Nizip.com
Üye ol
Tarım ve Sanayi Konuları

Sabun İşçileri/Ustaları

Görüntülenme: …

Ramazan Tarhan Üye
Onlar tam bir emek işçisi.Çoğunun sosyal bir güvencesi bile yok.Ne bir üniforma ne de bir iş kıyafetleri var.Hele hele kimyasal ortamda çalışmanın hiçbir tedarekleri yok.Maske kullanmazlar..Eldiven kullanmazlar..kask kullanmazlar..varsa yoksa bir çizmeleri vardır onların.Gruplar halinde iş yaparlar.Fabrika fakrika dolaşıp bazen götürü usulu iş yaparlar.Çoğu gece gündüz demeden bu ağır işin hakkını verse de aldıkları ücret asgari seviyeyi geçmez.Yine de mutlular.Tebbesüm yüzlerinden hiç eksik olmaz.İşini severek yaparlar.İşte kısaca bizim sabun işçilerinin yaşantıları.
M.KÜÇÜK Üye
Gerçekten çok zor bir iş be. Allah korusun hele birde kazara sabun kazanına düştünmü sadece saçların kalır.
şükrü çiftçi Üye
Öncelikle Ramazan abi bu konuya ele almanız çok güzel olmuş.
Bu sabun emektarlarının hepsine yabancı değilim.
Hepsi gündelik yaşamda beraber olduğumuz insanlar. Bütün abilerimi tanıdığımdan hangisine ne yazacağımı bilmiyorum. Hepsi ekmek davası için uğraşan yurdum memleketim insanıdır
E neylersin bir gün çalışıp 3 günde evde oturan bu abilerimiz gerçektende emektar insanlarımız
Malum geldiğiniz gün ben yoktum fabrikada akşam üzeri işim başlayacaktı.
keşke benim de olsaydı bir fotom
Bu fotoların çekiminde yardımcı olan Mehmet baltacı abimize teşekürler
fotoğraf çekimleri için Ramazan abimize tekrar teşekkürler
müslüm akpek Üye
Bu sabunlar kururtulmuyormu.
şükrü çiftçi Üye
Hangi fotodan bahsedion abi söyle ona göre karınca kararınca bilgilerimizi paylaşalım

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim