklar dahilinde, üye belediyelerdeki kent halkının da tarihi kent dokusunu, doğal ve kültürel çevreyi koruma bilincini yükseltmeye yönelik film, multivizyon ve benzeri görsel, belgesel malzeme hazırlar, hazırlattırır, radyo, televizyon yayınları için program düzenleyebilir.
h) Birliğe üye kentlerin koruma amaçlı imar planlarını, anıt eserleri çevresinde kentsel tasarım projelerini, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurullarınca tescil edilmiş yapıların rölöve ve projelerini yapar, yaptırır ve bunların uygulamalarında teknik denetim katkısı sağlar.
i) Tarihi Kentler Birliği üyeleri arasında bilgi ağı kurar ve geliştirir.
j) Kültürel mirası korumanın ekonomik gelişmeyi destekleyeceği inancıyla tarihi kentlerin yaşama yeteneğini ve sürdürülebilirliğini destekler.
k) Tarihi kentlerin kültürel miraslarının korunması ve artırılması için uygun kanunların çıkarılmasını destekler.
l) Tarihi kentler arasında Avrupa kardeşliklerinin kurulmasını teşvik eder ve destekler.
m) Amaçları doğrultusunda faaliyet gösterecek şirketler kurar ve işletir.
n) Bu etkinliklerden ortaya çıkabilecek karlar yalnızca Birliğin etkinlikleri için kullanılabilir.
Birliğe Üyelerce Devredilen Yetkiler:
Madde 6:
1. Doğal, tarihsel ve kültürel mirasın korunması için ortak politikalar ve yöntemler geliştirmek,
2. Bu politikalar için kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, üniversiteler gibi kuruluşlarla ve konunun uzmanı kişilerle işbirliği yapmak,
3. Uluslararası kurum ve kuruluşlarla ortak hizmet projeleri geliştirmek konularında, ortak çıkarlar doğrultusunda, üyeler birliğe yetki devrinde bulunurlar.
Kemal Cengiz;222478 wrote:Tarihi Kentler Birliği
Birliğin Amacı ve Görevleri:
Madde 5: Avrupa Birliği Aday Üyesi olan Türkiye'nin de kurucusu olduğu, Avrupa Konseyi'nin Avrupa: Bir Ortak Miras kampanyasının 25. yılı kapsamında oluşturduğu Avrupa Tarihi Kentler Birliği'nde, Türkiye'nin de temsilini güçlü ve etkin bir şekilde sağlamak üzere, tarihi kentlerin bir araya getirilmesi ve bu kentler arasında kentsel, kültürel ve doğal mirasın bir Ortak Miras anlayışıyla korunması ve yaşatılması için Tarihi Kentler Birliği kurulmuştur.
Kar amacı gütmeyen Birlik amacını yaşama geçirmek üzere:
a) Tarihi kent dokularını, kentsel, kültürel mirası koruma ve imar konularında Birliğe üye belediyeler arasında işbirliği ve deneyim alışverişi sağlar.
b) Üye belediyelere belediyecilik, koruma, kültür, çevre, imar ve tarihi kent konularıyla ilgili bilgi, belge, mevzuat gibi kaynaklar sağlar ve aynı konularda eğitime dönük etkinlikler düzenleyerek danışmanlık yapar.
c) İçişleri Bakanlığı'nca belirlenecek konularda, Birliğe bağlı tarihi kent belediyelerinin Avrupa Tarihi Kentler Birliği'ne üye belediyelerle diyalog ve işbirliği kurmalarını sağlar, bu ilişkileri kurar ve kolaylaştırır.
d) Birliğe bağlı belediyeler adına ve Birliğin amacına uygun çalışmalar yapar, bu çalışmalar arasında eşgüdüm sağlar, ortak alımlarda bulunur, yatırımları organize eder, denetler.
