Resim kaynağı Bayram Namazının kılınmasıyla birlikte başlayan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlar kurban kesmeye başladı. Bazı vatandaşlar Arife günü kurban keserken birçok vatandaş Bayramın ilk günü kesmeyi tercih etti. Evlerde yaşanan kurban kesme telaşı ilginç görüntüler oluştururken görüşlerini aldığımız vatandaşlar dini vecibelerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, hemen hemen her yıl kurban kestiklerini belirtiler. Kurban kesiminde kurbanların gözü kapanırken çocukların yaklaştırılmaması gözden kaçmadı.
Kurban keserken yaşanan vahşeti bir kere daha yaşadık, bu konudaki fikirlerimi geçen sene yazdığımda beni dinsizlikle suçlamışlardı, yine söylüyorum böyle ibadet olmaz böyle kurban kesilmez, Türkiye ekenomisine verdiği zararlar çok büyük ayrıca hayvanlara yapılan acımasızca vahşet artık çekilmez oldu, inanıyorum ki bu hükümet önümüzdeki sene buna bir dur diyecek.
Müslüm bey; Bilinçsizce ve usulsüzce kurban kesmek ise kastınız haklısınız. Kurban ibadeti çok dikatli yapılmalıdır usulleri vardır buna uymak gerekir.
Şayet kurban kesmeye karşı iseniz, bu Yaradanımızın emridir, senede 1 defa imkanı olanlar bu ibadeti yapabilir. Normal zaman içinde kesilen hayvan adedi çok daha fazladır ve kesim şekileri daha vahimdir. Bunu mezbağalara giderek görebilirsiniz.
Hepimizde hayvan sevgisi var ama Allah'ın emri herşeyden üstündür.
Mezbahalara çok gittim oradaki usta kasaplar hayvana acı hissettirmeden kesimler yapıyorlar, onları hayranlıkla seyrettim.
Kurban kesmeye tabiki karşı değilim allahın emri ama hayvanlara kurban ediyorum diyede işkence edilmez, TV de seyretmişsinizdir bu canavarları.
Tv deki kurbanı kesen insan değilki. Kurban bayramı gelince nerde çingene varsa kasapım diye çıkıyor piyasaya. Millet biliçli olsa bunlar olmaz tabiki. Kesilmesi gereken yerlerde ustalara kestirseler 3 kuruştan kaçmayıp bu görüntülerde tekrarlanmaz. O kurbanı kesenlerin niyetlerindende şüpheliyimya neyse Allah kabul etsin yapacak bişeyyok onlar bu uzulden vazgeçmezler bizde brda konuşmaktan vazgeçmeyiz.
müslüm akpek;217945 wrote:mezbahalara çok gittim oradaki usta kasaplar hayvana acı hissettirmeden kesimler yapıyorlar, onları hayranlıkla seyrettim.
Kurban kesmeye tabiki karşı değilim allahın emri ama hayvanlara kurban ediyorum diyede işkence edilmez, tv de seyretmişsinizdir bu canavarları.
seneye gelde senin kurbanı ben kesim:) hiç hayvanın canını acıtmam bir bıçakda canını alırım:)
Kurban kesmek nekadar Allah'in emriyse de aslinda Hanefi fikhina gore 'vacip' diger ehlisunnet mezheplerince 'sunnettir' yani kesmezsen de bir farzi ihlal etmis olmazsin! Hele Muslum abinin yorumuyla bakarsan hatta kesmezsen daha iyi edersin demek geliyor insanin icinden!
CumaLi Budak;218020 wrote:Sen kurban kesinmi sayin akpek??? :)
Ben bu sene kurbanımı bağışladım, neresi olduğunu söylemeyeyim reklam olmasın, ben kurban kesme olayı düzeltilmediği sürece artık kurbanımı bağışlayacağım.
müslüm akpek;218040 wrote:Ben bu sene kurbanımı bağışladım, neresi olduğunu söylemeyeyim reklam olmasın, ben kurban kesme olayı düzeltilmediği sürece artık kurbanımı bağışlayacağım.
Tahminen Turkan saylanin ogrencilerine bagislamissindir, yada ADD cilerine... :)
senin reklamci olmadigini herkes biliyor sayin akpek senin reklamla isin olmaz yaz yaz :)
Cumali ben kurbanlarımı Eyüpteki aş evinde keser oradada bırakırım, sadece bir budunu alırım oda kurban bayramında kestirdiklerimden, diğerlerinin bir gramını bile almam.
Neden böyle yapıyorum çünkü orada işi bilen kasaplar var, orada asla kazık yemezsin hayvan kiloyla alınır, aldığın yerde senin gözünün önünde keserler, hayvanın hiç bir şeyi ziyan olmaz, sakatatları bile işi bilen ustalar tarafından anında alınır ve kullanılır, derisinde en ufak delik çizik olmaz.
Sokakta gösteriş için kurban kesen yani kesti desinler diye kurban kesenlerin, Türkiye ekenomisine verdikleri zarar çok büyük ayrıca kestikleri kurban kurban olurmu o bile tartışılır.
Boyle yaz canini yiyim senin:) ama kimsenin ibadetine karisma emmi kendim boyle yapiyorum desen daha iyi anlasacagiz seninle.. ama kapisinin onunde kesenlerin tumunun gunahini boynuna yukledin, kurban Allah icin kesilir gosteris icin degil her sokakta kesen gosteris icinmi keser!!! Anamin Babamin gunahini aldin sayin akpek benden soylemesi...
Cumali ananın babanın ellerinden öperim haklarını helal etsinler allah kabul etsin, benim lafım kesim sırasında hayvanlara eziyet edenlere ve kurbanı desinler diye kesene.