Bilinen en eski medeniyet 'Sumerlerdir' ve 19. yy'da ortaya cikan sonuclara gore Sumerler Ural-Altay kokenlilerdir. Ozellikle dilleri uzerinde yapilan arastirmalar 'Turan ya da Turkik' olduklari yani Turk, Mogol ve Japon, bunlar icerisinde de encok %94 gibi yuksek oranda Turkceye yatkin olduklari gorulmustur. Ancak o donemde siyasetin agir basmasiyla Turklere karsi olan tavir bu gercegi siddetle inkara yeltenilmisse de gunumuz de her bilim cevresinde kabul edilmektedir.
Bilinen diger gercek Hz. Ibrahim'in Sumerler'de Ur sehrinde yasiyan bir rahip oldugudur. Hz. Peygamberin de Hz. Ibrahim'in torunu olmasi hasebiyle bilimsel verilere gore Hz. Peygamber 'TURKTUR'.
Hz. Peygamber de bir kac hadisinde kendisinin 'Arap asilli olmadigini' soylemesi bu veriyi daha da kuvvetlendirmektedir!
Heralde bu bilgi sizi sasirtti! Hemen izah edeyim:
Tevrat ve Incil'e gore Hz. Ibrahim milattan once 2123 ila 1948 yillari arasinda yasamis, Summerlerin Nippur (Irak'ta Nuffur sehri) sehrinde dogup babasiyla Ur (Urfa)'a yerlesmis ve tapinakda 'rahiplik' yapmistir.
Ibrahim zaten Arapca DEGILDIR asli Sumerce Ab-Ram'dir, peygamber onun torunu olduguna gore ki Ayetle de sabittir bu durumda Turk kokenli oldugu bilimsel olarak KESINDIR.
müslüm akpek;204783 wrote:Yusuf senin başka işin yokmu, peygammer Türk olsa ne olur olmasa ne olur sonuçta tüm müslümanların peygammeri.
Ne demek bu?
Peygamber Turk olsa ya da olmasa insanlarin kendi inanclari degerlendirir, bana ne! Ben sadece 'bilimsel bir' veriyi burda paylasiyorum. Bu ckisini anlamak gercekten cok guc!
Ozellikle Sumerler'le Turkler'in bagi ortaya ciktiginda 19yy'da Bati Dunyasi ayaga kalkmis 'OLMAZ OYLE SEY, boyle bir medeniyetle bu BARBARLARIN ne ilgisi olabilir' DEMISLER ve bilim adamlarini Tehditle sindirmislerdir.
Kisacasi, benim icin de dikkat cekici oldugu icin buraya yansittim, hep dedigim gibi 'benim icim disim bir' baskalari gibi 'baska hesaplarin' pesinde degilim, ne hesabim varsa soylerim!!!!!
Bir diger hakikat yine Hz. Ibrahim'in aslinda Araplarla 'kan bagi'olmadigi GERCEGIDIR! Incil, Tevrat ve de Kuran'a gore ayrica Sumer kitabelerinde Tapinaktan ayrilirken bir gurup sami(arap-yahudi irki) ye onderlik ederek Medyen(Israil)'e goc etmistir!
''bilimsel verilere dayanarak'' bir konu paylaşmışsın amma peygamber efendimiz(SAV) in arap olmadıgına dair ne bir ayet ne de bir hadis verebilmişsin. faydasız ilimden Allah'a sığınırım.
Arkadaşlar, Yusuf bey ilginç bulduğu bir konuyu paylaşmak istemiş. İlgilenmiyorsanız, rencide etmenize gerek yok, konuya mesaj yazmazsınız okadar.
Fakat benim ilgimi çekti. Sade bir dille anlatırsa ve belgelere dayandırırsa merakla bekliyorum.
ziya_eren27;205009 wrote:müslüm,abinin bilmesi lazım bu konuyu:)
Benim bildiğim ,Müslüman olduğum peygamberimin Hz.Muhammet olduğu, kitabımızın Kuranı Kerim olduğu ve allahıma olan inancım gerisi beni hiç ilgilendirmiyor.
"Ben arabım, fakat arab benden değildir." "Ben arabım, fakat arab benden değildir." Hadis-i şerifi sahihse açıklaması nasıldır?
Bu hadis-i şerif sahihtir. Size bir ölçü verelim. Hakikî islâm âlimlerinin herhangi bir kitabında bir hadis-i şerife rastlarsanız, (Acaba sahih midir, uydurma mıdır?) diye düşünmeniz doğru değildir. O zaman İslâm âlimlerine itimat kalmaz, din yıkıl­mağa, yerini hurafeler almağa başlar. Dinimizi yıkmak isteyen ler de bu usûlü kullanıyorlar. İslâm âlimlerinin kitablarındaki hadis-i şeriflere (Zayıftır, uydurmadır) diye saldırıyorlar. Bun­lara aldanmamak lâzımdır.
Arab, lügatte güzel demektir. Fahr-i kâinat "sallallahü aleyhi ve sellem" Efendimiz, arab idi, arab kavminden idi. Fakat yalnız arab kavmine değil, bütün âlemlere peygamber olarak gönderildi. İslâmiyyet, yalnız arablara mahsus değil, müslüman olan her kavmin dinidir.
Birçok hadis-i şeriflerde (Şunları yapanlar, şu günahları işleyenler benden değildir) diye buyurulmuştur. Arab kavminden olduğu halde, müslüman olmayan kimse, (Ben arabım, peygamberdenim, onun ümmetindenim) diye bir iddiada bulunamaz. Aksine Türk, Arab, Fransız, Alman v.s. olup da müslümanlığı kabul eden herkes Resûlullahın ümmetindendir.
Ya'nî hadis-i şerifin ma'nâsı şöyle olmaktadır:
(Ey arablar, ben arabım, fakat sizler iman etmedikçe benden olamazsınız, fakat arab olmasa da iman eden her kavim, bendendir.)
YusufSerce;204775 wrote:Bilinen en eski medeniyet 'Sumerlerdir' ve 19. yy'da ortaya cikan sonuclara gore Sumerler Ural-Altay kokenlilerdir. Ozellikle dilleri uzerinde yapilan arastirmalar 'Turan ya da Turkik' olduklari yani Turk, Mogol ve Japon, bunlar icerisinde de encok %94 gibi yuksek oranda Turkceye yatkin olduklari gorulmustur. Ancak o donemde siyasetin agir basmasiyla Turklere karsi olan tavir bu gercegi siddetle inkara yeltenilmisse de gunumuz de her bilim cevresinde kabul edilmektedir.
Bilinen diger gercek Hz. Ibrahim'in Sumerler'de Ur sehrinde yasiyan bir rahip oldugudur. Hz. Peygamberin de Hz. Ibrahim'in torunu olmasi hasebiyle bilimsel verilere gore Hz. Peygamber 'TURKTUR'.
Hz. Peygamber de bir kac hadisinde kendisinin 'Arap asilli olmadigini' soylemesi bu veriyi daha da kuvvetlendirmektedir!
Yusuf bey yazınızda kendinizle çelişki içine girmişsiniz.
Bilinen en eski medeniyet Sümerler'dir diyorsunuz ve arkasından da,Ural ve Altay kökenli olduklarını yazıyorsunuz.Demek ki Ural ve Altay'da bir medeniyet varmış ki,Sümerler'in kökeni oradan geliyormuş!!!
Atlantis ve Maya'lar ne oldu bu arada onu da merak ediyorum?
Peyganberlerin milleti olup olmadığı da pek o kadar önemli değil,insan olmaları önemli.
Yine de bu bilimsel paylaşımınız için teşekkürler.
Bahsettiğiniz teoriyi Fransız Antropolog François Lenourman öne sürmüştür ve bir kongrede tebliğ etmiştir. Lenourman'ın teorisine göre Sümerlerin aslı Sabar Türkleri'dir. Hazar Denizi etrafından göç eden Sabarlar, Anadolu'ya gelince Maveraünnehir'e benzer coğrafi ve iklimsel özellikler gösteren Mezopotamya'ya yerleşmişlerdir. Zaten Sabar kelimesi de "suyu seven" anlamına gelmektedir. Sabar kelimesi Anadolu'ya gelene kadar değişime uğramış ve Sümer olmuştur. Yine Lenourman'a göre gündelik hayatta konuşulan Sümer dilinde 300 civarında Türkçe kelime vardır -ki bu bilgi tabletlerden edinilmiştir-. Ama adamcağız böyle bir teoriyi sürdüğüne süreceğine pişman olmuştur. Kongreye katılanlardan son derece katı görüş sahibi bir grup bu teoriye şiddetle karşı çıkmış, hatta şu görüşte hem fikir olmuşlardır:
"Dünya medeniyetinin kurucusu olan Sümerler, nasıl olur da barbar Türklerle aynı soydan olabilir?"
Daha sonra Lenourman teorisini biraz gevşetmiş ve Sümerlerin Türk asıllı değilde "Turkic" yani Turani olduğunu beyan etmiştir.
Gelelim Hz. Muhammed'in Türk olup olmadığına. Bu teoriyi şiddetle savunanlardan biri Antropolog Prof. Dr. Reha Oğuz Türkkan'dır. Türkkan'ın ağzından aktarıyorum: "Hz. İbrahim'in babası bir Sümer rahibidir. Hz. Muhammed ise Hz. İbrahim'in soyundan gelmektedir. Sümerlerin Türk olduğu ispatlandığına göre Hz. Muhammed Türk'tür. Nitekim Hz. Muhammed'in 'Ben Araplaşmış Arabım.' diye sahih bir hadisi vardır."
Ben bu zamana kadar böyle bir hadis duymadım. Eğer sizlerin bu konuda bir bilgisi varsa paylaşmanızı rica ediyorum. Özellikle Hasan Hoca'mdan. İyi akşamlar...
müslüm akpek;205345 wrote:O zaman Kürtlerinde Türk olduğu ispatlanmış oluyor.
Müslüm,ön Türkçe'de KU-ART öncü birlik,önden gidip kontrol eden anlamını taşımakta.
Türk'lerin öncü birliği olan bu guruba verilen ad,zamanla son hali olan KÜRT şekline dönüşmüştür:D.Sakın güleyim deme,araştır,sonra gül:p
İnsanların kavimlere ayrılmasının sesebi.
( Yâ eyyuhen nâsu innâ halaknâkum min zekerin ve unsâ ve cealnâkum şuûben ve kabâile li teârefû, inne ekremekum indallâhi etkâkum, innallâhe alîmun habîr(habîrun).
Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır.HUCURAT SURESİ 13.AYET
Hemen herkese cevap vermenin yanisira kendi birikimimi de aktarmak durumundayim ve bu noktada nerde basliyacagimi kestiremedim.
Sumerlerin gunumuzde Turk oldugunun en saglam kaynakcasi unlu tarihci Samuel Noah Kramer'dir. Yasayan efsanevi Turk profesorlerinden Reha Oguz Turkkan bu konuda savunucu olanlarin en onde gelenlerindendir. Ilmi isimler birkac degil yuzlere, binlere varacak oranda yuksektir! Zaten dilin benzerligi kendini ortaya koymaktadir.
Muslum abim, anlasilan 'Tarihi' bilimden saymiyorsun! Ayrica bu oyle bir zaaftirki, kendi ilgi alanlarimiz 'faydali, guzel' baskalarininki.....
Vedat bey abim, 'medeniyet yazinin bulunmasiyla BASLAR' tarihte bilinen ilk yazili kaynaklar sumerlere ait oldugu cun kabul edilen en eski medeniyet Sumerlerdir. Zaten Ural-Altay 'kokendir' medeniyet anlamina GELMEZ!
Atlantis, Maya hemen hemen ayri konulardir. Maya ve de Kizilderililerin de Turklere yakin oldugu "tezleri' vardir ama 'zayiftir'. Atlantis ya da Mu ile ilgili su ana dek hicbir 'bilimsel kanit' YOKTUR. Bu Mustafa Kemal'in 'fantazisidir'.
Kurtlerin Turk olmadigi KESINDIR, ancak Osmanli 'tahrir defterlerine' gore Kurt bilinen bircok asiret ya da bolge insani Turk asilli Kurtlerdir! Bu devlet arsivlerinde 'sakli tutulmaya devam ediyor' ve aciklanmasi henuz 'sakincali goruluyor!
Hz. Ibrahim'in Sumerli Ur(Urfa)'da Tapinak rahibi oldugu Incil ve Tevrat'da yazar, ve ayrica Sumer Kitabelerinde de vardir. Ayrica Dr. Robert Mock bu konuda detayli ve kiyasli arastirmasini ortaya koymustur.
TEVRAT'ta Hz. İBRAHİM, SAM'ın soyundan ve TERAH'ın oğlu olarak gösterilmektedir... İSLAM'a göre Hz. İBRAHİM'in babası AZER'dir. Yani HAZAR TÜRKÜ'dür. Buna göre YAFES'in soyundan olması gerekir... Zaten Arap tarihçiler de "gerçek Arapların AD, SEMUD, AMALİKE gibi kabileler olduğunu; Hz. İBRAHİM'in oğlu İSMAİL soyunun sonradan Araplaşmış olduğu"nu ifade ederler... (20) Ama farketmez!
TEVRAT'ta geçen TERAH adının da, TURHAN veya HERODOT'ta geçen TYRRHEN kelimesine yakınlığı açıktır.
Yine TEVRAT'ta ALLAH'ın Hz. İBRAHİM'e bir hitabı var ki, Hz. NUH'un duasına cevap gibidir:
- "Seni BÜYÜK MİLLET edeceğim! Ve seni MUBAREK kılacağım! Seni mubarek kılanları, mubarek kılacağım! Ve sana lânet edene, lânet edeceğim!.. YERYÜZÜNÜN BÜTÜN KABİLELERİ, SENDE MUBAREK OLACAKTIR!.."
(Tekvin, 12. Bab)
Bilindiği gibi Hz. İBRAHİM'in HACER adlı cariyesinden Hz. İSMAİL dünyaya geldi... Karısı Sara'dan da Hz. İSHAK doğdu... Hz. İSMAİL yüce Peygamberimiz Hz. MUHAMMED'in atasıdır... Hz. İSHAK da İsrailliler'in atasıdır.
Rivayete göre, Hz. İBRAHİM'in KANTURA adında bir eşi daha vardı. Bu mubarek kadın da TÜRK boylarının anası, atası idi... Peygamberimiz TÜRKLER'den KANTURA OĞULLARI diye söz ederdi. Hatta bu sebepten 9. Asırda müslüman olup halife etrafına toplanmaya başlıyan TÜRKLER, soyları sorulduğunda, "Babamız İBRAHİM, amcamız İSMAİL" derlerdi!.. (20)
Yahudiler Hz. İBRAHİM'in bu ifadesinin kendilerini kastettiği zehabına kapılarak BÜYÜK İSRAİL, hatta DÜNYA HAKİMİYETİ hayali peşinde koşarlar!
Halbuki KUR'AN'daki Yahudiler'i suçlayan ve lânetleyen ifadeler, böyle bir kutsama varsa bile ortadan kalktığını göstermektedir. Yahudiler KİTAB-I MUKADDES'in ZEBUR'dan (MEZMURLAR) sonraki bölümlerde bile kınanır... Bu yüzden pek çok kere kıyıma ve sürgüne uğramışlar, ancak hiç bir zaman bundan ders almamışlardır!.. Halen de Filistinliler'e, Lübnan'da, Irak'ta Araplar'a zulmedip durmaktadırlar!
Biz Irak'ta 2004-2007 yılları arasında "mezhep çatışması" diye gösterilmek istenen olayları, Sünniler'in Şiilere'e, Şiiler'in Sünniler'e saldırması olarak görmüyoruz!.. Bunda mutlaka İsrail ve Kürt Yahudiler'in parmağı var!.. Bazı zavallıları kandırıp her iki gruba da onlar saldırtıyor, ve Irak'ın bir iç savaşla iyice zayıflamasını amaçlıyorlar! En büyük destekleri de Amerikalılar!.. Kısacası, Yahudiler'in yeni bir derse ihtiyaçları vardır!
HZ. İBRAHİM'e yapılan o İLÂHÎ HİTAP, HZ. NUH'UN DUASI gibi Yahudiler'i değil, TÜRKLER'i kastetmektedir!.
Öte yandan KUR'AN-I KERİM'de de TÜRKLER'e işaret vardır ve TEVRAT'taki ifadeyi pekiştirir:
- "Ey iman edenler!..İçinizden kim dininden dönerse, (bilsin ki) ALLAH bir kavim getirir ki, onları sever. Onlar da O'nu severler... Onlar müminlere karşı mutevazı, kâfirlere karşı zorlu olurlar. ALLAH yolunda cihad ederler. (Kendilerini) yerenlerin çekiştirmesinden yılmazlar. Bu (özellik) ALLAH'ın bir inayetidir ki, onu dilediğine verir." (Maide Suresi, 54. Ayet)
Çok şükür ki, TANRI bu lütfu TÜRKLER'e vermiştir! Gerçekten de TÜRKLER inananlara karşı son derece mütevazı, onlara saldıran inançsızlara karşı son derece amansız olmuşlardır. Haçlı Seferlerine karşı koyanlar Araplar değil, TÜRKLER'di!.. Arap Fatımiler Selçuklular'ı arkadan vurmuşlar, Haçlılar'ın işini kolaylaştırmışlardı. Haçlılar bu suretle Kudüs'ü ele geçirip müslümanları katletmişlerdi. (1098)
820 sene sonra 1. Dünya Savaşı'nda Araplar yine TÜRKLER'i arkadan vurmuşlar, ve Lavrence'in peşine takılarak ülkelerini Batılılara adeta ****** çekmişlerdir. (l918)
Bu ihanet sonucunda İngiliz orduları mukaddes topraklara; Kudüs, Mekke, Medine'ye hükmedecek şekilde Arabistan'da söz sahibi oldular. Daha sonra İngiliz, Fransız ve Amerikalılar Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Libya, Cezayir, Tunus'u ve bu ülkelerin sahip olduğu zenginlikleri aralarında bölüştüler. Hatta Rus İhtilali'ni bahane ederek Gürcistan, Ermenistan, Azerbeycan'a el attılar. Eğer TÜRKİYE Batı'ya karşı Atatürk liderliğinde direnip galip gelmeseydi; bütün bu bölgede topraklar, zenginliklerin yanısıra İslam da elden gidebilirdi!
700 yıllık Endülüs'te bir tek müslüman bırakmıyan Batılı hıristiyanlar zaten bu amaçlarından hiç bir zaman vazgeçmemişlerdir.
Öte yandan Peygamberimizin de TÜRKLER ile ilgili pek çok hadisi vardır. Bir tanesi şudur:
- "Sizler (Araplar) deriden çarık giyen bir kavimle (TÜRKLER) çarpışmadıkça, kıyamet kopmıyacaktır!"
Buradaki kıyamet sözü, ahiretteki kıyamet değildir. Her şeyin kökünden değişmesidir.
Gerçekten de 750 yılında Araplar TALAS Savaşı'nda TÜRKLER ile çarpışmışlar, onları yenmişler; ama bu savaştan sonra kitle halinde müslüman olan TÜRK ırkından HALKLAR, İSLAM DEVLETİ'nin hâkim unsuru haline gelmişlerdir. Arab'a dayalı her şey, kökünden değişmiştir.
Bir diğer hadis şöyle:
- "TÜRKLER size dokunmadıkça, siz de onlara dokunmayınız. Zira KANTURA OĞULLARI, ALLAH'ın (ilk önce) ümmetime (Araplar'a) verdiği saltanatı, (onların elinden) çekip alacaklardır." (21)
Bu hadis Peygamberimizden 1500 yıl önce inmiş olan TEVRAT'ta yer alan ve 2500 yıl önceki Hz. İBRAHİM'e ALLAH'ın vaadi olan:
- "Seni BÜYÜK MİLLET edeceğim! Seni mubarek kılanları mubarek kılacağım! Sana lânet edene lânet edeceğim!"
ifadesinin tam teyididir!...
Araplar bu nasihate uymamışlar, TÜRKLER'in üstüne yürümüşler, onları yenmişler, ancak sonunda saltanatı TÜRKLER'e devretmek durumunda kalmışlardır.
Ama en dikkat çekici hadis, aşağıdakidir.
Hz. MUHAMMED'e sorarlar:
- "MEVALİ nedir ya RESULULLAH?.."
- "Onlar sizin azadlılarınızdır. Yani FARİS yönünden gelecek olan bir kavimdir ki, şöyle diyecekler: Ey Araplar!.. Siz fazla taassuba kaçtınız."
- "Siz bunlara gereği gibi hak tanımazsınız. Sizinle hiç kimse birlik kurmayacaktır!"
Bu hadisteki MEVALİ, ARAP OLMAYAN'dır...FARİS, İRAN'dır...FARİS YÖNÜ, HORASAN'dır... GELEN KAVİM ise, TÜRKLER'dir!.. Çünkü dünyada TÜRKLER'den başka KÖLELİKTEN YÜKSELİP te HÜKÜMDAR OLAN bir MİLLET yoktur!..
Şu halde TÜRKLER, NUH TUFANI'ndan beri var olan, ilk devleti kuran, dünyanın en eski dilini kullanan; ve hem TEVRAT'ta, hem de KUR'AN'da övülmüş, DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA YAYILMIŞ bir MİLLET'tir.
(20) Kürt bölücü Cemşid Bender, sırf bölücülük uğruna TÜRKLER'in atası Hz. İBRAHİM'i değil; onu ateşe atan Nemrud'u tutar! Nemrud'un Kürt kralı olduğunu öne sürer!... (Bak: Teori Dergisi, sayı 6, 1990) (21) Kitapçı, Zekeriya , Hz. MUHAMMED'in Hadislerinde TÜRKLER, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, İstanbul, 1986, sf.96, 16
Bu yazilanlarin cogu 'hipotezdir' fazlaca fantastiktir ve hadislerin dayanagi genelde Kasgarli Mahmud'da gecer(Divanu luagt-ti Turk) ve buyuk kabulle 'mevzu=uydurmadir' Nuh Peygameber isnatlari zaten 'malumdur' ki Osmanli Resmi tarihinde mevkidir! Ancak bilimsel dayanaklarda "hadis ilmine zorlamayla' sokusturursunuz! bunda beis yoktur! Dunyevi ilimlerde kaynaklar hem yazili metin olmasi hasebiyle Tevrat hem de Sumer kitabeleri Hz. Ibrahim ve de Sumerlerin Turk baglantisi asikardir!
Gerisi de 'kurgudur'! Yani Peygamberin Turk olmasi oyle Bilimsel Netlige dayandirilamaz!
Evvela bu tezin dogrulugu ve yanlışlıgı kime ne kazandırır. Menfi yöndeki milli heveslerini tatmin edenleri hariç tutarsak tabi.
Oğuz soyundan gelen her nesil o zaman peygamber benim ırkımdan deme hakkına sahip oluyor. Mesela moğollar. Onlar da turani ırktan gelmiyor mu?
Bilinen eski uygarlıklardan bahsederek işi peygamberin ırkına getirmek ne derece doğru bir tespit?
Zaten 5000-7000 sene geriye gittiğinde dünyada kaç tane ırk kalıyor ki? :) İlla ki beşer bir nesilden töreyip yeryüzüne dağılmıştır. Hepimiz Beni Ademiz. Mesele nezdimde malayaniyatla iştigalden öteye gitmez.