e) Doğal, tarihsel çevreyi, kültürel mirası koruma ve yaşatma yönünde üye belediyelerin girişimlerine destek verir, kaynak bulur, bu gibi girişimleri organize eder, yapar ve yaptırır.
f) Amacı doğrultusunda, çalışma alanlarına bağlı uluslararası ilişkiler kurar, ortak çalışmalar yapar; ulusal ve uluslararası katılımcılarla bilimsel ve kültürel etkinlikler, tarihi kent ve çevrelere teknik inceleme gezileri ile süreli ya da süresiz yayın faaliyetlerinde bulunarak, üye belediyeleri ve kamuoyunu bilgilendirici programlar düzenler.
g) Yasal olanaklar dahilinde, üye belediyelerdeki kent halkının da tarihi kent dokusunu, doğal ve kültürel çevreyi koruma bilincini yükseltmeye yönelik film, multivizyon ve benzeri görsel, belgesel malzeme hazırlar, hazırlattırır, radyo, televizyon yayınları için program düzenleyebilir.
h) Birliğe üye kentlerin koruma amaçlı imar planlarını, anıt eserleri çevresinde kentsel tasarım projelerini, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurullarınca tescil edilmiş yapıların rölöve ve projelerini yapar, yaptırır ve bunların uygulamalarında teknik denetim katkısı sağlar.
i) Tarihi Kentler Birliği üyeleri arasında bilgi ağı kurar ve geliştirir.
j) Kültürel mirası korumanın ekonomik gelişmeyi destekleyeceği inancıyla tarihi kentlerin yaşama yeteneğini ve sürdürülebilirliğini destekler.
k) Tarihi kentlerin kültürel miraslarının korunması ve artırılması için uygun kanunların çıkarılmasını destekler.
l) Tarihi kentler arasında Avrupa kardeşliklerinin kurulmasını teşvik eder ve destekler.
m) Amaçları doğrultusunda faaliyet gösterecek şirketler kurar ve işletir.
n) Bu etkinliklerden ortaya çıkabilecek karlar yalnızca Birliğin etkinlikleri için kullanılabilir.
Birliğe Üyelerce Devredilen Yetkiler:
Madde 6:
1. Doğal, tarihsel ve kültürel mirasın korunması için ortak politikalar ve yöntemler geliştirmek,
2. Bu politikalar için kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, üniversiteler gibi kuruluşlarla ve konunun uzmanı kişilerle işbirliği yapmak,
3. Uluslararası kurum ve kuruluşlarla ortak hizmet projeleri geliştirmek konularında, ortak çıkarlar doğrultusunda, üyeler birliğe yetki devrinde bulunurlar.
Turkiye'nin bir hukuk devleti oldugu basta yoneticiler tarafindan idrak edilirse, iste o zaman sizin 'keskeniz' de karsiligini bulacaktir.
Ama size katiliyorum, bu is IMKANSIZ!
Ama insallah ikimiz de yaniliriz.
Sevgili Yusuf, bu yanılgının 'Nizip ve Nizipliler adına' ben gibi, sizi de mutlu ve bahtiyar edeceğinden eminim...
size belkı cok komık gelecek ama inanin belediyenin ak evlerde çıkan mozaklerle ilerleme konusunda hiç bir bilgisi yok. istan buldakı müslüm akpek abimiz bile belediyeden bu konuda daha bilgili ve ilgili ve bu sitede bu işe baş koymus diger hemşerilerimiz konu ile çok alakadar ama gidin belediyeye sorun bilmiyorlar. bir tek bu konuya el atan ve takipçisi olan bu memlekete şu ana kadar yapılmamış sahiplenmeyi bir tek sayın millet vekilimiz mehmet sarı bey yapıyor. ben hep şunu derdim bu nizip sahipsiz ama millet vekilimiz mehmet sarı abimiz bu memelekete gonul vermıs gercek bır nizipli onu bu öz verili çalısmalarından dolayı kutluyorum. ve burdan karşılıksız nizip sevenlerını gönülden kutluyorum.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.