Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Modern tesettür (!)

Görüntülenme: …

xxhidayet Üye
Gözü yaratan, gözün baktığı yeri görür. Harama bakan, gözüyle avlanmıştır. Sanki onun bakışı ip olur, kişiyi baktığı şeye bağlar. İnsan da ister istemez o yöne gider. Bu sebepten harama bakmamak lazım.
Modern tesettür (!)
Askeriyede savaş anında her asker bir "sütre" gerisinde yatar, oradan ateş eder.
Kore'den gelen bir subay, bir taş göstermiş, "Beni kurtaran bu taştır." demiş. Savaşırken o taşın arkasında yatmış. Bir iki kurşun o taşa değip sekmiş, böylece o arkadaş vurulmamış.

Sütre ve tesettür aynı kökten gelir. Setr... Yani örtmek...

Nasıl ki askerler savaşta sütre gerisinde yatarak korunur, Müslüman hanımlar da tesettürle kendilerini düşmanlardan korurlar. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Bir zamanlar modernizme uyarak hızla açılan Amerika gibi ülkeler şimdi tesettürün çarelerini arıyorlar. Amerikalılar bir zaman çıplaklıkta sınır tanımayarak çıplaklar kampı bile kurdu. Sonra baktılar ki soyunmak felaket getiriyor, hiç faydası yok, babasız çocukların sayısı her geçen gün artıyor; şimdi de müstehcenlikle mücadeleye başladılar. Çünkü haramlar, insanı çökerttiği gibi aileyi ve milleti de çökertir.

Bazı insanlar gözlerini, güzellik aramak için kullanır. Güzel bir çiçeğe baktığı gibi güzel bir kadına da bakar. Çiçeğe bakar, "Bu ne güzel bir çiçek!" der alır. Güzel kadın da hoşuna gitmişti...

Videolar, resimler, filmler, internet müstehcen resim göstererek insanlığı çökertmek istiyorlar. Ya onlara bakmayacağız veya onlar ortadan kalkacak! Eğer onlara bakarsak koyunun ota koştuğu gibi, sineğin tatlıya koştuğu gibi insan da harama yapışır; maddeten ve mânen ölür.

Gözü yaratan, gözün baktığı yeri görür. Harama bakan, gözüyle avlanmıştır. Sanki onun bakışı ip olur, kişiyi baktığı şeye bağlar. İnsan da ister istemez o yöne gider. Bu sebepten harama bakmamak lazım.

Otobüsteydim. Önde oturan yolcu, gazeteyi açmış bakıyor. Gazetede bir resim var. İçimden dedim ki: "Allah'ım, bu resme bakmamı haram etmişsin; işte ben de başımı çevirdim!"

Nefse hakim olmak kolay değil. Fakat zoru başarmak mesele...

Tesettürde renk sınırlaması var mıdır?

En başta örtünen insan örtüsünün manasını bilecek. Şeffaf bir kumaşla örtünme olmaz. Penye gibi vücuda yapışan bir kumaşla, yanar döner parlak renkli elbiseyle tesettür olmaz. Böyle giyinenlerle insan gözü muhakkak alaka kuruyor. Elbiseyi inceleyeyim derken, vücut hatlarına kayılıyor... Bir hanım tesettürde fakat elbisesi diyor ki, "Bana bak!" Bu olmaz! Rengin önemi yoktur yeter ki, kişiyi cazip göstermesin. İnsan kendini Allah'a beğendirmeye çalışmalı. Önemli olan bu. Mesela bir hanım manto almış. Kimisi bu mantonun rengini beğenmez, kimisi biçimini, kimisi düğmelerini beğenmez. O hanım şöyle soracak kendine: "Bu mantoyu Allah beğenir mi?" O'dur önemli olan. Bol mu? Uzuvları belli ediyor mu? İçini gösteriyor mu? Rengi canlı mı?

Bir kadının iffetli sayılabilmesi için, örtünmesi yeterli değildir. Kadının bakışları, yürüyüşü, hareketleri... Bunlar tesettürü oluşturan bütünün parçalarıdır. Kur'an'da tesettür, "cilbab" diye geçer. Yani kadının kafasından bir örtü bırakacağız, işte oldu cilbab...

Şimdiki hanımlar, modern tesettürlü (!) Modernizm Avrupa'ya aittir. Kanımca böyle hanımları imanları kurtaracak... "Efendim ben öyle kapanamam." Kapanma. O zaman gelecek tehlikelere de razı ol.

Kapalı bir hanım, yolda giden diğer bir kapalı hanımı durdurmuş, şöyle demiş: "O kadar güzel kapanmışsın ki, çok cazip görünüyorsun!"

Ceylanı güzelliği için vururlar. En güzel meyveye çok taş atarlar. Altın, değerli olduğu için onu ateşe atıp eritirler. Elmas yontuldukça kıymetlenir. Geyikleri boynuzları için avlarlar. Bazı hayvanlar kürkleri için acımasızca öldürülür. Birçok değerlere sahip olanlar, birçok felaketlere uğrayabilirler. İslamiyet, dünya ve ahiretimizi cennet etmek için vardır. İslamiyet'in dışına çıkansa, avcının ağına düşer!

Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir!....
Mustafa Bilici Üye
çok önemli bir konuya değinmişsin abi çağımızın kanayan yarası açıkları bıraktık kapalılarımızla uğraşıyoruz...
xxhidayet Üye
Başörtülü bayanlar..ağzında sigara,tüttüre tüttüre gidiyorlar...dans,müzik eğlence her yerde başörtülüler mevcut..Uluorta öpüşenler bile var??!!...
Nasıl bir mantık, nasıl bir davranış bozukluğu bu işin cılkının çıkmasına neden oLMUŞ anlamadım?...
Kızları zorla örtüyorlar ondan mı, bilinçsizlik, islamı üstünkörü ezbere metinlerle uygulamaya çalışıyorlar yoksa ondan mı?..
Aslında; 'Biz müselmanız..'demekle İŞ BİTİYOR MU?..YOKSA YANILGI BUNDAN MI???!!!
müslüm akpek Üye
Bende tesettürlü bir sürü resim var ama buraya basmaya ben utanıyorum, başını örtüp kıçını açan o kadar çok kadın varki, bunun sebebini hala anlamış değilim.
coskun Üye
Eğer atadan babadan görme kurallarla veya mahalle baskısı sonucu tesettüre giriliyorsa dediklerinizde haklısınız.
Yok emre itaat ile tesettür ise o başka zaten.
xxhidayet Üye
Zamanında Marmara İlahiyatda hocalarla müşavere ettim bu konuyu.. 'Geçiş dönemi' dediler konuyu açmama da kızdılar... "Problem bu değil kadınların örtünmesi.."diye de eklediler. "İyi örtünsünler de yarı çıplaklık ne demek o zaman?" dediğim de ise... sustular.. Her zaman olduğu gibi SUSTULAR.. En korkuncu da bu değil mi zaten?..
Alimlerin susması, cahillerin konuşması...
TekFir (Tekbir) Giyim gibi Kapitalizmin kalası durumundaki hegemon tiplerin istediği gibi at koşturması..:(
ÖMER EL FARUK Üye
beyler... neden bayanları eleştiriyorsunuz? herkes kendine baksın. tesettür erkeğe de farzdır. ne kadarına uyuyoruz? uyuyor sunuz? ''kendi eksikliğinden bahsetmek erdem; başkalarınınkinden bahsetmek acizliktir.''
xxhidayet Üye
ÖMER EL FARUK;204525 wrote:beyler... neden bayanları eleştiriyorsunuz? herkes kendine baksın. tesettür erkeğe de farzdır. ne kadarına uyuyoruz? uyuyor sunuz? ''kendi eksikliğinden bahsetmek erdem; başkalarınınkinden bahsetmek acizliktir.''

Kardeş..konuya gümbedenek dalmışsın ama inanıyorum ki, benim konu başlığına bakıp sanki bir yargılama içerisinde olduğumuzu zan etmişsin..
Hayır kardeş, kimseyi yargıladığımız yok.. Hele bayanları asla!
Eleştirdiğimiz konu tesettürün İslam'daki gerçek yeri va sulandırılarak,değiştrilmeye çalışılarak alay konusu haline getiren kimi çevrelerin sosyo-psıkoal yaklaşımlarını irdelemek ve tutarlı bir izahatle konuya yön vermek...
Eksikliğimiz ve acz düştüğümüz konularda destek verirseniz daha iyi olur..
müslüm akpek Üye
Tesettür bir üniformadır, bizdensin yada değilsin demek için.
YusufSerce Üye
'OMER EL FARUK' hemsehrime katiliyorum. Yani insan kendine bakmali, kim ne giymis ne icmis bizlerin eletiri meselesi olmamalidir ki bu savunulan dini ogretiye de aykiridir.

Dini degerlendirmeye gelince ise, kabul edilir gerekceyle belki bu kadinlarin tesetturu tasvip edilmez ama daha onemli hususlarin yaninda bu tur degerlendirmeler 'acizliktir' bence.
xxhidayet Üye
müslüm akpek;204560 wrote:Tesettür bir üniformadır, bizdensin yada değilsin demek için.

Doğru.."İslamın Üniforması".... :)
Ancaak, doğru ve edebince ve herşeyden önemlsi 'Allah'ın emr-i uyarınca giyilen'.. Rab'imin rızasından gayri bir amaç taşımayan saf bir ; -Kur'an-i ifadeyle- cilbabtır..
Ne mutlu değerini anlayıp, giyebilene...
Giymeyen de zımmen kafirdir(haşa) gibi bir mana çıkartılmasın, sonra durduk yere adım tekfirciye çıkar alimallah!...:confused::)
ÖMER EL FARUK Üye
xxhidayet;204551 wrote:Kardeş..konuya gümbedenek dalmışsın ama inanıyorum ki, benim konu başlığına bakıp sanki bir yargılama içerisinde olduğumuzu zan etmişsin..
Hayır kardeş, kimseyi yargıladığımız yok.. Hele bayanları asla!
Eleştirdiğimiz konu tesettürün İslam'daki gerçek yeri va sulandırılarak,değiştrilmeye çalışılarak alay konusu haline getiren kimi çevrelerin sosyo-psıkoal yaklaşımlarını irdelemek ve tutarlı bir izahatle konuya yön vermek...
Eksikliğimiz ve acz düştüğümüz konularda destek verirseniz daha iyi olur..

kardeşim üslup biraz degişik. gümbedenek degil normalinden bir yorum yaptım. aslına bakarsanız biz kendimize ceki düzen verirsek o nisbette hanımlara yansıyacaktır. her neise kırmak ya da kırılmak yakısmaz bize. dedigim gibi atalarımız ne hos soylemiş; igneyi kendine batıranlardan olmak dilegiyle.
müslüm akpek Üye
Çağdaş giyim de medeniyetin üniforması bende onu giyiyorum.
xxhidayet Üye
müslüm akpek;204684 wrote:Çağdaş giyim de medeniyetin üniforması bende onu giyiyorum.

Mahmut abiiiiiii!!!!....neredesin yaaa??...

Müslüm abi sen beni öldüreceksin!...
YusufSerce Üye
Cagdas giyimden kasit ne acaba?

Kumaslarin dokumasi mi, dikisi mi, turu mu..... neymis bu cagdas veya cagdisini belirliyen? Kendince ortunen kadinlar icin 'buraya basmaya utanacak kadar kiclari acik' diyorlar ondan sonra cagdasliktan, cagdisiliktan dem vuruyorlar! Herkes digerinin adina giyim kusami da gectik 'yasamina' karar veriyor!

Guler misin, aglar misin?
ÖMER EL FARUK Üye
müslüm akpek;204684 wrote:Çağdaş giyim de medeniyetin üniforması bende onu giyiyorum.

''medeniyet açmaksa eğer bedeni hayvanlardır en medeni'' istiklal marşımızın yazarı M.A.Ersoy
müslüm akpek Üye
Çağdaş giyimin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz vay canına halımız harap o zaman.
xxhidayet Üye
Arkadaşlar!.. Biz burada tesettürü değil, tesettürün ifası sırasında ortaya çıkan yanlışlıkları ve hilkat gaibesi kılıktaki bacılarımızın kıyafetlerinin 'İslama' uygunluğunu tartışıyoruz... Yoksa Bu yazıyı kaleme alıp, konuyu açtığımda, özellikle altını çizdim; "Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir!.... " diye lütfen bu mihvalde yazı kaleme alırsak daha verimli olabileceğimiz kanaatindeyim...
müslüm akpek Üye
Bencede Abdulkadir.
şükrü çiftçi Üye
xxhidayet;204955 wrote:Arkadaşlar!.. Biz burada tesettürü değil, tesettürün ifası sırasında ortaya çıkan yanlışlıkları ve hilkat gaibesi kılıktaki bacılarımızın kıyafetlerinin 'İslama' uygunluğunu tartışıyoruz... Yoksa Bu yazıyı kaleme alıp, konuyu açtığımda, özellikle altını çizdim; "Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir!.... "diye lütfen bu mihvalde yazı kaleme alırsak daha verimli olabileceğimiz kanaatindeyim...
en güzel açıklamışsınız konuya tam açıklık getirmişsiniz şimdi
sağolasınız
M.KÜÇÜK Üye
xxhidayet;204708 wrote:Mahmut abiiiiiii!!!!....neredesin yaaa??...

Müslüm abi sen beni öldüreceksin!...
müslüm akpek;204887 wrote:Çağdaş giyimin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz vay canına halımız harap o zaman.
Yettim gayri hido... (Senelik iznimi kullanıyordum da)Sen doğru bildiğin yolda devam et.Müslüm abiye bakma. O her hıyarım var diyene tuz alıp koşuyor,sen şimdi anti tesettür desen o ben tesettürlüyüm diyecektir.:p
müslüm akpek Üye
Eyvah Mahmut el attı konuya.
xxhidayet Üye
MENES;205134 wrote:Yettim gayri hido... (Senelik iznimi kullanıyordum da)Sen doğru bildiğin yolda devam et.Müslüm abiye bakma. O her hıyarım var diyene tuz alıp koşuyor,sen şimdi anti tesettür desen o ben tesettürlüyüm diyecektir.:p

Allah Razı olsun abi!..:)
Bak hemmen nasıl tırstı...:p Hehehehe...
Şimdi daha da cesaretlendim... Öz güvenime tekrar kavuştum ya hu!..:D
M.KÜÇÜK Üye
İki hafta izine çıktık diye benim kardeşime nasıl yüklenirsiniz be.
vedatakkas Üye
Çağdaş ya da değil,çarşaf ya da her ne isim veriyorsanız,herkes bir şeyler giyiyor.
Kimi inancı ile birleştiriyor,kimi fikri ile!
Hatta Afrikalılar bile bir şeyler giyiyor,yaprak bile olsa.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim