Belki bizler hayatın en güzelini ,en düzenlisini bizler yaşıyoruz.Ya onlar ayağında ayakabısız ,üzerinde elbisesiz yaşam sürdüren çilekeş insanlardır.
Bizler çöpe ekmek atarken ,onlar kuru ekmeğe çöpe atılan ekmeklere muhtaç insanlardır.
Onlar ki;yaşama inat ayakta durabilme çabası içindedirler.
Şimdi soruyorum ;nedir bu insanların günahı;
Belki onlar bazı devletlerin sömürgesi altında yaşayan insanlardır.Bir karın tokluğuna bu yoksul insanları çalıştıran insanların ahiret gününde verecekleri cevap nedir onu anlayabilmekte zorluk çekiyorrum.
Umarım hoşunuza gider.hep gülmekle olmuyor bu işler biraz da ağlamak ve şükretmemiz gerektiğini görmemiz gerekiyor...
bu inanların yaşadıkları toprakların altı petrol dolu ama yabancı devletlerin sömürgesi altında allah yardımcıları olsun allah zalime zulm edene zafer vermez inş
cok üzücü bi durum gecen bi haberde yine görmüstüm gercekten halimize sükretmek gerek...:( bizler sicak evimizdeyken onlar disarda toprak üstünde yatiyorlar... ALLAH yardimcilari olsun..:( paylasimin icin tesekkürler sükrü kardes..
"Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir"diyen bir inanışın mensubuyuz.
Bunu hayatımızın felsefesi haline getirisek, Paylaşmayı öğrenirsek ve israftan kaçınırasak ancak gereçk manada inanışımızın prensiplerine uymuş oluruz.
Bügünden başlayarak
İSRAFA SON! diyelim.
karnımızı doyurmak için aldığız ekmekten bir tanesinide muhataç olanlarla paylaşalım.
Paylaşmanın keyfine varalım...
Sevgiler...
Dünyayı sadece kendi ekseninde görmek bencilliğinde olmayan her insan, hayatını her yönü ile israf etmemelidir. İsraf, Rabbimizin insanlığa lütfu olan bütün nimetlerde ve zaman israfı da haramdır. Her ne kadar gıda kendini yenileyebilir olmakla birlikte Dünya nüfusunun özellikle geri kalmış toplumlarda ve afrika'da aşırı artması bu bölgelerde şiddetli açlık çekilmesine yol açmaktadır. Bir insan ve özellikle de müslüman olmamız dolaysıyla, kendimiz en güzel yiyeceklerle beslenirken; en başta komşumuz, mahallelimiz, kendi şehrimiz, bütün vatandaşımız ve nihayetinde bütün insanlığın açlığını kendimize dert edip düşünmemiz gerekir.Hepimiz Adem A.S.'dan türediğimize göre bu en azından dini görevdir. Yıllardır israfa dikkat çekilir ama nedense birçoğumuz bunu anlık tepki ile savunur sonra unuturuz.İki cihan serveri peygamberimiz Hz.Muhammet Mustafa (S.A.V.): -Komşusu aç iken tok yatan bizden değil derken bunu biz müslümanlara görev kılmıştır. Eskiden komşuluklarda her pişen yemekten bir kap komşuya ikram vardı, şimdi komşuya verilmeyen yemekler çöpe dökülüyor? Özellikle maddi imkanı müsait olan her vatandaş etraftaki gariban ve yaşlılara mutlaka her türlü yardımı yapmalıdır.
Afrikadaki açlıklar ise tamamen emperyalist Batı ve ABD'nin sömürü politikası gereğidir.Bir siyahi lider; Batıılar topraklarımıza geldiklerinde ellerinde incil bizim topraklarımız vardı, biz hristiyan olup İncil'i elimize aldığımızda onların toprakları oldu sözü bu açlığı en iyi açıklayan örnektir.Afrika zengin yeraltı madenlerini sömürmek isteyen Batılı emperyalist devletlerin; hem kabile savaşlarını körükleyerek ülkelerin istikrara kavuşup refaha kavuşmasını engellemeleri, hem de 19.yüzyılın sonunda kitleler halinde siyahi afrikalıyı köle olarak ABD'ye taşımaları nedeniyle yetişmiş insanların kaybından kaynaklanmaktadır. Şükrü kardeş bu insanlık dramını buraya taşıyarak isabetli bir irade beyanı ile, israfın akıbeti açlık olduğu gerçeğine işaret etmiştir.Bu hepimizin bir sosyal ve insani sorumluluğudur.
Gercek bir olay dört yasinda bir cocuklari olan bir ailenin evinde Televizyon arızalanmış, tamirci gelip televizyonun arkasını açmış ve arkasından bir sürü ekmek kırıntıları cikmis. Tabi kimin yaptıklarını hemen anlamışlar.Evin 4 yaşındaki yaramaz kızı.
Babasi kiza Tamircinin yanında bağırmis ve cocugu odasina yollamis. Fakat anne öyle yapmamış çocuğuyla konuşmayı denemiş ve arkasından hüngür hüngür ağlamaya başlamış. Çocuk ekranda Afrika'daki aç çocukları gördükçe mutfaktan ekmek alıp televizyonun açık bulduğu tek yerinden arkasındaki ızgaralardan içeriye atıyormuş.
şükrü kardeşe teşekkürler böyle bir konuya parmak bastığı için..
umarım insanlar bir nebzede olsa ders alır..bende gittiğim bir restoranda ki iftar yemeğinde masadan kalkan yemekleri görünce içim burkuldu kimbilir bu dökülecek yicecekler için kim kimler can vermezdi...bunun için çok ciddi çalışmalar eğtimle verilmeli bu umursamazlık ..bananecilik beni çok üzüyor
sırf hava olsun diye o sofraya konan çeşit çeşit yiyecekler çoğunun tadına bile bakılmadan çöpe gitmekte..bu israfa dur diyelim artık
Dünya kurulduğundan beri hangi din gelirse gelsin, buna Müslümanlık da dahil, peygamberi öldükten sonra herkes dini kendi çıkarları için kullanmıştır, ben her zaman söylüyorum, dünyadaki süper güçler, dinleri kullanarak kayıtsız şartsız allaha teslimiyet politikası güdüp bu insanları sömürmüştür, bu insanlar ellerindeki güçlerin farkında olmadan herşeyi allahın takdiri olarak algılayıp haklarına razı olmuşlardır, bugün dünyanın en zengini olan müslüman krallar günlerini gün ederek yaşamakta ve dünyadaki diğer müslüman ülkelere bir kuruş yardım etmemektedirler, bu nasıl bir müslümanlık anlayışıdır biri bana bunu anlatsın, bizler Türk milleti olarak yardımı çok seven bir milletiz, mazlumun hemen yanında oluruz ama elimizden gelen budur, ben inanıyorum ki hepiniz ufakta olsa birilerine yardım ediyorsunuzdur ama kendini gerçek müslüman sanan Arap zenginleri malesef, seks ten başka bir şey düşünmez olmuşlardır, adamların karılarının sayısını kimse bilmemektedir, her gittikleri yerde yaşı en ufak en güzel kızlarla yatar ona dini nikah kıyar ve birde saray yaptırır ve bir dahada uğramazlar, ama aç ve yardıma muhtaç insanlara gelince görmemezlikten gelirler.