Resim kaynağı Nizip İlçesi'nde Eski Gaziantep Yolu üzerindeki Kızılcakent Köyü civarında dün sabah saatlerinde tarlasına nane toplamaya giden çiftçi 40 yaşındaki Abdülhamit Aycan, tarla sulamasında kullanılan kanal içinde çamura gömülmüş vaziyette, pimi çekilmemiş bir el bombası bulmuştu. Aycan, el bombasını bulduktan sonra Nizip İlçe Jandarma Komutanlığını arayarak durumu yetkililere bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Nizip İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan incelemenin ardından bulunan menşei belirlenmeyen el bombası Gaziantep İl Jandarma Bomba İmha Ekipleri tarafından imha edilmişti. Tarlada bulunan el bombasını bularak o alanda hayvan otlatan çocukların yaşayacağı tehlikeyi önleyen Abdulhamit Aycan, Nizip’lilerin sevgisini kazandı. Bizde büyük duyarlık gösteren Aycan’ı bu özverisinden dolayı kutlarız.
Adam rastlantı sonucu bulmuş, bunda ne öz verisi var ne kahramanlığı var anlamadım, kim görse bunu Jandarmaya haber verirdi medya herşeyde olduğu gibi bunuda abartmış, Abdulhamit Aycan kardeşim sana tyeşekkür ederiz, bu kadar yeter.
Öyle deme Müslüm abi.. Açıkçası böylesine önemli bir konunun "sulandırılmasına" üzüldüm.
El Bombası diğer bombalar gibi bir tapa yani koruyucu mekanizmayla örtülü değil. Pimi tahriş veya Allah korusun çıkmış bir vazitette; El mandalının açılması da an meselesi olabilirdi.
Dokunması veya alıp eve götürmesi gibi bilinçsizlik hareketi -ki örneğini bir çok kez duyduğumuz gibi- başta kendisinin dahasında da günahsız vatandaşların canına kast edebilirdi.
Nadir görülen bir vatandaşlaık örneği olarak, İlk etapta yetkilileri arayıp, bombanın derdest edilmesini sağladığı için benim için de bir; 'kahraman'...