Nizip.com
Üye ol
Resmi Kurumlar

2. Nizip Çalıştayı yapıldı

Görüntülenme: …

ibrahim Üye
2. Nizip Çalıştayı Ticaret Odasında Yapıldı

Nizip Çalıştayı, Nizip Kaymakamı Sayın Yaşar KARADENİZ başkanlığında 27.Aralık 2009 Pazar günü saat 10:00’da Nizip Ticaret Odası’nda toplandı.
Çalıştay ilk olarak Nizip Çalıştayı’ nın oluşumu, yönetim ilkelerini, organlarını, görev ve yetkileri ile çalışma usul ve esaslarını belirlemek için hazırlanan Çalıştay Yönergesi toplantıya katılanlara okunarak yapılan açık oylama ile oybirliği ile kabul edilmiştir.
Yönergenin kabulünden sonra, Nizip Çalıştayı Yönergesinin 8. maddesinin 5. fıkrasının ( c ) bendi gereğince Genel Sekreter için seçime geçildi. Oybirliği ile Genel Sekreterlik için tek aday olarak önerilen Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet ÖZYURT Genel Sekreter olarak oybirliği ile seçildi.

Nizip Çalıştayı Yönergesinin 8. maddesinin (d) bendi gereğinceçalışma grupları oluşturuldu. Oluşturulan çalışma grupları şunlardır;

A) Kriz ve Afet Çalışma Grubu
1-Yaşar KARADENİZ - Nizip Kaymakamı
2-Cem ÇERKEZOĞLU - Nizip Garnizon Komutanı
3-Hacı Fevzi AKDOĞAN - Nizip Belediye Başkanı
4-Mustafa KANTAR - Nizip Emniyet Müdürü
5-Latif KARADAĞ - Nizip Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

B) Trafik, İmar, Şehircilik ve Planlama Çalışma Grubu
1-Mustafa KANTAR - Nizip Emniyet Müdürü
2-Ümit FİDAN - Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı Astsubay Baş Çavuş
3-Latif KARADAĞ - Nizip Organize Sanayi Bölgesi Müdürü
4-Bülent BİLİCİ - Nizip Belediyesi İmar Müdürü
5-Ömer PEKMEZ - Esnaf – Eczacı
6-Maruf MARUFOĞLU - Halktan

C) Çevre, Altyapı ve Tarım Çalışma Grubu
1-Ramazan BİRİCİK - Nizip İlçe Tarım Müdürü
2-Abdullah ALTINBAŞ - Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı
3-Mehmet AKFIRAT - Nizip Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı
4-Latif KARADAĞ - Nizip Organize Sanayi Bölgesi Üyesi
5-Özkan GÖKÇEK - Nizip MYO Öğretim Görevlisi
6-Maruf MARUFOĞLU - Halktan
7-Abdulkadir AKKUŞ - NTO Meclis Üyesi

D) Turizm ve Tanıtım Çalışma Grubu
1-Mustafa ALTINBAŞ - Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı
2-Mehmet ERDOĞAN - Nizip Aktif İşadamları Derneği
3-İskender KAHRAMAN - İl Genel Meclis Üyesi
4-Abdulkadir BAKIRCI - Nizip Ticaret Meslek Lisesi Müdürü
5-Umut ALAGÖZ - Arkeolog
6-Bilal ÇEKER - İşadamı

E) Eğitim, Sağlık, ve Sosyal İşler Çalışma Grubu
1-Mahmut ARSLAN - Nizip Cumhuriyet Başsavcısı
2-Çağrı DEMİRÖZ - Nizip Jandarma Komutanı
3-Mustafa KANTAR - Nizip Emniyet Müdürü
4-Mahmut KURT - Nizip Milli Eğitim Müdürü
5-Ali Rıza YAŞAR - Nizip Sağlık Grup Başkanı
6-Dede KILIÇ - Nizip Muhtarlar Derneği Başkanı
7-İskender KAHRAMAN - İl Genel Meclis Üyesi

F) Kültür, Sanat ve Spor Çalışma Grubu
1-Doç.Dr.Yaşar BÜYÜKOĞLU - Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü
2-Ömer Faruk YAKAR - Nizip Gençlik ve Spor Müdürü
3-Salih UYGUR - Nizip Belediye Başkanı Yrd.
4-N.Nur MEŞE - Nizip MYO Müdür Yrd.
5-Suna SERTPOLAT - Nizip M.A.E. Halk Eğitim Merkezi Müdürü

G) Sosyal Yardımlaşma Çalışma Grubu
1-Hacı Fevzi AKDOĞAN - Nizip Belediye Başkanı
2-Dr.Mustafa GENÇ - Nizip İlçe Müftü V.
3-Galip İNAL - İl Genel Meclis Üyesi
4-İbrahim SEVEN - Nizip Sanayi Sitesi Başkanı
5-Mehmet ERDOĞAN - NASİAD (Nizip Aktif İşadamları Derneği)

Çalıştayın Resmi yazışmalarını, organizesini ve sekreterya hizmetlerini yürütmek üzere aşağıda isimleri yazılı kişiler seçilmişlerdir.

1-İrfan AKDOĞAN - Nizip Kaymakamlığı Veri Hazırlama Kont. İşletmeni
2-Serpil GÜNDOĞDU - Nizip Ticaret Odası Genel Sekreteri
3-N.Nur MEŞE - Nizip Meslek Yüksek Okulu Md. Yrd.
4-İbrahim KANAL - Nizip Kaymakamlığı Sos. Yrd. Vakfı Muhasebecisi

Toplantı günü değişikliği nedeniyle Çalıştaya katılamayanlar, arzu etmeleri halinde komisyonlarda görev alabileceklerdir.
Bir sonraki toplantıda proje hazırlama ekibi oluşturulması için ortak karara bağlandı.
Halkımız ve Çalıştay üyelerince en önemli sorun olarak görülen trafik sorunu Çalıştayın ilk konusu olarak ele alındı.
Nizip Emniyet Müdürü Sayın Mustafa KANTAR, trafik ile ilgili konuları içeren sunu hazırlayarak sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili bilgi verdi. Belirlenen konular tek tek görüşülerek çözüm önerileri belirtildi.
Çalıştayın ilk konusu olan trafik sorununu ile ilgili 2010 yılında başlayıp 2012 yılında sona eren bir eylem planı hazırlanması ve bu eylem planı çerçevesinde çalışma yapılmasına karar verildi.
Eylem planı başlangıcı olarak ta yaya kaldırımları ile yollardaki işgallerin kaldırılması ve yolcu minibüslerinin güzergâhları dışına çıkmamaları konusuna öncelik verildi.
Çalıştayın ikinci konusu olarak Nizip MYO ile yüksek öğrenim konuları ele alındı. Çalıştayın bu bölümüne Gaziantep Milletvekili Sayın Mehmet SARI ile Gaziantep Üniversitesi Rektör Yard. Sayın Prof.Dr. Mehmet ÖZASLAN katıldı.
Nizip MYO öğrencilerinin ulaşım, barınma, sağlık, sosyal etkinlik ve burs sorunları ile MYO için sorun olan yol, eğitim fakültesinin açılması, çevre düzenlemesi, üniversite-sanayi işbirliği ve halk desteği sağlanması başlıkları için Nizip Üniversiteliler Derneği (NÜDER)’nin hazırlanan sunu MYO Öğretim Görevlisi Sayın Yavuz AKÇİ tarafından sorunlar ve çözüm önerileri belirtildi.
Konuşulan konular arasında yer alan eğitim fakültesi açılması hususunda Gaziantep Milletvekili Sayın Mehmet SARI açıklama yaparak önümüzdeki yıl için eğitim fakültesinin yetiştirilmesi konusunda üzerine düşeni yapacağını belirtti.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yrd. Sayın Prof.Dr. Mehmet ÖZASLAN, rektörlük imkanları çerçevesinde Nizip Meslek Yüksek Okuluna destek vereceklerini belirtti. Sosyal aktiviteler için kantin ve kafeterya binası yapılacağını belirtti.

Nizip Meslek Yüksek Okuluna için geliştirilen öneriler; işyerlerinin öğrencilere indirim uygulaması, üniversite için yeni minibüs hattı açılması, servis araçlarının denetlenmesi, yeterli yetki belgesi olmayan araçların yolcu almasının engellenmesi, servis araçlarının tarifeye (saatlerin belirlenmesi) bağlanması, sosyal faaliyetler düzenlenmesi, üniversite yolunun genişletilmesi, Kredi ve Yurtlar Kurumunun önümüzdeki yıl yapacağı 500 kişilik yurdun dışında özel yurt yapımının yaygınlaştırılması, sosyal donatı geliştirilmesi, öğrencilerin stajlarının dönemsel hale getirilmesi, toplumsal sorunların çözümünde toplumsal duyarlılık projesi dersinden faydalanılması, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi karara bağlanmıştır.

Bir sonraki çalıştayın 16 Ocak 2010 Cumartesi saat 10:00’da Nizip Ticaret Odası’nda yapılması, toplantı gündeminde bu toplantıda ele alınan konuların gözden geçirilmesi, yeni konu başlıkları da ağaçlandırma ve suçların önlenmesi konularının görüşülmesi oybirliği ile karar verilmiştir.
dedekılıç Üye
Nizip'e hizmet konusunda ve sorunların çözümü konusunda kurulmuş olan olan Nizip Çalıştayının bir üyesiyim.Eğitim Sağlık ve Sosyal İşler Çalışma Grubu komisyonunda görevliyim.Bu konularda sorunları paylaşmak istiyorum.Gerçek manada hizmet için sorunların bilinmesi gerekir.Tel:5182309-0544.5182309
fsoyarik Üye
İbrahim bilgiler için çok teşekkürler ancak;
Bu kalbur üstü grupla hiç bir hizmet gelmez zira bu isimler her il ilçede var
malesef burada alınan kararlar aşagıta yani halka yansımaz

Örnek yazayım
Saglıkta ilçenin hastanesinin Başatabibi,hastane müdürü ve başhemşiresi yok

Kültür ve sanat ve spor grubu nerede bu işlerle bire bir ilişkili insanlar
Kısaca halk yok esnaf yok kısaca işin acısını çilesini çeken görüş belirtip
çözüm sunacak insan ve meslek grunu yok
korkarım bu atatürkün çobanla hikayesine benzeyecek selamlar
müslüm akpek Üye
Bence çalıştay halka inememiş.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
İçlerinde çok değerli ve kabiliyetli hizmet insanları var. Eminim güzel şeylere imza atacaklardır. Nizip bu kapsamda bir birlikteliyi daha önce görmedi. Sorunların bir masa etrafında tartışılabilir olmasıda önemli bir adımdır. Bu çözümüde çabuklaştıracaktır.

Nizip'de maalesef ki kurumlar arasında bir irtibatsızlık ve kopukluk var. Yeni kaymakamımız bu açığı iyi görmüş ve gidermeye kararlı görünüyor.
müslüm akpek Üye
admin;221627 wrote:İçlerinde çok değerli ve kabiliyetli hizmet insanları var. Eminim güzel şeylere imza atacaklardır. Nizip bu kapsamda bir birlikteliyi daha önce görmedi. Sorunların bir masa etrafında tartışılabilir olmasıda önemli bir adımdır. Bu çözümüde çabuklaştıracaktır.

Nizip'de maalesef ki kurumlar arasında bir irtibatsızlık ve kopukluk var. Yeni kaymakamımız bu açığı iyi görmüş ve gidermeye kararlı görünüyor.

Katılıyorum bu bile çok önemli.
mehmetparlar Üye
bence sorunların çözülmesi için bir önceki seçimlerde kazanan muhtarla en yakın çekişen muhtar adayları olsa muhalefet edeceklerinden sorunlar daha iyi fark edilir hizmet ve çözüm daha çabuk gelirdi
www.parlarajans.com
tikencan1 Üye
şimdi çalıştay kurulunda bulunan kişiler zaten halka hizmet için görevlendirilmiş insanlar değilmi acaba bu kişiler görevlerinimi yapmıyorlar veya daha iyi hizmet etmek içinmi biraraya gelindi eger hizmet için gelindiyse neden halkın sesine kulak verilipte çalıştaya halk davet edilmiyor atanmış ve seçilmiş kişiler çalıştayda bulunuyor fakat secilmişlere oy veren insanlar vatandaş,halk yok bu işte bir yanlışlık yokmu acaba bence vatandaşın derdini sorununu vatandaşı davet ederek çağırılır dinlenerek çözüm yolu aranması daha uygun olmazmı
müslüm akpek Üye
3. Toplantı yapıldı henüz alınan ve uygulanan bir karar yok.
tikencan1 Üye
müslüm bey olummu eleştirilerle çalıştayın çalışmasına yardımcı olaçağız inşallah
ibrahim Üye
müslüm akpek;223071 wrote:3. Toplantı yapıldı henüz alınan ve uygulanan bir karar yok.
müslüm abi, 3. çalıştayda birçok konu ile ilgili özellikle trafik konusunda kararlar alındı ve uygulamaya geçiliyor.
3.çalıştayın kararlarını yarın sizlerle paylaşacağım.

ayrıca kaymakamlık internet sitesine gönderilen mesajlarınız bizzat tarafımdan çalıştay kuruluna okunmuştur ve dikkate alınmıştır.

kaymakam bey akevlerde çıkan mozaikle ilgili açıklamayı gelen mesajlar doğrultusunda yapmıştır.
müslüm akpek Üye
ibrahim;223090 wrote:müslüm abi, 3. çalıştayda birçok konu ile ilgili özellikle trafik konusunda kararlar alındı ve uygulamaya geçiliyor.
3.çalıştayın kararlarını yarın sizlerle paylaşacağım.

ayrıca kaymakamlık internet sitesine gönderilen mesajlarınız bizzat tarafımdan çalıştay kuruluna okunmuştur ve dikkate alınmıştır.

kaymakam bey akevlerde çıkan mozaikle ilgili açıklamayı gelen mesajlar doğrultusunda yapmıştır.

Bu habere çok sevindim, bende Nizip'e geldiğimde Kaymakam beyi ziyaret edeceğim.
ibrahim Üye
müslüm abi senin sevinmene sevindim, ama benim burda vurgulamak istediğim konu vatandaştan gelen mesajları kaymakam beyin çok dikkate alması... ilçemzn sorunlarını bütün niziplilerde belirtmelerini ve bu mesajlara herkesin devam etmesini istiyorum.
gelen mesajlar içinde sadece 2 kişi nizip.com üyesiydi bu sayı çokca artmalı...
fsoyarik Üye
İbrahim acizane bizim mesaj gelmişmi.Selamlar
ibrahim Üye
fsoyarik;223128 wrote:İbrahim acizane bizim mesaj gelmişmi.Selamlar

evet abi senin de mesajın gelmişti. çalıştay kuruluna okudum. :)
aşk-ı muhabbet Üye
Böyle bir çalıştayın olması, organize edilmesi güzel...
Ancak Çalıştay kurulundaki üyeler hepsi mevcut yönetici büyüklerimiz.
Zaten yapılacak bireşy varsa ,yapması gereken veya yürütecek olan şahışlar.
Herkesinde kendi alanında görevleri belli, bu doğrultuda çalışmalarını yapmaları gerekyor.
Buran bakınca çalıştay çok yukarıda kalmış, daha geniş tabanlı, daha katılımcı ve halkı da içne alacak genişlikte olması gerekmezmiydi?
umarım hayırlr getirir Nizip'imize.
Çalıştaydaki herkese başarılar diliyorum.
Sevgiler...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim