Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

250 TL’lik Rapor Parası Eylem Yaptırdı

Görüntülenme: …

Nrt Üye
Resim kaynağı

Hükümet Konağı karşısı bugün ilginç bir eyleme sahne oldu. Ellerinde bulunan yazılı pankartlarla eylem yapan çocuklar ve Mehmet Bayar adlı bir vatandaş çevre sakinlerinin bir anda dikkatlerini çekti. Geçtiğimiz yıl okula gitmesi gereken çocuğunun doğum tarihinin düzeltilmesi için bağlı bulunduğu nüfus dairesine başvurduğunu ve bu nedenle kendisinden 250 TL rapor adı altında masraf istendiğini iddia eden Baba Mehmet Bayar bu parayı ödeyemediği için çocuğunu okula gönderemediğini belirtti. Mehmet Bayar tepkisini eylem yaparak dile getirirken, çocuklar tarafından “Parasız Eğitim” “Parasız Sağlık” adı altında slogan atıldı. Mehmet Bayar istenilen 250 TL’yi ancak bugün temin edebildiğini söyleyerek olayı şiddetle kınadığını dile getirdi. Olayı protesto eden Mehmet Bayar ve çocuklar tarafından yapılan birkaç dakikalık eylem sessiz bir şekilde sona erdi. Öte yandan Baba Mehmet Bayar 2002 yılında doğmasına rağmen kızı Berivan Bayar’ın doğum tarihini 2004 doğumlu olarak Nizip Nüfüs Dairesine kayıt yaptırdığı ortaya çıktı. Kayıtlara göre yaşı küçük olan Berivan, doğumundan 2 yıl geç yazdırılması nedeniyle okula alınmadığı, istenilen 250 TL miktarın ise Nizip İlçe Nüfus Dairesince herhangi bir ilgisi olmadığı ortaya çıktı.

Devamı İçin Tıklayınız...
mehmet karakaş Üye
Mehmet Bayar'ı kutluyorum...
fsoyarik Üye
Arkadaşlar bu gibi durumda çocukların Tam teşekküllü devlet hastanesinde heyetten yani saglık kurulundan geçmesi lazım bunun içinde radyolojik çekimler fiziksel muayene ve özellikle diş hekimi muayenesi ve diş röntgen çekimi eeeeeeeee! keyfiyet böyle olunca bunun ücretini kim ödeyecek
Adelet bakanlıgının böyle bir ödenek ve ödeme fasılı yok hastaneler ücretsiz yapamaz, konu bu mesele bu.Selamlar
mehmet karakaş Üye
fsoyarik;210209 wrote:Arkadaşlar bu gibi durumda çocukların Tam teşekküllü devlet hastanesinde heyetten yani saglık kurulundan geçmesi lazım bunun içinde radyolojik çekimler fiziksel muayene ve özellikle diş hekimi muayenesi ve diş röntgen çekimi eeeeeeeee! keyfiyet böyle olunca bunun ücretini kim ödeyecek
Adelet bakanlıgının böyle bir ödenek ve ödeme fasılı yok hastaneler ücretsiz yapamaz, konu bu mesele bu.Selamlar

Vatandaşın parası yoksa ne olacak fatih abi?
müslüm akpek Üye
Parası olana adalet,parası olana,okul,parası olana hastane, parası olana askerlik yapmama, v.s olan bir ülkede bunlar çok normal.
xxhidayet Üye
Vatandaş sonuna kadar haklı davasında..
Ne yani bürokrasinin kurbanı vatandaş mı olacak bu ülkede?!!.
fsoyarik Üye
Vatandaşın parası yoksa sevgili karakaş Bir Fon var kaymakamlık vasıtası ile çalışıyor,tabi buda araştırmaya tabi,araştırma sonucunda vatandaş gerçek fakir veya ihtiyaç sahibiyse devlet yardımcı olmakta amma siyasi yardım olmassa Türkiyede insana sahip çıkan yok malesef.
Ancak ben hastanemde Tahhütname doldurarak başhekimle konuşup yardımcı olmaya çalışıyorum
Zira batıda bu tür olaylar fazla olmadıgı için kolay dogu ve güney doguda farklı bir işlem lazım bence bu işi ciddiye almak lazım diye düşünüyorum.Selamlar
mehmet karakaş Üye
Vatandaş parayı ancak 1 yıl sonra temin edebilmiş.Yani o çocuk yaşıtlarından 1 yıl geç başlamış okula.Hiç bir baba evladının okumamasını istemez.Temin edebilse geçen yıl temin edip okula yazdırırdı.Gururlu kimseye el açmayan bir vatandaştır.Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin.Şöyle 1 dakika o babanın durumunu düşün.Çocuk babasına soruyor:Ben neden okula gidemiyorum,yaşıtlarım okuldalar.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim