Mesajlardan sonra ben Nizip'ten ümidimi kestim, yakında göreceksiniz Birecik bu işi bitirecek, ondan sonrada oturup dizlerinizi döveceksiniz, aynen barajın adının Birecik barajı olması gibi.
Basından Nizip Haber
Şarkıda dediği gibi..;'Benim hala umudum var!..' ama nereye kadar işte onu bilmi yo rum...:confused:
Tabiki turist içki içmek diskoda dans etmek için gelmiyor ülkemize biz nasıl yemek yerken ayran su içiyorsak turistlerde içki içiyor bir nevi kültür olmuş adamlarda aslında bu turizm sektörünün bir parçasıdır ve turisten ne kadar döviz alırsak esnaf ve ülkemiz kazanır.
Not: İçki ilede aram yoktur :)
Öncelikle yazıyı sana karşı değil genel olarak yazdım mahmut abi seni üzdüydem ellerinden öper ÖZÜR DİLERİM.
Ben sadece turizm ile ilgili faaliyetler olacaksa içki nin de olması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Yoksa içkiyle vs şeylerle ailece uzak olduğumuzu benim kadar sende biliyorsun abi. Beni üzen taraf her konunun din ekseninde tartışılması ama ne hikmetse kimse mesela 2-3 yıl önce Şanlıurfada evlendirilen Müslüman bir kızla Hristiyan bir erkeğin evlenmesine kimsenin sesi çıkmadı Kuran-ı Kerimin yanlış hatırlamıyorsam İhlas süresinde yasak denilmesine rağmen kimse dinden kitaptan bahsetmedi her konuyu dine getirenler olaya dinlerarası dialog gözüyle baktı.
Konuyu akp ye getirmedim sadece yapılanlarını yazdım kimine göre ihanet kimine göre hizmet ama biliyorum sadece akp mi suçlu bana göre değil geçmiş iktidarlarda suçlu.
Coşkun kardeşim...
Sen içinde yaşadığın değerlerin farkında değilsin. Biz İstanbul gurbet zindanlarında ne tatlarda, ne kokulardan uzak yaşıyoruz bir bilsen?!..
Kendi adıma, En basitinden bir bardak meyan şerbetini bu ramazanda içebilmek için nelere katlandım anlatsam gülersin..
Hele o yayık ayranın taptaze köpüğü..yeni sağım sütün kokusu. Taze nar bahçeleri arasındaki görüntüyü 1000 İstanbul'a SATARIM...
Hani şarkıda diyor ya;'Bir semti bir ömre bedel..' ben bunu, doğup büyüdüğüm topraklara söylüyorum.
Nizip her şeyiyle doğal..kültür, tarih ve medeniyetler merkezi.
Nizibim; her şeyiyle; "Dünyanın En Güzel Yeri"....
Yav hidayet doğru demesine doğru diyorsun da dört beş yılda bir Nizip'e geliyoruz ertesi gün canımız sıkılıyor ha.Büyükşehirlerde işin kıyaksa para kazanıyorsan ne Nizip'i ne Antebi. Alışmışız bir kere o koşuşturmaya, tıpkı bir tiryakigibi bağımlı olmuşuz hep arıyoruz oraları, ama sanırım artık oralarda yapamayız.
ABD’li Turistlerin Nizip Sevgisi
Görüntülenme: …
- Devletin Kurumları zarar ediyor derler (kendilerine göre tabii) devlet mantığı ile yönetilemiyor satarlar yabancıya
- Toprağın altında maden vardır bizim teknolojimiz yok derler satalarlar yabancıya
Şuan ülkemizin %19 yüzölcümü kadar bir alanda arama sontaj çalışması yapılmakta
- 200 km den falza mayınlı arazin temizlenecek asker şehitmi olsun paramız yok biz çıkaramayız 50 yıllığına kiralıyalım derler yabancılara
- Petrol yok derler ülkede petrol kanunu değişir milli menfaat kaldırılır devletin payı çıkacak petrolden %1 düşer ama ne hikmetse yabancılar arama izni almak için sıradalar petrol olmayan ülkede :)
- Turizm yapalım dersin yok tövbe de içki mi cehennemliksin
Yabancı (turist) gelir ülkeye ajan gözüyle bakarlar tesis kuralım deriz içki disko olur diye günah derler koskoca turizm sektörünün içinde sadece içki varmış gibi davranırlar, ibu ülkede satılmayan bir Cami ve millet kaldı yabancıya bu ülkenin çarkı nasıl dönecek ? akp nin sattığı tesislerin taksitleri bitsin ve iktidardan gittiği zaman da sıcak para ülkeden çıktığında hele bakim bu ülkede bir emekli veya memur maaşını alabilecekmi çünkü devletin en büyük geliri VERGİ kaldı sadece onuda halk ödemediğine göre düzenli bir şekilde ya para basılacak eflasyon fırlayacak yada Imf ve dünya bankasından borç alınacak her gelen iktidarların yaptığı gibi.
Çoğu kişi ses çıkarmaz bizi sömüren turistlerin Imf sine dünya bankasına çok uluslu şirketlerine devletlerine ama seni sömürenlerin vatandaşlarından 3 kuruş döviz almak istersin önüne Dini koyarlar
Size göre günah olan bizim için sevaptır.
- Toprağın altında maden vardır bizim teknolojimiz yok derler satalarlar yabancıya
Şuan ülkemizin %19 yüzölcümü kadar bir alanda arama sontaj çalışması yapılmakta
- 200 km den falza mayınlı arazin temizlenecek asker şehitmi olsun paramız yok biz çıkaramayız 50 yıllığına kiralıyalım derler yabancılara
- Petrol yok derler ülkede petrol kanunu değişir milli menfaat kaldırılır devletin payı çıkacak petrolden %1 düşer ama ne hikmetse yabancılar arama izni almak için sıradalar petrol olmayan ülkede :)
- Turizm yapalım dersin yok tövbe de içki mi cehennemliksin
Yabancı (turist) gelir ülkeye ajan gözüyle bakarlar tesis kuralım deriz içki disko olur diye günah derler koskoca turizm sektörünün içinde sadece içki varmış gibi davranırlar, ibu ülkede satılmayan bir Cami ve millet kaldı yabancıya bu ülkenin çarkı nasıl dönecek ? akp nin sattığı tesislerin taksitleri bitsin ve iktidardan gittiği zaman da sıcak para ülkeden çıktığında hele bakim bu ülkede bir emekli veya memur maaşını alabilecekmi çünkü devletin en büyük geliri VERGİ kaldı sadece onuda halk ödemediğine göre düzenli bir şekilde ya para basılacak eflasyon fırlayacak yada Imf ve dünya bankasından borç alınacak her gelen iktidarların yaptığı gibi.
Çoğu kişi ses çıkarmaz bizi sömüren turistlerin Imf sine dünya bankasına çok uluslu şirketlerine devletlerine ama seni sömürenlerin vatandaşlarından 3 kuruş döviz almak istersin önüne Dini koyarlar
müslüm akpek;210995 wrote:Mesajlardan sonra ben Nizip'ten ümidimi kestim, yakında göreceksiniz Birecik bu işi bitirecek, ondan sonrada oturup dizlerinizi döveceksiniz, aynen barajın adının Birecik barajı olması gibi.
Şarkıda dediği gibi..;'Benim hala umudum var!..' ama nereye kadar işte onu bilmi yo rum...:confused:
onu bunu bilmem ben.... nizip´i barlarla diskolarla donatmak hic iyi olmaz birkac turist gelsin diye.... turistler barlar diskolar icin gelmiyor güzelim nizip ´e
fato_1990;211016 wrote:onu bunu bilmem ben.... nizip´i barlarla diskolarla donatmak hic iyi olmaz birkac turist gelsin diye.... turistler barlar diskolar icin gelmiyor güzelim nizip ´e
Tabiki turist içki içmek diskoda dans etmek için gelmiyor ülkemize biz nasıl yemek yerken ayran su içiyorsak turistlerde içki içiyor bir nevi kültür olmuş adamlarda aslında bu turizm sektörünün bir parçasıdır ve turisten ne kadar döviz alırsak esnaf ve ülkemiz kazanır.
Not: İçki ilede aram yoktur :)
Zeynel! sana hayırlı olsun, bize de uğurlar olsun.Ben Müslüm abiye takılmak için biraz espirisinden yazı yazmıştım, ama bence konuşurken biraz dikkat et.Elhamdülillah hepimiz müslümanız sevap hepimize sevap, günah hepimize günahtır. Allah korusun bir harama helal demek insanı çizginin dışına iter.Nizip'e turist gelmesi Nizip'linin bundan para kazanması o bölgenin kalkınması elbette hepimizin ortak dileği.Sonra her işi dönderip dolaştırıp Ak partiye getirme.12 eylül sonrası 1983'ten sonra kurulan tüm hümümetlere aşağı yukarı bir çoğumuzun aklı yeter.Hangi görüşten olursa olsun, ister sağ ister sol, ister kominist, isterse cıfıt olsun hiç bir parti hiç bir hükümet ne ülkeyi bölebilir ne vatanı satabilir.Hangi partinin parti tüzüğüne bakarsan bak hepsi birbirinin aynı.Neyse daha fazla kızdırmayayım seni Allaha emanet ol.:pzeynel1982;210999 wrote:-
Alkol ve sigaradan devletin kasasına giren paranın ne kadar olduğunu bilen varmı, hani haramdı hani alkoldan kazanılan para haramdı, devletin haram falan umurunda değil, Nizip'e bir bar yada disko açılırsa bunu merak etmeyin başta devlet destekler.
Madem bu kadar meraklısın gel Nizip'e aç bir bar disko falan gençlere ön ayak ol.Hiç olmassa Nizip Com üyelerine de arada kıyak yaparsın.(yanlış anlama yani para almassın )
iki günde başıma yıkarlar.M.ENES;211050 wrote:Madem bu kadar meraklısın gel Nizip'e aç bir bar disko falan gençlere ön ayak ol.Hiç olmassa Nizip Com üyelerine de arada kıyak yaparsın.(yanlış anlama yani para almassın )
Ee o zaman niye bangır bangır bağırıyorsun Sen taa İstanbullardan bunu tahmin ediyorsun da Nizip'teki adam bunu düşünemiyormu.
Şu an başımıza yıkılmasın diye ön çalışma yapıyorum, anladın sen onu.
M.ENES;211034 wrote:Zeynel! sana hayırlı olsun, bize de uğurlar olsun.Ben Müslüm abiye takılmak için biraz espirisinden yazı yazmıştım, ama bence konuşurken biraz dikkat et.Elhamdülillah hepimiz müslümanız sevap hepimize sevap, günah hepimize günahtır. Allah korusun bir harama helal demek insanı çizginin dışına iter.Nizip'e turist gelmesi Nizip'linin bundan para kazanması o bölgenin kalkınması elbette hepimizin ortak dileği.Sonra her işi dönderip dolaştırıp Ak partiye getirme.12 eylül sonrası 1983'ten sonra kurulan tüm hümümetlere aşağı yukarı bir çoğumuzun aklı yeter.Hangi görüşten olursa olsun, ister sağ ister sol, ister kominist, isterse cıfıt olsun hiç bir parti hiç bir hükümet ne ülkeyi bölebilir ne vatanı satabilir.Hangi partinin parti tüzüğüne bakarsan bak hepsi birbirinin aynı.Neyse daha fazla kızdırmayayım seni Allaha emanet ol.:p
Öncelikle yazıyı sana karşı değil genel olarak yazdım mahmut abi seni üzdüydem ellerinden öper ÖZÜR DİLERİM.
Ben sadece turizm ile ilgili faaliyetler olacaksa içki nin de olması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Yoksa içkiyle vs şeylerle ailece uzak olduğumuzu benim kadar sende biliyorsun abi. Beni üzen taraf her konunun din ekseninde tartışılması ama ne hikmetse kimse mesela 2-3 yıl önce Şanlıurfada evlendirilen Müslüman bir kızla Hristiyan bir erkeğin evlenmesine kimsenin sesi çıkmadı Kuran-ı Kerimin yanlış hatırlamıyorsam İhlas süresinde yasak denilmesine rağmen kimse dinden kitaptan bahsetmedi her konuyu dine getirenler olaya dinlerarası dialog gözüyle baktı.
Konuyu akp ye getirmedim sadece yapılanlarını yazdım kimine göre ihanet kimine göre hizmet ama biliyorum sadece akp mi suçlu bana göre değil geçmiş iktidarlarda suçlu.
Bir turist için Nizip ne ifade ederki? Tarih desen belkıs'taki topraklardan başka tarih yok. Doğal ortam desen yok. Kültürel faaliyetler desen yok.
Turist Nizip'i niye sevsin?
coskun;211076 wrote:Bir turist için Nizip ne ifade ederki? Tarih desen belkıs'taki topraklardan başka tarih yok. Doğal ortam desen yok. Kültürel faaliyetler desen yok.
Coşkun kardeşim...
Sen içinde yaşadığın değerlerin farkında değilsin. Biz İstanbul gurbet zindanlarında ne tatlarda, ne kokulardan uzak yaşıyoruz bir bilsen?!..
Kendi adıma, En basitinden bir bardak meyan şerbetini bu ramazanda içebilmek için nelere katlandım anlatsam gülersin..
Hele o yayık ayranın taptaze köpüğü..yeni sağım sütün kokusu. Taze nar bahçeleri arasındaki görüntüyü 1000 İstanbul'a SATARIM...
Hani şarkıda diyor ya;'Bir semti bir ömre bedel..' ben bunu, doğup büyüdüğüm topraklara söylüyorum.
Estağfirullah Zeynel sana kızmam ne mümkün sen bizim elimize doğdun, sadece size göre günah bize göre sevap denemez diye düşünüyorum.Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye nerem doğruki demiş. Bütün partiler birbirinin aynı. Bak açılım falan derken son anketlerde AKP'nin oyu dört puan geriledi.Birdahaki seçimde tek parti iktidarı mümkün görünmüyor,şuan iktidarda hangi parti varsa eleştiriyi haliyle ona yapıyoruz hepimiz için bu böyle.Kızmak yok herkes fikrini açıkça söyleyecek.Yanlız içkiyle ilgili duyduğum bir hadisi sana söyleyeyim yine de doğrusunu Allah c.c bilir.İçkiyi yapana,taşıyana, getirene,götürene,aracı olana,satana,vs, vs. Allah lanet etsin.:)zeynel1982;211073 wrote:Öncelikle yazıyı sana karşı değil genel olarak yazdım mahmut abi seni üzdüydem ellerinden öper ÖZÜR DİLERİM.
(O KADAR DA SALLAMA BE.)xxhidayet;211081 wrote:Coşkun kardeşim...
Yav hidayet doğru demesine doğru diyorsun da dört beş yılda bir Nizip'e geliyoruz ertesi gün canımız sıkılıyor ha.Büyükşehirlerde işin kıyaksa para kazanıyorsan ne Nizip'i ne Antebi. Alışmışız bir kere o koşuşturmaya, tıpkı bir tiryakigibi bağımlı olmuşuz hep arıyoruz oraları, ama sanırım artık oralarda yapamayız.
xxhidayet kardeşim dediğin konularda haklısın tabi fakat bu saydıkların sadece bizim insanımıza has özellikler. Bir Abd'li ile ortak olacak değerler değil.
Evet karar verdinizmi ne zaman açıyoruz barı,diskoyu.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.