Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

ABD’li Turistlerin Nizip Sevgisi

Görüntülenme: …

Nrt Üye
Resim kaynağı

Doğu ve Batı Karadeniz’in eşsiz koylarını, yükselen ormanlarını, Doğu Anadolu’nun tairihi manzaralarını gezmek ve yerinde görmek amacıyla ülkemize gelen ABD’li bir grup turist, bu gezi kapsamında ilçemizdeydi. Atak Acente sahibi Mehmet Yılmaz tarafından ilçemize davet edilen ABD’li turist kafilesi, önce Zeugma Antik Kentini gezdi. Kazı çalışmalarının son günlerinde binlerce yıl öncesine yolculuk yapmanın sevincini yaşayan turist kafilesi daha sonra Nizip şehir merkezine bir gezinti yaptı. İlçemizi oldukça beğenen ABD’li turistler daha sonra dinlenmek amacıyla Osmanlı Parkında mola verdi. Bir süre Osmanlı Parkı restuarında dinlenen yabancı misafirler Bülent Özdemir ve Restuaran sahibi Hamza Dörtbudak tarafından çeşitli ikramlarda bulundu. Duygu ve düşüncelerini aldığımız ABD’li turistler, ilçemizde bulunmak, tarihi güzelliklerini görmek ve ağırlanmaktan dolayı tüm Nizip halkına teşekkür ettiler. Amerika Birleşik Devletleri’ne dönerken çok güzel anılarla gideceklerini söyleyen ABD’liler Türkler’in sevecen, dost ve misfirperver olduklarını hep duymuştuk, Ancak gözlerimizle görerek, birebir yaşayarak daha iyi anladık diyerek memnuniyetlerini ifade ettiler.

Devamı İçin Tıklayınız...
M.KÜÇÜK Üye
Onlar boşuna gelmez taa oralara vardır bir dertleri.
xxhidayet Üye
M.ENES;210894 wrote:Onlar boşuna gelmez taa oralara vardır bir dertleri.

Abi ayıp oluyo haa.. ben de ABD lileri gezdiriyom. Fırsat olsa zeugmaya götürsem ama şimdilik İstanbul'u gezdiriyorum.
Şimdi ben bir kafleyi Nizibimize getirsem bana da mı şüpheyle bakacan?!!..:confused::(
müslüm akpek Üye
Buyrun şimdi bu turistler, Osmanlı parkında bir kadeh şarap isteselerdi ne olacaktı, tabiki verilmeyecekti burada içki yasak denilecekti, peki bu turistler, bu gece Nizip'te kalalım deselerdi ne diyecektik size uygun otelimiz bulunmamaktadır, peki bu turistler bu gece bir bara gitsek yada diskoya gitsek deselerdi ne diyecektik, töbe töbe susun yahu günaha gireceksiniz mi diyecektik.

Bu turist akını gittikçe artacak acilen Nizip'liler buna bir çare bulmalılar.
M.KÜÇÜK Üye
Ey Nizipliler alın size akıl! Bakın müslüm amcanız size diyorki Nizip'e turist gelmeye başladı, adamların gideceği bir disko yok,adam gibi oturup şarap içecekleri bir nezih ortam yok, güzel beş boynuzlu pardon beş yıldızlı yüzme havuzlu hatta akua parklı oteliniz yok. Cık cık cık Ey Nizip'liler bunu size hiç yakıştıramadım.Nizip'in değerli yöneticileri ve girişimci zenginleri acilen memletetinizi muhassır medeniyetler seviyesine getirmek için durmak yok yola devam!!!...
müslüm akpek Üye
Ne yapacaklar peki adamları alıp kuran kurslarına cemaat yurtlarına camiye mi götürecekler.
YusufSerce Üye
müslüm akpek;210921 wrote:Ne yapacaklar peki adamları alıp kuran kurslarına cemaat yurtlarına camiye mi götürecekler.

Seni anladiklari gun, bu memleket 'adam oldu' demektir!
müslüm akpek Üye
YusufSerce;210925 wrote:Seni anladiklari gun, bu memleket 'adam oldu' demektir!
Birde seni.
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;210921 wrote:Ne yapacaklar peki adamları alıp kuran kurslarına cemaat yurtlarına camiye mi götürecekler.
Adamları cehennemin en dibine yuvarlamak için elinden gelen yapıyorsun valla, dost musun düşmanmısın belli değil.
müslüm akpek Üye
M.ENES;210931 wrote:Adamları cehennemin en dibine yuvarlamak için elinden gelen yapıyorsun valla, dost musun düşmanmısın belli değil.
Doğru ya hiç aklıma gelmemişti, götürelim adamları camiye falan belki müslüman olurlar, bizde sevaba gireriz.
M.KÜÇÜK Üye
xxhidayet;210905 wrote:Abi ayıp oluyo haa.. ben de ABD lileri gezdiriyom. Fırsat olsa zeugmaya götürsem ama şimdilik İstanbul'u gezdiriyorum.
Şimdi ben bir kafleyi Nizibimize getirsem bana da mı şüpheyle bakacan?!!..:confused::(
Evet bakarım...:p:p:p:p:p
zeynel1982 Üye
İlçemizin Zeugma ile dünyaca tanınması ve gelir elde etmek isteniyorsa

1- İlçemize bir otel yapılmalı içinde havuz, dicko, bar, restaurant vb. hizmetler olmalı
2- Uzun çarşıdaki attarlar tek çatı altında toplanmalı ve Bedesten tipi eski taşlarla bir çarşı yapılmalı,
3- Esnafa halk eğitim müdürlüğü tarafından yabancı dil eğitim kursu verilmeli

Bir kafile daha geldi gitti belki kaçıncı bu gelen kafile bazılarından belki kimsenin haberi bile olmuyor yetkililer ve nizip halkı zeugma dan faydalanmak istiyorsa yatırımlar şimdiden başlamalıydı turizm sektöründe içkide var eğlencede hizmette sınır yoktur ve olmamıda.

Gelen turiste ilçemize döviz bıraktıramıyorsak zeugma veya diğer tarihi eserleri gezmelerinin kime ne faydası var sadece Nizip te zeugma var denilmesinden başka !
müslüm bozkurt Üye
Yıl 1997 Karkamış Gümrük Kapısında görev yapıyorum.Bir grup sarı mavi gözlü İngiliz turist ellerinde ingiliz pasaportu.Bana Türkçe kürtçe biliyormusun dediler hayır dedim.
Gümrük hamallarından birisi ile başladılar çok muazzam kürtçe konuşmaya.Turistler hamala Mardin ve cizre yöresini gezeceklerini söylediler.Soruyorum her şeye para gözüyle bakan arkadaşlara hangi turist ülkemize iyi niyetle gelmiş ki Dünya yı sömüren ABD'li iyi niyetle gelsin.
müslüm akpek Üye
İlçemizin Zeugma ile dünyaca tanınması ve gelir elde etmek isteniyorsa

1- İlçemize bir otel yapılmalı içinde havuz, dicko, bar, restaurant vb. hizmetler olmalı (Ayrıca tesettür havuzu, ve mescidde olmalı)
2- Uzun çarşıdaki attarlar tek çatı altında toplanmalı ve Bedesten tipi eski taşlarla bir çarşı yapılmalı, (Ayrıca birde tekke yapılmalı)
3- Esnafa halk eğitim müdürlüğü tarafından yabancı dil eğitim kursu verilmeli (Arapça ve kuranda öğretilmeli)

Bir kafile daha geldi gitti belki kaçıncı bu gelen kafile bazılarından belki kimsenin haberi bile olmuyor yetkililer ve nizip halkı zeugma dan faydalanmak istiyorsa yatırımlar şimdiden başlamalıydı turizm sektöründe içkide var eğlencede hizmette sınır yoktur ve olmamıda. (İçkimi tövbe de günaha giriyorsun bir dahada ağzına içki kelimesini alma, gelen turistlere meyan ve şalgam ikram edilir)

Gelen turiste ilçemize döviz bıraktıramıyorsak zeugma veya diğer tarihi eserleri gezmelerinin kime ne faydası var sadece Nizip te zeugma var denilmesinden başka.

(Turist murist gelmesin kardeşim milletin ahlakı bozuluyor.)
zeynel1982 Üye
müslüm bozkurt;210973 wrote:Yıl 1997 Karkamış Gümrük Kapısında görev yapıyorum.Bir grup sarı mavi gözlü İngiliz turist ellerinde ingiliz pasaportu.Bana Türkçe kürtçe biliyormusun dediler hayır dedim.
Gümrük hamallarından birisi ile başladılar çok muazzam kürtçe konuşmaya.Turistler hamala Mardin ve cizre yöresini gezeceklerini söylediler.Soruyorum her şeye para gözüyle bakan arkadaşlara hangi turist ülkemize iyi niyetle gelmiş ki Dünya yı sömüren ABD'li iyi niyetle gelsin.

Müslüm Bey
Ülkemize her yıl gelen 2-3 milyon turistin hepsimi kötü niyetli ? Ben konuya sadece turist - turizm açısından baktım. Tabiki kötü niyetle gelenler var sizin gibi bende inanıyorum. Güneydoğu da cirit atıyorlar. Bu tip insanları takip edecek ve etkisiz hale getirecek olan MİT, EMNİYET, JANDARMA vb kuruluşların görevidir. Tabi siyasi iradede çok önemlidir.
mehmet karakaş Üye
Başlık ne güzel olmuşya:) ABD’li Turistlerin Nizip Sevgisi.
mehmet karakaş Üye
Bunların içinde Yusuf Serçede varmı:D
M.KÜÇÜK Üye
Şu resimdekilere bir bakarmısın hepsinin turşusu çıkmış, hepsi sabunluk olmuş. Nizip'e gelse gelse ancak böyle yaşlı turistler gelir, deniz yok plaj yok nesine genç turistler gelsin. Alın bu yaşlıları Hasan hocama götürün kelime-i şehadet getirsinlerede bari müslüman olsunlar yoksa pis pis gidecekler valla. Ben zengin olsam bu turistler için asla Nizip'e otel falan yapmam senede iki kafile ABD'nin morukları Nizip'e gelecekte otelde kalacak.PEHHHH.
mehmet karakaş Üye
M.ENES;210980 wrote:Şu resimdekilere bir bakarmısın hepsinin turşusu çıkmış, hepsi sabunluk olmuş. Nizip'e gelse gelse ancak böyle yaşlı turistler gelir, deniz yok plaj yok nesine genç turistler gelsin. Alın bu yaşlıları Hasan hocama götürün kelime-i şehadet getirsinlerede bari müslüman olsunlar yoksa pis pis gidecekler valla. Ben zengin olsam bu turistler için asla Nizip'e otel falan yapmam senede iki kafiler ABD'nin morukları Nizip'e gelecekte otelde kalacak.PEHHHH.

senin gibi düşünenler yüzünden:) bu memleket böyle kalır işte.
xxhidayet Üye
Değerli Dostlar..
Turist dediğiniz şahıslar zaten 'en nezih içkilerin' nerede olduğunu, 'show' ların nerelerde ve nasıl gideceklerini çok iyi bilirler..
Türkiye'ye gelen turistlerin çoğunluğu 'kültürümüze' meraklı çünkü ABD' lelerin bir tarihi yok. (200 yıl önce toplama milletlerle oluşturulmuş bir devletin ne tarihi olacak?!.).
Anadolu toprakları farklı medeniyetlerin beşiği olmuş, bunu Osmanlı İmparatorluğu'nın görkemli tarihiyle pekiştirmiştir.
Son dönemde 'Deniz-Şarap-Dansöz' üçleminden Kültür Bakanlığı da hazetmemekte bunun için mafyanın elinde olan bir çok tarihi, ören yerlerinin kontrolünü hızla ele almakta ve yatırımlarıyla göz doldurmaktadır.
Örneğin;En son Kapadokya'da marjinal grupların hegomonyasında; Traktörle turist gezdirme eylemine son verilmiş, bir bardak biranın dahi 10 $ satılması üzerine kendi satış yeri için yatırım yapmaya çalıştığında ise (Özellikle Kanal D'nin bahsettiği 'Kültür mirasımıza beton döktüler' balonu bunun için şişirilmiştir. ) mafya kendi çıkar odaklarını kullanarak baskı oluşturmaya çalışmıştır.

Dolayısıyla..
Nizibimiz yaklaşık olarak 10000 yıllık tarihiyle, 'Çıkar' odaklarının yeni sömürü merkezi olmadan, yönetici ve girişimci arkadaşların müdahalesine muhtaçtır.
fato_1990 Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
turistler genellikle otantik seyleri seviyorlar..... onun icin öyle bara, disko ya felan gerek yok.....
M.KÜÇÜK Üye
fato_1990;210985 wrote:turistler genellikle otantik seyleri seviyorlar..... onun icin öyle bara, disko ya felan gerek yok.....
Hay canını seveyim! bak nasıl doğruya parmak basıyor.:p
M.KÜÇÜK Üye
mehmet karakaş;210981 wrote:senin gibi düşünenler yüzünden:) bu memleket böyle kalır işte.
Oturun kös kös işte, saplayın kuyruğu, nar gibi kızartın, götürün tırnaklı ekmelle malı.Turist sizin neyinize.:D:D:D:D
mehmet karakaş Üye
Kuyruk için para lazım,para için turist lazım,turist için mekan lazım:)
berfinim84 Üye
ne güzel bisey bu nizipimizi ziyaret geliyorlar gecen alman kanalin da antep müzesini gösterdi demek gören gidiyordur diye düsünüyorum..
turistlerin isi bu bosa turist dememisler:D:D

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim