Ben Hiç Et yemessem Ölmem... Evet dostlar... Bunca Kurban niçin kesiliyor?.. veya şöyle sorayım; Bu Kurban kesiminde fakire ne düşüyor?!.. Bir bilen var mı?!.. Var.. Bunun için, tonla yardım Derneği 'Veren el, alan elden üstündür' düstüru uyarınca can hırış çalışmakta.. (mı acaba?..) Avamın ısrarla, böylesine ulvi bir ibadeti; 'Kavurma Bayramına' çevirme gayretine karşın, biz müslümanlar fakirlere ne kadar sahip çıkarak, onları da soframızın en güzel yerine davet ede bi l i y o r muyuz acaba?..
Peki... bir kaç yıldır evimin karşısındaki boş arazide (Niye hep kendimi örnek gösteriyorum..onu da bilmiyorum?!..) bir kaç tonluk danalar "kurban" edilmekteyken, bana (veya tanıdığım hiç bir fakir müslümana) bir kilo neden et düşümüyor??!!...
Yardım derneklerine verilince görev...'tamam mı?!'
Bu yıl da mı et yiyemeyceği(z)m... Biliyor musunuz dostlar, "Ben Et Yemessem Ölmem..." Hepinize şimdiden hayırlı bayramlar..(!) Etin en güzel yerini şimdi yiyin, gerisini kavurma olarak kaynatın... ne de olsa bu bayram; "Kavurma Bayramı!". La İlahe İllah...
almanyada yasiyorum...öyle büyük boyutlara tasimislarki olaylari anlatmak ne mümkün...evlere özel zarflar icinde bu yil kurbaninizi biz keselim davetiyeleri üstüste geliyor....müslüamanligi türklügü kullanrak rant elde etmeye calismalari insanin midesini bulandiriyor...ha iclerinde iyileri dürüstleri vardir tabiki....ama varligini ispat etmeleri icin en azindan yilda bi kere bi toplanti yapsin ya bu dernekler...o toplanti icinde cagirsinlar ya biz türkleri...neden acaba ??? bunlar kagit üzeirnde cogu dernek ...inanmiyorum fakire fukaraya dagitildigini...en güzel yardim elden olani...arastrilip verilmesi...ha bu arada bi de adak olayini cikarmislar adak kurbaniniz varsa 45 euro ya...düsünüyorum ediyorum ne yapsam isin icinden cikamiyorum...ama en sonunda su kaniya variyorum eger adagim kurban olarak kesiceklerse bu canim arkadaslar !!! üzerine kendileri para koycak..EN UFAK BI KOYUN 100 euro ....artik ihale üzeri adak kesimleri digerinde 60 euro falana da kesiliyor...sec icinden birini ver vekaletini ...vekalet alanda 3 kere aldim aldim adlim desin...vekalet veren de 3 kere ben ENAYIYIM BEN ENAYIYIM BEN ENAYIYIM desin...aslinda cokmu kötüyüm ...yok yok karamsar olmamaliyim...bunlar benim o 45 euro mu yemiycekler.... böyle düsünmedim hicc....hadiyin artik yeter bu milleti soydugunuz...bu millette gözünü acsin artik yeterrrrrrrrrrrrrrrr....her Allah diyene güvenmeyin...
Sürekli söylediğim şeye geliyorsunuz, müslümanların en hassas noktasıdır yardım, kim derseki ben yardım kurumuyum hemen alimizde avucumuzda ne varsa veriyoruz, kurbanda aynı şekilde.
Dini duygular ve allah sevgisi suistimale çok açık konular, insanları etkilemenin en kolay yolu din, aman dikkat edelim yapacağımız yardımların, gerçek ihtiyaç sahiplerine gittiğinden emin olalım.
Kurban ibadeti yılda 1 defa yapılan çok mühim bir ibadettir. Kurban kesen kişinin niyeti salih olmalıdır.
Kurbanı et için değil Allah rızası için kesmelidir. Bu niyetle kurbanını kesen kişi mutlaka ihtiyaç sahibine ulaştıracaktır. İnsanların yıl boyunca yiyiip yada yiğemediği eti kurban bayramı vesilesiyle ihtiyaç sahiplerininde nasiplenmesi Allah'ın büyük bir lutfudur. Dilediği kulunun kurbanını ihtiyiyaç sahibine nasip eder. Önemli olan takvadır.
Allah cümlemizin kurbanını kabul etsin, kesemeyenlerede nasip etsin
Ortak düşünmeli ve ortak hareket etmeliyiz. Bazı şeyler bize gös t e r i m i y o r...
Veya birileri tarafından üstü kapatılmak isteniyor. Örnek veriyor ve tekrar konuya dönmek istiyorum..; Filistin'e onca yardım gitti, 'Refah Kapısı' kapalı olduğu halde yüzlerce kamyonluk (kimisi kısa sürede tüketilmesi gereken gıdalardı) konvoy sınırdan içeri nasıl girdi?!... geremedi.. Acı bir hakikat!.. Mısır yetkilileriyle onca görüşmeye rağmen içeri bu yardımlar gir e m edi. Kimi mallar orada Mısır güvenlik görevlileri tarafından talan edildi..kimisi de "Mısır Kızılayı"na devredildi. Geriye kalan bir kaç kamyonluk gıda dışı erzaklar da Aylar sonra açılan kapıdan "Büyük propagandalarla -Resm,afiş vs..-" içeri sokuldu.
Gerçekten Rabbimin emri-i uyarınca Kurbanlar kesiyor, keseceğiz (İnş); Ama lütfen sorgulayın!.. Çevremize daha imtinalı, özellikle; " Fakirlere" karşı daha duyarlı olmaya çalışalım.. Lütfen bu konuda kendimizi sorgulayalım!...
Yine bir örnekle konuyu kapatacağım...; İstanbul Esenler semtinde çok sevdiğim ve Onca hayat çilesine rağmen İslami Duruşuyla beni etkileyen bir kadim dostum var. Komşusu PKK'lı.. Nerde bir eylem var adam ve akrabaları orda. Hatta bir keresinde eylem sırasında Panzerin altında kalmış, aylarca komalık yatmış, ama hasthaneden çıkar çıkmaz yine meydanlarda.. Bu adamın geçimini kim sağlıyor biliyor musunuz?!.. (Arkadşımın gözlem ve tahliliyle söylüyorum.) Bizim İslami yardım Kuruluşu.. Aylık infak, Ramazan Erzağı vs diğer ailenin geçim masraflarının hepsi olmasa da önemli bir kısmı 'Bizim' tarafımızdan finase ediliyor.
Arkadaşıma dedim ki; 'Uyarmadın mı derneği?' 'Uyardım..hem de kaç kere. Dernekte tanıdıkaları varmış...doğal olarak 3 yıldır kesintisiz yardım alıyorlar. Bir keresinde de, benim şikayet ettiğimi haber almış, evimin camlarını alaşağı edip gittiler..'