Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Ben turizm öz eleştri yapmalı

Görüntülenme: …

müslüm akpek Üye
Ben turizm öz eleştri yapmalı

BEN TURİZM ÖZ ELEŞTİRİ YAPMALI

Nizip’imizin tek şehirlerarası otobüs işletmesi olan BEN turizm’in son yıllarda Nizip’e verdiği hizmet gerçekten göz ardı edilemez , şirketin sahiplerine ve çalışanlarına içten gelen bir teşekkürü borç bilirim, annemin ve babamın hastalık dönemlerine yaptıkları yardımları unutamam, ancak son zamanlarda yaptığım yolculuklarda dikkatimi çeken bazı aksilikleri söylemeden geçemeyeceğim, bunları lütfen bir öz eleştiri olarak algılayın sonuçta BEN turizm içimizden biri.
Yıllarca otobüs şoförlüğü yapan birinin gözüyle anlatıyorum.

-Setra marka otobüsler gerçekten son teknoloji ancak bozuk yollarda aracın içi çok ses yapıyor, BEN turizm setra otobüslerden vaz geçmeli,
-Setra otobüsleri kullanan şoförler otobüsün teknolojisini tam kavrayamamış bir çok elektronik kumandayı bilmiyorlar, mesela ısıtma ve soğutma sistemi, otobüsün arkasının ısısını kontrol edemiyorlar ayrıca elektronik müzik tertibatını ve yol bilgisayarını kullanamıyorlar, rotardarı ve hız sabitleyiciyi kimse kullanmıyor,
-Otobüslerde bulunan müzik sistemlerini ya iptal etmişler yada bilinçli olarak kullanmıyorlar, ben yolculuklarımda bu sistemlerin araçta olmasına rağmen hiç kulaklıkla müzik dinleyemedim,
-Sürücü arkadaşlar araç kullanırken sürekli telefonla konuşuyorlar, hatta bazıları o kadar abartıyor ki geçenlerde , bacanakla Nizip’e gelirken saat tuttuk abartısız 35 dk telefon konuşması yaptı, kapatır kapatmaz öteki telefonla yine konuşmaya başladı, halbuki araç içinde telefonların kapatılması için host kardeşimiz sürekli anos yapıyor, demek ki şoförün telefonu özel aracı etkilemiyor ( araçlar için kullanılan araç kiti asla yok bu otobüslerde),
-Geçenlerde geldiğim aracın sürücüsü ise aracı kullanmaktan başka her şey yaptı hatta bir ara hesap makinasıyla hasılatı hesapladı, kalemle bazı notlar tuttu, yanlış anlamayın araç 100 km hızla gidiyor bu arada ,ama uzun süre koca otobüs 3 şerit gezdi ama umurunda değil,
-Bir önemli konuda sürücülerin çok uzun süre araç kullanması, İstanbul’dan çıkan bir sürücü Aksaray’a kadar durmadan 10 saate yakın araç kullanıyor, takoğrafdaki takip kağıdınıda her 4-5 saatte bir değiştiriyor yani sanki ikinci kaptan kullanıyor gibi ben bunları fark ediyorum ama yolcular fark edemiyor,
-Araçların ve sürücülerin dinlenme süreleri neredeyse yok, İstanbul’a gelirken Nizipten bindiğim 15,30 otobüsü ertesi günü 13,00 de tekrar Nizip’e dönecekmiş konuştuğum muavin arkadaş, hiç dinlenemediklerini İstanbul dönüşü Gaziantep te eve kendilerini zor atıp akşama tekrar yola çıktıklarını söyledi, siz şoförlerin halini düşünün,
-Bu sıkı program yüzünden araçlarında bakımlarının yapılamayacağını takdir edersiniz, hatta ben İstanbul’a dönerken Nizip’ten çıkarken kayışların biri koptu Gaziantep otogarında şoför söylene söylene değiştirdi, bu bakımsızlık yüzünden araç içinde bazı yerlerin bantlarla tutturulduğu ısı cam olan camlardan bazılarının tek katının kırık olduğu ve ikide birde kendiliğinden açılan masalar olduğu görülmektedir, kırık koltuklarda cabası,
-Araçların içinin hijyen açısından çok pis olduğu temizliklerinin üstün körü yapıldığı yolcuların gözünden kaçmamaktadır ve söylenmektedirler,
-Otobüslerin WC lerini kullanmak istediğinizde bir sürü mazeret göstererek kullanılmasını engelledikleri WC leri otobüs personelinin sigara içmek için kullandıkları gözlerden kaçmamaktadır,
-Araç sürücüleri seyir esnasında sürekli sigara içerek yolcuları rahatsız etmektedirler,
-Eski bir otobüs şoforü olarak acilen araçların yenilenmesi gerektiğini hatırlatırım yoksa kısa bir süre içinde bu araçlar yollarda kalacaktır,
- Araçlar sürekli yollardan kaçak yada ucuz yakıt alarak hem araçlara zarar vermekte hem de çevre kirliliğine yol açmaktadırlar,
-Son olarak, 60 TL olan yolcu ücretinin düşürülmesi gerekmektedir, bu fiyat diğer güzergahlara bakarak çok fazladır, ayrıca ucuz mazot kullanıldığı da düşünülürse çok fahiş fiyatlar diyebiliriz.
NOT: Yukarda anlattıklarım kesinlikle benim birebir gözlemlediğim şeylerdir, eğer bu koşullar iyileştirilmezse, bir sonraki yolculuğumda bu aksaklıkları resimleyerek sitede yayınlayacağım, ben artık insan gibi YOLCULUK YAPMAK istiyorum. ( KULAĞIMDA İSTEDİĞİM MÜZİK, İSTEDİĞİM FİLM, VE İNTERNET)
boroboro Üye
bu söylediklerin bütün otobüs firmalarında varki müslüm ammi..
müslüm akpek Üye
Evet diğer otobüs firmalarında da olabilir ama BEN Turizm farklılığını göstermeli.
müslüm akpek Üye
Bir başka sorun da , otobüslerin mola yerleri, nedense bu mola yerleri seçilirken sanki rast gele seçiliyor, yemekler rezalet fiyatlar çok uçuk, WC ler paralı, ben en son geldiğimde bir çorbaya 4.5 tl verdim fiyatını bilseydim içmezdim.

