Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

Fatma Şahin'e göre kadına şiddet nasıl önlenir?

Görüntülenme: …

zeynel1982 Üye
Çocuklarının iyi birer birey ve sağlıklı ruh hallerinin olmalarını istiyorlarsa anne babalar bir birlerine SAYGI ve SEVGİ duymak zorundadır. Bugün eşini döven "insan" unutmamalı ki büyüdüğünde aynı şiddeti erkek çocuklar babalarını örnek alacak ve eşlerine şiddet uygulayacak veya kız çocukları anne sinin gördüğü şiddetin olağan birşey olduğunu kabullenmiş olarak büyüyecek ve kocasının şiddetine ses çıkarmıyacak.

Kız çocuğu olan babalar unutmamaki yarın kızlarıda evlenecek ve senin uyguladığın şiddetin aynısını senin kızına yaptıklarında aynaya baksınlar LÜTFEN. O an sen ne hissediyorsan aynı hisleri eşine şiddet uyguladığında kayınbabanda hissetmişti.
Cali Üye
müslüm akpek;218507 wrote:Vedat ne diyorsun hangisini seçeyim.:D
Beni sec benii sn akpek...
sayet ben senden once olursem ya hasan hoca yada davut hoca yikasin beni...
müslüm akpek Üye
CumaLi Budak;218629 wrote:Beni sec benii sn akpek...
sayet ben senden once olursem ya hasan hoca yada davut hoca yikasin beni...
Kimin kimden önce öleceği belli olmaz, yani kimin kimin eline düşeceği belli olmaz.:D
müslüm akpek Üye
Gülşahca;218634 wrote:kadın ve erkek eşit olmaz.bu saçmalık.
erkekler bile kendi aralarında eşit değil ki kaldıydı kadın erkek eşitliği.

Fiziksel eşitlik değil hak eşitliğinden bahsediliyor, benim anlamadığım nasıl bir İslamiyetten bahsediyoruz, uygulamalara bakıyoruz, kadın her zaman üçüncü planda, dinin kurallarına bakıyoruz, kadın baş tacı, kurana bakıyoruz, kadını erkek için yarattım diyor, neye inanacağım şaşırdım.
YusufSerce Üye
müslüm akpek;218687 wrote:Fiziksel eşitlik değil hak eşitliğinden bahsediliyor, benim anlamadığım nasıl bir İslamiyetten bahsediyoruz, uygulamalara bakıyoruz, kadın her zaman üçüncü planda, dinin kurallarına bakıyoruz, kadın baş tacı, kurana bakıyoruz, kadını erkek için yarattım diyor, neye inanacağım şaşırdım.

Simdi baktim Zumer 6 ve Nisa 1'de geciyor ve "Zevcaha" diye geciyormus, yani "Esi", cifti de diyebiliriz. Ayrica Kiyamet 39'da "ondan kadin ve erkek cift kildik" diyor ve bu ikinici yazisim Muslum abi! Kuran'da kadini erkek icin yarattik DEMEZ! ve 'bilmemne kemiginden' de yarattik DEMEZ.

Birseylere inanmak zorunda hissediyorsan kendini, onu bilemem ama neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilmek bence olmasi gerekendir.

Insanlari din, dil, irk, cinsiyet ve yas farki gozetmeksizin haklarini tanimamiz ve savunmamiz lazim.
müslüm akpek Üye
YusufSerce;218743 wrote:Simdi baktim Zumer 6 ve Nisa 1'de geciyor ve "Zevcaha" diye geciyormus, yani "Esi", cifti de diyebiliriz. Ayrica Kiyamet 39'da "ondan kadin ve erkek cift kildik" diyor ve bu ikinici yazisim Muslum abi! Kuran'da kadini erkek icin yarattik DEMEZ! ve 'bilmemne kemiginden' de yarattik DEMEZ.

Birseylere inanmak zorunda hissediyorsan kendini, onu bilemem ama neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilmek bence olmasi gerekendir.

Insanlari din, dil, irk, cinsiyet ve yas farki gozetmeksizin haklarini tanimamiz ve savunmamiz lazim.

Kadının yaratılışı nasıl olmuştur ?

Kur'an-ı Kerimin açık ifadesiyle ilk insan HzAdem'dirCenab-ı Hak onu yaratırken toprak unsurunu tercih etmiş, ondan yaratmış, daha sonra da ruh vermiştir İlahi hikmet, hem HzAdem'e bir can yoldaşı olması hem de insan nevinin üreyip çoğalması için Havva validemizi yaratmıştır.

Nisa Sûresinin 1ayet-i kerimesinde bu yaratılış, "O insandan eşini vücuda getirdi" mealindeki cümlesiyle ifade edilir

Meşhur tefsirlerde bu ayet açıklanırken şöyle denilir: Cenab-ı Hak, Havva'yı Hz Adem'in sol kaburga kemiğinden yarattı O sırada Hz Adem'i hafif bir uyku tuttu Bir müddet sonra uyandığında HzHavva'yı gördü İlk anda şaşırdı, sonra çok sevindi Kalbi hemen ona ısındı ve aralarında bir ünsiyet ve ülfet meydana geldi

Bu mesele hadis-i şeriflerde açıkça beyan edilir Bu hususta rivayet edilen iki hadis-i şerifin meali şöyledir:

Ebû Hüreyre (ra) rivayet ediyor Resul-i Ekrem Efendimiz (asm) şöyle buyurmuşlardır: "Kadın kaburga kemiğinden yaratılmıştır O, memnun olacağın bir tarzda dosdoğru devam edemez Eğer ondan faydalanmak istiyorsan bu eğri haliyle birlikte faydalanırsın Tam arzuna göre düzeltmeye kalkarsan onu kırarsın Onun kırılması da boşanmasıdır

HzEbû Hüreyre'nin başka bir rivayetinde de Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyururlar:

"Allah'a ve Ahiret gününe iman eden, bir meseleye şahit olduğu, gördüğü zaman ya hayır konuşsun veya sussun Kadınlar hakkında iyilik ve hayır tavsiye ediniz Çünkü onlar kaburga kemiğinden yaratılmışlardır Kaburga kemiğinin en eğri tarafı da üst tarafı, uç kısmıdırEğer onu doğrultup düzeltmeye kalkışırsanız, onu kırarsınızKendi halinde bırakırsanız daima eğri kalır Öyle ise birbirinize, kadınlara iyi davranmayı tavsiye ediniz" (1)

Hadis-i şerif, ilk kadın olması itibariyle Hz Havva' nın, dolayısıyla bütün kadın sınıfının hem maddi bakımdan yaratılışına, hem de huy, karakter, tabiat, mizaç ve bünyesine işaret etmektedirHz Havva ilk kadındı Cenab-ı Hak onu bir hikmet eseri olarak HzAdem'in bir parçasından yaratmıştıDaha sonraki bütün kadın ve erkekler bu iki insandan türemiş, çoğalmıştır

Gerek HzAdem'in yaratılışında, gerekse daha sonra Havva validemizin yaratılışında nasıl bir yaratılış kanunu, hangi hikmete binaen cereyan etmiştir, bilemiyoruzBu, kudret-i İlahiyeyi göstermesi yanında, aynı zamanda insan yaratılışına babayı birinci derecede, anneyi de tali, ikinci derecede gösteriyorYani çocuğun teşekkülüne sebep olan sperm erkekten geldiğinden, bu durumda baba birinci derecede rol oynamaktadırElmalılı merhumun ifadesiyle "Telkihi yapan erkek ve alan kadın olmak haysiyetiyle erkek mukaddem, kadın tali bulunuyor"(2)

Ayrıca ilk erkek olan HzAdem'in, ilk kadın olan Havva'nın yaratılışı tamamen istisnai bir durumdur Şu noktayı da önemle belirtmek gerekirBilim adamlarımızın ifadesine göre insanın her hücresinde, program bazında, bütün organlarının karakterleri mevcuttur Hangi şey yaratılacaksa ona ait özelliklerin ortaya çıkmasına izin verilir, diğerleri baskı altında tutulurBuna göre, HzHavva'nın yaratılışında kaburga kemiğinden bir hücre, temel olmuş olabilir Bu hücre bir saç hücresi yahut ciğer hücresi de olabilirdi İlahi hikmet bunu böylece takdir etmiştir
Mehmet Paksu
(1) Müslim, feda: 59-60
(2) Hak Dini Kur'an Dili, 2:1274
YusufSerce Üye
Ah Muslum abi ah, yine karistirdin ortaligi:)))

Bu karman corman yansittigin yazida da eger kendin de okuyabildiysen Kuran'da senin dedigin sekilde ibareler YOKTUR! Yani ne "kadin erkek icun yaratildi" der, ne de "bilmemne kemiginden"!

Mehmet Paksu diye birinin kendince yorumu ve de elmalili tefsirinden alinti yapilmis ama bu neyi ispatliyor?

Su acikki asla kadini ikinci ya da senin deyiminle "UCUNCU" sinifa atildigini destekler bisey YOK.
YusufSerce Üye

Bu karman corman yansittigin yazida da eger kendin de okuyabildiysen Kuran'da senin dedigin sekilde ibareler YOKTUR! Yani ne "kadin erkek icun yaratildi" der, ne de "bilmemne kemiginden"!

Mehmet Paksu diye birinin kendince yorumu ve de elmalili tefsirinden alinti yapilmis ama bu neyi ispatliyor?

Su acikki asla kadini ikinci ya da senin deyiminle "UCUNCU" sinifa atildigini destekler bisey YOK.
YusufSerce Üye

müslüm akpek Üye
İşinize gelmeyene inanmayın yalan diyorsunuz, sizin kadar dini bilgisi olmayan birisine yani bana kim anlatacak peki işin doğrusunu, kuranı okuyan hiçbirşey anlamıyor herkes kafasına göre bir yorum yapıyor, sende kafana göre yorum yapıyorsun, bu işin içinden nasıl çıkılacak o zaman.
YusufSerce Üye
müslüm akpek;218763 wrote:İşinize gelmeyene inanmayın yalan diyorsunuz, sizin kadar dini bilgisi olmayan birisine yani bana kim anlatacak peki işin doğrusunu, kuranı okuyan hiçbirşey anlamıyor herkes kafasına göre bir yorum yapıyor, sende kafana göre yorum yapıyorsun, bu işin içinden nasıl çıkılacak o zaman.

Yahu muslum abi ne isine gelmesi ya da gelmemesi? Senin kendi yazdiklarindan da haberin yok! Senin yansittigin yazida 'kadin ikinci ya da ucuncu sirada' diyor mu????

Sadece hucrelerden felan bahsediyor!

Ben sana Kuran'da kadinin yaratilmasi hususunda 'kadini erkek icin yarattik DENMEDIGINI' ve de "bilmemne kemiginden' yarattik da denmedigini soyluyorum! Neye inanmak zorunda hissediyorsan kendini artik! Ben sadece neyin ne oldugunu soyluyorum, neye inanirsan inan! Kaldiki yazdiginda 'kadin erkek icin yaratildi' da demiyor ama ona yalnizligini gidermek icin unsiyet peyda etmek icun yaratildi diyor!!!!

Sen de bunlari toplayip nasil cekistiriyorsan hemen dine saldiriyorsun! Allah'ini seversen kac kadinin canini yaktin da bu kadar savunuculuga giriyorsun?

Biraz da kendi haklarimizi ve ozellikle insan haklarini savunsak!

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim