Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

cumhuriyet bayramınız kutlu olsun

Görüntülenme: …

sakalli0727 Üye
Entel maganda

Piposu agiz kenarinda
nizipin forum sayfasinda
Herkesi yargilamaktan
Kimse kalmamis yaninda
Sakallari sarap tasinda
Dikilmis forumun ortasinda
Taninsin diye bekliyor
Sanirsin dev aynasinda
Bir eli televizyonda
Öteki eli basinda
Birseyler tadi kalmis
Dislerinin arasinda
Baskalarina hümanist
bizlere karsi dayi
Nasil beceriyor bilmem
Ikisi birden olmayi
Konusurken solcusun, bir sagcisin bir solcusun
Yasarken karambolcusun
Oportunizme bulasmis
Tipik bir orta yolcusun
Bir Allahci bir kulcusun
Bir davulcu bir pulcusun
Ne kadar inkar etsen de
Kendini kandiran bir oyuncusun
O yandasin bu yandasin
bir sagcisin bir solcusun
Artik rol yapmayi birak
Sen bir entel magandasin
herkesin sevdiklerine laf atansin .
Biraz ,degerlere saygili ol
yoksa ,Birak elindenn kalemi
bu ahmet kayanin bir sarkisiydi. bazi sözlerini degistitrerek kendisine uyarladim.ahmet kayayi sevmesemde bu sözler YUSUF a cok yakisti .milletimizin degerlerine saygili oldugun gün sana saygim olcak kusura bakmayasin
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;214621 wrote:Fatih çok kızdı Mahmut bi kenara çekilelim, bizde yemeyelim paparayı.
Evet evet doğru söylüyorsun.Yanlız iki şey söylemek isterim; bir kimse kimseyi sevmek zorunda değil, iki her doğru her yerde söylenmez.:)
nostradamus Üye
Atatürk canımız, cumhuriyet su gibi hayatımızdır.....
YusufSerce Üye
Muslum abi, gunes gozlugunden baska taktigim gozluk yok:))) Dahasi yazdiklarimin dinle alakasi da!

........

Fatih bey abicigim, bu ne siddet bu celal? Gordugum kadariyla 'iyimser, muhlis' masken dusmus altindan hadid biri peyda olmus! Acaba hangisi gercek sen bilemedim!

Yazdiklarimda suclamalarina en ufak bir delil goremiyorum, varsa goster diyorum, bu defa daha sedid oluyorsun! Sorularima cevap vermek zor degildi bence, hem daha iyi anlasabilirdik belki de!

Bi de gel, birlikte tek tek senin cumlelerini inceleyelim musadenle;

Müslüm ammi bu arkadaşın tartışmaktan başka sanatı ve dünyası yok
Yani nasil bir dunyam olduguna karari verdin(bu kisisel satasma, sahsa yonelik itham degil midir?) ben senin dunyana karsi bir laf ettim mi? Ya da bir baskasinin?!

ben saygının sevginin olmadıgı bir kareye girmem yusuf serçe
Bana karsi yazdiklarinin 'saygiyi gectim, sevgiyle' alakasi var mi peki?
Ya benim sana karsi yazdiklarimda 'saygisizlik olarak' hangi kelimem veya soz gurubumu gosterebilirsin?

ben anarşi dönemini yaşayan bir insanım çok insan gördüm iki silah sesine saklanan çok insan gördüm iki çopa arkadaşını satan
Bununla ne anlatmak istedigini cozemedim acikcasi! Insanlarin zor sartlarini algilayamadigimi mi ima ediyorsun? Sence boyle bir hukum biraz agir olmaz mi?

Sen önce bu tarışma faslını bir bırak senin gibi düşneyen insanlara sataşma
Tartismayi birak derken 'ya senin dogrultunda yazayim, ya da yazmayayim mi?' Bunu mu demek istiyorsun?
Yok biri digerine satasma dersen, ona da diyecegim, 'bu konu' icin Muslum abi, 'simdi kimse cikip Ataturk'u sevmiyorum demez....' lafina cevap veriyorum!, bunun neresi satasma? Yok 'sade cevapsa' kastin, sen dahil herkes yaziyor zaten!

bak herkes edebini biliyor sen hariç
Herkes edebini biliyor! EDEP ne demek soyler misin lutfen?
Ya, bu 'edebi bilmek?'
Yani bunun olcusunu kim neye gore belirliyor da ben bilecegim?
Eger bu edep senin bilgindeyse ben nasil bilecegim?
Hemen ucu acik havada laflarla isi gecistirmek midir edep? diye sorsam kabalik etmis olur muyum?
Sence de biraz ileri gitmis olmuyor musun?

İşine gelmiyorsa bu sitete yazmak zorunda degilsin
E bu sadece bana mi gecerli? Yani senin de isine gelmiyorsa sen de yazmazsin ki ben isime gelmeyen seylere zaten yazmiyorum!

sabrında bir hudıdu var
Sabrin da bir hududu!! Neymis o hudud? Kim ciziyor bunu? Senin sabrinin hududu nerden baslayip bitiyor?
Ya peki karsidakinin, mesela benim ya da bir baskasinin sabrinin haddi var mi?
Varsa sinir ihlalleri mi oluyor?
Kisacasi neye sabrediyorsun?

Uysal koyunuz diye Başımızı kestirecek kadarda uysal degiliz
Kim kimin basini niye kesiyor anlamadim! Niye koyun ya da kurt oluyorsun ki?

sen çanakkaleyi gezip Atatürkün düşmanla burun buruna karşı karşıya geldigi o satı veya yerleri bir gezde göreyim karşında düşman elinde tüfek Sıkacak mermin yok tam siper yatıp yere yatmışsın
Sen hiç sabaha kadar o deniz sahilinin ayazını sogugunu yedinmi hemde aç karına begenmedigin o insanı yaşada sonra benimle muhatap oL
Benim seninle ozel muhatap olma gayretim hicbir zaman OLMADI! Her seferinde sen bana laf atiyorsun! Bu konuda da keza ben sana tek laf etmedim yine sen girdin konuya! Ayrica oralarda, Canakkale'de bulunmus ve o hisleri tasimis olmak hicbir insanin 'sucunu, yanlisini' AKLAMAZ! oyle degil mi?

BÖYLE PATAVATSIZ YAZARSAN BİRDAHA HATIR GÖNÜL TANIMAM ARTIK
Ozel bir mesveretimiz kismet olmadigi vechile bende bir hatrin yok, gonul de koyma, rahat ol yani, istedigin gibi davranmakta, sayip sovmekte, patavatsiz olmakta serbestsin, SENIN CANIN SAGOLSUN!

Son olarak yineliyelim: Benim goruslerim beni baglar ve isteyen herkes de elestirebilir hakarette de serbestsiniz ne de olsa kisi kendine yakisani yapar!

Cosanlarin coskulari sad cumhuriyetleri var olsun......
fsoyarik Üye
Yusuf efendi her köfteye maydonozsun
uslup olarak insanlara sert yazıyorsun
insan bir konuya katılırken karşınızda insana haklısınız amma bende bu konuda şöyle düşünüyorum diye hitabın yok
sana göre her şey dogru karşındaki hep yanlış
Atatürke diktatör diyorsun yaptıgın yanlış diyorlar özür dileyip haklısınız
bu sitede bunu yazmam dogru degil
bu konuda yazan kim olursa olsun başlıyorsun itici hem konuya hem insana yazılarınla saldırıyorsun
İyi sen itici salgırgan bir şekilde benim veya başkasına hakaret vari yaklaşım sergile kızıp sitem edince seni anlamadım de utanmasan iki yüzlü diyeceksin
Sana Şunu Allah için söylüyorum BİR KONU AÇ BENİM YAKLAŞIMLARIMI NASIL GÖRÜYORSUN diye gerçek ve samimi yazınde şu sitede açaba kaç kişi senin hal ve hareketini tasvip ettigini göreceksin
Arkadaş lütfen tarışmanın insanın fikirlerine karşı fikir söylemenin bir adabı var insanlara ve yazdıklarına laf atan sensin sonrada bu yaftayı herkese yapıştırıp bana laf atıyorsun diyorsun
NE OLUR BİR KEZ ELİNİ İKİ ŞAKAGINA KOY YAZDIKLARINI OKU VE HAKİKATEN BENİM BAZI YAZILARIM KONUDAN ÇOK YAZI YAZAN İNSANA YÖNELİK BURADA HATALIYIM DE
tytyhgtyhgh Üye
Türkiye Cumhuriyeti bugün, tarihte hiç olmadığı kadar; Emperyalist ABD, AB ve İsrail'in aleni destekleri, etnik bölücülerin, sözde dincilerin ve radikal bir kısım solcuların kutsal ittifakları neticesi tehlikededir. Kuvvetler erk'inin büyük kısmı bölücü ve yıkıcı zihniyetin eline geçmiştir. Bir kısım yüksek yargı ve TSK, ipleri elinde tutan ''Gülen'' cemaatince gözükara şekilde yıpratılmakta ve direnci kırlımaya çalışılmaktadır.
Bu nedenle, bu vatanın ve cumhuriyetin ebediyete kadar yaşaması ancak ve ancak; Cumhuriyetçi , özgürlükçü, ilerlemeci gözükara vatanseverlerin, en az bu bölücüler kadar cesur ve ölümüne mücadelesi halinde mümkün olacaktır. Bu inanca sahip olanların Cumhuriyet bayramı kutlu olsun.
fsoyarik Üye
Yusuf efendi bu sitede teknik tasrım bölüm sorumlusu arkadaşa verdigin cevap

E sen de herseyi ustune alinma Mahmut! Biz de genele yaziyoruz, herkesin tek tek ismini mi verelim? Herkes payina duseni alsin!

Şu yazdıgına insan sabır edecek öylemi bir bak özür dilemewnmi lazım yoksa ne kadar seviyeli bir yazı seni vicdanına havale ediyorum
YusufSerce Üye
Cevaba nerden basliyayim billemedim! Yani sen diyorsun ki ben dogrudan senin kisiligine laf atma hakkini 'zahirde degil de batinda' gordugum imalarla kendimde buluyorum, oyle mi?

Sorularima hala cevap ver(e)miyorsun! Su son yazdigin ornekde nasil bir sabirsizlik olusuyor cidden merak ediyorum, yalvaririm bana izah et!

Galiz ifadeler : 'kofteye maydonoz, edebini bilmiyor, haddini bilmiyor, sabrini tasiriyor, patavatsiz' Eger bir de senin yaptigin gibi batina da girersek, bugunku tum yazilarin 'hakaret' zaten! (cevaz vermisim, sikayet felan etmiyorum sadece kiyas!). Peki benden sana veya bir baskasina boyle galiz ifadeler var mi?

Cidden edebden ne anliyorsun merak ediyorum?! Yani sana imtina etmek zorunda miyim 'edebli' olmak cun?!!! Ya da seni 'ikrar etmek' en azindan 'ayni dusunmeli miyim' bu 'edep' imtihanini gecmek icin?

Kusura bakma, ben 'sinifta kalmaya' raziyim.

Ataturk'se meselen, benim bilgi ve duygu birikimime gore o bir DIKTATORDUR! Ilmi cevrelerin ve dunyanin ortak kanaati de bu yondedir. Sen bunu begenmeyebilirsin hatta 'sitende' istemiyorsan boyle bi ibareyi, sile de bilirsin! Yani bana hakaretine gerekce bu mu?

Yooo! Varsin sonumuz daragaci olsun 'DOGRULARI SOYLEMEKTEN CAYMAYIZ'

Allah askina bu nasil bir anlayis: 'sen haklisin da ama ben de boyle dusunuyorum!!!' Adama hak veriyorsam neden aksini dusuneyim! Kaldiki sen dahil benle ayni seyi dusunene her zaman HAKLISIN demisimdir! Nasil kisilere ozel bir saldiri gayretim olabilir? Ote yandan, bak seninle yaziyorum ve bazilari da aleyhimde atip tutuyor, cevap veriyor muyum? YOOOOOK Peki sen onlara diyor musun neden boyle yaziyorsunuz diye? Yoook, hmmm adaletin bu mu dunya? Dusmanimin dusmani benim dostumdur diyorsun yani:)))))

Bir diger gercek de yine herkes herkese birseyler soyluyor ve de oldukca ileri gidebiliyor, beni 'gunah kecisi' etmenin anlami nerde?

Diyeceksin ki sorun nerde? Ben rahat rahat, kimseye hakaret etmeden ve herturlu ithama gogus gererek bildigim ve inandigim dogrulari yaziyorum!

Ama elestiriler isinize gelmeyince basliyorsunuz kalaya, en tuhaf tarafi anlamadan dinlemeden! Ustelik oyle oluyorki ayni seyleri soyledigimiz zaman bile kinden gozleriniz karardigi icun saldirmaya devam ediyorsunuz. Bu kizginlik aslinda biraz da yetersizlik duygusundan olabilir, bir dusunmekte fayda var!

Tekrarla burda yalniz degilim! Ornegin "teror..." konusunda karsi gorusteki herkese ayni hakaretleri yagdiriyorsunuz onun icin bizi 'cirkin ordek yavrusu yapmayin' cunku ondaki tehlike daha sonra "KUGU" olmasidir!

Burda konumuz, Muslum abinin Ataturk'u kimsenin sevmedigini itirafi konusunda meydan okumasina ben de rahatlikla 'sevmedigimi hatta nefret ettigimi' dile getirerek cevabimdir. Ustelik 'demokrasi' konusundaki dusunce ve temennilerinde senle bir noktaya kadar da beraberim.

Ben ozur dilemekten yuksunmem velevki gerek olsun ama yine de oyle dusunuyorsan OZUR DILERIM, seni mi kiracagim?! Benim hickimseyle kisisel bir sorunum YOKTUR. Ama tekrar ediyorum(belki de sizi cesaretlendiren de budur!) isteyen istedigi gibi hakkimda yorum yapabilir.
sakalli0727 Üye
baskalarina yaziyormuyum demissin. onlara karsi beni niye savunmadin diyorsun adalet bekliyorsun ama sen fatih abinin sahsindan cok , ortak degerlere hakaret etmissin.bende sana cevap vermisim.ister alirsin üstüne ister herzamanki gibi ben yaptim oldu anlayisinda kalirsin.senin tartisma anlayisin sadece karsidaki kisinin fikrine göre.örnegin.o senin dediklerini fatih abi deseydi .bir numarali atatürkcü kesilirdin...sen sadece atatürk le degil insanlarin dini duygulariyla da alay ederdin bir zamanlar.terör konusunda kiskirtici olan sensin her konuda oldugu gibi.örnegin terör konusu dedik orda ne kadar TÜRK tün ,kürtlerin hepsini,pkk yapip ölüme yolluyordun.atatürke dikdatör diyene bak hele !!o dönemde tek adam lazimdi ülkeye tek olmasaydi her kafadan bir ses cikardi...bugun bakinca dikdatör görünebilir onada bisey demiyorum.ama yargilamani yaparken tarihin süzgecinden gecir önce...ayrica sevmiyorsanda bunu milletin gözüne sokma (nefret ediyorum gibi) daha iliman yaklas.tartisma bunu gerektirir ,,karakasin müslüm akpekin ve diger bi kac sen gibi akp karsitlarinin atatürke küfür etmene sessiz kalmasida .sadece akp karsiti olmandir,yani akp karsiti olsunda ne olursa olsun düsüncesindesiniz hepiniz....ahbab cavus iliskiside diyebiliriz....ben burda örnegin fatih abiden fazla senin müslüm abiyle daha kapsamli tartismani beklerdim,ama müslüm abiden ve karakastan bi kac ciliz ses duyuldu sonra kesildi.ama yanildim maalesef.ayrica tebrik etmeliyim seni ,savas stratejin cok güzel.en güclü halkadan basliyorsun(fatih soyarik tan)...benim senle bir sahsi kinim olmaz.sadece ben özetleyince senden gicik almam icin cok sebeb cikiyor ,gicikligimda düsüncelerine fikirlerinin celiskilerine sahsina yine gicik degilim...
mehmet karakaş Üye
YusufSerce;214572 wrote:Aslina Mustafa Kemal'le Cumhuriyeti ayirmak gerekir. Hem teoride hem pratik de hem ilmi anlamda Mustafa Kemal'in rejimi DIKTATORLUKTUR!

Bu durumda Mustafa Kemal'i sevmek ayri sorulmali Cumhuriyet rejimini sevmek ayri.

Bana sorarsan, Mustafa Kemal'i sevmem hatta nefret ederim. Cumhuriyet rejimi tartisilabilir ama yine bana gore Saltanatin halk ve devlet nazarinda herhangi bi sakincasi yoktu. Zaten o yuzden Cumhuriyetin ilanindan bu tarafa 'coskulu kutlama' felan asla olmamistir ve dedigim gibi memurun disinda kimsenin de umrunda degildir.

Yusuf Serçe'nin ATA TÜRK'ten nefret etmesi hariç bu yazdıklarına katılıyorum.ATA TÜRK o zamanın şartlarına göre Meclisten tek başına yetki alarak devlet kademesinde tek söz sahibi olarak Diktatörlük yapmıştır.Kötümü yapmıştır bana göre iyi yapmıştır ve olması gereknde buydu.Yazıda zaten belirtmiş ATA TÜRK'Ü SEVMEK AYRI CUMHURİYET REJİMİNİ SEVMEK AYRI.

Yusuf Serçeyle birebir konuşursanız çok farklı biri olduğunu anlarsınız.Uslubunu bende beğenmiyorum SERT:)
mehmet karakaş Üye
Desteklediğiniz kişiler ATA TÜRK rejiminin bir numaralı düşmanıdır.Yıllardır ATA TÜRK düşmanlığı yapmışlardır.Hiç sesinizin çıktığını görmedim:)
sakalli0727 Üye
illa bana yemin ettirtceksiniz.ALLAHIMA KITABIMA KURANIMA INANDIGIM HERSEYIN ADINA YEMIN OLSUN ki BEN AKP LI degilim....ben DEVLETCIYIM.ayrica fatih abinin akpden cektigini kimse cekmemistir ha bu arada ...ben almanyadan, nizip otobani sorunu icin pankart acilsin basbakana sorun önerilsin dedigimde sen nizipteydin:))kardesim benim akpli olmam icin hic bir sebeb yok.olsamda kimseyi ilgilendirmez ayrica.türkiyenin yarisi akpli zaten....siz hazmedemiyorsunuz akpnini gücünü.siz cobanin oyuyla kendi oyunuzu bir tutmuyorsunuz.cünkü sizin eliniz kalem tutuyor diye.akpyi getirenleri coban görüyorsunuz.sorun da burda basliyor,,,her taraftan cikar yol ariyorsunuz buda beni deli ediyor,genel anlamda söylüyorum.% 47 oyla hangi parti geldi ? bu sefer diyorsunuz % 53 secmedi ama akp yi ? bu mu sizin adalet anlayisiniz bumu ?bu ülke hic secim kazanamadan 3 kere basbakan olanlarida gördü (mesut yilmaz mesela) demek istedigim.cumhurbaskani secilirken ülke 2 yil sallantida kaldi kimse demedi bu hakkkidir.sezer kac oy la secilmisti abdullah gül kac oyla SECILEMEDI ??ß.. dogmamis cocuga kefenler bictiniz...yok gericiymis seriatciymis falanmis filanmis fistikmis....akp kapatilma sürecinde ülkenin eli kolu baglandi,beklediniz insaalah kapatilir diye...tayyip erdogan gelmis gecmis en milliyetci ve devletci basbakandir...
nostradamus Üye
biz cumhuriyetimizi nasıl dahada ileriye götürelim diye düşünmemiz grekirken ve bu uğurda gençlerimizi milliyetçi fedakar cumhuriyet fedaisi olaraK yetiştirmeye çalışacakken yine boş laflarla birbirimizi yiyoruz...ne kadar kolay dimi diktatör demek helede ayak ayak üstüne atıp karnın tok sırtın pekken mavra atmak....cepheden cepheye geçen bir hayat,aile yok, zor anında sıcak bir el yok, yazık çok yazık....
tikencan1 Üye
m_s_bakırcı;214518 wrote:Şahin'in torunları,Kamil'in kardeşleri,gül yüzlü Antep'in gül yüzlü uşakları...Hepinizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Ola...
nizipede bu yakışırdı zaten
YusufSerce Üye
O sartlarda bunlar gerekiyordu deyip yanlislari mesrulastirmaya baslarsak herturlu zorbalik mesrulasmaya baslar!
YusufSerce Üye
Mustafa Kemal'in emri ile Icisleri Bakani Sukru (Kaya) Bey'in genelgesiyle radyo programlarindan alaturka musiki kaldirildi. Tarih 2 kasim 1934! Bundan boyle memlekette Alafranga bati muzigi resmen calinip dinlenmesi resmi zorunluluk haline geldi!
nostradamus Üye
atma recep din kardeşiyiz! bazı arkadaşlarımızda meydanı boş bulma hastalığı görülmeye başladı,atatürk klasik türk müziğini dinleyen ve seven birisiydi.dede efendi,ıtri gibi sanatkarların bestelerini dinlerdi,safiye aylayı dinlemekten zevk alırdı..
YusufSerce Üye
nostradamus;214966 wrote:atma recep din kardeşiyiz! bazı arkadaşlarımızda meydanı boş bulma hastalığı görülmeye başladı,atatürk klasik türk müziğini dinleyen ve seven birisiydi.dede efendi,ıtri gibi sanatkarların bestelerini dinlerdi,safiye aylayı dinlemekten zevk alırdı..

Kimin neyi attigi belli:))) Acik net meclisten gecen KANUNDAN bahsediyoruz, ya peki sen neden bahsediyorsun?

Meydani doldur bakalim:)))
müslüm akpek Üye
YusufSerce;214851 wrote:Mustafa Kemal'in emri ile Icisleri Bakani Sukru (Kaya) Bey'in genelgesiyle radyo programlarindan alaturka musiki kaldirildi. Tarih 2 kasim 1934! Bundan boyle memlekette Alafranga bati muzigi resmen calinip dinlenmesi resmi zorunluluk haline geldi!

Nereden Esti?
Okumakta olduğum kitaba geri dönelim, satır aralarında rast geldiğim not aynen şöyle:...1934. İçişleri Bakanı Şükrü Bey'in genelgesiyle radyo programlarından alaturka musiki kaldırıldı...
Burada biraz duralım zira siz de benim yaşadığım şaşkınlığı yaşıyor olabilirsiniz. Niye ki? Ne zararı var alaturkanın? Türkiye tarihin nasıl bir çemberi içinden geçmekteymiş, zihinlerde nasıl tahayyül edilmiş yeni ülke ve onun yeni insanı ki böyle yasaklar konmuş? Olayın aslını merak ettim ve buradan yola çıkınca Türkiye'de radyoculuk tarihini de öğrenmek ve paylaşmak vacib oldu.
Bugünden geriye gidelim önce. Özel radyolar ne zaman kuruldu? "Canlarım" diyen Kadir Çöpdemir'i biz ilk ne zaman duyduk? 1992'de Süper FM ve Metro FM kendi kendilerine yayına başlamışlardı ama bunu görmezden gelmek için anayasa değişikliği gerekiyordu bu yüzden de 1993'de yasa değişikliği yapılana kadar kapalı kaldılar. TRT'nin kuruluşu ise 1964. Bu iki tarih arasında olup bitenler bana pek ilginç gelmediğinden başa dönelim şimdi. Sene 1926. İstanbul'da postane binasında Türk Telsiz Telefon Şirketine ait olan ilk radyo (o zamanlar özel bir şirket açmış radyoyu devlet değil) yayına başlamış. Ankara'da da Ankara Palas'ın bir odasından yayın yapılmaya başlanmış. Bazı kaynaklara göre istenen kaliteye ulaşmadığı için 1936'da radyo şirketten alınıp PTT'ye verilmiş, bazı kaynaklara bakılırsa da olay daha başka türlü olmuş. Radyo alıcıları için çok büyük antenlerin kurulması gerekiyormuş ama Genelkurmay bu antenlerden huzursuz olmuş casusluk kuşkusu ile antenleri yasaklamış. Şimdiki gibi o zaman da kabarmış olan bir ekonomik kriz dalgası gelip şirketi büsbütün sarsınca şirket batmış. Sonra da devlet duruma el koymuş. PTT bu işi devraldığında Ankara'da yeni bir verici kurmuş ki o zaman Avrupa'daki vericiler arasında üst sıralarda yer alan güçte bir vericiymiş bu. 1939'da kısa dalga üzerinden yayına başlanmış. 1940'da Basın Yayın Umum Müdürlüğüne verilmiş radyo. Sonra da dediğimiz gibi TRT kurulmuş ve radyoyu devralmış. Peki Türk Müziği yasağı gerçekten olmuş mu? Evet olmuş. Hikaye ilginç ama o dönemde çok sesli müziği gelişmiş, tek sesli müziği ilkel bulan kişilerin propagandaları ile bir yandan milli operalar yazılır oynanırken bir yandan da söylediğimiz yasak konuvermiş. Oysa İstanbul'dan canlı yayın yapan radyonun ilk yıllarında haftada iki gün klasik koro varmış. Şef Mesud Cemil imiş. (Tamburi Cemil Bey'in oğlu). Sonra bir gün yasak gelmiş alaturka musiki icra edenler evlerinde kalakalmışlar. Yasak iki yıldan kısa sürmüş. Nasıl mı kalkmış? Şöyle bir hatıra okudum bununla ilgili. Bir orta yol bulup batı müziği çalgılarıyla Türk Müziği icra etmeye uğraşan müsikiseverler radyoya gidememekte ancak evlerde toplantı düzenlemektedirler. O evlerden birine bir gün Gazi de bir kahve içimliği uğrar. Çalışmalar ilgisini çeker ertesi hafta tekrar uğradığında Tanburi Osman Pehlivan da oradadır. Tanburi Rumeli türküleri söyleyerek Gazi'yi duygulandırır. " Bana annemi hatırlattın" der Mustafa Kemal Paşa. Tanburi de " Paşam emir buyurun şu vasıta (radyo) açılsın halk da annelerini hatırlasın" deyiverir. Paşa da bunun üzerine tanburiye gidip radyoda çalmasını soran, olursa da "senin radyon değil halkın radyosu" demesini söyler. Böylece yasak bitmiş olur. Güzel bir hatıra değil mi? Bir dipnot: bu yasağın kalkmasını Philips'in de sevinmiş olduğu çünkü yasak sırasında radyo satışları düştüğünden bakanlığa başvurmayı düşünmekteymişler zaten.

Yasak o zamanki mecliste kabul edilmiş ama yasağın kalkmasıda Atatürk'ün emriyle olmuş, gerçekleri bilmeden işiniz gücünüz Atatürk'ü karalamak.
YusufSerce Üye
Evet, bildik yontemle bazi, yani olumsuz ve aleyhimizde kullanilabilecek turden yerleri kesip sadece bize 'puan kazandiracagini' dusundugumuz seyleri yansitmak!

Muslum abi, sana burdan 'ekmek cikmaz'! Cunku soyle 'ne yaptigini bilmeyen' bir adam tablosu cizilir! Bir taraftan bizzat kendi imzasi ve gerekceli aciklamasiyla cikan KANUN, daha sonra yaptigi aciklamada durumu "cagdaslasma yolunda bir FEDAKARLIK" olarak degerlendirir!

Diger taraftan keyfi bir taleple tekrar radyolara serbestlik! Memleketi 'yap-boz' tablosuna dondurmus 'deneme yanilma' yontemiyle idare bicimi yani DIKTATORLUK!

Su cumleyi anliyan beri gelsin! "Atac ozluklerin tum issilari baysak, onurme ve uygunluk kildacilaridir"

Yil 1932 Isvec veliahti Gustov Adolph ziyaretinde Cankaya koskundeki gazetecilere verdigi demec! Herkesin saskin bakislari arasinda yanindakine donup "galiba bizi anlamadilar cocuk" diyor!!!!

Bir sonraki ziyaretde ise Ingiliz krali Edward icun demec soyle oluyor:

‘Mesut hadiseler olarak, majestelerinin mutenekkiden ziyaretini ve Montreux Mukavelesi’nin derpis ettigi vechile tatbike basladigini zikretmeliyim. Bu ziyaretin milletimizin temayulatina uygun olarak fiilen inkisaf etmekte olan samimi munasebetlerimizde hayirli tesirine süphe yoktur.’

Yorumlar size ait, daha ne diyeyim?
müslüm akpek Üye
Yusuf sen Haticeye değil neticeye bak, sonuçta bu yasağı Atatürk kaldırtmış, yasak konuyor eleştiriyorsun yasak kalkıyor yine eleştiriyorsun. Ama pardon senin amacın Atatürkü karalamak unutmuşum.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim