Nizip.com
Üye ol
Sorunlarımız Önerilerimiz

Kaybolan Gazilik Madalyamız

Görüntülenme: …

tikencan1 Üye
Resim kaynağı
İlimizin kurtuluş şavaşında göstermiş olduğu üstün kahramanlık sonuçu TBMM ce gazilk ünvanı verilmişitir ve bu ünvanla birlikte ise gazilik ünvanımız madalya ile taclandırılmıştır ancak ne hikmetse madalyamız ortada yok ki bu konu tv lerde bile haber konusu oldu kaybolan madalya ile ilgili Nizip com da herhangi bir haber ve yazı görmedim bende acizane dilimin döndüğünce birşeyler yazdım bu kona ile ilğili bilğisi olan varsa yazsın lütfen.
Gökhan Dokuyucu Üye
Bence birinin koleksiyonuna katılmıştır....
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Ben madalyanın henüz verilmediğini ve TBMM tarafından şimdi bile olsa verilmesi için imza toplandığını biliyorum. Yanlışsam düzeltin lütfen
cengizkrbck Üye
Meclisten karar çıkmış çıkmasına ama madalya ne manada bilinmiyor.. Yani basılmış ya da basılmamış diye bir şey söylenemiyor. Sonuçta madalya antebe ulaşmamış. (Kahramanmaraş ki ellerinde) son olarak Fatma Şahin bir araştırma başlattı. Ve büyük bir ihtimalle yeniden basılması düşünülüyor... Madalya İstiklal madalyası’dır onu da belirteyim.
baba_sultan Üye

alıntı:

"quote" cengizkrbck demişki:

Meclisten karar çıkmış çıkmasına ama madalya ne manada bilinmiyor.. Yani basılmış ya da basılmamış diye bir şey söylenemiyor. Sonuçta madalya antebe ulaşmamış. (Kahramanmaraş ki ellerinde) son olarak Fatma Şahin bir araştırma başlattı. Ve büyük bir ihtimalle yeniden basılması düşünülüyor... Madalya İstiklal madalyası’dır onu da belirteyim.
ERARENG Üye
Madalyalı Tek Şehir KAHRAMANMARAŞ.

Geçenlerde gündeme getirilmişti bu konu ama netlik kazanmadı henüz ...
cengizkrbck Üye
Erareng kardeş yanılıyorsun Antep i saymasan bile ortada İnebolu var. İlçe olmasına rağmen ilk istiklal madalyalı şehirdir. Beyaz şeritli İstiklal madalyasını gururla taşımaktadır... Veriliş sebebi ise devam eden kurtuluş savaşına lojistik desteği kayıkçıları ile canla başla vermesidir. aynı şekilde istiklal madalyasının Antepli ve Maraşlı kardeşlerimize de verilmesi çok manidardır. İstiklal madalyasına hak kazananlar belirlenirken meclis tarafından Maraştanda bir liste istenmiştir. Bunun karşılığında dönemin zabiti "MAraşta savaşmayan yoktur efendim" diye cevap yazınca İstiklal madalyası bireylere değilde maraş halkının tamamına taltif edilmiştir.

Antep’e gelince heralde Şehitkamilin adını zikredersek fazla söze hacet kalmaz... İnşallah cenab-ı hakta o muhterem dedelerimizi madalyasıyla ödüllendirir...
baba_sultan Üye
kardeş lerim demeki lazım mış almış neden bu kadar üstüne düşüyorsun

BEN SEVERSEMDESTAN

KIZARSAM KATLİYAM OLUR.

cCcülkücücCc
tilkinin günlüğü Üye
zamanı geçmemişse hemen antabimize verılmesine taraftarım.admine katılıyoruım.
küçük mahmut Üye
MARAŞ NE ZAMANDAN BERİ GÜNEYİN İNCİSİ OLMUŞ YAV BİR BİLEN VARSA BANA DA SÖYLESİN YEMİN EDİYORUM MARAŞ İÇİN GÜNEYİN İNCİSİ LAFINI İLK DEFA DUYDUM haa haa haa haaayy. (HÜLYA AVŞAR DUYSA ANIRARAK GÜLERDİ HERHALDE) M,KÜÇÜK

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim