Bazen konferanslarda anlatılır... Bazen hikayeler anlatılır bu konuda... Bazen yaşanmış menkıbeler aktarılır dilden dile... Ama hiç biri yerinde görmek gibi olmuyor... ÇANAKKALE.... Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin gidip görmesi gereken bir yer ÇANAKKALE... Birlik ve beraberliğin en güzel anlatıldığı yer ÇANAKKALE... Kahramanlığın en güzel anlatıldığı ve yaşandığı yer ÇANAKKALE... Bizden öncekilerin fedakarlığını ve cesaretini ama en önemlisi,nasıl birlik olunabileceğini gösterildiği en güzel mekan ÇANAKKALE.... Bu gezide benimle beraber olan doslarımının anısına....
orhan abi bu tarihi gizemin olduğu yeri görmek hayalimde olmuştur ama inşallah bütün dünyanında konuştuğu çanakkaleye bende ayak basarım paylaşım için teşekürler selametle
Defalarca gittiğim Çanakkaleyi her gezişimde duygulanırım burada verilen mücadeleyi yerinde anlamak insanı o günlere götürüyor, biz çocuklarımıza Çanakkaleyi mutlaka göstermeliyiz, bu ülke nasıl kurtulmuş çocuklarımızın anlaması gerekiyor.
Çanakkale gezileri sırasında bazı kendini bilmez rehberlerin anlattığı ilahi güçlerin yardım ettiği hatta bir bulutun gelip bütün düşmanları alıp götürdüğü yada telef ettiği gibi saçma sapan hikayeler orada yatan binlerce şehidimize hakaret etmektir bunlara inanmayalım.
müslüm akpek;200822 wrote:Defalarca gittiğim Çanakkaleyi her gezişimde duygulanırım burada verilen mücadeleyi yerinde anlamak insanı o günlere götürüyor, biz çocuklarımıza Çanakkaleyi mutlaka göstermeliyiz, bu ülke nasıl kurtulmuş çocuklarımızın anlaması gerekiyor.
Çanakkale gezileri sırasında bazı kendini bilmez rehberlerin anlattığı ilahi güçlerin yardım ettiği hatta bir bulutun gelip bütün düşmanları alıp götürdüğü yada telef ettiği gibi saçma sapan hikayeler orada yatan binlerce şehidimize hakaret etmektir bunlara inanmayalım.
Müslüm abi; Kur-an, Allah'ın c.c İslam ordularına meleklerle yardım gönderdiğini haber veriyor. Şimdi çanakkalede bu olmuşmudur bilemeyiz ama bu melekler ordusuna ayet olduğu için inanmak zorundayız.Yani Bedir savaşında Allah c.c müslümanlara 1000 kişilik melek ordusuyla yardım göndermiştir.Ben Allah için yapılan bir savaşta şartlar uygun olursa ve dilerse yine Allahın melekler ordusuyla yardım edeceğine inanıyorum.yeter ki biz Allahın ipine sımsıkı sarılalım.Meleklerin gelip savaşta yardım etmesi şehitlere hakaret sayılmaz.Bu Allahın biz müslümanlara bir lütfüdur.
Hani siz Rabbinizden yardım istediğinizde Allah bu çağrınıza 'Ben size ardarda gelecek bin kişilik bir melek ordusu ile yardım edeceğim' diye cevap verdi. Enfal suresi 9.ayet
10- Allah sadece müjde olsun ve kalpleriniz güven bulsun diye size bu yardımı yaptı. Zaten yardım, zafer doğrudan doğruya Allah katındandır. Hiç kuşkusuz Allah üstün iradeli ve hikmet sahibidir.
müslüm akpek;200832 wrote:Bu konuda fazla yorum yapmıyorum.
Şimdi bilirsin bu tip konularda çok abartılı hikayeler anlatılır.Allah dilerse ancak melekler ordusuyla yardım eder, onun dışında anlatılan ölmüş gitmiş falan fişman evliya da yardım etti demek asıl Allaha iftiradır.:)
Çanakkale çocukluğumdan beri hep görmeyi hayal ettiğim bir yerdi...Çok istemiş olmalıyım ki ilk olarak 2004 yılında Allah, Çanakkale Geliboluda askerlik yapma imkanı verdi bana... bir yıl orda askerlik yaptım...anlatılamayacak yaşanılacak bir yer kesinlikle... 5 yıl aradan sonra tekrar görmek kısmet oldu...eğer imkan olursa asla gitsemmi diye düşünmeyin...bu hatayı orhan abiler yapacaktı sayemde yapmadılar :D
ibrahim;200847 wrote:Çanakkale çocukluğumdan beri hep görmeyi hayal ettiğim bir yerdi...Çok istemiş olmalıyım ki ilk olarak 2004 yılında Allah, Çanakkale Geliboluda askerlik yapma imkanı verdi bana... bir yıl orda askerlik yaptım...anlatılamayacak yaşanılacak bir yer kesinlikle... 5 yıl aradan sonra tekrar görmek kısmet oldu...eğer imkan olursa asla gitsemmi diye düşünmeyin...bu hatayı orhan abiler yapacaktı sayemde yapmadılar :D
Ula hani kura çekmiştiniz Bursa ve çanakkale arasında,İbo ben seni bir yakalarsam yolmazmıyım.:p
mahmut abi, evet kura çektik...önce hacı abi(nizip72) gitmeyelim dedi...diğer arkadaş sadık buraya kadar gelmişken gidelim dedi... bende ben gitsemde olur gitmesemde nasılsa oraları gördüm bir yıl askerlik yaptım, ama gitmenizi ve görmenizi tavsiye ederim dedim...sonunda ısrarlarıma dayanamadılar ve kura çektiler :D