Kasabanın birinde zengin bir tüccar yaşarmış. Öleceği vakit vasiyetinde: 'Ben mezara konulduğum gün kim gelir benimle bir gece mezarda kalırsa ona servetimin yarısını bırakacağım.' demiş.
Çoluğu çocuğu, akrabaları servetin yarısı bırakılmasına rağmen bunu yerine getiremeyeceklerini düşünüyorlarmış. Kısa bir müddet sonra adam ölmüş.
Adamın vasiyeti kasabada zaten meşhurmuş. Bunu duyanlardan biri de kasabanın en ücra köşesinde yaşayan hamalmış. Adamın öldüğü haberini duyunca yakınlarına kendisinin bir gece mezarda kalabileceğini söylemiş. Bunun üzerine cenaze merasiminden sonra hamalı da adamla birlikte kabre koymuşlar.
Hamal: 'Zaten bir tane ipim bir tane de küfem var. Kaybedecek bir şeyim yok. İyi ettim de bu adamla buraya girdim. Çıktığımda kasabanın hatırı sayılır insanlarından biri olacağım.' diye düşünüyorken bir gürültü kopmuş ve dünyada daha önce hiç karşılaşmadığı yüzlere orada rastlamış.
Gelen melekler aralarında konuşuyorlarmış: 'Bu ölü olan zaten elimizde. Onu istediğimiz vakit hesaba çekebiliriz. İlk önce şu canlı olandan başlayalım.'
Adam tir tir titriyorken başlamış melekler art arda sorular sormaya: 'Söyle bakalım ey falan oğlu filan. Küfenin ipini nereden buldun? Satın aldıysan ne kadara aldın? Kimden aldın? Aldığın kişiyi dolandırdın mı? Hakiki değerinde mi verdin ücretini?'
Adamın dili dolanıyor sorulan sorulara cevaplar bulmaya çalışıyor ancak, o cevap verdikçe ip ile ilgili bir başka soru ile karşılaşıyormuş.
Gün ağarırken zengin adamın akrabaları gelmiş ve adamı mezardan çıkarmışlar:
- Artık kasabanın sayılı zenginlerindensin. Anlat bakalım bir gece mezarda kalmak nasıl bir duygu?
Hamal:
- Aman, lanet gitsin! İstemiyorum! Bütün mal mülk sizin olsun! Ben bir ipin hesabını sabaha kadar veremedim, o kadar malın hesabını kıyamete kadar veremem herhalde...
Genç Muhabbet
ipin hesabı
gercekten cok güzel bir yazi ziya paylasimin icin tesekkürler:)
bakalim bizler giyidigimiz aldigimiz herseyin yaptigimiz herseyin hesabini nasil vericegiz ..
o bir ipin hesabini sabaha kadar verememis bizimki herhalde aylarca sürer:(
Desene sen artik ne var ne yok hibe edersin:)))))berfinim84;221826 wrote:gercekten cok güzel bir yazi ziya paylasimin icin tesekkürler:) bakalim bizler giyidigimiz aldigimiz herseyin yaptigimiz herseyin hesabini nasil vericegiz .. o bir ipin hesabini sabaha kadar verememis bizimki herhalde aylarca sürer:(
Yalanla dolanla, kul hakkı yiyerek mal mülk sahibi olursan tabiki hesabını veremezsin, zaten hesabını veremeyeceğin malı mülkü de edinme.
Ben En cokda Ona Yanarim emmi Haramzade yer harami garibanin elindekini alir onu perisan eder sonrada cikar piyasaya ben Allah adamiyim der, Kimseye veremeyecek hesabim yok der, Allah Allahh sen Buyuksun yarabbim..... Kim Birilerinin hakkini yemisse Allah ona yedirmesin...müslüm akpek;221842 wrote:Yalanla dolanla, kul hakkı yiyerek mal mülk sahibi olursan tabiki hesabını veremezsin, zaten hesabını veremeyeceğin malı mülkü de edinme.
allah bizleri hesabını veremecemiz işlerden uzak etsin. Paylaşım için teşekürler ziya
ne alaka yusuf bey ben sana ibadetimi yapiyorum herkes de genelde zaten bir yerine 3 alir kendim icin konusmadim genel olarak konustum:) allah kimseyi o sorgu yerinde cok tutmasin.. günahi cok olanlar düsünsün bence degilmi:)YusufSerce;221829 wrote:Desene sen artik ne var ne yok hibe edersin:)))))
aminnnnnn allah yedirmesincali;221855 wrote:ben en cokda ona yanarim emmi haramzade yer harami garibanin elindekini alir onu perisan eder sonrada cikar piyasaya ben allah adamiyim der, kimseye veremeyecek hesabim yok der, allah allahh sen buyuksun yarabbim..... Kim birilerinin hakkini yemisse allah ona yedirmesin...
Yani varsin aylarca da sursun ama ben maldan mulkden gecmem, hesaba raziyim mi diyorsun?:))))berfinim84;221894 wrote:ne alaka yusuf bey ben sana ibadetimi yapiyorum herkes de genelde zaten bir yerine 3 alir kendim icin konusmadim genel olarak konustum:) allah kimseyi o sorgu yerinde cok tutmasin.. günahi cok olanlar düsünsün bence degilmi:)
insanoğlu her nasılsa başkalarının hakkını çiğnerken o insanların Allah'ın kulu olduklarını unutuyor, Ben Allah'ın bir kuluna zulmedersem onun kahrına ve gazabına hedef olurum.'diye düşünemiyor,işte bunun içindir ki insanoğlu sıkıntı ve sorunlardan kurtulamıyor,Rabbim cümlemizi geleceK her türlü belalardan korusun....Cali;221855 wrote:Ben En cokda Ona Yanarim emmi Haramzade yer harami garibanin elindekini alir onu perisan eder sonrada cikar piyasaya ben Allah adamiyim der, Kimseye veremeyecek hesabim yok der, Allah Allahh sen Buyuksun yarabbim..... Kim Birilerinin hakkini yemisse Allah ona yedirmesin...
berfin helal olan herşeyin hesabını kolaylıkla verersin ama haksız kazanctan olanları Allah(cc) bilir,ne diyelim hesab günü geldiğinde amel defterimizi sağ tarafından verilen kullarından eylesin hesabını rahatca verip cennete giren,cennette peygamber efendimize komşu olan ve Cemalullah ile müşerref olan kullarından eylesin amin...
bu dünyada mal mülk göz doyurabilri ama sorguya cekildiginde ne olcak isim olmaz mal mülkle:)ama öyle mal mülk düskünü olanlar aman bes kurusum fazla olsun diyenler düsünsün o hesabida degilmi benim karnim doyuyorsa ac degilsem acikta degilsem gerisi olmus olmamis hic önemli degil. giderken hangisini götürebilcegizki ellimizi tabutun icinden sallayip bak bunu götüryorum diyebilckemisiyz hayir oyuzden önemli olan ibadet yapmak israf yapmamak saygilar.:)YusufSerce;221969 wrote:Yani varsin aylarca da sursun ama ben maldan mulkden gecmem, hesaba raziyim mi diyorsun?:))))
amin ziyaa aminn rabbim kimseye haram olandan birsey vermesin.:)ziya_eren27;221992 wrote:berfin helal olan herşeyin hesabını kolaylıkla verersin ama haksız kazanctan olanları Allah(cc) bilir,ne diyelim hesab günü geldiğinde amel defterimizi sağ tarafından verilen kullarından eylesin hesabını rahatca verip cennete giren,cennette peygamber efendimize komşu olan ve Cemalullah ile müşerref olan kullarından eylesin amin...
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.