005_Davut ÖZGÜL

Kürt halkının temsicisi apo ve dtp mi?

davutozgul Üye
Son aylarda gündeme gelen,adını bir türlü koyamadığımız ‘Açılım’ projesinin,nihayetinde “Kürt Sorunu” nunu çözmeyi hedeflediği aşikar.Bu süreçte yapılmak istenenlerle,yapılan açıklamalara bakıldığında, kafa karışıklığının olduğu da muhakkak.Bunu böyle olmasını bir şekilde anlamaya çalışmak da gerekiyor.Zira sorun, kökü çok derinlerde, ciddi bir sorundur.Böyle bir ortamda farklı yaklaşımların olması da normaldir. Mevcut hükümetin genel olarak; “Analar ağlamasın” gibi kimsenin kayıtsız kalamayacağı noktadan hareket etmesi, elbette takdire şayandır.Ne var ki; sorunun ciddiyeti karşısında bu duygusal temellendirme sorunu çözmeye yetmiyor.Bu anlamda muhalefetin,değişik STK örgütlenmelerinin,özellikle de “Şehit Anaları” nın,Kürt halkının,bölge insanının… sürecin içinde dikkate alınması gerekiyor.Yapılan açıklamaları; sürdürülen politikaların devamı olarak görmek ve bunlara burun kıvırmak,sağır kalmak…kanaatimce doğru bir yaklaşım değil.Yine mevcut hükümetin açılım politikalarını da bütünü ile olumlu görmek de doğru değil!Doğru olan tutum; tarafların olayı çok yönlü;tarihi,siyasi,iktisadi,askeri…v.b. unsurlarla birlikte değerlendirmesidir. PKK’nın kuruluş yıldönümü ile PKK liderinin cezaevindeki yeni mekanı çerçevesinde ortaya çıkan tartışma zemini, taraflardan ziyade hükümet ile PKK arasında bir açılım konsepti doğurmuştur!Bu konuda DTP’nin saklanamaz PKK bağlantısı olayı bu şekilde yorumlamamıza da imkan sağlıyor.Hoş olmasa da güzel bir tablo!Çünkü muhatapların niyetlerini açıkça deklare etmeleri,sorunları çözmede önemlidir.Son gelişmeler göstermiştir ki;DTP ile PKK “Kürt Sorunu”nun çözümünü istememektedirler.Tıpkı karşı taraftan çözüm istemeyen bazı güçlerin varlığı gibi.O halde sorunun esas muhatapları ile devletin sorunu çözme iradesinin farklı bir konsept içinde ele alınması gerekmektedir. PKK örgütünün karanlık sicili ve APO’nun Kürt halkını temsilde, pohpohlanan zoraki lider oluş figürü, vicdan ile irfan sahibi olan her insanı incitmektedir.Şahsen Türkiye Cumhuriyeti devletinin Kürt kökenli bir vatandaşı olarak,PKK ve APO ve de onların siyasal uzantısı olan DTP tarafından temsil ediliyor görünmekten ciddi anlamda rahtsızlık ile ıstırap duyduğumu ifade etmeliyim.Marksist,Materyalist,Pozitivist…Bu toprakların ve özellikle Kürt halkının ruhuna yabancı ne kadar şer unsur varsa,kendisini bunlarla inşa eden bu şer örgütlenmelerin hiçbirini bir Kürt olarak kabul etmediğimi,bu anlamda sayımızın da milyonlarla ifade edilebileceğini de hatırlatmak isterim.Bu sessiz çoğunluk,silah ve teröre pirim vermeyen Kürt halkıdır.Ülkemizin her anlamda demokratik bir sistemle hukuka yaslanmasını,vatandaşlar olarak eşit imkan ve şartlara sahip olmayı amaçlayan bu kitle,kendisi adına dökülen bunca kanın faturasını ödemek de istememektedir.Daha doğrusu bu dökülen kanlardan ızdırap duymaktadır.PKK’nın ve DTP’nin aymazlığı ile oluşturulan,APO gibi kalibresi her alanda tartışmaya müsait birini de bu halkın lideri gibi göstermek, hükümetin samimi çabalarını da bu eksende yorumlamak,çözümü APO çerçevesinde üretmek… tamamen bir körleşme ve körleştirme operasyonudur.Belki