En son gelirken bir hesap yaptım, WC lere ödediğim para tam 7,5 TL tutmuş, bunun sebebi her durduğumuz yerde WC ye koşuyoruz sebebi yolda sıkışırsak otobüsü durduramayız korkusu, halbuki otobüslerin WC lerinin çalıştığını bilsek bu korku olmaz içimizde ve WC lerin soygununa dur deriz.
benbaskan Üye
müslüm akpek;204888 wrote:Bir başka sorun da , otobüslerin mola yerleri, nedense bu mola yerleri seçilirken sanki rast gele seçiliyor, yemekler rezalet fiyatlar çok uçuk, WC ler paralı, ben en son geldiğimde bir çorbaya 4.5 tl verdim fiyatını bilseydim içmezdim.

En son gelirken bir hesap yaptım, WC lere ödediğim para tam 7,5 TL tutmuş, bunun sebebi her durduğumuz yerde WC ye koşuyoruz sebebi yolda sıkışırsak otobüsü durduramayız korkusu, halbuki otobüslerin WC lerinin çalıştığını bilsek bu korku olmaz içimizde ve WC lerin soygununa dur deriz.
ya müslüm abi sen otobüsçüsün bilmen lazım firma durduğu tesislerden baya yüklü miktarda tesislere girme parası alıyor... nerden çıkaracak tesis bu parayı....

birde ben sana seç turizmi öneririm belki biraz aktarma olacak ama olsun bana göre nede olsa o da antep firması....
müslüm akpek Üye
SEÇ turizm ve sahipleride çok değerli insanlar ama Nizip'e gelmiyorlar o yüzden bizden biri olan BEN turizm in kendisine biraz çeki düzen vermesini istiyorum.
hayri murat bakırcı Üye
Ben turizmle seyahat mi kalsın yaya giderim.Yolcu yok diye otobanda bırakan tek firma her halde doğuu arabaları kokuyo ama yine de bilet yerinde bırakıyorlar.Bencede SEÇ eğer belli bir potansiyel yakalanırsa Nizip'e şube açılır.O zaman olur seç turizm Nizip'de:)
m_s_bakırcı Üye
müslüm emmi güzel bir konuya deginmişsin benimde bir gözlemledigim bir olay var sizlerle paylaşmak istedim peki neden gaziantep şube niziplilere bilet satmıyor. nizp şube bile alamıyor antepten bilet herkez kendi kontenjan hakkı kadar bilet satıyor. olay şöyle gelişti : birgün ist. gelicem nizpte bilet bitmiş antepten ayır dedim olmaz vermiyolar dedi ben aradım nizipten arıyorum bilet varmı dedim bilet kalmadı dediler otobüs dolu oldugunu söylediler kapattım tekar aradım akşam ist. için yer ayırmak istiyorum dedim adam bana boş koltuk numaraları saymaya başladı ve yer verdi bu olay neden böyle bunların sistemleri mi yanlış yoksaaaa niziplilere karşı yapılan bir olay mı? ben bunu hep merak etmişimdir.nedennnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????

Saygılarımla....
müslüm akpek Üye
BEN turizmle ilgili şikayeti olmayan yok gibi, bu bilet meselesini bende İstanbulda yaşadım, gidiş dönüş alayım dedim telefona çıkan önlerde yer yok dedi, bende internetten bilet almak için BEN turizmin sitesine girdim bir baktım 12345 boş, internetten kredi kartıyla almak istedim kart işlemi yapamadı bende Esenler otogarına gittim orada da yer yok dediler bende internette var dedim o zaman dönüş için Gaziantep kontenjanından bilet verdiler ben hala bu sistemi çözemedim.
dontpanic Üye
ben diyom ki ne zaman yolculuk yapsam aynı filmi izletiyolar ''babam ve oğlum ya da beyaz melek''
ben çeşit istiyom ben truzmden en son filmleri izletsinler mesela buz devri 3 ya da harry potter melez prense karşı filmi:))))
xxhidayet Üye
Geçen aylarda Ankara'ya METRO Turizm otobüsüyle yolculuk yaptım.
Özetle Bu şirketin sağladığı kolaylıklar; Başta wirelss -ki laptopum için can suyuydu- sonra her koltuğun arkasına yerleştirilen (uluslararası uçak yolculuğu yapanlar bu deneyimin keyfini bilir..) elektronik sistemle; yirmiden fazla film (yerli yabancı, Bunların arasında Şaban filmi hiç yoktu..:)), müzik kanalları, otobüsün önündeki kameradan şöförün görüş alanını seyretme.. vs.vs..
O 6 saat nasıl geçti anlamadım bile...:)
BEN mi?!!.. Bizim köyün minibüsi daha konforlu...:):):)
boroboro Üye
metro dogu ya sefer yapanlar rezalet..eski model otobüsler adanadan yada mersinden bindim..3 satlik yol 5 saat te geldim..bu saydıkların yoktu hidayet...eminmisin metro olduguna...
müslüm akpek Üye
Metro değil tüm firmalar istanbul Ankara arasında bu hizmetleri veriyor ama Urfa-diyarbakır çalışan Metro otobüslerinde asla böyle birşey bulamazsınız.
dontpanic Üye
pes doğrusu bu ne cidiyet!!!
xxhidayet Üye
Şimdiii..Benim hanım yarın METRO'la İstanbul'a dönüyor.. (Ev 1 ayda tanınmaz hale geldi.. bulaşıklar, biriken çamaşırlar..sağa sola dağılmış benim ders kitapları... şimdi ne diyecem?..Kadıncağız kalpten gitmezsse iyi bişey...:))
Deneyimini.. Gelsin sizinle paylaşacağım..
"Angalina yenge Antep seferinde yok!" mu diyorsunuz?!!.... Bakacağız..
boroboro Üye
müslüm akpek;204988 wrote:Metro değil tüm firmalar istanbul Ankara arasında bu hizmetleri veriyor ama Urfa-diyarbakır çalışan Metro otobüslerinde asla böyle birşey bulamazsınız.

dogu türkıye topragı değilmi ya....bu ne ayrımcılık..????
müslüm akpek Üye
boroboro;204996 wrote:dogu türkıye topragı değilmi ya....bu ne ayrımcılık..????
İstanbul Ankara arasında rekabet fazla olduğundan böyle yapıyorlar ama doğuya çalışan otobüslerin alternatifi yok. At arabası bile olsa bineceksin.
xxhidayet Üye
Doğruya doğru.. :)
müslüm akpek Üye
Düşünsenize otobüse biniyorsunuz, önünüzde bir ekran, isterseniz 10 larca filmlerden birini kulaklığınızla izliyorsunuz yada aracın önüne konmuş olan kamerayla şoförün arkasında oturuyormuş gibi yolu seyrediyorsunuz, sıkıldınız bari bilgisayarımı açıp internete gireyim diyorsunuz ve vakit çok güzel bir şekilde geçiyor Nizip'e nasıl geldiğinizi anlamıyorsunuz. Bnlar çok zor ve imkansız değil.
xxhidayet Üye
müslüm akpek;205051 wrote:Düşünsenize otobüse biniyorsunuz, önünüzde bir ekran, isterseniz 10 larca filmlerden birini kulaklığınızla izliyorsunuz yada aracın önüne konmuş olan kamerayla şoförün arkasında oturuyormuş gibi yolu seyrediyorsunuz, sıkıldınız bari bilgisayarımı açıp internete gireyim diyorsunuz ve vakit çok güzel bir şekilde geçiyor Nizip'e nasıl geldiğinizi anlamıyorsunuz. Bnlar çok zor ve imkansız değil.

Bunlar hayel değil.. "BEN" bunu yapamaycak derecede küçük bir firma, hiç değil!..
cengizkrbck Üye
Önceleri ben turizm den bayağı memnunduk istanbula giderken ama yaklaşık 2 senedir işi alabildiğine boşladılar. Artık yeterli rekabetin olmamasından mı, paraya mı doydular orasını bilemem.

1- Bence Ben Turizmin en büyük yanlışı insana değer vermeyişi. Nizipteki kardeşler alınmasın ama hem nizipte hem de diğer yerlerde bilet satanların suratı bir karış. Sanki babası hayrına bilet verecek bana. İnanın vapur jetonu satanlar bile daha insancıl davranıyorlar.

2- Bizim gördüğümüz bir diğer en büyük sorunda Ben turizmin şehirlerarası otobüs firması değilde şehirler arası DOLMUŞ gibi çalışması. Artık expresler bile dolmuşçuluk yapmaya başladı.

3- Bi de nizipe gelirken antep otogarında yarım saat bazen 45 dakika boş boş beklemesi var.

Biz arkadaşlarla Seç turizme mail atmaya karar vermiştik ancak arada kaynamıştı bu vesileyle hemen atıyorum.

!!! -- veznedeki arkadaşların davranışı konusunda çok ciddiyim(nizipteki nebi abi bunlara dahil değil)
!!! -- burada serzenişimiz bilemme işe yarar mı ama ben arkadaşları Seç turizme mail atamaya çağırıyorum.
!!! --sakın birileri aman ha memleketimizin adamı demesin! eğer öyleyse gereken önemi göstersinler.
cengizkrbck Üye
Biraz uzun bir yazı olmuş mazur görün çok doluyum :)

Unutulmamalı bunları yazmaktaki amacımız bişeylerin düzelmesi için.
müslüm akpek Üye
BEN turizmden bunları okuyan varmı acaba.
vedatakkas Üye
Merhaba Müslüm,çok iyi bir gözlem ve tesbitte bulunmuşsun:),
umarım Ben Turizm yetkilileri senin ve diğer arkadaşların yazdıklarına kulak verir ve bir an önce de bu olayların üzerine düşerler.
dontpanic Üye
Ben truzimde bi kaç yıl önce vefat eden kavuncu ahmet abimiz vardı bi kaç kere antalyaya onla tatile gitmiştik allh rahmet eylesin melek gibi bi adamdı ...
USTA Bİ ŞOFÖRDÜ.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim