Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

Velilerin Yardımcı Ders Kitabı Tepkisi

Görüntülenme: …

Nrt Üye
Resim kaynağı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda Öğretmenlerden "Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtımı Projesi"nin anlamını kaybettirecek, soru bankası, ünite dergisi, çalışma yaprakları gibi yardımcı ders araçlarının aldırılması konusunda öğrencilere baskı yapılmaması istenmişti. Yayınlanan genelgede, öğretim programlarının yenilenmesinin, öğretim materyallerinin yenilenmesinin zorunlu kılındığı belirtilmiş, öğretim materyallerinin içeriğinin gelişen dünyanın gereklerine göre oluşturulduğu kaydedilmişti. Bu doğrultuda yapılandırmacı anlayışı destekleyecek öğrenci ders ve çalışma kitapları hazırlanmıştı. "Bunun yanı sıra, alternatif yöntem ve tekniklerle desteklenen öğretmen kılavuz kitapları, öğrenci ders ve çalışma kitapları ile birlikte tüm ilköğretim okullarımıza da ücretsiz olarak dağıtıldı. Ancak yardımcı ders araçlarının aldırılmasının ardı arkası kesilmiyor. Öğrenci Velilerinin Okul masraflarının önemli ölçüde azaltılması bakımından Bakanlık, 2003-2004 Öğretim yılından itibaren “Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtımı Projesi"ni başlatmış, öğrencilere bu projenin anlamını kaybettirecek, öğretim programları ile uyum içinde olmayan, soru bankası, ünite dergisi, çalışma yaprakları gibi yardımcı ders araçlarının aldırılmamasını belirtmesine rağmen bir çok veli bu konuda sıkıntı yaşadığını belirtti. Çocuklarından yardımcı ders ve çeşitli kaynak kitaplar istendiğini söyleyen veliler, özellikle aynı kırtasiyelere gitmekten ve kitap almaktan usandıklarını belirttiler. NRT’yi telefonla arayarak şikâyetlerini dile getiren veliler Devletin verdiği ders kitapları yetersiz mi diyerek konuya çözüm bulunmasını istediler.

Devamı İçin Tıklayınız...
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Bedava verilen kitapların içi boş....
Velilere mecburen yardımcı kaynak kitaplar aldırılıyor.
Kitapları değil sadece defterleri bedava dağıtsalar bundan hayırlı olur kanaatindeyim.
müslüm akpek Üye
Bence buda AKP nin değişik bir politikası.
M.KÜÇÜK Üye
Yok! Hep aynı kırtasiyeden alınıyorsa bilin ki indira gandi oluyordur.
alakus Üye
Sabit 2 kırtasiyeden başka faydalı yardımcı kitap getiren yok..!
Okullarla iyi ilişkide olan kırtasiyeci arkadaşlar kendi bayilikleri olan kitapları tercih ettiriyorlar..
Tabi bunlar tesadüf..!! Amaç öğrencinin eğitimi.!! (Babasının cebi değil kesinlikle)..
Milli Eğitim Müdürü Toplasın bütün Okul Müdürlerini sorsun.
Aynı kırtasiyelerin iyi kitap getirmesi tesadüfmü.? Yoksa..?..... neyse.
Artık üstlerine düşeni yaparlar heralde..
Biz söyledik kar etmedi çünkü....
müslüm akpek Üye
Bu halkda yakında bu hükümeti indiragandi yapacak.
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;215544 wrote:Bu halkda yakında bu hükümeti indiragandi yapacak.
Bu işin hükümetle ne ilgisi var, hangi hükümet olursa olsun bu tipı teraneler her zaman olur.Sende gene hükümete garamet atmak için bahane arama acı dur.:p
müslüm akpek Üye
M.ENES;215563 wrote:Bu işin hükümetle ne ilgisi var, hangi hükümet olursa olsun bu tipı teraneler her zaman olur.Sende gene hükümete garamet atmak için bahane arama acı dur.:p
Bu hükümet düşene kadar devam.:mad:

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim