Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin ve Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin hissedarı olduğu elektrik dağıtım şirketlerinin 31/5/2009 tarihi itibariyle tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketiminden kaynaklanan her türlü alacaklarının ve fertlerinin yargıya intikal edip etmediğine ve daha her hangi bir ödeme planına bağlanıp bağlanmadığına bakılmaksızın sulh�en tahsili hususunda Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Yönetim Kurulunun yetkili olduğu açıklandı. Bu yetki çerçevesinde bir defaya mahsus olmak üzere ilgililerin iş bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde müracaat etmeleri halinde karşılıklı olarak sulh sözleşmesi imzalanacağı belirtildi. Tedaş�tan yapılan açıklamada Tarımsal sulama abonelikleri bulunan vatandaşların bağlı bulundukları İlçe İşletme Müdürlürlüklerine başvurmaları gerektiği belirtildi. Alacaklara ilişkin tutarın tahakkuk tarihindeki anaparaya, sulh sözleşmesi için müracaat edilen tarihe kadar ilgili dönemde Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Yönetim Kurulunca belirlenecek vadelere göre yılda en az iki taksit ve en geç üç yılda tamamlanacak şekilde taksitlendirileceği, bu şekilde yapılacak taksitlendirmelerde, 12 aylık taksitlerde 1.08, 24 aylık taksitlerde 1.18, 36 aylık taksitlerde 1.26 ile çarpılır ve taksit sayısına bölünmek süreriyle taksit tutarları belirlendi. Son başvuru süresi 09 Eylül 2009 Çarşamba günü olurken bu işlemler için ödenecek harç ve benzeri yükümlüklerin ise borçlulara ait olduğu tarımsal sulama abonelikleri bulunan vatandaşların konuya hassasiyet göstermeleri istendi.
Tarım ve Sanayi Konuları
mahmut abi beni 15 günlüğüne transfer edin bursaya.ne kadar tarımsal sulama varsa gelir... köy belde başkanlarını arayın bursanın anons etsinler..bi kaç ekip yollayın gelirler..
Doğuda bahsettiğin insanların yerinde olsan eminim onlarda senin için aynı şeyi söylerlerdi.
Tarımsal sulamalara 12/24/36 taksit
Görüntülenme: …
İlgilenen yokmu.....
Bilgi için teşekkürler.
Sevgiler...
Sevgiler...
abi biz gerekli bilgilendirmeleri...köy belde başkanlarına ve muhtarlara yapıyoruz köy köy...henüz yogun başvuru yok..
Nizpteki sulama birliklerinin büyük miktarda tedaşa borcu var sulama kanalları yarın bitti alın size su denilse şalterler mühürlü açamazsınız, konu gerek çiftçiler gerekse sulama birlikleri için çok önemli, çiftçilerimize duyurabilmek her ortamda konunun gündeme gelmesi için çabalamak lazım.MENES;204608 wrote:İlgilenen yokmu.....
ilçe tarım müd..ışıklı ilan panosunda duyuru şeklinde yapabilirmiyiz...ilan panosu ile kim ilgilenıyor..konu çok önemli..son 25 gün
Köylüde para yok 38 taksit yapsan nafile.
Elektrik işi gittikçe pahalı bir hal almaya başlad.
Tarla sürmeye mazot bulamayan köylü
Bir de sulama için elektrik parası bulacak.
Bu işin en güzel yolu
güneş enerjisi eleketrik üretecek
sistemleri köylüye
ürün karşılığı sunmak.
Para değil.
Para yok bulamıyor köylü.
Hayvancılık yapması lazım para için
onu da zarar ediyor diye yapmıyor.
Bilimsel olarak incelenip
Her köylüye bir IMF programı vermek lazım.
Nasıl mı olacak?
Öncelikle Hayvan beslemesi ve ürününü
doğrudan markete satabileceği bir sistem kurmalı devlet.
Süt köylüden 300 400 liraya alınıyor ama
rafta 1500 tl ye satılıyor.
Aradaki fark hangi vicdansızın
harmzadenenin cebine giriyor.
Bunu önlemek için yapılacak bir şeyler olmalı.
Et keza yine öyle
köylüden 5 liraya alınan et
10 liraya satılıyor.
Tarımsal ürünler için konuşmaya gerek yok.
Bu işi dur diyecek bir sistem olmalı.
Yapılabilir.
Elektrik parası en önemsiz gibi duruyor ama
köylüde hiç para olmayınca nasıl ödeyecek.
BU sorun bir bütün.
Bütünü parçalarından ayrıınca anlamsızlaşıyor.
Anlaşılamayınca da çözülemiyor.
Elektrik işi gittikçe pahalı bir hal almaya başlad.
Tarla sürmeye mazot bulamayan köylü
Bir de sulama için elektrik parası bulacak.
Bu işin en güzel yolu
güneş enerjisi eleketrik üretecek
sistemleri köylüye
ürün karşılığı sunmak.
Para değil.
Para yok bulamıyor köylü.
Hayvancılık yapması lazım para için
onu da zarar ediyor diye yapmıyor.
Bilimsel olarak incelenip
Her köylüye bir IMF programı vermek lazım.
Nasıl mı olacak?
Öncelikle Hayvan beslemesi ve ürününü
doğrudan markete satabileceği bir sistem kurmalı devlet.
Süt köylüden 300 400 liraya alınıyor ama
rafta 1500 tl ye satılıyor.
Aradaki fark hangi vicdansızın
harmzadenenin cebine giriyor.
Bunu önlemek için yapılacak bir şeyler olmalı.
Et keza yine öyle
köylüden 5 liraya alınan et
10 liraya satılıyor.
Tarımsal ürünler için konuşmaya gerek yok.
Bu işi dur diyecek bir sistem olmalı.
Yapılabilir.
Elektrik parası en önemsiz gibi duruyor ama
köylüde hiç para olmayınca nasıl ödeyecek.
BU sorun bir bütün.
Bütünü parçalarından ayrıınca anlamsızlaşıyor.
Anlaşılamayınca da çözülemiyor.
felsefe abi..tamam para yok ama..neticede bu kullanılan elektirk..sulama yapılmış...borç yaniibirikmiş ödenmemiş faize girmiş..bu taksıt ve kolaylık sağlamış...bunu degerlendırmek gerek..
Eski borçları devlet ödemeli
değerli dostum
köylünün ödemesi pek zor görünüyor.
değerli dostum
Köylüye yüksek fiyata elektrik ver, sana ürün yetiştirsin. Ürünü elinden bedavaya al. Kalan elektrik borcunu 36 aya böl, Sanki bir daha elektrik borcu olmayacak, çiftçinin elektrikten başka sorunu yokmuş gibi,
Tedaş taksit yapacağına sulamada elektrik sarfiyatı fazla olacağından köylere elektrik indirimli verilsin? borçlara hasatta ödeme kolaylığı sağlasın...insanların hayatında yeterince taksit var zaten.....Güneş enerjisinin kullanılmasıda bence çok güzel bir fikir..
ayrıca dün televizyonlar tedaşın yeni zam haberini verdi.. bilginize...
Tedaş taksit yapacağına sulamada elektrik sarfiyatı fazla olacağından köylere elektrik indirimli verilsin? borçlara hasatta ödeme kolaylığı sağlasın...insanların hayatında yeterince taksit var zaten.....Güneş enerjisinin kullanılmasıda bence çok güzel bir fikir..
ayrıca dün televizyonlar tedaşın yeni zam haberini verdi.. bilginize...
zaten tarımsal sulama indirimli..normal tarifeden değilki...????
Tarımsal sulama tarifesi le diğer tarifelerin birim fiyatlarını yazabilirmisiniz... aradaki farkı görelim..!boroboro;204856 wrote:zaten tarımsal sulama indirimli..normal tarifeden değilki...????
Bence daha fazla çıkacak.
tarımsal sulama belegeli olanların 1 kw bedeli 180 kuruş...normal mesken le r 1 kw enerji vergıler dahil 250 kuruş..
Seninkide tam olarak; doğuda 10 çocuk yapıp sonra da devlet bize yardım etsin dediğine döndü ha.felsefefe;204797 wrote:Eski borçları devlet ödemeli
değerli dostum
Kıymetli Mahmut bir köyde 10 gün kal ondan sonra bu konuşmayı tekrar yapalım.
Köylü Mağdur köylü zor durumda.
Köylü Mağdur köylü zor durumda.
Sevgili osman ben genel manada köylünün esnafın memurun emeklinin durumunun kötü olduğunu biliyorum,köylünün durumunu bilmek için 10 gün köyde kalmaya gerek yok.Bizde herhalde ekmeği kulağımıza tepmiyoruz az çok gündemi takip ediyoruz.Bursada tarımsal sulamaların taksit işleri görevini bana verdiler dünden beri ne gelen var ne de giden anlamışta değilim.İşin özü eski borçları devlet ödemez.hele hele bu hükümet.
Mahmut sen Osman'a bakma o zamanında dut ağacından düşmüş ondan sonra bu hale gelmiş, idare et.
vallah mı abi yeni duydum geçmiş olsunmüslüm akpek;205313 wrote:Mahmut sen Osman'a bakma o zamanında dut ağacından düşmüş ondan sonra bu hale gelmiş, idare et.
Evet şükrü malesef doğru:D:Dşükrü çiftçi;205314 wrote:vallah mı abi yeni duydum geçmiş olsun
MENES;205297 wrote:Sevgili osman ben genel manada köylünün esnafın memurun emeklinin durumunun kötü olduğunu biliyorum,köylünün durumunu bilmek için 10 gün köyde kalmaya gerek yok.Bizde herhalde ekmeği kulağımıza tepmiyoruz az çok gündemi takip ediyoruz.Bursada tarımsal sulamaların taksit işleri görevini bana verdiler dünden beri ne gelen var ne de giden anlamışta değilim.İşin özü eski borçları devlet ödemez.hele hele bu hükümet.
mahmut abi beni 15 günlüğüne transfer edin bursaya.ne kadar tarımsal sulama varsa gelir... köy belde başkanlarını arayın bursanın anons etsinler..bi kaç ekip yollayın gelirler..
MENES;205117 wrote:Seninkide tam olarak; doğuda 10 çocuk yapıp sonra da devlet bize yardım etsin dediğine döndü ha.
Doğuda bahsettiğin insanların yerinde olsan eminim onlarda senin için aynı şeyi söylerlerdi.
Polemik yapma! bizde bölge olarak doğuda değilmiyiz.Ben iş yok güç yok bir dünya çocuk yap sonrada devletten yardım bekle mantığı için söyledim.Yani herşeyi devletten bekleme biraz da kendin çabala demek istedim.Osmana cevaben. Konuyu yanlış anlamak hazır mı bekliyorsunuz ne.:mad:fenomen;205561 wrote:Doğuda bahsettiğin insanların yerinde olsan eminim onlarda senin için aynı şeyi söylerlerdi.
Yav Boro millet konuyu şöyle anlıyor ana para üzerine gelen faiz affedilecek sonra ana para üzerinden yeniden 12/24/36 taksit yapılacak şeklinde anlıyor.boroboro;205450 wrote:mahmut abi beni 15 günlüğüne transfer edin bursaya.ne kadar tarımsal sulama varsa gelir... köy belde başkanlarını arayın bursanın anons etsinler..bi kaç ekip yollayın gelirler..
Mahmut kardeşim kızma
Böyle bir söylenti var ama
Doğuya devlet ne vermiş
hiç bir şey görmedik bugüne kadar.
Oysa doğu herşeyini devletine veriyor.
Asker
Ucuz iş gücü
Daha da örnekleri artırabiliriz.
Böyle bir söylenti var ama
Doğuya devlet ne vermiş
hiç bir şey görmedik bugüne kadar.
Oysa doğu herşeyini devletine veriyor.
Asker
Ucuz iş gücü
Daha da örnekleri artırabiliriz.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.