Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Michael Jakson Hrıstiyan olarak gömüldü..

Görüntülenme: …

xxhidayet Üye
Michael Jakson Hrıstiyan olarak gömüldü.. Maalesef kardeşler..dostlar... 'Müslüman oldu!' balonu patladı.. Evet hayatı boyunca müslümanlara yakın durmuştu ama Hrıstiyan ilahileri eşliğinde ve protestan geleneklerine uygun olarak gömüldü...
Konu benim açımdan sona ermiştir...
Üzgünüm hem de çook!!..:(
M.KÜÇÜK Üye
Hido cennet de hak cehennemde. Yaşasın kafirler için cehennem.
xxhidayet Üye
Öyle kardeşim... Kimse zorla cennete..zorla cehennneme girmiyor..
Cüz'i irade meselesi...;)
sütcühössün Üye
bana yaa nasıl gömüğlüosa gömülsün....Mıcheal mi umrumda ???? tmm o en iyi pop cu olabilir ama geçmişi o kadar iyi değil...Malasef şöret insanları böyle kötü duruma getirio...Alsana mıcheal alsana...:
müslüm akpek Üye
MENES;201097 wrote:Hido cennet de hak cehennemde. Yaşasın kafirler için cehennem.
Ya sen bir Hristiyanın çocuğu olarak dünyaya gelseydin napacaktın.
benbaskan Üye
dini dili ırkı bir yana neden bu kadar üzerine gidiyoruz ki bir insanın neden tekrar yüceltiyoruz. ben ve bir çok insan için o kişinin insan olmasından başka hiç bir değeri yoktu. yani umurunda bile değil. ister repçi ister popçu...
müslüm akpek Üye
öyle demeyin gerçekten değerli bir sanatçıydı.
xxhidayet Üye
Evet gençliğimde farklı bir hülyaydı... Ve rüya sona erdi...:(
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;201149 wrote:Ya sen bir Hristiyanın çocuğu olarak dünyaya gelseydin napacaktın.
Bu ölçü değil. Allah insana akıl vermiş, Bugün avrupada kiliseye gidilmediği için satılığa çıkan kiliseler var.İnsan bir iş yaptığı zaman eğer eksik veya yanlış yaparsa içinde bir huzursuzluk beliriyor.Bir çok hiristiyan 3 teslis inancının saçma olduğunu düşünerek kiliseye gitmiyor.Hiristiyan anne veya babadan bir hiristiyan olarak doğabilirsin bu çok normal. ama aklın başına gelirsede arayıp bulmak gerekir.
müslüm akpek;201167 wrote:öyle demeyin gerçekten değerli bir sanatçıydı.
Yav yapmayın be kardeşim sanata ne katmış.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
müslüm akpek;201149 wrote:Ya sen bir Hristiyanın çocuğu olarak dünyaya gelseydin napacaktın.
Müslüm abi maalesef misyonerlik faaliyeti yürütenlerin dayanmaya çalıştıkları veya gençlerin kafasını kurcalamaya yardımcı olan sorulardan biride bu !
Sende bunu duymuş ve kafanda şimşekler çakmış.
Değerli abicim bak şimdi. Biz islamiyetin hak olduğuna inanıyor ve ona göre yaşıyoruz. bize göre hak olan bu. Fakat müslümanız diye kendimizi kurtarmışmı kabul etmeliyiz ? Her müslüman cennetlikmi oluyor ki ? böyle bir soru karşısında teredüdüte düşüyoruz. Yani müslüman olarak doğmak veya müslüman bir beldede doğmakla iş bitmiyor. Önemli olan müslüman olarak yaşayabilmek. İşte ozaman 1 - 0 öne geçersin.
Yoksa onların dediği gibi " bir hristiyan beldede doğan 1-0 geride mi" değil. Onlar bunu söylerken hristiyanlığın gerçek olduğu tezini güçlendirmeye çalışıyorlar. O zaman biz islami bir beldede doğarak 1-0 geridemi başladık ! ?

Yani sözün özü islami bir beldede doğarak, sadece yaşayarak cennet hak edilmez, daha da önemlisi Cenabı Allah'ın rızası kazanılmaz. Sen sadece böyle muazzam bir belde de doğduğun için için şükret, bende, bizde....
ve Müslüman olarak yaşamaya çalış, bende, bizde...
yuksel_fb Üye
bir müslümanın hristiyan gibi gömülmesi beni üzdü.
YusufSerce Üye
MENES;201433 wrote:Bu ölçü değil. Allah insana akıl vermiş, Bugün avrupada kiliseye gidilmediği için satılığa çıkan kiliseler var.İnsan bir iş yaptığı zaman eğer eksik veya yanlış yaparsa içinde bir huzursuzluk beliriyor.Bir çok hiristiyan 3 teslis inancının saçma olduğunu düşünerek kiliseye gitmiyor.Hiristiyan anne veya babadan bir hiristiyan olarak doğabilirsin bu çok normal. ama aklın başına gelirsede arayıp bulmak gerekir.

Yav yapmayın be kardeşim sanata ne katmış.

Su anlayisa ne denir inan bilemiyorum! Ne demek sanata ne katmis? Sanattan ne anliyorsun sevgili abim? Yani neyi neye gore olcup degerlendiriyorsun acaba?

Ses olarak 'mukemmel' en uc 'oktavaya' kadar cikabilen ender 'baslardan' biriydi ustelik sarkilara kattigi kendine ozgu dans figurleri yine mustesnaydi, seyirciyi ve dinleyiciyi 'climax' noktasinda heycanlandirabiliyordu. Pop muzigin gelmis gecmis en buyuk yildizi KRALiydi.
xxhidayet Üye
yuksel_fb;201858 wrote:bir müslümanın hristiyan gibi gömülmesi beni üzdü.

Ya kardeş..anlatamadık galiba ..Adamın sempatisi vardı ama, adam hiç bir zaman; "Müslüman" olma.dı...
M.KÜÇÜK Üye
Ulan orasını burasını ikide bir kaybetmiş gibi araması mı sanat. Pop müziğin neresi sanat. Popüler kültürden doğmuş bir akıma sende sanat dersen tamam yani.
müslüm akpek Üye
Sanat tartışmasını bilene sorun.
YusufSerce Üye
MENES;201911 wrote:Ulan orasını burasını ikide bir kaybetmiş gibi araması mı sanat. Pop müziğin neresi sanat. Popüler kültürden doğmuş bir akıma sende sanat dersen tamam yani.

Senin zevkine hitap etmeyebilir ama milyonlar elbette senin gibi dusunmuyor! Populer kulturden dogmamistir sayin abim aksine onun dinamiklerinden biri olmustur ve de onunla beraber 'tur de' ortadan kaybolmustur diyebiliriz. Sanat zaten sabit degildir oyle olursa sanat olmaz. Sanatin temel olcusu ya yeni birsey ortaya koymak ya da hazirkine farkli yorum katmaktir ki her ikisini de becerebilmis bir yetenektir! Daha net ornekle Micheal Jackson'in Turkiye'de ya da baska bir yerde ornegi varmidir? Kaldi ki daha iyisi olsun! Daha 11 yasinda kesfedilmis birisi icin gercekten haksiz ithamlar diyeniliyorum sadece!
xxhidayet Üye
YusufSerce;201916 wrote:Senin zevkine hitap etmeyebilir ama milyonlar elbette senin gibi dusunmuyor! Populer kulturden dogmamistir sayin abim aksine onun dinamiklerinden biri olmustur ve de onunla beraber 'tur de' ortadan kaybolmustur diyebiliriz. Sanat zaten sabit degildir oyle olursa sanat olmaz. Sanatin temel olcusu ya yeni birsey ortaya koymak ya da hazirkine farkli yorum katmaktir ki her ikisini de becerebilmis bir yetenektir! Daha net ornekle Micheal Jackson'in Turkiye'de ya da baska bir yerde ornegi varmidir? Kaldi ki daha iyisi olsun! Daha 11 yasinda kesfedilmis birisi icin gercekten haksiz ithamlar diyeniliyorum sadece!

Dost diyeceklerimi özetlemişsin..teşekkürler!..:)
M.KÜÇÜK Üye
Hido! senin dilin ne söylir
YusufSerce Üye
xxhidayet;201945 wrote:Dost diyeceklerimi özetlemişsin..teşekkürler!..:)

Ben tesekkur ederim kardesim. Insanlarin bilgi ve kultur duzeyi degerlendirmelerinde olcudur. Bu da cok dogal ve hos karsilanmalidir ama ne acidirki bu tur karsidakine yasama hakki vermez. Herseye ragmen hayat devam ediyor, degerlerin yitmesi uzuntu verici bu da insanin insani hisleri iste....
yuksel_fb Üye
xxhidayet;201910 wrote:Ya kardeş..anlatamadık galiba ..Adamın sempatisi vardı ama, adam hiç bir zaman; "Müslüman" olma.dı...
pardon hidayet ben micheal ı müslüman oldu diye biliyıordum. :)
xxhidayet Üye
MENES;201948 wrote:Hido! senin dilin ne söylir
Doğruya doğru Mahmut abi.. Yeri gelir bir pandomim icrasından dahi büyük bir zevk alırım.. Benim Dünya görüşüm Amerika'yı gördükten sonra değişti.. Mıchael Jackson değerli bir pop ikonuydu.. Zaten ondan başkasını da doğru dürüst dinlemiyordum..
M.KÜÇÜK Üye
O zaman konuyu açıp benim için bitmiştir falan niye dedin ki. Bende zaman zaman dinlerdim ama neyse boşver.Konunun açılış amacı başka gidişatı başka oldu.
xxhidayet Üye
MENES;201968 wrote:O zaman konuyu açıp benim için bitmiştir falan niye dedim ki. Bende zaman zaman dinlerdim ama neyse boşver.Konunun açılış amacı başka gidişatı başka oldu.
Seni seviyorum abi..ama o fotoğrafın intikamını alacam....:D
M.KÜÇÜK Üye
dontpanic;201986 wrote:^^^the king of pop Michael JACKSON^^^
-Aha bir deli gitti yenisi geldi başıma.
M.KÜÇÜK Üye
dontpanic;201988 wrote::).........
De get bacım kardeşim git işine,birisinden zor kurtulduk senle hiç uğraşamam.:mad:

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim