Dini İçerikli Konular

Bu gün Şeb-i Arus'un 736. Yıldönümü

deniz yıldızı Üye
Bu gün Şeb-i Arus'un (Düğün gecesi), onun bizzat kendi deyimiyle bu vuslatın 736. yıldönümü.Hepimizi ortak paydalarda birleştiren Mevlana Celaleddin Rumi'nin ruhu şad olsun. Onun eşi bulunmaz klavuz niteliğindeki kelamlarının ve Yaradan aşkıyla dolu oluşunun bereketinin üzerimizden eksilmemesi dileğiyle...
müslüm akpek Üye
Mevlana inceliyerek anlayamayacağımız bir zat, hakkında bir sürü kitap okudum ama yinede anlayamadım acaba bendemi bir arıza var çözemiyorum, neredeyse bazılarının peygamber yerine koymasına da bir anlam veremiyorum, dönemine göre alim bir insanmış, ama bu çağda düşününce biraz garip geliyor, dönen insanları hele hiç anlamıyorum.
deniz yıldızı Üye
Müslüm amca Mevlana, biz bu gün birbirimizi yerken o kalkıp "Yaratılanı sev yaratandan ötürü." diyebilecek erdemde bir insandır.Bir çok alime ders vermiştir,ayrıca hayatın her anlamında adaleti ve sosyal hayatı savunan kadir şinas bir şahsiyettir.Örneğin "yoksullarınız,cömertliğinizin göstergesidir."sözü onun sosyal adaleti ne kadar önemsediğini göstermeye yetmez mi? Semazenlere gelirsek(dönen kişiler dediğiniz)onların ellerini ve vücudunu elips şekline alıp dönmesi dünyanın eğikliğini ve dönüşünü imzalıyor diye biliyorum.Ayrıca her dinde ve felsefede kendine göre semboller mutlaka ki olmuştur.Kimisi mum yakar kimisi duvara bakar ağlar.Örneğin alevi kardeşlerimizin dönerek ibadet etmeleri gibi.Bunlar teferruat bence.Bunları dehlizleştirip boğulmak ise münferit olarak ahmaklaşmak olmaz mı?Yine daha iyi bilen abilerimiz açıklarsa daha memnun oluruz.Peygamber gibi göreni de ben daha görmedimm.Hep bu cins insanlar sana mı denk geliyor yoksa sen mi çekim alanlarına giriyorsun o kısmını da anlamış değilim... Saygılarımla...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim