Resmi KurumlarDoğalgaz Boru Kaynakçılığı Kursu
Görüntülenme: …
Nizip Mesleki Eğitim Merkezi "Doğalgaz Boru Kaynakçılığı" kursu açıyor.
İlçemizde kullanıma başlayan ancak yetişmiş işgücü eksikliği görülen Doğalgaz Tesisatçılığı meslek alanı için Doğalgaz Çelik Boru Kaynakçısı yetiştirilecektir.
Kurs programı DPT SODES projesi çerçevesinde uygulanacak ve kursiyerlere maddi destek verilecektir.
Nizip Ticaret Odası ve Nizip Madeni Sanatkarlar Odası projeye ortak olarak destek vermekte olup, kursiyer müracatları bu odalar tarafından kabul edilecektir.
Nizip dogal gaza kavuşurken Nizip mesleki eğitim merkezi yeni bir istihdam olanağı sağlıyor.
Ben bu kursa gençlerin gitmesini tavsiye ederim, en az 20 sene iş garantisi var, doğalgaz bölgeye yeni geldi herkes evine iş yerine çektirecek, başınızı kaşıyamazsınız.
Nizip'in mesleki eğitim merkezini uzun zamandır takip ediyorum, gençlere buranın tanıtılması lazım sanki fazla ilgi yok gibi, ancak mesleği olmayan işsiz gençlerin mutlaka gitmeleri gereken bir okul, burada tatlıcılıktan tutunda kaynakçılığa kadar her şey öğretmenler tarafından öğretilip ellerine bir belge veriliyor, bu şekilde kalifiye eleman oluyorsunuz iş bulmanız çok daha kolay, yoksa artık her işi yaparım dönemi kapandı.
Müslüm abi güzel bir noktaya temas etmiş. Mesleki Eğitim Merkezi olarak Nizipteki istihdam alanlarını araştırdık. Bizce Nizipte geleceği en parlak meslek Doğalgaz Tesisatçılığı. Ve Nizipteki bu ihtiyacı karşılayabilecek işgücü mevcut değil. Projemizle bu açığı kapatmayı hedefliyoruz.
Doğal gaz Boru kaynakcılığı için Nizip Mesleki Eğitim Merkezin de başvurular alınmaya başladı.
Pazartesi günü başvuru sahipleri şahsen nizip mesleki eğitim merkezine gelsin
Bu konu 2 kere açılmış.
müslüm akpek;219235 wrote:bu konu 2 kere açılmış.
diğer konuyla birleştirilebilir.
Doğalgaz boru kaynakçılığı kursumuz 20 kursiyeriyle eğitime devam ediyor. Yeni programlar için kayıt kabul ediliyor.
kursiyerlere para ödenmesi konusunda
bir aciklik getirilmesi bazi dedikodulari önleyecektir
yaklasik 20 gündür kursa devam etemekte olan 20 kisiye para ödenmemesi
ve de ders veren ögretmenlerin dedigi $u <<para gelmedi GELIRSEDE OKULA KAYNAK OLARAK AKTARILACAKTIR
aslında kursa gelen arkadaşlara açıklama yaptık. burada da tekrar edeyim.
Doğalgaz boru kaynakçılığı kursunda kursiyerlere doğrudan para ödemesi yapılmayacak. Kursiyerlerin bu mesleği yapabilmeleri için Akredite Belge sınavına girmeleri gerekiyor. Bu sınav Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (TURKARK akreditasyonuna sahip kurum) tarafından yapılıyor. Sınavlar için kişi başı 325TL para talep ediliyor. Kursun sonunda yapılacak bu sınavın ücreti; kursiyerler için proje kapsamında karşılanacak. Yani sınavda başarılı olan kursiyerlerimiz ücret ödemeden belge sahibi olacaklar.
Yine proje kapsamında okula bir "Doğalgaz Tesisatçılığı" sınıfı oluşturuldu. Bu açıdan okulun paraya ihtiyacı kalmadı. Kursiyerler için harcanacak paranın da okula aktarılması söz konusu değil. Bu konuda ilgili arkadaşları merkezimizi ziyarete bekliyorum. kendilerine proje çalışmalarını gezdirebiliriz.
Ayrıca GAZBİR le yaptığımız protokol gereği, kursa devam etmeyenler de sınav ücretini (325 TL) kendi ceplerinden yatırmaları şartıyla 12.02.2010 tarihinde yapılacak olan sınava katılabilirler.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.