de Altan Tan’ın ısrarla; “Açılım sürecinde,Kürt sorununun çözümünde Müslüman unsurların inisiyatif alması” vurgusunu ciddi olarak çok yönlü tahlil etmek gerekiyor. Kurban Bayramında Cizre’de DTP milletvekili Hasip Kaplan’ın kapıdan dönmesinin doğru olmadığını,bunu süreci protesto etmeye yönelik bir anlayış olduğunu geçen yazımda ifade etmeye çalıştım.Ne var ki;dün DTP genel başkanı Ahmet Türk ile gurup başkanı Selahattin Demirtaş’ın Abdullah Öcalan hassasiyetlerini! güya ; “Kürt halkının bu anlamda tedirgin olduğunu…” sanki Kürt halkının kanaatiymiş gibi yansıtmaları tamamen bir aldatmacadır.Sokağa dökülen gencecik insanlar da bu aldatıcıların aldanışına kanan,muhakeme etme şansı da oldukça az olan cahil bir zümredir. Bilinmelidir ki; Kürt halkının ekserisi ve kamu vicdanı 30-40.000 insanın yok oluşunu müsebbibi olan Apo için, hiç de iyi düşünmediği,hatta aldığı cezanın bile hafif olduğu kanaatini taşımaktadır.Bunu da söylemeleri gerekmiyor mu?Onca cana,kadın,çocuk,bebek…kıyan bu kanlı çetenin ve liderinin sorunun çözümünde merkeze taşınması hangi izanla açıklanabilir bilmem ki?! Bir insan “APO’nun yeri dar” derken biraz utanır!Şehit olan,ölen,kaybolan o canlar kaç metre yerdeler şimdi?!Apo’nun yeri de canı da cehenneme demek yerine, yerinin darlığını söylemek bir körleşmedir!Ama bizi köreltme çabaları boşa çıkacaktır.Hükümetin de bu oyunu bozması ve APO faktörünü ciddi olarak düşünmesi gerekmektedir.Hem her hafta gündemle ilgili açıklamalar yapan ve AİHM’yi dahi göreve çağıran bu adamın açıklamalarını dinlemek zorunda değiliz ki! Sayın başbakan; “köşe yazarları ne kadar az yazarsa huzur o kadar fazla olur!” mealinde söz söylerken, elbette haklılık payı vardı.Süreç konusunda da APO ne kadar az konuşursa o kadar hayırlı olacaktır bunu da görmek gerekiyor. Bu tür menfi gelişmelere rağmen, sürecin devam etmesi ve bölge halkının ilk muhatap kabul edilmesi önemli bir adım olacaktır.Kürt halkı da APO ile DTP unsuruna karşı korku ile yılgınlık psikolojisini üzerinden atarak,bu şer odaklara karşı sesini daha da gür çıkarmak zorundadır.İslamın kültürü ile yetişen Anadolu medeniyeti içinde bir kültürü soluyan ve binlerce yıldır beraber yaşayan bu halkın,çözüm talebi ve arayışını APO-PKK çizgisine indirenleri tarih asla affetmeyecektir.
müslüm akpek Üye
"bu kitle,kendisi adına dökülen bunca kanın faturasını ödemek de istememektedir." Hocam aslında bu cümle herşeyi anlatıyor, PKK ve APO ve DTP denen olgular bencede Kürtleri temsil etmiyor, bu unsurlar devletin ve otoritenin olmadığı yerlerde yeşerebiliyor, benim kanımca hükümet gerekeni fazlasıyla yaptı artık bundan sonra herşey bölgede yaşayan Kürtlere bağlı, eğer bu insanların peşine düşmek istemiyorlarsa içlerinden söküp atacaklar korkuyu ve gerçek Kürdün sesini duyuracaklar tüm Dünyaya, aşiret başlarından korkularından seslerini çıkaramayan Kürtlerin artık silkinip kendilerine gelmeleri lazım.
davutozgul Üye
Eyvallah sevgili Dostum! İnanın şuan tarifi imkansız bir ızdırap içindeyim.Bu denli basiret körelmesini anlamakta zorluk çekiyorum.Ve bu tezgahın tersyüz edilmesi için ne yapabiliriz sorusunun sahici ve kalıcı cevabını arıyorum.Katkından dolayı teşekkürler...
sakalli0727 Üye
hocam güzel bir yazi yine yazmissiniz öncelikle tebrikler... kürtler cok saf temiz kalpli bir millettir... gecen konusuyordum bir degerli abimle ona su dedigim cümle aklima geliyor.. kürtler öksüz cocuk gibi kim basini sigarsa ona gülüyor aynen kürtlerin durumunu bu cümleyle özetleyebilirz bence ayrica nicin kürtlerin basinin oksanmasini baskalrina birakiyoruzki biz sigasak ya yillardir dost oldugumuz insanlari neden ikinci plana atiyoruzki neden kürtse pkkdir diyoruzki buda medyanin en büyük sucu neden hergün yunanla beni dost etmek icin bi cesit oyun buluyor yok neymis sirtaki bizim kasap havasinin kardesiymis dolma kuzeniymis onlarin dolmasiyla yok uza rakinin amcasiymis filmlerde hep yunanlarin iyiliklerini yutturuyorlar bize illa bi yunan zamaninda türkün birini korumusmus kibrista falan ya kendi elimizi gözümüze sokuyoruz oysa pkklilarin yaptigi olayi (diyarbakir karisti dogu kayniyor güneydogu sasirdi ) gibi cümlelerle veriyorlar gecen üniversitilerin cevirdigi acemi stajerlerin filmi izliyorum hepsi türk bu arkadaslarin ve okumus bu dangalaklar bi kürt cocuk karakteri var 2 saat boyunca cocugun sivesiyle dalga gecildi ya arkadasim sive farki olamazmi sen egenin sivesiyle nicin dalga gemciyorsunn karadenizin sivesiyle niye dalga gecmiyorsun saka yapiliyor ama dalgayla sakanin arasinda cok fark var sen önce benim ülkemdeki insanlarla beni dost yapmaya ugrassana araya nifak sokacagina ............ medya ee bu sefer noluyorr pkk olmayan kürtte yüzüne gülene gidiyor genelleme yapmiyorum hepimiz böyleyiz demiyoruum ama büyük cogunluk maalesef böyle antalyada 8 sene kaldim ev tutcam bana diyorlarki kürtmüsün ? kürtsem ev yok almanyadayim türk derneklerinde hatta camilerdeki cemaatt bile esmerim diye bana mesafeli yaklasiyorlardi kürt saniyorlardi o zaman noluyor bu insanlar sen beni sevmessen ben de seni sevmem diyor akli basindaki kürt bile bu sefer pkk yandasi oluyor ... simdi gelelim bazi kürtlerin hatasina öncelikleee tabii olduklari parti dedikleri pkk marksist bir partidir yani kisacasi ateist bir partidir namaz kilip sonrada o partiyi desteklemeleri bile basli basina büyük bir günahtir cünkü yaptiklari hayatlariyla celismektedir hem kuran oku hatim indir sonrada markist partiyi destekle ve o parti dedigin terör örgütü en cok senin bölgeni etkilediginin farkina varma... ayrica müslüm abimin de dedigi gibi önce kendileri bu asiret kavramindan cikmali doguya yatirim yapilmiyor dememeli is yapacak adamlari getirmeliler ama soyadi yakin diye oy verirlerse oraya ne demeokrasi gelir ne hizmet hizmet icin gelcek paralarda asiret arasinda paylasilir sözün kisasi gemisini kurtaran kaptan demeyi birakmali kürtlerde
vedatakkas Üye
Kürt halkı diye bahsettiğimiz insanlar T.C. vatandaşı ise,bu halkın temsilcisi Türkiye Cumhuriyetidir. Bu yıllardır böyle idi,bundan sonra da böyle olacaktır.
müslüm akpek Üye
Gördüğünüz gibi bir haftadır çapulcu takımı olayı provake etmek için ellerinden geleni yapıyor, polis ve jandarma hiç birine şimdilik dokunmuyor, göz altına alınanları da anında bırakıyorlar, ama gittikşe azıtıyorlar ilk ölüm gerçekleşti arkasıda gelecektir, AKP hesap kitap yapmadan cini şişeden çıkardı, bakalım daha neler olacak. Hakan tespitin çok güzel bunu herkes anlamalı, PKK ve DTP marksist lenininst bir partidir, halk bunu bir türlü anlamıyor, hep söylediğim bir şey vardır kimse kendi sınıfının partisine oy vermiyor, böyle oluncada sapla saman birbirine karışıyor, bu hatayı Kürtlerde yapıyor.
YusufSerce Üye
davutozgul;218408 wrote:Eyvallah sevgili Dostum! İnanın şuan tarifi imkansız bir ızdırap içindeyim.Bu denli basiret körelmesini anlamakta zorluk çekiyorum.Ve bu tezgahın tersyüz edilmesi için ne yapabiliriz sorusunun sahici ve kalıcı cevabını arıyorum.Katkından dolayı teşekkürler...
Insanlarin da gunubirlik dusunce olusturmasi bende tarifi imkansiz izdiraba surukluyor! Hele bi de bana sor ben neyi anlamakta gucluk cekiyorum? Sen bu tezgahin ne zaman farkina fardin, tezgah oldugunu nerden bildin ve en onemlisi bu tezgah ne? Yani dune kadar kimsenin umrunda olmayan Kurt ve Kurt meselesi simdilerde uc yasinda cocugun 'yorum malzemesi' oldu!
fsoyarik Üye
Sevgili hocam çok teşekkürler Bu ülke üzerinde oynanan oyunlar eger Amerika üzerinde oynansa şimdiye paramparça olmuştu Biz bir mozayigiz amma bir iran bur afkanistan veya bir amerika gibi degil Biz orta Asyadan gelen hepsinin üst kimligi TURANİ kavim olan Türküz alt kimliklerimiz ayrı kimi laz kimi ahıskalı kimi kürt kimi türkmen kimi barak kimide yörük Eger bir milletin alt kimliklerini üst kimliklerin üstüne çıkarırlarsa işte asıl bölücülük budur. PKK APO ve onun siyasi uzantıları Kürt kardeşlerimizi zaten temsil etmiyor edemez Türkiyede ve cografyamızda üç grup at oynatmakta ve siyasi çizgi çizmekte Bu çizgilere parelel yürümezsek bizi yıkar geçerler BUnlar Amerika ve İngiltere müteffik Avrupa Hiristiyan devletler toplulugu Rusya,Çin,İran ve Hindistan birlikteligi Bulardan Amerka ve ingiltere sadece etimize yani bizi sömürmeye ve çıkarları için kullanmaya talipler Rusya grubu ise hem etimize hem kemigimize talipler Avrupa birligi iste tamami ile bizi yıkmaya talipler Bu şer güçleri bazen bir aradalar bazen bize yardımcı İşte biz siyasi çizgimizi milli mefküremizden taviz vermeden ulusal güce sahip olmak kaydıyla bir çizgi izlememiz lazım Ben şuna inanıyorum eger biriyle devlet olarak barış dostluk saglamışsanız Silahınız ve Gelirleriniz yüksek demektir Bizim iktidar ve muhalefetimiz Tv lered borazancı başı gibi öteceklerine halkımıza İnsan gibi kavga etmeden her kes hizmette kendi yandaşları ile yatırım götürse İnsanımıza kavganın gerçek boyutunu anlatsa Birbirine sevmeyi bir millet olmanın degerlerini anlatsa dahada başarılı olurlar diye düşünüyorum Dostlar bir hizmeti yerine getirirken kavga çıkmaz zira herkes işten kaçar Kavga kazancı paylaşmada başlar zira menfaatler sözkonusudur Batılılar bu ülkeyi paylaşmanın kavgasını ya SAG-SOL ALEVİ-SÜNNİ KÜRT-TÜRK Yada LAİK-ANTİ LAİK diye yutturuyorlar malesef Hele Adımıza bir baksınlar ikiside aynı harflşerden degilmi T-K-Ü-R Geçen felsefe çok güzel yazmıştı Dogu ve Güneydoguyu DULKADİROGLU, KARAMANOGLU v.s Türk beyligi hüküm sürüyordu ediyordu Kürtler ayrı bir millet olsa bin küsur yıldır yaşayabilirmiydi acaba Sanırım Orta asyada Çinlilerin yaptıgı gibi KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRIYORLAR Burada Kürt kardeşlerimizin uyanmayanı uyarmaları lazımki birlik beraberlik kalbe yerleşsin Rabimiz bir atamız bir kıblemiz bir kitabımız bir o halde aykırılık neki Selamlar
Rüstem akpinar Üye
sayin arkadaslar sizin partiye oy vermedimi sizin gibi düsünmedimi dinsizdir ataistir koministir yaptiklariniz hep palavra simdi dtp ye oy verenler dinsizmi koministmi ataistmi buna ancak siz inanirsiniz ve sizin gibi düsünenenler inanir dtp dort dörtlük müslümanndir ve demoktattir bu partinin icinde alevi kardesimde var ezidi kardesimde var süryani kardesimde var her kes özgürdür bu bir toplum partisidir pkk ye gelince avrupada kürdistan dindarlar birliyi var alevi dindarlar birliyi var ezdayi dindarlar bieligi var kürdistan kizilayi var hic bir zaman düymadim dtp den dine karsi bir konusma yaptiklarini dtp diyorki sadece din adina sizi kandirmasinlar her kus surusiyle ucar Bazi arkadas larin dediyine kalirsa Demokratik TOPLUM Partisi dinsiz ataistir dtp dört dörtlük müslüman ve demokrattir
felsefefe Üye
Bu noktadan sonra Kürtler Türklerle kardeş olduklarını göstersinler. Türklerin yapacağı bir şey kalmadı çünkü. Heryerde yaktıkları ateş sadece kürtlere zarar verir. Her şey bir yana şiddeti bıraksınlar sonra gelip konuşsunlar.
felsefefe Üye
Ellerinde ateş yakıyorlar her yeri Bu nasıl bir şey ki.
M.KÜÇÜK Üye
Rüstem akpinar;218551 wrote:sayin arkadaslar sizin partiye oy vermedimi sizin gibi düsünmedimi dinsizdir ataistir koministir yaptiklariniz hep palavra simdi dtp ye oy verenler dinsizmi koministmi ataistmi buna ancak siz inanirsiniz ve sizin gibi düsünenenler inanir dtp dort dörtlük müslümanndir ve demoktattir bu partinin icinde alevi kardesimde var ezidi kardesimde var süryani kardesimde var her kes özgürdür bu bir toplum partisidir pkk ye gelince avrupada kürdistan dindarlar birliyi var alevi dindarlar birliyi var ezdayi dindarlar bieligi var kürdistan kizilayi var hic bir zaman düymadim dtp den dine karsi bir konusma yaptiklarini dtp diyorki sadece din adina sizi kandirmasinlar her kus surusiyle ucar
Rüstem akpinar;218552 wrote:Bazi arkadas larin dediyine kalirsa Demokratik TOPLUM Partisi dinsiz ataistir dtp dört dörtlük müslüman ve demokrattir
Senin aklında yok muhannat.Allah gözünü kör etmiş.Bak senin açtığın ama kapatılan konuya Mahmut ne güzel cevap vermiş, bir oku düşün de sonra cevap yaz.:mad:
felsefefe Üye
Şiddet kelimesi sorun çözmez. Sorunu kendisi yapar. Deniz Gezmiş diye biri ilk şiddet uygulayan kişidir. Yeni devlette Silahla sorun çözen bir millet görülmemiştir. Eline silah alan sadece suçludur. Devletler sorunlarını çözme yolları koymuşlardır. Yasalar vardır Seçimler vardır. Bu şekilde aşağıdaki yukarı taşınır En alttaikinin isteği en son milletvekili tarafından yukarı taşınır. Kanunun olur yasa olur Bu işin yolu budur. Azınlık yada bazı bölge insanları yada başka milletten olanlar da Demokrasi rejiminde nüfusları oranında temsil edilir. Ancak buradaki kural Temsilcinin etnik ayrımcılık yapmamasıdır. DTP sadece etnik ayrımcılık yaparak ve şiddetin temsilcisi hatta emir eri olarak konuşmaktadır. Öncelikle bundan kendini kurtarmalıdır. Şiddet istemediğini her fırsatta söylemeldir. Oysa DTp milletvekilleri daha önce devlete millete kurşun sıkan bizzat kişi olarak ceza almışlardır. Bu şekilde bir arpa boyu bile yol gidemezsiniz. Kendini bir DTP li Türk olarak görsün ve bir DTP parti binasına gidip konuşulanları dinlesin. Ne abuk subuk şeyler ne abartılı konuşmalar duyacaktır. Doğru olan bumudur. Böyle mi hak aranmalıdır. Böyle hak aramaya devam edeceklerse bilsinler ki. Bir dersim vakası her zaman yapılabilir. Çokta zor değildir. Şiddetin karşısına şiddeti çıkaratacak kaadr Türk Milletini kızdırsınlar o zaman baksınlar ne olmuyor ki Bir İzmir olayı Erzurum Rize Trabzon olayları unutlumamaldıır. Geriye kalan 85 ilede benzer olaylar karşılarına çıkarlarsa ne olacak o zaman.
fsoyarik Üye
İnsanı katlefden hakkını insan ararken katleden bayragına insanına topragına düşman bir insanı veya bir zümreyi hangi akıl sahibi demokrat der savuşta git insanları germe Benim ailem kürt anner tarafım hem arap hemde kürt baba ataları selçuklu be merhametsizler biz bir aileyi,z körmüsünüz neyin açılımı ve kime devlet baba doguda güney doguda iç anadoluda karadeniz bölgesinde çogu kardeşlerimize yeteri hizmeti götürememiş hadise bu Her kes bun un uçundan tu tarsa bu işin altından kalkarız devlet düşmanlarını överek degil
davutozgul Üye
"Marksist,Materyalist,Pozitivist…Bu toprakların ve özellikle Kürt halkının ruhuna yabancı ne kadar şer unsur varsa,kendisini bunlarla inşa eden bu şer örgütlenmelerin hiçbirini bir Kürt olarak kabul etmediğimi,bu anlamda sayımızın da milyonlarla ifade edilebileceğini de hatırlatmak isterim." bu cümleler bana ait. Rüstem bey de bu cümlelerimden hareketle; "sayin arkadaslar sizin partiye oy vermedimi sizin gibi düsünmedimi dinsizdir ataistir koministir yaptiklariniz hep palavra simdi dtp ye oy verenler dinsizmi koministmi ataistmi buna ancak siz inanirsiniz ve sizin gibi düsünenenler inanir dtp dort dörtlük müslümanndir " demiş. İkimizin olaya yaklaşım biçimi ve olayı tahlil ederken kullandığımız kavramlar çok farklı.Benim yaklaşım biçimimden kaba bir şekilde "dinsiz,ateist,v.b." sıfatlar çıkarmak maalesef doğru değil.Pozitivizm;herşeyi aklı ve bilgi ile çözen,test edilebilen somut bilgi dışında bilgiye itibar etmeyen anlamına gelir. Markist yaklaşım ise, sınıfsal çatışmalar ekseninde,bütün çatışmaların merkezine mal ile metayı(eşyayı)koyan alabildiğine iktisadi bir toplum çözümleme biçimidir. Materyalizm de; maddeyi,sadece görüneni, hayatın,evrenin, herşeyin başına alan ve ruh ile maneviyatı yok sayan bir anlayış olup, diğer iki kavramlarla üçlü bir sacayağı oluşturur. Buradan sizin dediğiniz dinsizlik ve ateistlik çıkmaz.Ne var ki;bu üç bilimsel disipline itibar edenlerin, bir şekilde ilahi olanla bağlarını kopartmaya aday oldukları da ortada.PKK ve DTP'nin birlikte olduğu, benim tezim değil, son günlerde bunu kamuoyuna açıklayan bizzat DTP yetkililerinin ifadesidir.Yani mızrak artık çuvala sığmıyor.Siz DTP'ye oy veren bir vatandaşımız olabilirsiniz ve buna da saygı duyarım.Ama DTP'nin tavırlarından dolayı yapılan eleştirilere, sizlerin saygı duyması, en azından anlamaya çalışması da gerekmiyor mu?Küfür ve alay bunun dışında yalnış bir yaklaşımdır. Öte yandan sevgili Mehmet Karakaş'ın; " Rüstem Akpınar,Başta düzgün Türkçe yazmasını ögren.Dtp=Pkk.Bundan sonra bu siteye Dtp yi öven bir yazı yazma.Dtp yi savunuyorsan sende Pkk lı teröristsin." yaklaşımı da bir genelleme ve doğru bir yaklaşım değil.DTP ye oy veren,oy verme olayının, sadece bir parti yarışı olduğunu düşünen binlerce insan da var bu ülkede.Bu sebeple keskin ve kesin genellemeler bizi zorda bırakabilir. Yusuf Serçe bey'in bana ve değişik yazılara yazdığı yazıların genelinde takındığı salt(koşulsuz)muhalif tavrından dolayı! doğrusu diyecek birşey bulamıyorum.Ben değişik ortamlarda;sükunet zamanında, kargaşa zamanında...hemen her ortamda bu mevzuları akl-ı selim dairesinde,bildiğim kadarı ile hep yazdım.Ne gocundum ne de korktum! Bu ülkenin bir evladı olarak gözlemlerimi, Nizip.com platformuna olan sevgi ile saygımdan dolayı da bunları sizlerle paylaşıyorum.Çoğu tartışıldı,hala da tartışılıyor.Özellikle Bu yazıma bugün oldukça fazla yorumun gelmesi,hiç kuşkusuz ki;Reşadiye ilçemizde şehit olan 7 vatan evladının aramızdan ayrılması vesile oldu diye düşünüyorum. Ben dün geç saatlerde bugün tekilhaber.com sitemizin manşetine çıkarılanReşadiye olayını da yazan biriyim.Yani her türlü sosyal hadiseye yüreğini ve kulağını kabartan biriyim. https://www.tekilhaber.com/?syf=Yazar&kategori=Davut-Ozgul&katid=149&id=68613&detay=RESADIYE-GONCALAR--8217-I-SOLARKEN Bu platformda yazılarımın tartışmaya vesile olması, bir diğer yanı ile;tartışma değil,tartışabilme seviyemizi ortaya koyması açısından da önemlidir diye düşünüyorum.Bütün yorumculara katkılarından dolayı minettarlığımı bildirmek isterim.Selamlar.
M.KÜÇÜK Üye
DTP'nin tanınmış bir yöneticisinden şok sözler DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna'nın 'taban dağa çıkmamızı istiyor' sözü DTP içindeki görüş ayrılığını iyice ortaya çıkardı. Tanınmış bir DTP yöneticisi CNN Türk'ün 'Perde Arkası' programına şu açıklamayı yaptı: 'Artık dayanamıyorum. Parti kapatılsa da kurtulsak.' CNN Türk'te her pazartesi günü saat 13.00'de Fatih Çekirge ve Yavuz Oğhan'ın yaptığı programa dün katılan CNN Türk Ankara Haber Müdürü Hande Fırat DTP'nin tanınmış yöneticisi ile yaptığı konuşmayı şöyle aktardı: 'Kendisiyle telefonla konuştuğum DTP'li yönetici aynen şöyle söylüyor. (Emine Ayna'nın sözünü kastederek) Böyle söz olur mu? Dünya dağa çıksa ne olacak? Bu artık olacak iş değil. Partiyi kapatsalar da kurtulsam.' Hande Fırat'ın aktardığı bu önemli gelişmeyi Fatih Çekirge ise şöyle yorumladı: Bu sözler DTP'de demokratik bir yapı olmadığını açıkça ortaya koyuyor. Belli ki parti legal yöneticilerinin dışında İmralı ve birileri tarafından yönetiliyor. Bu durumda şunu söylememiz gerekir. Demokratik açılım isteyen partinin kendisi demokratik değil. irleşmeyi isteyen partinin kendisi sivil değil. Partiyi Kandil'deki silahlı güçler kontrol ediyor.
müslüm akpek Üye
Kontrolsüz güç, güç değildir.
rıfat Üye
sayındavut özgülün ben ağayım ben paşayım... yazsının yasaklanamsından,yazılarının ana sayfadan kaldırılmasından sonra(d.özgülün bu yapılanaları hazmetmersini yadırgasamda) nizip.com a yazmama kararı aldım.bu yazdıklarımda sondur.çünkü daha önce dedigim gibi nizp.com türkiye ortalamasını yansıtan ırkçı bir sitedir.demokratlığıda türkiye demokratlığı gibi yalancı dolma demeokratlığıdır..
felsefefe Üye
Şimdi Kafamızı çalıştırırsak neyin yalan neyin sahte ve neyin gerçek olduğunu neyin lüzumlu neyin lüzümsuz olduğunu neyin mantıklı neyin mantıksız olduğunu görürüz. Hayali bir lüzumsuz düş peşinde koşan eskiden kominist hareketler vardı. fabrikaları işçiler yönetecekti. Bu bir saçma hayaldi. Sosyalizm oldu uygulandı ama hiçbir fabrikayı işçiler yönetemedi. Sonra ben sosyalizmin başıyım diyen Soveyetler birliği dükkan kapatır gibi. Dağıttı sosyalizmi. Bu bir örnek. Uçuk kaçık bir hayal peşinde koşan bazıları için. Ama ben bu ülkenin vatandaşıyım haklarımı demokrasi içinde ararım diyen herkes baştacı. Şiddet istemiyor bu ülke Şiddet istemiyor Türk Milleti. Kimseye Kürt olmasından dolayı da zulumde etmek istemiyor. Böyle bir şeyide kimse görmüyor. Ben şahsıma kimsenin Kürtçe konuşmasına öğrenmesine okumasına karşı değilim. Bu haklarının en birinci hak olduğunu söylerim. Bu onları ne Türklerle kardeşlikten geri kor nede Türkiye Cumhuriyetine bir zarar verir. Demokrat nedir ben bilmiyorum. Nasıl demokrat olunur bize bir anlatsana.
İsmail Güngör Üye
Hemşehrilerim,önce şunu belirtmek isterim,PKK bir terör örgütüdür.Kürtlerde Türk degildir,Turaniymiş falanmış filanmış kendimizi kandırmayalım.asırlardır birlikte yaşıyoruz,bir sorunumuzda yoktu,bu zamana kadarda hiçde devlet olamamışlar.Anayasa Mahkemesi kararı ile kapatılan DTP ise PKK nin meclisteki temsilcisi idi.Apo denilen şarlatan,öğrencilik döneminde uzun süre ajan olarak kullanılmış,bu avantajını kullanarak Pkk terör örgütünü kurmuştur.Güneydoğu ise gerek coğrafik,ulaşım,iklim vb.nedenlerden yatırım yapılmadığından, cahalet,çok eşlilik ve nüfusun aşırı çoğalması ile işsizlik ordusu hızla çoğalınca çareyi sorunlarıyla beraber batı illerine göçte buldular.Bu süreçte gerekli önlem alınmadığından,biz bunlarla silah zoru ile PKK yi bitirecegimizi zannettik,olamazdı olmadı.Halbuki oralara aş,iş ekmek gitse idi PKK bu kadar güçlenmezdi,kurtuluş olarakta görülmezdi.Son zamanlarda hiç kimsenin,hatta iktidarın kendisininde bilmediği,sadece sözde KÜRT AÇILIMI olarak bildigimiz bir söylemi ortaya attı.toplumu ateşledi,umut gibi göründü SAÇILIM çıktı.Olayları görüyoruz.PKK militanları kahraman gibi karşılandı,çadır mahkeme kuruldu salıverildiler,neler neler,bunlar PKK yi DTP yi cesaretlendirdi.iş sokak çatışmasına dönerse,inşallah dönmez.iktidar ABD nin AB nin böl parçala tezgahına geldi,vazgeçecegede benzemiyor.ABD başkanı ile tokalaşmayı,TV lere poz varmeyi icraat olarak görüyoruz,çünkü gündem oraya odaklanıyor. Bir belirsizlik sürüp gidiyor.Olan güzelim ülkemize oluyor.Yazılacak çok şeyler var sıkmak istemiyorum,kısaca düşüncemi ifade etmeye çalıştım.Güzel Nizip e selamlar.
davutozgul Üye
Sevgili Rıfat! Ben ağayım ben paşayım diyenler...yazım üzerine ortaya çıkan tablonun gerginliğe sebep olmasından dolayı,bilgim dahilinde kaldırılmasını uygun buldum.Hatta kaldırılmasını arzuladım.Elbette tepkilerin bir çoğu abartılıyıdı.Sürecin hassasiyetinden dolayı,abartılı da olsa bunları kaale almak gerekiyor. Diğer yandan yazılarımın ana sayfaya çıkarılmamasını veya neden çıkarılmadığını da çok merak etmiyorum.Ara ara ben sevgili Ramazan Tarhan'a söylüyordum O da ana sayfaya taşıyordu.Şayet yukarıda bahsi geçen yazımdan sonra,yazılarımın ana sayfaya taşınmamasına kanaat getirilmişse elbette bu hoş değil.Ama böyle bir niyet olmasa gerek diye düşünüyorum.Çünkü sonuçta 'Editör'ler üzerinden de yazıma ulaşılabiliyor.Bu arada sizin yorumlardan çekilmenize üzüldüm.Bizim akl-ı selim dairesinde her yoruma ihtiyacımız var. Nizip.com ailesine katkıda bulunmaktan,yorum sahiplerinin bir çoğu ile tanışmaktan,dahası 'Anadolu' tabir ettiğimiz bölgelerden bu tür seslerin çıkmasından büyük keyif aldığımı da belirmeliyim.Herşeye rağmen yazmak gerekiyor. Selamlar
müslüm akpek Üye
Davut hocamın yazılarından sonra Kürtlerin hepsini bir kefeye koymaktan vaz geçtim, PKK ve DTP nin aslında bütün kürtleri temsil ettiği düşüncesinin ne kadar yanlış olduğunu anladım, zaten artık DTP de yok, herkes şunu anlamalı ki, aslında mücadele geri kalmışlığın yada geri bırakılmışlığın mücadelesi ,yüzyıllardır doğu her zaman itilip kakılmıştır, memuruna seni doğuya sürerim demek, yada memuru şark hizmeti diye doğuya göndermek, inanın bütün her şeyi özetliyor, doğunun geri kalmışlığıda ayrı bir konu işin içine aşiretler ağalar falan giriyor bu feodal yapı aslında bunun sebebi, artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak, 50 senedir doğuya devletin yaptığı yatırımlar artık semeresini vermeye başladı, Atatürk barajı bunlardan en önemlisi, bölgeye teknoloji ve eğitim geldikçe aşiret başları ve ağalar rahatsız oldu anladılar ki artık halkı parmaklarında oynatamayacaklar, saltanatları bitti, işte bütün karışıklıkların sebebi budur, ama allahın izniyle bunlar da aşılacak ve bölgeye huzur gelecektir.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim