Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Baktığın pencere

Görüntülenme: …

senelbenlier Üye
Baktığın pencere

Genç bir çift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine taşınmışlar.
Sabah kahvaltı yaparlarken, komşu da çamaşırları asıyormuş.
Kadın kocasına ' Bak, çamaşırları yeterince temiz değil, çamaşır yıkamayı bilmiyor galiba, belki de doğru deterjan kullanmıyor demiş.
Kocası ona bakmış, hiçbir şey söylememiş, kahvaltısına devam etmiş.
Kadın, komşusunun çamaşır astığını gördüğü her sabah aynı yorumu yapmaya devam etmiş.
Bir ay kadar sonra, bir sabah, komşusunun çamaşırlarının tertemiz olduğunu gören kadın çok şaşırmış
'Bak' demiş kocasına ' Çamaşır yıkamayı öğrendi sonunda, çok merak ediyorum, kim öğretti acaba?
Kocası dayanamamış 'Ben bu sabah biraz erken kalkıp penceremizi sildim' diye cevap vermiş, kadın biraz bozulmuş ama kocası da hemen çıkmış gitmiş dışarı.
Hayatta da böyle değil midir?
Başkalarını izlerken gördüklerimiz, "baktığımız pencerenin ne kadar temiz olduğuna bağlıdır".
Birini eleştirmeden ve hemen yargılamaya davranmadan önce zihin durumumuza bakmak ve 'iyi' olanı görmeye hazır olup olmadığımızı fark etmek güzel bir fikir olabilir..

Değerlerinize dikkat edin - Karakterinize dönüşür…
Karakterinize dikkat edin - Kaderinize dönüşür…
oktay.cankesen Üye
Çok doğru yazmışsın Hayata hep temiz pencerelerden bakmanı ve tertemiz bir dünya görmeni dilerim
müslüm akpek Üye
Çok ders alınacak bir hikaye, herkes kendi gözlüğünü temizlerse hiçbir sorun kalmaz, benim bir hayat felsefem var, her şeyde kendimi hemen karşımdakinin yerine koyarım, inanın sorunlar anında çözülür.

Bir keresinde park etme yüzünden biriyle çok kötü ağız dalaşına girdik, neredeyse bıçaklar çekildi ******* işlenecek, ben hemen kendimi karşı tarafın yerine koydum, evet adam haklı ben olsam aynı şeyi yapardım aniden durakladım, adam bana ne oldu ödlek çıksana ulan dışarı falan dedi, ben de ona haklısın kardeşim kusura bakma dedim, aracımı başka yere çektim, bu adamla hala arkadaşız ve her fırsatta görüşürüz, gördüğünüz gibi öldürebileceğim biriyle çok samimi arkadaş oldum, ne olursunuz kendinizi hemen karşıdakinin yerine koyup sonra karar verin.
nizipli_mehmet Üye
güzelb i paylaşım doğru hiç kendi hatamız oldugunu kabullenmek istemiyoruz ve dikkat bile etmiyoruz oysaki hatanın ve yanlışın çoğu bizden kaynaklanıyor...
sakalli0727 Üye
gene dedemin bir lafindan bir örnek vercem konuyla alakali...kendi götzündeki sirigi görmez baskasinin gözündeki cöpü söyler...
servet BÜYÜKTEKE Üye
çok güzel kişisel gelişim dersi ,bakış acısı
senelbenlier Üye
sakalli0727;217970 wrote:gene dedemin bir lafindan bir örnek vercem konuyla alakali...kendi götzündeki sirigi görmez baskasinin gözündeki cöpü söyler...

:(.......:confused:......:p......güzel bir benzetme... ama biraz argo olmuş
ne yapalım gercekler acıdır
müslüm akpek Üye
Hemde biraz fazla argo olmuş.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim