Nizip.com
Üye ol
Sorunlarımız Önerilerimiz

Su Faturasını düzenli ödeyenlere, indirim yapılsın

Görüntülenme: …

benbaskan Üye
benim belediye için su fiyatları için şu şekil bir önerim var....

faturalarını düzenli olarak ödeyen vatandaşlardan %10 ve ya 15 ödeme anında indirim yapması
hem vatandaş için hemde hakkaniyet için güzel bir yöntem olamaz mı?

neden böyle bir öneri diyecek olursanız...
bir kesim insanlar su paralarını düzenli olarak ödememektedirler. çünkü nede olsa her seçim döneminde su fiyatlarında faiz affı gelmektedir. bu da faturalarını düzenli ödeyen insanlar için neden faturalarımızı düzgün ödüyoruz. biz en..yimiz hissine kapılmaktadır.

not: şahsen faturalarımızı düzgün ödemiyoruz. yani kendim için bir şey istemiyorum....
müslüm akpek Üye
Bu af konusu zaten ülkemizin kanayan yarası, ödemeyin nasıl olsa af gelecek mantığı hazineyi zor duruma sokmaktadır, tabi burada devletin faiz ve ceza anlayışınıda sorgulamak lazım, devlet vatandaşından faiz alamaz ama alıyor, itiraz edersen mahkemeye verirsen bu faiz düşüyor bunu bilen devlet ara sıra af çıkartıyor gelen vatandaşınada bir taahhütname imzalatıyor işte şimdi sıkıysa ödeme, ödemezsen hapse bile atılırsın, ben çıkan afları inceliyorum zaten vatandaşın hakkı olanı af diye önümüze koyuyorlar ve bizi tuzağa düşürüyorlar, af maf beklemeden ödeyeceğin parayı git öde, faizine itiraz et düşer ve istediğin taksitide yaptırırsın bu senin zaten hakkın.
coskun Üye
Yasal zemin ve dayanak ?
benbaskan Üye
yasal zemin ve dayanak olarak alınacak belediye meclisinin alacağı bir karar ile bu uygulanabilir. eğer bu olmaz denilirse neden o zaman belediye meclisinin aldığı kararla faiz affı getiriliyor. bana göre bu yasal dayanak ve zemin olarak gösterilebilir...
benbaskan Üye
anlaşılan konu fazla ilgi çekiçi ve mantıklı bulunmadı....
müslüm akpek Üye
Böyle birşeyi yapmazlar su ihtiyaç çünkü mecbur kullanacaksın.
POLATCAN Üye
güzelde su maliyet sizin bildiginiz o kadar da ucuz degil sudan,suyun nizipe gelmesi dagılması maliyetini kurtarmıyor arkadaşlar.diyeceksiniz suyun ne maliyeti fırattan gelmiyor öyledegil yazsam hak verirsiniz.saygılar.bakın bu yazımda sonra konu derine inecek
Cali Üye
Tuncayın önerisine bende Katılıyorum, nede olsa seçim zamanı faizlere belediye af getiriyor diye ödemiyen bir cok vatandaş var. Bu Öneri faturasını düzenli ödeyen vatandaşa kıyak olur, ödemeyenleride ödemeye teşvik eder...
benbaskan Üye
POLATCAN;204696 wrote:güzelde su maliyet sizin bildiginiz o kadar da ucuz degil sudan,suyun nizipe gelmesi dagılması maliyetini kurtarmıyor arkadaşlar.diyeceksiniz suyun ne maliyeti fırattan gelmiyor öyledegil yazsam hak verirsiniz.saygılar.bakın bu yazımda sonra konu derine inecek
arkadaşım ben maliyeti hesaplama derdine düşmedim sadece borcunu zamanında ödemeyenlere yapılan kıyağı zamanında borçlarını ödeyenlerede uygulanmasını istiyorum...

belki böylelikle ödemeyenlerde zamanında öder... o zaman maliyetinide karşılamış olur...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim