Uzun süredir İstanbul'da yoğun bakımda tutulan Vedat abi yakalandığı amansız hastalığa yenik düşdü ve bu gün öğle namazına müteakip defnedildi.
Vedat abi, Nizip'lilerin İstanbul'da ikinci evi gibiydi. Birçok Nizip'li onun gayretleri neticesinde sorunlarını çözmüştür.
Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.
Vedat Özelgün hayatı boyunca, İstanbul'da fahri bir nizip konsolosu gibi çalıştı. Gurbette kapısına giden her Nizipli için gereken fedakârlığı yaptı, özellikle hasta gelen her Nizipliye Doktor bulma konusunda neredeyse uzmandı. Kaderi, kendi hastalığına çare bulmasına yetmedi? Elit, kültürlü ve alçak gönüllü bir beyefendi gibi yaşadı. Mekanı cennet olsun. Son yolculuğunda da Fatih Muratpaşa Camiî'nden öğle namazını müteakiben yoğun ve kaburüstü bir Nizipli topluluğu dualarla vedalaşıp helallik verip Yeni Kozlu mezarlığında O'nu son yolculuğuna uğurladı. Mekanı cennet olsun.Ailesi ve sevenlerinin başı sağolsun.
Haberimiz olmadı.. Bugün boştum oysa.. Tanımıyordum ama -tanımayı çok isterdim- sizlerin şehadetine bineyan, gerçekten büyük bir kayıp. Rab'bim mekanının cennet eylesin.. amelince Rahmet eylesin...
Nizip değerli bir büyüğünü daha kaybetti,kurumumuzca yapılan yardımlarda desteklerini esirgemeyen değerli bir büyüğümüzdü,Allah kendisine rahmet etsin,mekanı cennet olsun. İyiler ölünce üzülümeyin diyor efendimiz,çünkü iyi yerlere giderler buna üzülmek olmaz diyor. Biz kendisini iyi bilirdik,dileriz Rabbim katındada öyledir.